Reisemål

Her kan du lese mer om en rekke av reisemålene vi tilbyr hos Escapeaway.

Vi er hele tiden på utkikk etter nye, spennende destinasjoner til deg, så dersom du vil være en av de første som får beskjed når vi lanserer nye reisemål kan du melde deg på vårt nyhetsbrev, som vi sender ut én til to ganger i måneden. Du kan også bruke kartet nederst på siden til å utforske alle destinasjoner. Et godt tips er også å utforske våre mange reisetemaer, der hotellene våre er delt inn i forskjellige kategorier. 

Alle reisemål hos Escapeaway

Her på siden kan du se en rekke utvalgte reisemål hvor vi synes det er en god balanse mellom pris, kvalitet og opplevelser. Du kan også finne alle reiser med Escapeaway ved å bruke søkemotoren til å velge reisemål og reiseform, eller klikk på kartet for å lese mer om de enkelte destinasjonene og hotellene. Du kan velge avreise fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø.

Destinasjoner på kart

Alle reisemål

Gode reisemål i Sør-Europa

Selv om verden er blitt stadig mer tilgjengelig for de fleste nordmenn, så er ferie i Europa fremdeles aller mest populært. Siden 1999 har vi sendt norske reisende ut i Europa, og blant de beste reisemålene finner du blant annet.:

Spania
Med fortryllende Barcelona, majestetiske Madrid og de evige klassikerne Mallorca, Gran Canaria og Tenerife. Hva med en bilferie i Andalucía, eller en tur på sykkel til toppen av vulkanen Teide - hvis du er god til bens, selvfølgelig? Eller en svipptur til Afrika fra Tarifa, fulgt opp av byvandring i sjarmerende Sevilla. En ferie i Spania er synonymt med deilig vær, gode priser og store opplevelser. 

>> Les mer om reiser til Spania her

Frankrike
Utrolige Paris, frodige Provence, den livlige Rivieraen og deilige Alsace – Frankrike har så mye å by på for både øyne og smaksløker at det er nok til et helt liv. Det er slik man blir frankofil, ved å titte utover Paris fra toppen av Eiffeltårnet, eller med et glass hvitvin i hånden på en liten fortauskafé i Nice. Du kan oppleve både Alper og Pyreneer, historiske slagmarker og enorme slott og palasser – alt i samme land. 

>> Les mer om reiser til Frankrike her

Portugal
Med sjarmerende Lisboa, Algarvekysten, Alentejo og de utrolige øyene Madeira og Azorene. Livet i Portugal er litt mer tilbakelent, og her får du dessuten mye for pengene sammen med et behagelig klima og en brøkdel av turistene som i de andre landene på listen. Fly til Faro eller Lisboa, lei en bil og kast deg ut i ditt portugisiske eventyr. 

>> Les mer om reiser til Portugal her

Italia
Italia har Roma, Venezia, Milano, Amalfikysten, Toscana, Gardasjøen og mange andre fantastiske steder. Her får du papirtynne pizzaer og håndlaget pasta i toppklasse. Du får naturligvis også verdensberømte viner, skiløp av en annen verden og svalende fjellsjøer på størrelse med en mellomstor norsk øy. Se verden fra toppen av noen av Europas høyeste vulkaner, eller dypp tærne i Middelhavets vann fra brede sandstrender. Italia har alt. 

>> Reiser til Italia finner du her

Billige og populære reisemål

Er du på utkikk etter gode, billige reisemål, så finner du også en rekke land i Europa som utmerker seg ved å tilby høy kvalitet til en god pris. I den kategorien har vi blant annet.:

Kroatia
Allerede før borgerkrigen på Balkan var Kroatia et populært område for spesielt skandinaviske campingturister. Siden har kroatene satt alle kluter til for å bli et sterkt turistland igjen, og hvis du er glad i dramatisk kystlandskap, vakre byer og forlokkende strender, så er Kroatia et sikkert valg. Prisene er dessuten fremdeles svært overkommelige, men skynd deg – flere og flere reiser hit år for år. 

>> Les mer om reiser til Kroatia her

Tyrkia
Dette enorme landet på kanten mellom Europa og Asia har i mange år trukket store mengder turister, men turiststrømmene har avtatt noe, og det har gjort Tyrkia interessant for deg som gjerne vil ha en god ferie med høy kvalitet og billige priser. Om sommeren er du så godt som garantert sol, og de tyrkiske kystbyene er utstyrte f0r store mengder turister. Er du glad i storbyferier, bør du oppleve utrolige Istanbul ved Bosporus-stredet som forbinder Middelhavet og Svartehavet, og som i prinsippet spenner over to kontinenter.

>> Les mer om reiser til Tyrkia her

Hellas
Besøk den tidligere dobbelt-OL-verten Athen, eller nyt sommervarmen på en perlerekke av øyer med velklingende navn: Kreta, Kos, Korfu, Rhodos, Santorini og mange flere. Finanskrisen var tøff for grekerne, men nå er de i ferd med å reise seg igjen. Grekernes viktigste industri er turisme, noe som betyr at både hoteller og flyavganger har stor kapasitet. I Hellas vet du hva du får. 

>> Les mer om reiser til Hellas her

Populære destinasjoner i Afrika

Afrika strekker seg over mer enn 8000 km fra nord til sør, og inneholder en bred vifte av befolkningsgrupper, religioner og kulturer. Det afrikanske kontinenter overgås i størrelse og befolkning kun av Asia. Det bor omtrent én milliard mennesker i Afrika fordelt på 53 land og et mindre antall ikke-anerkjente stater.

Uforglemmelige opplevelser i Afrika

Det er vanskelig å oppsummere opplevelsen av Afrika, for er det de fantastiske pyramidene i Egypt, den barske skjønnheten i Kalahari-ørkenen, og synet av store sebra-flokker og gnuer på slettene i Serengeti som får folk til å reise tilbake til Afrika gang på gang?

Sannheten er at Afrika er en overveldende opplevelse for de fleste, og kombinert med varmen du møter hos befolkningen er det vanskelig å ikke reise tilbake når du først har vært der én gang. 

For mange står safari i Afrika høyt på ønskelisten, og mulighetene for dette er mange. Blant de mest berømte destinasjonene for naturopplevelser i Afrika er nasjonalparken Serengeti i Tanzania, hvor spesielt den årlige migrasjonen av millioner av sebraer og gnuer rundt omkring på slettene er den største attraksjonen. Mange reiser også til Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika, som er et av verdens største "Game Reserves".