Reiser til Edinburgh

Om du er interessert i kultur og historie, om du er en familie, par eller reiser alene, vil du garantert bli forelsket i den skotske hovedstaden. Reis til Edinburgh med Escapeaway og opplev det beste av Skottland.

Sentrum av Edinburgh er relativt lite med avslappende atmosfære, i tillegg er byen full av flotte historiske og kulturelle severdigheter, samt et vell av spennende utfluktsmuligheter.

Oppdag Edinburgh

Den gamle bydelen

Gamlebyen utgjør hjertet av Edinburghs middelalder sentrum, og det er her de fleste av de store turistattraksjonene ligger. Du trenger aldri gå langt for å oppleve byens fantastiske arkitektur. Besøk f.eks. Edinburgh Castle fra 1100-tallet, som ruver høyt over byen. I førjulstiden er dette opplyst og danner et utrolig flott bakteppe når du går rundt på julemarkedene i Edinburgh.
Vil du ha litt mer utfordring kan du ta turen opp til Calton Hill, der du får en fantastisk utsikt  nedover den historiske Royal Mile, som ligger midt i hjertet av gamlebyen.

Edinburgh slott

Edinburgh Castle har en spektakulær beliggenhet. Slottet er bygget inn i klippen Castle Rock som er en inaktiv vulkan. Det beste er å komme seg til slottet fra øst i nærheten av den travle Royal Mile og de skotske parlamentsbygningene. Rett før slottet ligger selve Esplanade, hvor slottskonserter finner sted i juli og hvor Edinburgh Military Tattoo Festival arrangeres i august.

Nasjonalmuseet i Skottland

National Museum of Scotland ble grunnlagt i 2006, og tilbyr en unik visning av landets historie. Her er det også mange attraksjoner for barn, og en takterrasse med den beste utsikten over byen. Museet har også spesielle arrangementer på kveldstid og i helgene.

Stockbridge og Canon Mills

Stockbridge og Canon Mills er et eksklusivt nabolag med mange spennende butikker og bedrifter. Her kan du også besøke den flotte botaniske hagen, Royal Botanic Gardens og nyte roen mens du går rundt og beundrer de ca. 15 000 arter av sjeldne og eksotiske planter.

The Village Urban Resort

Hvis du vil oppleve noe av Skottlands moderne kultur, anbefaler vi et besøk til Village Urban Resort. Det er en kombinasjon av helseklubb og hotell, samt et kjøpesenter.

Holyrood Parks og Arthur

Ingen tur til Edinburgh vil være komplett uten en tur til Holyrood Park, og videre opp til det legendariske Arthur's Seat. Fra toppen har du en storslått utsikt over byen, og en tur opp hit er like populært blant fastboende som turister. Når du først er her så bør du også besøke St. Anthony's middelalderkapell fra 1400-tallet, som har fantastisk arkitektur.

Portobello-stranden

Besøker du Edinburgh på sommeren og har lyst til å ha en dag på stranden, så kan du dra til Portobello Beach som ligger bare 3-4 kilometer fra byen. Med sin gylne sand er det et ideelt sted for sol og bad. 

Mat og drikke

Bare en kort spasertur fra sentralbanestasjonen finner du et stort utvalg av restauranter fra alle verdens hjørner. Når du først er i Skottland vil du kanskje prøve retter fra det lokale kjøkkenet, og en av de rettene er den berømte Haggis (sauehjerte, lever og lunger blandet med hakket løk, havregryn og oksetalg). Dette er en av Skottlands mest tradisjonelle retter og spises alltid på Burns Night som er en feiring av den skotske poeten  Robert Burns født 25.januar 1759. Ellers er det veldig hyggelig å ta en publunsj på en typisk skotsk pub, eller en kopp søt afternoon tea med et stort utvalg av kaker. Glem heller ikke den berømte skotske whiskyen, det er virkelig verdt å ta en smaksrunde i byen.

Lokal transport

Til fots: Både gamlebyen og den nye bydelen er koselig og kompakt og kan lett utforskes til fots. Husk å ha gode sko, det er både kuperte og bratte gater.
Med buss: Hop-on/hop-off turistbusser stopper ved alle de viktigste severdighetene. Det er også et offentlig bussnett som tar deg rundt i byen, husk å kjøpe busskort.
På sykkel: Vil du se byen på to hjul, finnes det noen få sykkelutleiefirmaer rundt om i byen. I området utenfor selve byen vil du finne flere bilfrie sykkelstier.
Med taxi: Drosjer er et vanlig syn i sentrum og de kan du bare stoppe hvor som helst.

Bestill din reise til Edinburgh

Det er daglige flyvninger til Edinburgh, og hos Escapeaway kan du bestille kun fly, både fly og hotell, eller bare hotell. Hos oss kan du også finne Hideaways som er unike hoteller og bortgjemte perler.
Flyplassen Edinburgh Airport (EDI) ligger 13 kilometer fra sentrum. Edinburgh Trams er den enkleste måten å reise mellom flyplassen og Edinburgh sentrum. 

>>> Se våre Hideaways hoteller i Edinburgh 

>>> Les mer om Skottland

 

Reiser til Skottland

Les mer om Skottland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Skottland her

Hoteller i Edinburgh

Populære hoteller i Edinburgh

Skottland, Edinburgh
8,8
Meget bra
750 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Skottland, Edinburgh
9,0
Fantastisk
1645 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Skottland, Edinburgh
9,3
Fantastisk
2222 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Edinburgh?

9,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser