Storbyferie i Europa 

Planlegger du å reise storbyferie? Da er du hjertelig velkommen til oss i Escapeaway - vi er spesialister på reiser til storbyer hvor du bor på nøye utvalgte hoteller, som alle er håndplukkede og unike med gode anmeldelser til de beste prisene. Bestill en storbyferie med Escapeaway i dag!

Europa har en rekke svært spennende byer som du kan besøke igjen og igjen. Hos oss i Escapeaway finner du billige flybilletter fra alle flyselskaper - enten direkte eller med mellomlanding - fra de fleste flyplassene i Norge. Når du bestiller din storbyferie med både flybillett og hotell, blir du også automatisk sikret av reisegarantien. 

Hva er ingrediensene for en vellykket storbyferie?

Foruten å være krydret med shopping, kultur og gastronomi - hva er prikken over i'en, som gjør at vi utpeker byer som London, Barcelona og andre europeiske byer til våre personlige favoritter?  Vi har vært på jakt etter å finne svaret på det spørsmålet, og du kan få reisetips og lese mer om disse storbyene under hver destinasjon. 

Men først og fremst vet vi at våre gjester leter etter:

  • Kort reisetid
  • Severdigheter innen gangavstand
  • Godt vær
  • God mat

Hvor skal man dra på storbyferie?

Svaret avhenger av mange ting. Vil du besøke de samme storbyene som “alle andre”, eller vil du heller prøve noe litt annerledes?  Prøv for eksempel Krakow i Polen, som er på rask vei til å bli publikumsfavoritt i Europa - ikke minst pga. et meget fornuftig prisnivå.

Populære storbyer i Europa:

Storbyferie kombinert med badeferie

Har man barn med på reisen kan det være en god idé å kombinere opplevelsene i en storby med sol og bad.

Lisboa er en favoritt hvor du kan oppleve Portugals gamle hovedstad, som byr på historiske bygninger, ikoniske trikker og kort avstand til strender. 
På en tur til Barcelona kan man dra på bytur om formiddagen og ligge på bystranden på ettermiddagen, eller du kan tilbringe en dag i Sitges som ligger en halvtimes kjøretur sør for Barcelona.

For ikke å glemme Athen, en av Europas mest interessante hovedsteder der oldtidens og nåtidens kultur smelter sammen. Bare en halv time å kjøre fra byen så finner du fine strender så kan du roe ned og koble av fra storbyens mas.

Rundtur til flere storbyer

I deler av Europa ligger hovedstedene tett og du kan for eksempel dra på en lengre storbyferie hvor du kombinerer flere storbyer på samme reise. Fly for eksempel til Praha og ta toget videre derfra til Østerrikes hovedstad Wien. Herfra er det mulig å seile på Donau til Slovakias hovedstad Bratislava, og videre til Budapest. En vakker tur til storbyer med fornuftig prisnivå og massevis av kvalitetshoteller. Og fra Budapest kan du fly hjem.

Bo på storby-hoteller midt i sentrum

Som du nok allerede har gjennomskuet, så bruker vi i Escapeaway stort sett all vår tid på å reise rundt til storbyer for å håndplukke de beste hotellene. Det er ikke nødvendigvis bare 4- og 5-stjerners hoteller, men hoteller som ligger sentralt og ofte i hjertet av sentrum, hoteller som får gode anmeldelser og har det lille ekstra i forhold til pris og kvalitet. 
Vi anbefaler spesielt at du sjekker våre helt unike Hideaways hoteller.
Du kan alltid lese en personlig og ærlig beskrivelse av storbyhotellene her på siden og få tips til opplevelser i nærheten av hotellet. Har du bruk for hjelp til å finne akkurat det hotellet som oppfyller dine behov, er du alltid velkommen til å kontakte oss for personlig service.

Fleksible pakkereiser - den billigste storbyferien

Du kan reise på storbyferie med Escapeaway akkurat når du ønsker, og vil du kun bestille opphold, kan du selvsagt også det. De fleste som reiser med oss velger en pakkereise inkl. fly, hotell og evt. transport fra flyplassen. Det er enkelt å bestille alt i en pakke, det er ofte også det billigste, samt at du får du tryggheten med på kjøpet. Escapeaway har gitt garanti gjennom Chamber Colleges reisegarantifond slik at du er sikret når du bestiller en pakkereise.

Storbyferier i påsken

Påsken er absolutt høysesong når det gjelder storbyferier. Dette er delvis fordi vi i Norge har en lang skoleferie rundt påske, men også fordi vi får muligheten til å møte våren på noen av de mest populære storbyene som Paris, Barcelona og Roma. Spesielt om påsken kommer sent så kan du oppleve deilige temperaturer, som gjør det hyggelig å spasere rundt, sitte ute på fortauskafeer og bare nyte livet.

Julemarkeder i Europa

En storbyferie i førjulstiden er for mange et stort høydepunkt og en tradisjonsrik opplevelse. Julemarkedene er kjent for sin unike atmosfære, juledekorasjoner og deilige matvarer, og tusenvis av besøkende finner veien hit i førjulstiden. Noen av de mest populære julemarkedene finner du i Wien, Berlin, Gdansk, Budapest, Praha og London.
 

>>> Søk og les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i London

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Paris

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Roma

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Praha

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Amsterdam

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Berlin

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Barcelona

>>> Les mer om julemarkeder i Europa

Les mer om utvalgte storbyer utenfor Europa