Billig storbyferie i Europa 

Vil du reise på weekendtur med karakter? Da er du hjertelig velkommen til Escapeaway - vi er spesialister på reise til storbyer hvor du bor i nøye utvalgte hoteller, som alle er håndplukkede og unike med gode anmeldelser til nettets beste priser. Bestill en storbyferie med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway finner du en perlerad av små og større hoteller som ligger i storbyer, som har et stort utvalg av attraksjoner, restauranter og shopping. Våre storbyhoteller har alltid en god beliggenhet hvor du kan utforske noen av omgivelsene eller hemmeligheter til fots. Reis med den/de du elsker - eller på egenhånd. En storbyferie er din mulighet for å oppleve en annerledes kultur, vakre bygninger, massevis av liv og ikoniske severdigheter på få dager.

Hva er ingrediensene for en vellykket weekendreise? Foruten å være krydret med shopping, kultur og gastronomi - hva er prikken over i'en, som gjør at vi utpeker byer som London, Barcelona og andre europeiske og globale metropoler til våre personlige favoritter? Vi har vært på jakt etter å finne svaret på det spørsmålet, og du kan lese mye mer om de store byene i vårt program under hver destinasjon. Men først og fremst vet vi at våre gjester leter etter:

 • Kort reisetid
 • Severdigheter innen gangavstand
 • Godt vær
 • God mat

Europa har en rekke svært spennende byer som du kan besøke igjen og igjen uten risiko for mangel på opplevelser. I Escapeaways søkemotor finner du billige flybilletter fra alle flyselskaper - enten direkte eller med mellomlanding - fra flyplassene i Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø. Når du bestiller din langhelg som en kombinasjon av flybillett og hotell, blir du også automatisk sikret av Reisegaranti. Ta en titt på våre håndplukkede hoteller nedenfor, eller les mer om de mest populære byene i Europa.

Mest populære storby-reisemål i Europa:

Her kan du lese mer informasjon om storbyferie og klassiske reisemål som aldri blir foreldet. Bruk søkemaskinen her på siden til å finne å en reise til din favorittstorby. Eller kanskje til en storby du aldri har tenkt å besøke? Vi har gjort det mulig å kombinere billige flybilletter fra Oslo, Torp, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø med våre utvalgte hoteller med gode anmeldelser i hele Europa, og på utvalgte destinasjoner i resten av verden.

Hvor skal man dra på storbyferie?

Svaret avhenger av mange ting. Vil du gjerne se de samme storbyene som 'alle de andre', så se vår liste over de mest populære storbyene nedenfor. Vil du heller prøve noe litt annerledes, så prøv for eksempel Krakow i Polen, som raskt er på vei til å plassere seg som en ny publikumsfavoritt i Europa - ikke minst pga. et meget fornuftig prisnivå.

Her er de 9 mest populære storbyene:

 1. Bangkok - Thailands ville hovedstad
 2. London - imperiets historiske hovedstad
 3. Paris - Eiffeltårnet, Triumfbuen og alt det dér
 4. New York - de kaller den The Greatest City in the World!
 5. Roma - med kø av attraksjoner i verdensklasse
 6. Praha - liten, historisk og vakker
 7. Amsterdam - rette kanaler og skjeve hus
 8. Berlin - historien er aldri langt unna
 9. Barcelona - fotball, Rambla, havn og strand

Kombiner storbyferie og badeferie

Har man barn med på reisen kan det være en god idé å kombinere opplevelsene i en storby med litt strandferie med bølger, softice og pommes frites. Lisboa er en stor favoritt hvor du kan oppleve Portugals gamle hovedstad, som byr på historiske bygninger, ikoniske sporvogner, flott utsikt fra flere steder - og kort avstand til Atlanterhavet. Fly for eksempel til Lisboa lufthavn og lei en bil her, som du leverer i Faro på Algarvekysten - en sikker hit.

På en tur til Barcelona kan man dra på bytur om formiddagen og ligge på bystranden på ettermiddagen, eller man kan fortsette til kjente badebyer som Calella og Lloret, som ligger få timers kjøring nord for byen. Perfekt, hvis du for eksempel flyr til Girona.

Rundtur til flere storbyer

I deler av Europa ligger hovedstedene tett og du kan for eksempel dra på en lengre storbyferie hvor du kombinerer flere storbyer på samme reise. Fly for eksempel til Praha og ta toget videre derfra til Østerrikes imponerende hovedstad Wien. Herfra er det mulig å seile på Donau til Slovakias hovedstad Bratislava, og videre til Budapest. En vakker tur til storbyer med fornuftig prisnivå og massevis av kvalitetshoteller. Fly hjem fra Budapest lufthavn, som har flere daglige avganger mot Danmark.

Hvorfor reise på en storbyferie?

Vi i Escapeaway er spesialister på å finne mindre og unike hoteller i storbyene. Her kan du være sikker på at du får en sentral beliggenhet som gjør det lettere å oppleve byen - ofte med muligheten til å gå til de forskjellige severdighetene. Det er mange fordeler med å bestille helgetur gjennom reisebyrå, og på Escapeaway kan du tilpasse ferien din etter dine egne ønsker og samtidig nyte vår erfaring med å finne gode hoteller. Ja, og selvfølgelig får du også en trygghet både før, under og etter reisen, når du setter sammen en pakkereise med både flyreiser og hoteller.

Bo på storby-hoteller midt i sentrum

Som du nok allerede har gjennomskuet, så bruker vi hos Escapeaway stort sett all vår tid på å reise rundt til storbyer for å håndplukke de beste hotellene. Det er ikke nødvendigvis bare 4- og 5-stjerners hoteller, men hoteller som ligger sentralt og ofte i hjertet av sentrum, hoteller som får gode anmeldelser og har det lille ekstra i forhold til pris og kvalitet. Du kan alltid lese en personlig og ærlig beskrivelse av storbyhotellene her på siden og få tips til opplevelser i nærheten av hotellet. Har du bruk for hjelp til å finne akkurat det hotellet som oppfyller dine behov, er du alltid velkommen til å kontakte oss for personlig betjening. Er du ute etter en luksusferie, les mer om våre luksusreise med Escapeaway.

Fleksible pakkereiser - den billigste storbyferien

Du kan reise på storbyferie med Escapeaway akkurat når du ønsker, og vil du kun bestille opphold, kan du selvsagt også det. De fleste som reiser med oss velger en pakkereise inkl. fly, hotell og evt. transport fra flyplassen. I tillegg til det er det enkelt å bestille alt samlet, og det er ofte også det billigste, samt får du tryggheten med på kjøpet. Escapeaway Reise har gitt garanti gjennom Chamber Colleges reisegarantifond og følger selvfølgelig også pakkereisen.

>> Les mer om fleksible pakkereiser med fly og hotell

Direkte fly gir mest tid på reisemålet

De fleste som reiser på en storbytur er borte i 3, 4 eller 5 dager, og her spiller tiden en enda større rolle enn om man for eksempel er borte på en strandferie i en eller to uker. På Escapeaway kan du reise i nøyaktig antall dager du ønsker. På alle storbyreiser tilbyr vi tilbyr frie avreisedag, og du kan fly fra alle flyplasser i Norge. Fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø finner du mange flyvninger til de fleste storbyer, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Du kan velge å fly med vanlige flyselskaper som SAS, Lufthansa eller KLM, men også lavprisflyselskap som Norwegian, Ryanair, Eurowings, Wizzair, easyJet og Vueling.

Hvordan finner jeg de beste prisene på en storbyferie med fly?

Det er mange tilbud på flyreiser, men ofte blir de gitt med forutsetning om at du reiser til bestemte tider eller med spesielle regler. Det er også mulig å se på restreiser og siste øyeblikk tilbud på storbyferie, men ofte er det faktisk bedre å sette seg ned og se hvor du vil reise, om du kan finne et godt hotell og et billig fly, og det sett sammen til en pakkereise. Da risikerer du ikke å få flyet kansellert på grunn av for få registreringer, eller at du må reise på ubehagelige tider.

Storbyferier i påsken

Påsken er absolutt høysesong når det gjelder langhelg-reiser eller storbyferier. Dette er delvis fordi vi i Norge har en lang skoleferie rundt påske, men også fordi vi får muligheten til å møte våren på noen av de mest populære destinasjonene - f.eks. Paris, Barcelona og Roma, hvor du kan oppleve deilige temperaturer hvis påsken kommer sent på året. De deilige temperaturene gjør det hyggelig å spasere rundt, og du kommer lett opp i over 20 kilometer om dagen - noe som er problematisk om sommeren når det noen ganger kan bli veldig varmt!

>> Les mer om reiser i påsken her

Velkommen på storbyferie med Escapeaway!

>> Les også om storbyferie i New York
>> Les også om weekendreiser med Escapeaway