Reiser til Spania

Enten du søker rekreasjon og avslapning på et hotell eller i en feriebolig, vil en reise til Spania og landets øyer - Balearene og Kanariøyene - både sjarmere og fascinere deg. Her får du oppleve en fargerik nasjon av vakre, gylne strender, livlige fester og tapas ved det rolige, turkisblå Middelhavet. Velkommen til Spania med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Spania, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger mens du er på ferie.

Gjestfrihet er nok det første ordet som slår meg når jeg tenker på Spania. Spania er også uløselig forbundet med en storslått kultur og historie, noe som skinner gjennom både i byene og på landet. Uansett hvor du drar, er det enkelt å se at Spania i sin storhetstid, da skipene bragte tonnevis av gull til landet fra Den nye verden, var en driftig nasjon som investerte sine rikdommer i storslåtte byggverk. I dag opptar disse byggverkene mange plasser på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På listen står faktisk hele 45 spanske severdigheter oppført, hvorav Alhambra i Sør-Spania, Córdobas historiske sentrum og Gaudís verker kan fremheves, men med risiko for at jeg får en storm av henvendelser om de mange fantastiske spanske severdighetene jeg ikke har nevnt her. 

I Spania finner du også golfbaner i verdensklasse midt i det forbløffende landskapet, som danner fantastiske kulisser om levende feriesteder og særpregede fiskerlandsbyer. Men, først og fremst finner du fantastiske små hideaways skjult mellom fjellene, omkranset av olivenlunder, frukttrær og vinmarker. 

Du kan reise til vakre Spania hele året og nyte det behagelige klimaet, vakker natur og en gjestfri befolkning. 

Snarveier til populære reisemål: Costa del Sol | Malaga | Barcelona | Alicante
Snarveier til populære øyreisemål: Mallorca | Gran Canaria | Fuerteventura | Tenerife

Ferieboliger og hoteller i Spania

I oversikten nedenfor kan du se alle ferieboliger i Spania som Escapeaway har på programmet, samt alle våre hoteller i Spania. Du kan sortere alle hotellene og feriehusene i oversikten etter reisemål, pris, antall stjerner, avstand fra flyplass m.m. Finner du ikke en reise som passer dine ønsker og behov, eller det er utsolgt, er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for et skreddersydd tilbud. Ofte kan vi også klare å skaffe plass på et hotell eller i et feriehus selv om det ikke ser ut som det er ledig i hotell-oversikten. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie i Spania med Escapeaway. Har du spørsmål om våre reiser eller ønsker gode råd til valg av hotell er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss. 

Hilsen Mikkel

>> Les også om pakkereiser til Spania her
>> Les også om langtidsferie i Spania

Reisemål i Spania

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Mallorca
  367 hoteller
  Mallorca er en ferieklassiker som mange kjenner godt. Vi vet hvor de virkelige perlene på Mallorca finnes, de unike hotellene og feriehusene.
 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Kanariøyene
  314 hoteller
  Kanariøyene er velsignet med et solrikt klima året rundt, som du kan nyte på en perlerekke av vakre strender. Øygruppen består av syv unike destinasjoner, som tilbyr noe for alle reisende, enten du drømmer om en badeferie eller en ferie med ... aktive opplevelser. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Catalonia
  246 hoteller
  Catalonia er Catalonia, og det hersker ingen tvil om at det er noe for seg selv. Hvert fall ikke om du spør en katalaner. Regionen er mest berømt for hovedbyen Barcelona, men kan by på mye mer i de omkringliggende regionene, for her finner du ... strender, historie, fjell og stor natur. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Andalucia
  204 hoteller
  Andalucía oser av "gamle Spania" og har noen av landets mest betydningsfulle byer, som Sevilla, Granada og Córdoba. Her er alt fra ørken til snødekte tinder og noen av Spanias beste strender – og rikelig med tapas og flamenco.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Gran Canaria
  125 hoteller
  Gran Canaria er mer enn en turistmaskin. Det fins et Gran Canaria som mange (heldigvis) ikke har oppdaget ennå. Vi vet hvor du finner de skjulte perlene av noen hoteller og opplevelser på Gran Canaria.
 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Barcelona
  101 hoteller
  La Sagrada Familia er Barcelonas spektakulære landemerke, men bare én av de mange severdighetene som venter deg i denne attraktive storbyen på Spanias nordøstlige kyst. I tillegg til museer og arkitektur er Barcelona også kjent for sitt restaurantliv ... og deilige strender. Les mer

Populære hoteller i Spania

Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
9,5
Fantastisk
1090 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Portals Nous
9,7
Fantastisk
360 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
9,2
Fantastisk
446 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Våre reisemål i Spania

Andalucía

Andalucía, Spanias sørligste region, oser av det "gamle Spania" og har noen av landets mest historisk og kulturelt betydningsfulle byer, blant annet Sevilla – regionens hovedstad – Granada og Córdoba. Her finner du Spanias mest varierte og mangfoldige natur, som spenner fra ørken og snødekte fjelltopper til noen av Spanias beste strender. I tillegg finner du her et av landets rikeste tapasutvalg og i samme region kan du oppleve den berømte flamencoen i byer som Cádiz, Sevilla og Granada. 

>> Reiser til Andalucía

Mallorca

Mallorca var i mange år berømt i Norge for å være selve definisjonen på charterferie, men dette har endret seg i takt med at nordmenn har funnet ut av hva øya egentlig har å by på når man bare styrer unna masseturismen. Øya frister blant annet med en enestående natur, fantastiske strender, et lekkert middelhavskjøkken og en sjarmerende og flott hovedstad; Palma de Mallorca. 

>> Reiser til Mallorca

Gran Canaria

På samme måte som Mallorca er naturen den største attraksjonen på Gran Canaria. Øya er av vulkansk opprinnelse og ligger mellom tre kontinenter; Afrika, Europa og Amerika, noe som har satt et unikt preg på øyas natur, kultur og historie. Legg så til et fantastisk klima der det aldri blir skikkelig kaldt, heller ikke om vinteren, og det er duket for noen spektakulære ferieopplevelser. 

>> Reiser til Gran Canaria

Informasjon om Spania

Her har jeg samlet litt informasjon og fakta om Spania, som geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon til din ferie i Spania. Hvis du ønsker mer inspirasjon til reisen din anbefaler jeg deg å besøke bloggen vår, der du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Regioner

Spania har 17 autonome regioner og 50 provinser, i tillegg til to afrikanske autonome byer; Melilla og Ceuta. Selv om alle de 17 regionene er autonome, nyter de forskjellige regionene ulikheter seg i mellom. Generelt har de historiske regionene i Spania flest severdigheter å by på, deriblant Galicia, Andalucía, Katalonia og Baskerland. Både Baskerland og Katalonia har f.eks. egne politistyrker. 

Natur

Det er ikke mange land som byr på en så mangfoldig natur som Spania. Landet strekker seg over en halv million kvadratkilometer; fra den iberiske halvøya på det europeiske fastlandet til de atlantiske, vulkanskapte Kanariøyene som ligger mye nærmere Afrika (150 kilometer)  enn det europeiske fastlandskontinentet (1350 kilometer). Dette alene medfører noen enorme geologiske og landskapsmessige forskjeller som man ikke ser i mange andre land i verden. Men, det finnes også store forskjeller internt i de forskjellige regionene på det spanske fastlandet, hvilket er veldig tydelig i blant annet regionen Andalucía, som både har ørken, høye fjellkjeder, sletter, enorme olivenlunder, frodige daler og lange kyststrekninger. 

Språk

Det snakkes castillansk (riksspansk) i alle deler av Spania, men mer i noen regioner enn andre. I tillegg til den offisielle riksspansken castillansk finnes det tre andre offisielle spanske språk, nemlig katalansk (brukes i Katalonia, på Balearene og i deler av Valencia-regionen); baskisk (brukes i Baskerland og deler av Navarra); og galisisk (brukes i regionen Galicia og tilstøtende områder i Asturias og Castilla y León). Det er også i disse regionene riksspansk er minst brukt. I tillegg finnes det en lang rekke lokale dialekter rundt omkring i landet. 

Vær og klima i Spania 

Spania har hele tre klimasoner: mediterransk klima, oseanisk klima (også kalt kystklima) og steppeklima. Det mediterranske klimaet, som er preget av varme og tørre somre og forholdsvis milde vintre, er den dominerende klimasonen på det spanske fastlandet, men det snakkes noen ganger om forskjellige variasjoner av denne klimatypen. Disse variasjonstilfellene inkluderer områder med kalde vintre, for eksempel den sentrale og nordsentrale delen av Spania (byer som Valladolid, Burgos, León m.fl.).

Steppeklimaet gjør seg gjeldende i den sørøstlige delen av landet, spesielt i områdene rundt Murcia og Ebro. Dette klimaet er blant annet karakterisert ved sine varme og tørre somre som – i motsetning til mediterransk klima – strekker seg utover sommerperioden.

Kystklima – også kalt oseanisk klima – finnes i den nordlige delen av landet i regioner som Baskerland, Asturias, Cantabria og deler av Galicia. Denne klimatypen er karakterisert ved at sommer- og vintertemperaturer er kraftig påvirket av havet og at det ikke er noe sesongbestemt tørke. 

I tillegg til disse tre store klimatypene i Spania er det også et alpint klima i Pyreneene i Nord-Spania og Sierra Nevada i Andalucía og et subtropisk klima på Kanariøyene i Atlanterhavet. 

Religion

Katolisismen har et solid fotfeste blant spanjolene til tross for de sekulære vindene som blåser over kontinentet, og katolisismen er den eneste religionen i Spania som det offisielt må undervises i på spanske skoler. 71% av alle spanjoler identifiserte seg selv som katolikker ifølge en undersøkelse i 2012, 24% identifiserte seg som uten religion (derav 9,4% ateister), mens 2,4% identifiserte seg med andre religioner. Men samme undersøkelse viste også at hele 59% av de selvidentifiserte katolikkene aldri – eller nesten aldri – gikk i kirken. 15% av de spanske katolikkene går i kirken et par ganger i året, 8% noen ganger i måneden og 14% går hver søndag eller flere ganger i uken. 

Valuta

Spania byttet ut pesetas i euro i 2002 etter å ha blitt medlem av eurosonen i 1999. 

Nasjonale helligdager

 • 1. januar  -  Nyttårsdag (Año Nuevo)
 • 6. januar  -  Helligtrekongers Dag (Epifania del Señor)
 • Langfredag (Jueves Santo)  -  2. påskedag i Nord-Spania
 • 1. mai  -  Arbeidernes dag (Fiesta del trabajo)
 • 15. august  -  Spanias Nasjonaldag (Fiesta Nacional de España)
 • 1. november  -  Allehelgensdag (Todo los Santos)
 • 6. desember  -  Grunnlovsdag (Dia de la constitución España)
 • 8. desember  -  Unnfangelsen (Inmaculada del Señor)
 • 25. desember  -  Juledag (Navidad del Señor)

I tillegg kommer regionale og lokale helligdager. 

Hva sier gjestene i Spania?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 1708 anmeldelser