Verona er mye mer enn Romeo & Julie og Arenaen

There is no world without Verona walls, but purgatory, torture, hell itself. Hence-banished is banish’d from the world, And world’s exile is death. —William Shakespeare, Romeo and Juliet, Akt III, Scene iii

Mange folk forbinder utvilsomt Verona med Shakespeares tragiske historie om det unge, forelskede paret Romeo og Julie fra rivaliserende familier som aldri fikk hverandre. Andre har besøkt byen i forbindelse med deres ferie ved Gardasjøen og bærer høyst sannsynlig minnet om en lun sommerkveld med opera i byens vakre, gamle Arena.

Kjærlighetens by

Verona er mye mer enn Romeo & Julie og Arenaen. Spaserer du langs de mange marmorbelagte gatene rundt i byen møter du vakker arkitektur i form av gamle bygninger, flotte kirker (bl.a. Sant’Anastasia som er byens største kirke og Domkirken med uferdig kampanile), spennende museer og et hav av shoppingmuligheter. Og sist, men ikke minst kan du ikke unngå å støte på den unike stemningen som hviler over denne skjønne byen som lener seg mot den svingete elva Adige.

Julies balkon og statue i Verona
Verona kalles ofte for “Kjærlighetens by” – her er Julies balkong og statuen av henne nedenfor

Skulle du få lyst til å betrakte alle herlighetene ovenfra kan dette enkelt la seg gjøre. En liten gåtur med start på Piazza delle Erbe, videre over den vakre gamle broen Ponte Pietra fører deg til det gamle, romerske teateret som ligger ved foten av bakken San Pietro. Her starter en trapp som fører til et utsiktspunkt ved Castello San Pietro, der du får den vakreste panoramautsikten over byen, de sypresse-prydede bakkene rundt byen og intakte deler av den gamle bymuren. Det er ikke uten grunn at byen også kalles La Città dell’Amore; kjærlighetens by. Når du har fått igjen pusten etter trappebestigningen og den slående utsikten og vil ned igjen, kan du med fordel ta bakveien gjennom et hyggelig strøk som fører deg tilbake til elva Adige.

Autentisk inntak

Når tørsten og sulten melder seg er utvalget av barer og kaféer i sentrum enormt – men hvor skal du gå for å unngå de store og dyre turistfellene?

I nr. 15 på gaten Corsa Porto Borsari, som går fra Piazza delle Erbe og opp til Corso Cavour, ligger en av Veronas minste kaffebarer, Caffè Tubino. Her er ingen servering ved bordene da de fire bordene i lokalet står så tette på bardisken at du selv kan strekke deg etter dine innkjøp. Her er det trangt om plassen, men autentisiteten er stor og de brygger en god kaffe. Her serverer de også te, små panini og diverse kaker. Når søtsuget blir for stort kan det anbefales å fortsette opp langs Corso Porta Borsari i retning Castelvecchio.

Verona om aftenen
Verona og Adige-elva i det vakre kveldslyset…

Her, rett etter porten og til høyre før broen, finner du et lille gelateria som serverer fantastisk is! Hvis du er ute etter større måltider anbefaler jeg et besøk på Pizzeria Vesuvio. Her hersker en meget uhøytidelig stemning i kombinasjon med avslappet innredning. Pizzaene her er paradisiske! Du kommer deg hit etter et besøk på Castelvecchio ved å spasere langs elva på veien Rigaste San Zeno til du kommer til nummer 41.

Har du valgt Verona som utgangspunkt for ferien din har du en rekke utflukter og severdigheter innen for kort avstand. De fleste besøker i denne forbindelse Venezia, Gardasjøen og en av Italias største fornøyelsesparker Gardaland, men hvorfor ikke se nærmere på spennende og mindre overrente byer som Vicenza og Padova, som lett kan nås med tog? Har du bilen med anbefales en tur til flotte Mantova og fossefallene nord for Verona, Parco delle Cascate.

Les også min kollega Marcus sine spennende tips til hans foretrukne steder i og rundt Verona her i artikkelen “Mitt Verona”

Se alle våre ferieboliger og hoteller i Verona her

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere