Reiser til Spania

Det er ikke uten grunn at Spania er nordmenns foretrukne reisemål når vi skal på ferie. Intet land i Europa byr på et så stort mangfold som Spania - både når det kommer til natur, kultur og historie. 

Selv de som har foretatt seg mange reiser til Spania, må gang på gang undre seg over at det alltid er mer å se av regioner, byer og severdigheter i landet. Hvor ellers finner man 5 offisielle språk , 17 selvstyrte regioner og syv dialekter, en fortid som rommer noen av de viktigste kulturelle strømningene i europeisk historie, samt et landskap som byr på alt fra fantastiske kyststrekninger, nydelige ørkenlandskaper og endeløse sletter til storslåtte fjellkjeder og dype skoger. 

Turisme er Spanias klart største inntektskilde og industri, og det forstår man lett. Året rundt kan man få sol og varme på Kanariøyene, hvis nærmeste nabo er Sahara, og hvor klimaet er stabilt regulert av Atlanterhavet og Golfstrømmen. Hvem vil ikke elske en tur til Tenerife i februar? Og som sommeren kan man nyte høye temperaturer, lekre strender og den noe kortere flyturen til De Baleariske Øyene med magneten Mallorca som sentrum. Og da har vi ikke engang nevnt fastlandets gleder med ikoniske Costa del Sol som byr på kjente navn à la Malaga, Marbella og Fuengirola

Også for storbyelskere leverer Spania stort når du besøker Gaudis Barcelona med Sagrada Familia, Ramblaen og kanskje en fotballkamp på Camp Nou. Inne i landet byr hovedstaden Madrid på utallige museer i absolutt verdensklasse, toppfotball på Santiago Bernabeu og naturligvis tapas og sangria på den 400 år gamle Plaza Mayor. 

Når du reiser til Spania med Escapeaway kan du velge avreise fra flyplassene Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Trondheim med ankomst til en valgfri destinasjon, hvor en leiebil står klar til deg slik at du kan komme deg raskt og lett frem til ditt bestemmelsessted. Har du heller lyst til å bestille et feriehus hos oss, og selv arrangere transport, er dette også mulig. Felles for begge mulighetene er at avreise og ankomst er fleksibelt og tilpasset dine behov og ønsker. 

Inspirasjon og fakta 

Spanias metropoler 

Barcelona, Spanias neststørste by, byr på et valg av interessante historiske og kulturelle severdigheter, foruten en overflod av gode barer, restauranter og kaféer. 

Madrid er ofte mindre populær og besøkt mindre enn Barcelona, men Spanias kosmopolitiske og undervurderte hovedstad har minst like mye å by på som den katalanske broren i øst. I likhet med Barcelona byr Madrid på en overflod av museer, plazaer, og fremragende kaféer og restauranter, og byen er i besittelse av prektige, kongelige palasser som man kun finner i Spanias hovedstad, samt de mange historiske sporene av Madrids posisjon som nervesenter i et mektig imperium. 

I tillegg til de to storbyene byr Spania også på en rekke mellomstore byer, der opplevelsene står i kø. Reis f.eks. til brennhete Sevilla og opplev Andalucías hovedstads sjarm og enestående kultur. Eller hva med den moderne kystbyen Valencia - Spanias tredjestørste by - hvor du kan se imponerende arkitektur som strekker seg mot både fortiden og fremtiden. I alle byene er det gode muligheter for å oppleve toppfotball med spansk lidenskap på stadioner med navn som Bernabeu, Camp Nou, Mestalla og Ramón Sánchez Pizjuán. 

>> Les også om kulturreiser til Spania

Spania - for å slappe av 

Så det er mange gode grunner til å reise til Spania - og så har man enda ikke nevnt den viktigste: Den litt roligere og avslappede livsrytmen, som spesielt melder seg litt over frokost om sommeren, under siesta-tiden, og som kan virke rart for mange nordboere som reiser til Spania. 

Spanias fyrige flamenco 

Man kan f.eks. reise til Malaga og herfra videre til noen av Andalusias enestående severdigheter som f.eks. maurerborgen Alhambra i Granada, Mezquitaen i Cordoba eller La Giralda i Sevilla. I denne delen av Spaniaer det også rike muligheter for å stifte bekjentskap med Spanias berømte tapas-kultur, og den sprudlende og varme flamencoen som spesielt står høyt i den andalusiske delen av Spania. 

Været når du reiser

De fleste forbinder Spania med det varme og tørre middelhavsklimaet, men landet er så stort og variert at andre typer vær kan også oppleves. Spanias størrelse samt påvirkningen fra Middelhavet og Atlanterhavet skaper spesielt om vinteren markante forskjeller i været mellom kyst og innland. Det meste av Spania har varme og solrike somre, men hvor vinteren er mild ved kystene og kaldere og snørikt i innlandet. 

Været i den nordlige delen av landet

Dette er den våteste og mest skyete delen av Spania, da den påvirkes av lavtrykk fra det nærliggende Atlanterhavet. Men det er fortsatt også mange varme og solrike dager i denne regionen. 

Det sentrale Spania - tørt og varmt 

Det kan falle mye snø om vinteren i det indre Spania, men ellers er mengden av nedbør lavt i denne regionen. I stedet er det indre Spania preget av høye sommertemperaturer, men en lav luftfuktighet gjør heten uutholdelig. 

Kysten ved Middelhavet

Det er mange populære turistdestinasjoner ved kysten som nyter godt av et klima preget av mange solskinstimer om sommeren, og selvom været kan være ganske varmt og fuktig, er det ofte en behagelig avkjølende bris fra havet. 

Opplev Spania på et Hideaway 

Spania er et av nordmenns favoritt-reiseland, med ikoniske strand-destinasjoner som Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote - og muligheter for unike storbyferier i Barcelona og Madrid. Hos Hideaways finner du alltid et stort utvalg av reiser til Spanias største og beste destinasjoner, med fokus på den unike opplevelsen. Derfor besøker og utpeker vi mindre hoteller av høy kvalitet som samtidig har den spesielle beliggenheten og sjarmen som gjør din ferie med Hideaways til noe spesielt. 

>> Les mer om langtidsferie i Spania

Turistinformasjon 

Spania er mye mer enn sol og strand. Her kan du finne informasjon om Spanias turistkontor. På den offisielle hjemmesiden for det spanske turistbyrået finner du bl.a. artikler om noen av Spanias severdigheter - med alt fra pilegrimsruten til det spennende, spanske kjøkkenet. Dessuten tilbyr turistbyrået også en hel del praktisk informasjon om å reise i Spania. Du finner også opplysninger om forskjellige aktuelle begivenheter og nyheter i Spania. Få inspirasjon til din reise og finn også linker til turistinformasjonene for de mange spennende byer og regioner i landet.

Hvordan bestiller jeg en billig reise til Spania?

Bruk søkemotoren på toppen av siden til å finne en reise til Spania som passer deg og dine planer. Vi har laget en rekke forskjellige filtre som hjelper deg med å finne det perfekte reisemålet. Velg mellom avreise fra Oslo/Torp, Oslo/Gardermoen, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer med utvalgte hoteller i Spania, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise, som er sikret av Reisegarantien, til nettets beste pris.

Escapeaway ønsker deg en god ferie i Spania!

Reisemål i Spania

 • Andalusia har alt som gjør Spania til et så tiltrekkende reisemål. I denne sørlige regionen venter det deg et valg av kulturskatter, nydelig tapas og ikke minst et klima som byr på masse av solskin. Dette kan du nyte på en av regionens vakre strender.
 • Barcelona
  13 hoteller
  La Sagrada Familia er Barcelonas spektakulære landemerke, men bare én av de mange severdighetene som venter deg i denne attraktive storbyen på Spanias nordøstlige kyst. I tillegg til museer og arkitektur er Barcelona også kjent for sitt restaurantliv ... og deilige strender. Les mer
 • Det kan være vanskelig å løsrive seg fra Costa Bravas` kilometerlange strender. Men selvom de deilige strender lokker kan det f.eks. anbefales å dra på sightseeing i regionshovedstaden Barcelona eller unne ungene med en tur til Europas største badeland.
 • Costa Dorada er oppkalt etter den bløte sanden som du finner på denne kyststrekningen sør for Barcelona. Her finner du noen av Spanias fineste strender samt en perlerekke av sjarmerende byer som byr på masse av opplevelser for både barn og voksne.
 • Hos Hideaways finner du reiser til Gran Canaria med unike hideaways, hoteller og feriehus. Bestill reise online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Populært i Spania

Spania, Tenerife, Puerto de La Cruz
 • Nærmeste flyplass: 88 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
 • Svømmebasseng
Spania, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Svømmebasseng
Spania, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Svømmebasseng
8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 45 anmeldelser