Vandring på Mallorca: Fem ruter for enhver smak

Utsiktspunktet Mirador es Colomer på Mallorca
Vandring på Mallorca byr på fantastiske utsikter - her ved utkikkspunktet Mirador es Colomer nord for

Mallorca er kjent for sine mange forskjelligartede og vakre vandreruter. Det fjellrike terrenget byr på vidunderlige panoramaer over det glitrende, blå havet og viltvoksende landskapet, og det er bare å velge hvor langt du vil gå, og hvor bratt! Du vandrer i duften av appelsintrær og blomstrende planter, ofte bare til lyden av stilhet og dine egne tursko som knaser mot grusen. Mange av rutene er nemlig forholdsvis sparsomt befolket, og det gir deg en følelse av å ha hele verden for deg selv.

Her gir vi deg en guide til fem av Mallorcas gode vandreruter.

Tilbake til middelalderen: Ruten mellom klosteret Sant Salvador og Castell de Santueri

Når du går mellom mandel- og oliventrærne med utsikt over sitruslunder og grønne bakker, er det vanskelig å ikke forestille seg hvem som har gått her før deg. Adelsmenn, bønder eller munker? Den 11-kilometer lange ruten forbinder nemlig de velbevarte ruinene Castell de Santueri, 7 kilometer sørøst for Felanitx, med klosteret Sant Salvador.

Sant-Salvador-den-smukke-smukke-udsigt
Den uendelig vakre utsikten fra Sant Salvador

Det er som å vandre tilbake til Middelalderen, og hvis du har lyst kan du til og med overnatte som munkene som bebodde klosteret frem til 1990-tallet. På Sant Salvador er det nemlig både en restaurant og mulighet for å sove i de 12 opprinnelige værelsene.

Bestill ditt opphold på Sant Salvador på Escapeaway.

Mandeltræer på Mallorca
Nyt duften av mandeltrær på din vei

Mot fjelltoppen Puig de Massanella

Dette er ruten for de hardføre! Stien til toppen av Puig de Massannella, Mallorcas nesthøyeste fjell, byr på strabasiøs vandring i høyden, bratter strekninger og rått, steinete landskap. Men turen lokker også med stor tilfredsstillelse og en slående 360-graders panoramautsikt (du kan se helt til Menorca!) når du når toppen!

Vandresti på Mallorca
Vandresti GR222 mod Lluc

Puig de Massanella er en del av fjellkjeden Serra de Tramuntana. Du kan starte din vandring mot toppen ved klosteret Luc. Vær oppmerksom på at en del av strekningen er avgiftsbelagt (cirka 6 euro).

Lluc
Klosteret Lluc er et godt utgangspunkt for å klatre i fjellene Massanella. Foto: Barney Moss. CC BY 2.0

Mellom duftende appelsintrær i den gylne dal

Ønsker du muligheten til å velge mellom flere forskjellige vandreruter av varierende vanskelighetsgrader, bør du besøke den gylne dal ved Soller, som bare ligger 30 kilometer fra Palma. Du kan for eksempel tilbakelegge strekningen mellom fjellbyen Soller og Port Soller ved havet på cirka fire timer.

Sóller
Vandre mellom byen Sóller og Port de Sóller og nyt duften av appelsin og utsikten over havet.

Underveis kommer du forbi fyrtårnet ved Cap Gros og Refugi de Muleta, og når du når frem kan du ta en velfortjent dukkert i havet og nyte en friskpresset juice av appelsinene som Soller-dalen er så berømt for. En historisk trikk kjører mellom Port Soller og Soller, og det er opplagt å ta den i retur.

Appelsintræ på Mallorca
Nyt en friskpresset appelsinjuice etter vandreturen

GR 221: Over 100 kilometers natur fra Port d’Andraxt til Pollença

Denne ruten krever at du setter av mesteparten av ferien. Den strekker seg nemlig over 150 kilometer og flere 1000-meters topper fra Port d’Andraxt i sør til Pollença i nord og tar omtrent 8-11 dager å tilbakelegge.

Port d’Andratx
Gå fra Port d’Andratx (bildet) og hele veien til Pollença langs GR 221. Foto: Andrés Nieto Porras. CC BY-SA 2.0

Og la deg ikke lure av det noe anonyme navnet GR 221, for bak det skjuler seg opplevelser du husker for livet. Du beveger deg gjennom hele paletten av Mallorcas vidunderlige og varierte natur: olivenlunder, den søte duften av mandel- og sitrustrær, steinete klippesider, klukkende bekker og villblomstrende rosmarin.

Vandring på Mallorca

Stien er godt skiltet, og det er strødd hytter og refugier langs ruten slik at du kan få deg en god natts søvn, før du snører på deg turskoene igjen og eventyret fortsetter dagen etter.

Utsikt over piratøya fra Mallorcas vestlige spiss

Den sirkulære vandreruten fra den lille byen St. Elm kan tilbakelegges på et par timer og byr på flotte utsikter over havet og øya Sa Dragonera, som tidligere var et tilfluktssted for pirater. Når du har vandret en times tid i oppadgående terreng når du ruinene av trappistklosteret La Trapa, som ligger imponerende vakkert i landskapet.

Sa Dragonera
Dragon Island, Sa Dragonera, har tiltrukket seg pirater i århundrer. Foto: Christoph Strässler. CC BY-SA 2.0

Unn deg en hvil med ryggen mot de solvarme, gamle steinene før turen går ned fjellet igjen mot St. Elm, et godt måltid og kanskje en kjølig drink mens du hviler ben og føtter i vannkanten.

Bestill din reise til Mallorca med Escapeaway

Hos Escapeaway elsker vi Mallorca, og har besøkt den deilige, lille øya i Middelhavet utallige ganger. På disse reisene har vi vært på utkikk etter de hyggeligste hotellene til våre gjester. Du finner alle hoteller på Mallorca her – mange har den perfekte beliggenheten for gode vandreturer rundt om på øya. Hvis du ønsker å bo på forskjellige hoteller på din vandretur kan du kontakte oss, så hjelper vi deg med å skreddersy din tur.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller.

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon?  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om Spania

Tagger fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere