Vatikanmuseet får sin første kvinnelige leder

Vatikanmuseet i Roma har nettopp fått sin første kvinnelige leder noensinne. Det var pave Frans selv som igår (tirsdag) offisielt utnevnte Barbara Jutte (54) til å være den nye sjefen for den katolske kirkens historiske og kunstneriske skatter.

Jutte, som tiltrer sin nye stilling fra første januar 2017, overtar roret fra den 77-år gamle tidligere italienske kulturministeren og kunsthistorikeren Antonio Paolucci, som har hatt posten som Vatikanmuseets øverste sjef siden 2007, da han ble utnevnt av Pave Frans sin forgjenger; pave Benedikt 16.

Med over 6 millioner besøkende hvert år – noe som gjør museet til det mest besøkte i Italia og det syvende mest besøkte museet i verden – ha Jutte en stor oppgave i hennes fremtidige stilling. Men Jutte må forventes å være godt kvalifisert til oppgaven etter å ha vært ansatt i Vatikanmuseet siden 1996 og etter å ha vært museets tidligere nestleder.

Vatikan-museet
Vatikan-museet rommer stor klassisk kunst og er et av verdens største museer, samt det syvende mest besøkte museet i hele verden

Vatikanmuseet – som ligger i verdens minste bystat, Vatikanstaten – ble grunnlagt av Pave Julius 2. på begynnelsen av 1500-tallet og har siden da oppbygget én av verdens største samlinger av kunst – deriblant noen av de mest betydningsfulle mesterverkene fra renessansen – samt en lang rekke, kjente klassiske skulpturer og gjenstander fra den katolske kirkens historie.

Du kan besøke museet på en reise til Roma, som du kan lese mer om her, der du også kan se alle våre ferieleiligheter og hoteller i byen.

Husk at det er en god idé å forhåndsbestille billetten din til Vatikanmuseet – du kan lese mer om dette her.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Allan

Det var engang… en fin, italiensk kongefamilie

Selv om Italia har vært en republikk lenge, spøker etterkommerne av den...
Læs mere