Charterreiser med Escapeaway

Hos Escapeaway ser vi på charterreiser på en helt ny måte. Hos oss kan selv velge når og over hvor lang tid du ønsker å reise, og samtidig besøke fantastiske, solrike reisemål og nyte en avslappende ferie. 

Nordmenn forbinder gjerne charterreiser med klassiske destinasjoner som Mallorca, Costa del Sol, Kreta og Kanariøyene. Hos Escapeaway har vi naturligvis reiser til alle de klassiske reisemålene, men vi har i tillegg mye mer vi gjerne vil vise deg. Hos oss kan du kombinere billige flybilletter med rutefly og våre utvalgte hoteller med gode anmeldelser, over alt i Sør-Europa. Vi ordner alt det praktiske for deg, slik at du får en samlet pakkereise som er dekket av Reisegarantifondet. Avreisedatoen og antall reisedager er valgfritt på våre fleksible charterreiser, leiebil eller transfer er inkludert og du har full sikkerhet - alt dette til de beste prisene internett kan tilby.  

Se det fulle reiseprogrammet for charterreiser til de mest elskede landene her:

>> Reiser til Spania
>> Reiser til Portugal
>> Reiser til Hellas
>> Reiser til Italia
>> Reiser til Kroatia
>> Reiser til Tyrkia

Hva er egentlig en charterreise?

I 'gamle dager' var en charterreise en reisepakke med flere inkluderte ytelser, der en turoperatør sydde sammen hele pakken til den reisende. Turoperatøren booket et helt fly, et fast antall hotellrom (eller hele hotellet), sørget for busstransport til hotellet, leverte guider til destinasjonen og solgte utflukter som en del av oppholdet. Ulempen ved den klassiske charterreiseformen er at den er dyr, lite fleksibel og ikke tar høyde for individuelle ønsker. I enkelte land, for eksempel Irland, har den klassiske charterreisen mer eller mindre forsvunnet i løpet av de siste 15 årene, samtidig som fremveksten av lavprisfly og internett, hvor de reisende på egenhånd kan undersøke alt i forkant av reisen. 

Hos Escapeaway har vi derfor laget en smart søkemaskin, som kan sette sammen en fullstendig og fleksibel charterreise til deg som ønsker å reise ut i verden på dine egne betingelser. Når du bestiller en charterreise i våre søkemotorer blir alt satt sammen som en pakkereise, som er sikret fullt ut av Reisegarantifondet. Ettersom at vi finner flyseter, hotellrom og leiebiler blant flere hundre tilbydere, kan vi tilby deg full fleksibilitet til internetts beste priser, helt risikofritt. Altså får du det beste av to verdener; fleksibilitet ved individuelle reiser og sikkerhet knyttet til charterreiser. 

Hvordan booker jeg en charterreise med Escapeaway?

I søkemotoren kan du først velge en destinasjon og deretter om du vil reise fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Dersom du ønsker mer inspirasjon til valg av reisedestinasjon, kan du ta et titt på våre reisetemaer, hvor du kan lese om forskellige reisemuligheter, alt avhengig av hva slags reise du drømme rom. Videre kan du velge avreise- og hjemreisedato, og på noen få sekunder finner vi en rekke lekre hoteller med gode anmeldelser og priser på flybilletter, slik at det kun tar deg noen minutter å booke en fleksibel charterreise.

I vår bransje er det kun Escapeaway som oppsøker flybilletter fra alle flyselskaper - også hos lavprisselskaper. Dette gir deg de beste, rimeligste og mest direkte reiseforbindelsene når du skal reise sørover på charterferie. 

>> Les mer om hvordan du får en romantisk ferie her
>> Kombiner med en storbyferie

Charterferie

Bildet: For mange er en charterferie ensbetydende med Hellas....

En enkel og billig charterferie

Finn et hotell som du ønsker å bo på når du reiser på ferie, inkludert fly. Vi søker opp priser hos alle flyselskaper, også hos lavprisselskaper som Ryanair, Norwegian og easyJet. Dersom du ønsker transfer, altså transport fra flyplassen til hotellet ditt eller en ferieleilighet, lar dette seg selvfølgelig gjøre. I de aller fleste tilfellene vil du oppleve at det er betydelig billigere å bestille en billig pakkereise enn en charterferie. Escapeaway er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Vi følger naturligvis pakkereiseloven. Dersom du har behov for hjelp, er vi her for å hjelpe deg, både før, i løpet av og etter din reise. 

Charterreisen ble oppfunnet av Spies og Tjæreborg Rejser

Charterreiser er alltid populære; du flyr direkte til reisemålet ditt, og det inngår enten hotell eller ferieleilighet i pakken. Ofte finnes det norske guider på reisemålet som assisterer gjestene og arrangerer utflukter. Simon Spies og reisepresten Eilif Krogager fra Tjæreborg oppfant charterreisen, og i dag lever den i beste velgående. Det har skjedd mye siden de to fra Spies og Tjæreborg Rejser sendte de første charterturistene til Spania, men det grunnleggende prinsippet er fortsatt det samme: det skal være enkelt og billig å reise på charterferie.   

I dag har det kommet mange nye aktører på reisemarkedet, som Bravo Tours, TUI og Apollo. Mange charterselskaper har utviklet nye konsepter som All inklusive - hoteller, barneklubber og charterreiser der du kombinerer en ukes badeferie med en temareise. De første charterreisene gikk til reisemål som Costa Brava og Mallorca i Spania og Gardasjøen i Italia, men i dag har verden blitt mye mindre, og du kan reise på chartertur til land som Thailand, Mexico og Brasil. 

Topp 10 reisemål for charterreisende 

I mange år har listen over de mest populære reisemålene for en charterferie holdt seg meget stabil. Enkelte år kommer nye reisemål og destinasjoner til, men over tid er det de samme reisemålene i land som Spania, Italia, Portugal, Tyrkia og Thailand vi nordmenn velger å besøke når vi reiser på charterferie. 

Mallorca charterferie

Bilde: Det finnes mange sjarmerende hoteller på Mallorca med vakker utsikt mot havet. 

Finn en billig restplass 

Charterselskapene tilbyr ofte billige restplasser som annonseres i mange ulike medier, for eksempel i aviser, på TV og selvfølgelig på internett. Hos Escapeaway Reiser kan du også søke etter rimelige restplasser hos alle flyselskaper. Du kan også velge å reise på en meget billig ferie der du bor på et uspesifisert hotell.

>> Se her hvor billig du kan reise med en restplass