Reiser til Spania

Enten du søker rekreasjon og avslapning på et hotell eller i en feriebolig, vil en reise til Spania og landets øyer - Mallorca og Kanariøyene - både sjarmere og fascinere deg. Her får du oppleve en fargerik nasjon av vakre, gylne strender, livlige fester og tapas ved det rolige, turkisblå Middelhavet. 

Spania er uløselig forbundet med en storslått kultur og historie, noe som skinner gjennom både i byene og på landet. Uansett hvor du drar, er det enkelt å se at Spania i sin storhetstid, da skipene bragte tonnevis av gull til landet fra Den nye verden, var en driftig nasjon som investerte sine rikdommer i storslåtte byggverk. I dag er mange av disse byggverkene oppført på UNESCOs verdensarvliste. På listen står faktisk hele 45 spanske severdigheter oppført, hvorav Alhambra i Granada og Gaudís verker i Barcelona kan nevnes. 

Utvalgte reisemål i Spania

Andalucía

Andalucía er Spanias sørligste region, og har noen av landets mest historisk og kulturelt betydningsfulle byer, som hovedstaden i regionen, Sevilla pluss Granada og Córdoba. Her finner du Spanias mest varierte natur fra ørken og snødekte fjelltopper til noen av Spanias beste strender. Om du i tillegg besøker byene Cadiz, Sevilla og Granada kan du oppleve den berømte flamencoen. 

Mallorca

Mallorca er selve definisjonen på et reisemål som passer for alle, store og små. Omkranset av Middelhavet frister øya med fantastiske strender, fra langstrakte, barnevennlige sandstrender i Alcudia til bortgjemte små badeviker i Calas de Mallorca.  Den vakre og varierte naturen som lokker med fotturer i Tramuntana fjellene, til turområdet rundt Soller. Her kan du finne idylliske hideaways, nyte deilige middelhavsretter, og ikke minst bli kjent med Mallorcas flotte hovedstad Palma de Mallorca

Gran Canaria

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, og ligger lengst sør i øygruppa. Med det varierte landskapet, de vakre strendene og det rike kulturlivet smelter alt mangfoldet sammen på en harmonisk måte. På Gran Canaria kan du oppleve alt fra ørkenlandskap til frodige grønne daler, dramatiske klipper og milelange sanddyner, pluss at du kan ta et avbrekk med en storbyferie til øyas hovedstad Las Palmas. 

Catalonia

Catalonia er en region som ligger ved Middelhavskysten nordøst i Spania. Det er et populært reisemål med variert landskap, fjellområder og historiske byer, og da spesielt regionens hovedstad Barcelona. Her kan du kombinere storbyferie med sol og bad langs kysten Costa Brava og Costa Dorada. Barcelona med alle sine kulturelle og arkitektoniske skatter på UNESCOSs verdensarvliste, som Sagrada Familia og Gaudís verk, tiltrekker seg turister fra hele verden. Med et mildt klima året rundt og en blanding av natur, kultur og gastronomi, samt at du kan oppleve en rik katalansk kultur gjennom mat, tradisjoner og festivaler er det ikke rart at Catalonia er et av de mest besøkte stedene i Spania.

Utvalgte severdigheter i Spania

Alhambra

Den mauriske festningen i den andalusíske byen Granada er Spanias største severdighet og står på UNESCOs verdensarvliste. Med dens enestående mauriske arkitektur og  historie, samt den flotte beliggenheten med utsikt over fjellkjeden Sierra Nevada og Granadas gamle bydeler, er den et must å besøke en reise til Andalucía

La Mezquita 

Den mauriske moskéen La Mezquita, ble på 1200-tallet ombygget til en katolsk katedral, er en annen av Spanias store severdigheter som også står på UNESCOs verdensarvliste. Moskéen/katedralen ligger i den vakre byen Córdoba i Andalucía, som med sine mange fine patios, plazas og olivenlunder er vel verdt et besøk i seg selv. 

La Sagrada Família

Den fantastiske katedralen i Barcelona med det fulle katalanske navnet Temple Expiatori de la Sagrada Família, og står på UNESCOSs verdensarvliste. Katedralen er et nygotisk mesterverk tegnet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí, og er for lengst regnet som én av Catalonia og Spanias største severdigheter. 

El Escorial

Det spanske kongeslottet, klosteret, museet og biblioteket som bærer det ærverdige navnet El Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, er én av Spanias mest betydningsfulle, historiske bygninger og ligger i byen San Lorenzo El Escorial, omtrent 45 kilometer nordvest for den spanske hovedstaden Madrid. Bygningskomplekset, som er én av de mest besøkte severdighetene i Spania, brukes mest som kloster i dag, men har vært et av de rojale setene for den spanske kongen siden det ble oppført av Felipe II på 1500-tallet. 

Prado-museet

Kunstmuseet El Prado i den spanske hovedstaden Madrid, som bærer det fulle navnet El Museo Nacional del Prado, er ett av de største, fineste og mest besøkte kunstmuseene i verden. Det inneholder blant annet den største samlingen av spansk kunst med verker av berømte spanske mestre som Goya og Velazquez. I tillegg én av verdens fineste samlinger av europeisk kunst fra det tolvte til det nittende århundret.

Mat og drikke i Spania

Maten i Spania er verdt en reise i seg selv, og setter du pris på et godt glass vin er Spania også et perfekt land å besøke. 

Tapas

Tapas er en viktig del av spansk kultur og serveres som små retter, enten som snacks eller som lunsj eller middag. Tapas betyr "lokk" på spansk, så opprinnelig ble sannsynligvis tapasen, en skive hvitt brød med pålegg, brukt som lokk over glassene for å holde insekter borte. Gjennom tidene har tapas utviklet seg til å inkludere en rekke delikatesser som skinke, ost, oliven, pølse og fisk. Spanjoler nyter tapas til alle tider på dagen, men spesielt rundt lunsj, mellom måltider eller som kveldsmat. Tapas kan også være små retter uten brød, som tortillas, kjøttboller eller blekksprut.

Paella

Paella er en velsmakende spansk rett som stammer fra Valencia-området i sørøstlige Spania. Den er ikke som mange tror at er Spanias nasjonalrett, men er en typisk rett for Valencia-regionen og den nordlige delen av den spanske østkysten Catalonia. Paella er en velsmakende risrett fylt med grønnsaker som erter, løk, paprika og tomater, samt forskjellige typer kjøtt, eller mest vanlig fisk og skalldyr som blåskjell og reker. Safran og chorizo-pølser brukes ofte som krydder.

Gazpacho

I Andalucía er gazpacho en populær kald tomatsuppe som er perfekt for å kjøle seg ned i sommervarmen. Laget med vegetabilsk fløte, tomater, agurk, hvitløk, olivenolje og brød, er denne forfriskende retten en del av spansk gastronomi.  Noen ganger finner du også variasjoner med paprika, grapefrukt, avokado, vannmelon og ulike fiskesorter. Et must å prøve når du er på ferie i Andalucia.

Cava

Cava er den spanske musserende vinen kjent som "fattigmanns-champagne". Det er en musserende rosé- eller hvitvin som er en viktig del av spansk vinproduksjon. Cava produseres i åtte forskjellige spanske regioner, men det er det fremragende Penedés-distriktet i Catalonia med byen Sant Sadurní d'Anoia som sentrum som står for 95% av all Cava-produksjon i landet. Et besøk til Catalonia gir deg en fin mulighet til å smake på denne berømte vinen.

 

I Spania finner du også golfbaner i verdensklasse midt i det flotte landskapet, som danner fantastiske kulisser om levende feriesteder og særpregede fiskerlandsbyer. Men, først og fremst finner du fantastiske små hideaways skjult mellom fjellene, omkranset av olivenlunder, frukttrær og vinmarker. 

Du kan reise til vakre Spania hele året og nyte det behagelige klimaet, vakker natur og en gjestfri befolkning. 

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.
Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. 
Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

>>> Les mer om Andalucia

>>> Les mer om Barcelona

>>> Les mer om Kanariøyene

>>> Les mer om Mallorca

>>> Les mer om Costa del Sol

>>> Les mer om Alicante

>>> Les mer om Madrid

>>> Les mer om Bilbao
 

Reisemål i Spania

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Mallorca
  376 hoteller
  Mallorca er en ferieklassiker som mange kjenner godt, og som har vært et favoritt reisemål i årtier. Uansett hva du ønsker av ferien din vil du finne det her, fra familievennlige, langgrunne strender, til bortgjemte små badeviker. Storslått ... natur som passer til både sykkel- og fotturer, spesielt Tramuntana-fjellene som er på UNESCOs verdensarvliste. Ta en tur til hovedstaden Palma der du kan spasere langs den flotte strandpromenaden, og besøke de unike severdighetene. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Kanariøyene
  341 hoteller
  Kanariøyene har et solrikt og behagelig klima året rundt. Øygruppen består av syv unike øyer som tilbyr noe for reisende i alle aldre, enten du ønsker en badeferie på fantastiske strender, eller en aktive ferie som fotturer, surfing eller på ... sykkel - her finner du alt. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Catalonia
  250 hoteller
  Catalonia er mest kjent for hovedstaden Barcelona. Men regionen har noe å by på for alle, fra de vakre strendene langs middelhavskysten til Pyreneene med frodige sletter og fjell på opptil 3000 meter over havet. Og ikke minst gastronomien - ... det fantastiske utvalget av mat og drikke. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Andalucia
  212 hoteller
  Andalucía oser av "gamle Spania" og har noen av landets mest betydningsfulle byer, som Sevilla, Granada og Córdoba. Her er alt fra ørken til snødekte tinder og noen av Spanias beste strender – og rikelig med tapas og flamenco.
 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Gran Canaria
  132 hoteller
  Gran Canaria kalles også solskinnsøya, og ikke uten grunn. Tusenvis finner veien hit i løpet av året, og spesielt på vinteren, noe som skyldes at det er så solsikkert. Her finner du store turisthoteller og reisemål, men reiser du litt utenfor ... allfarvei vil du finne skjulte perler av små landsbyer og unike hoteller. Gran Canaria passer for alle, store og små i alle aldre. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Tenerife
  117 hoteller
  Tenerife er den største av Kanariøyene og takket være det behagelige klimæt og det varierte landskapet, tiltrekker Tenerife seg reisende året rundt. Her finner du Spanias høyeste fjell, Teide, og alt ligger til rette for en aktiv ferie enten ... du ønsker fotturer eller sykkelferie. I tillegg til den vakre naturen finnes det nydelige strender alt fra langgrunne, barnevennlige strender, til de flotte havsbassengene i Puerto de la Cruz. Les mer

Populære hoteller i Spania

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Cristianos
9,3
Fantastisk
3683 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
9,5
Fantastisk
1064 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Maspalomas
8,0
Meget bra
822 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Spania?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 1821 anmeldelser