Reiser til Edinburgh

Enten du er interessert i kultur eller historie, om du er en familie, et par eller en alenereisende, vil du garantert bli forelsket i den skotske hovedstaden. Reis til Edinburgh med Escapeaway og opplev det beste av Skottland.

Som et reisemål for en storbyferie er Edinburgh ganske vanskelig å slå. Den er staselig men samtidig avslappende, og sentrum er relativt lite slik at du kan nå det meste til fots hvis du ikke har noe imot å bruke skoene i ferien. I tillegg er byen full av flotte historiske og kulturelle severdigheter, samt et vell av spennende utfluktsmuligheter.

Selv på regnværsdager har et helgeopphold her mye å by på. Du kan ta en tur til National Museum of Scotland, som har mange attraksjoner for å underholde barna og en takterrasse med den beste utsikten over byen.

Hvis været er bra kan du ta en tur opp til Arthur's Seat og oppleve en inaktiv vulkan, eller du kan ta en tur til den botaniske hagen og fylle deg med freden og roen på stedet mens du beundrer de ca. 15 000 arter av sjeldne og eksotiske planter.

>> Les også om reiser til London her

Hoteller i Edinburgh

Populære hoteller i Edinburgh

Skottland, Edinburgh
8,9
Meget bra
1946 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Skottland, Edinburgh
9,1
Fantastisk
2579 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Skottland, Edinburgh
8,6
Meget bra
5355 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta

Her har vi samlet en liten guide med informasjon og fakta til deg som skal reise til Edinburgh på ferie. Husk at du alltid vil finne mye mer inspirasjon på bloggen vår, her skriver vi om egne erfaringer fra reiser til Skottland og om temaer som f.eks. de største attraksjonene, været når du reiser, om det lokale kulturlivet, om naturen, tips til opplevelser og utflukter, om maten og mye mer.

Opplevelser og utfluktsmuligheter

Den gamle bydelen

Gamlebyen utgjør hjertet av Edinburghs middelaldersentrum og er der de fleste av de store turistattraksjonene i byen ligger.

Du trenger aldri å vandre langt for å oppleve byens fantastiske arkitektur. Besøk f.eks. Edinburgh Castle fra 1100-tallet, som ruver høyt over byen og faktisk er bygget på toppen av en inaktiv vulkan.

Hvis du trenger litt mer utfordring, kan du ta turen opp Calton Hill, hvor du vil bli rikelig belønnet for anstrengelsene med vakker utsikt nedover den historiske Royal Mile, som ligger midt i hjertet av gamlebyen.

Stockbridge og Canonmills

Stockbridge og Canonmills, som ligger nord for det nye distriktet, er et eksklusivt nabolag med mange spennende butikker og bedrifter. Imidlertid er det også hjemmet til byens mest avslappende område, Royal Botanic Gardens.

The Village Urban Resort

Hvis du vil oppleve noe av Skottlands moderne kultur, anbefaler vi definitivt Village Urban Resort. Det er en krysning mellom en helseklubb og et hotell, samt et ekstra kjøpesenter.

Holyrood Parks og Arthur

Ingen tur til Edinburgh ville vært komplett uten en spasertur gjennom Holyrood Royal Park, som fører opp til det legendariske Arthur's Seat. Med 2,5 km2 som bare venter på å bli utforsket og med utsikt uovertruffen noe annet sted i Skottland, vil du ikke bli skuffet. Og når du er der, kan du like gjerne besøke St. Anthonys middelalderkapell fra 1400-tallet, som inneholder fantastisk arkitektur.

Nasjonalmuseet i Skottland

National Museum of Scotland, grunnlagt i 2006, tilbyr en unik visning av landets arv. Museet tilbyr også spesielle arrangementer på kveldstid og i helgene. I skrivende stund er det gratis adgang til museet, og museet er åpent fra kl 10.00 til 17.00 hele året, unntatt juledag.

Portobello-stranden

Kun ca. 3,5 kilometer fra Edinburgh sentrum finner du Portobello Beach med sin gylne sand. Om sommeren er det et ideelt sted for camping, soling og bading. Etter et morgenbad her vil du føle deg friskere enn før.

Edinburgh slott

Edinburgh Castle har en spektakulær beliggenhet, siden slottet er bygget inn i klippen Castle Rock (en inaktiv vulkan). Det er best hvis du nærmer deg slottet fra øst i nærheten av den travle Royal Mile og de skotske parlamentsbygningene. Rett før slottet ligger selve Esplanade, hvor slottskonserter finner sted i juli og hvor Edinburgh Military Tattoo Festival arrangeres i august.

Lokal transport

 • Til fots: Både den nye byen og gamlebyen er koselige og kompakte og kan lett utforskes til fots. Bare pass på at du har gode sko og vær forsiktig på de få kuperte og bratte områdene.
 • Med buss: Hop-on/hop-off turistbusser stopper ved alle de viktigste severdighetene i byen. Det er også et offentlig bussnett som kan frakte deg fra A til B, bare vær oppmerksom på at du må kjøpe busskort.
 • På sykkel: Hvis du vil se byen på to hjul, er det noen få sykkelutleiefirmaer spredt rundt i byen. Du kan også ta en tur ut i det omkringliggende landskapet, hvor du finner bilfrie sykkelstier.
 • Med taxi: Drosjer er et vanlig syn i sentrum og du kan bare praie dem på gaten. Å gi dem 10 % i tips er normen.

Mat og Drikke

Bare en kort spasertur fra sentralbanestasjonen finner du retter fra hele verden. Men vil du prøve noen av rettene fra byens lokale kjøkken, så prøv Skottlands berømte rett Haggis (sauehjerte, lever og lunger blandet med hakket løk, havregryn og oksetalg). Selv om retten kan høres ut som en utfordring for en nordboer, er den en av Skottlands mest tradisjonelle retter og spises alltid på Burns Night.

Hvis haggis ikke er noe for deg, kan du nøye deg med en kopp søt ettermiddagste servert med et bredt utvalg av kaker eller den berømte skotske whiskyen som byen er så rik på.

Slik bestiller du en reise til Edinburgh

Med Escapeaway kan du reise til Edinburgh fra flyplassene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med mellomlanding underveis. Vi gir deg flybilletter med rutefly til de beste prisene på nettet, pakker det sammen med våre utvalgte hoteller i Edinburgh, og med mulighet for å supplere med leiebil – alt i én pakkereise, som er sikret med reisegaranti .

>> Les også om reiser til Irland
>> Les om reiser til England her

Reiser til Skottland

Les mer om Skottland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Skottland her