Billig storbyferie i Europa og USA

Hos Escapeaway finner du en perlerad av små og større hoteller som ligger i storbyer, som har et stort utvalg av attraksjoner, restauranter og shopping. Våre storbyhoteller har altid en god beliggenhet hvor du kan utforske noen av omgivelsene eller hemmeligheter til fots. Dra avsted med den/de du elsker - eller bare på egen hånd. En storbyferie er din mulighet for å oppleve en annerledes kultur, vakre bygninger, massevis av liv og ikoniske severdigheter på ganske få dager.

Her kan du lese mer informasjon om storbyferie og klassiske reisemål som aldri blir foreldet. Bruk søkemaskinen her på siden til å finne å en reise til din favorittstorby. Eller kanskje til en storby du aldri har tenkt å besøke? Vi har gjort det mulig å kombinere billige flybilletter fra Oslo, Torp, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø med våre utvalgte hoteller med gode anmeldelser i hele Europa, og på utvalgte destinasjoner i resten av verden.

Hvor skal man dra på storbyferie?

Ja, svaret avhenger av mange ting. Vil du gjerne se de samme storbyene som 'alle de andre', så se vår liste over de mest populære storbyene nedenfor. Vil du heller prøve noe litt annerledes, så prøv for eksempel Krakow i Polen, som raskt er på vei til å plassere seg som en ny publikumsfavoritt i Europa - ikke minst pga. et meget fornuftig prisnivå.

Her er de 9 mest populære storbyene:

  1. Bangkok - Thailands ville hovedstad
  2. London - imperiets historiske hovedstad
  3. Paris - Eiffeltårnet, Triumfbuen og alt det dér
  4. New York - de kaller den The Greatest City in the World!
  5. Roma - med kø av attraksjoner i verdensklasse
  6. Praha - liten, historisk og vakker
  7. Amsterdam - rette kanaler og skjeve hus
  8. Berlin - historien er aldri langt unna
  9. Barcelona - fotball, Rambla, havn og strand

Kombiner storbyferie og badeferie

Har man barn med på reisen kan det være en god idé å kombinere opplevelsene i en storby med litt strandferie med bølger, softice og pommes frites. Lisboa er en stor favoritt hvor du kan oppleve Portugals gamle hovedstad, som byr på historiske bygninger, ikoniske sporvogner, flott utsikt fra flere steder - og kort avstand til Atlanterhavet. Fly for eksempel til Lisboa lufthavn og lei en bil her, som du leverer i Faro på Algarvekysten - en sikker hit.

På en tur til Barcelona kan man dra på bytur om formiddagen og ligge på bystranden på ettermiddagen, eller man kan fortsette til kjente badebyer som Calella og Lloret, som ligger få timers kjøring nord for byen. Perfekt, hvis du for eksempel flyr til Girona.

Rundtur til flere storbyer

I deler av Europa ligger hovedstedene tett og du kan for eksempel dra på en lengre storbyferie hvor du kombinerer flere storbyer på samme reise. Fly for eksempel til Praha og ta toget videre derfra til Østerrikes imponerende hovedstad Wien. Herfra er det mulig å seile på Donau til Slovakias hovedstad Bratislava, og videre til Budapest. En vakker tur til storbyer med fornuftig prisnivå og massevis av kvalitetshoteller. Fly hjem fra Budapest lufthavn, som har flere daglige avganger mot Danmark.

Les mer