Reiser til Costa del Sol

Med et utall av livlige feriebyer og 100 km spektakulær kystlinje, er det noe for enhver smak på Costa Del Sol. Her finner du massevis med solskinnstimer, vidunderlige strender og ikke minst spennende utfluktsmål, blant annet Málaga og Sevilla. Book din reise til Costa del Sol med Escapeaway i dag!

Costa del Sol er en veldig attraktiv kystlinje med mange fiskerlandsbyer, som nå har blitt til feriebyer, som mange reiser til igjen og igjen. Langs kysten ligger fjellene i nærheten og gir en spektakulær utsikt.

Med sandstrender, livlige feriebyer, over 40 golfbaner og mer enn 100 km spektakulær kystlinje, er det noe for enhver smak på Costa Del Sol. Det er med god grunn at Costa del Sol, "The Sun Coast", har vært blant nordmenns favorittreisemål i mange år. Her finner du rikelig med solskinnstimer, flotte strender og ikke minst spennende utfluktsmål i blant annet Málaga og Sevilla.

Det milde og solrike middelhavsklimaet med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader er utvilsomt en av de viktigste årsakene til at ferierende fra hele verden, og spesielt Nord-Europa velger Costa del Sol. Om sommeren stiger temperaturen til 25-30 grader, og om vinteren faller temperaturen sjelden under 14 grader ved kysten, noe som gjør Costa del Sol til en passende helårsdestinasjon.

Men det er ikke bare det behagelige klimaet som har gjort Costa del Sol til et favorittmål. Både langs kysten og i innlandet er det mange muligheter for spennende utflukter med leiebil. Ta for eksempel en utflukt fra Costa del Sol til Sierra Nevada-fjellene, Alhambra-palasset i Granada eller Andalusias hovedstad Sevilla, hvor du kan utforske historiske og kulturelle severdigheter, eller besøke noen av de mange tapasbarene.

Foruten de mange flotte strendene langs Costa del Sol, som naturlig inviterer til vannsport, er golf også veldig populær i Andalucia med et rikt utvalg av flotte baner og godt vedlikeholdte baner.

Mange hoteller tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, samt gode muligheter for bare å slappe av.

 • Familier: Gi barna en eksotisk og morsom dag med et besøk til Bioparc Zoo i Fuengirola.
 • Golfspillere: Tren svingen din på Valderrama, som regnes som en av verdens beste golfbaner.
 • Meng deg med jetsettetlivet: Bli imponert over de enorme yachtene i Puerto Banús nær Marbella.

Med alle de daglige flyvningene til Malaga flyplass, kan du enkelt og billig reise til Costa del Sol hele året. I søkemotoren sammenligner vi nåværende priser fra alle flyselskaper og hoteller, og du kan selv velge hvor mange dager du ønsker å feriere. På alle reiser til Spania bor du i nøye utvalgte hoteller eller i ferieleiligheter med gode anmeldelser, disse kan du bestille som en del av en totalpakkereise med fly og transport tur/retur fra flyplassen eller som hotell.

Velkommen til Andalucia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Costa del Sol hvor du bor på håndplukkede hoteller i ferien din.

>> Les også om reiser til Benalmadena
>> Les også om langtidsreiser til Costa del Sol

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
9,0
Fantastisk
2307 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
8,9
Meget bra
1440 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Fuengirola
9,0
Fantastisk
1347 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Hvis du drar på ferie til Costa del Sol i Andalucia, har jeg samlet litt informasjon og fakta om destinasjonen her. Hvis du vil ha mer inspirasjon til turen, kikk innom bloggen, her skriver vi reiseguider basert på erfaringene vi selv har gjort på våre egne reiser til Spania. Du kan blant annet lese om temaer som været når du reiser, om kulturliv, natur og de mange strendene langs kysten, om mat, de viktigste severdighetene, få tips til utflukter og mye mer...

Costa del Sol er trolig Spanias mest kjente turistområde og et klassisk reisemål for charterturer. Solkysten, som strekker seg langs Middelhavet fra Nerja forbi Málaga øst for Cádiz-provinsen, har gjennom årene blitt tett befolket med hoteller og ferieleiligheter. Men en reise til Costa del Sol, til tross for den velutviklede turistindustrien, er fortsatt en mulighet for å oppleve vakre landskap, utforske den spanske arven og ikke minst møte en vennlig lokalbefolkning.

Den direkte oversettelsen til "Sun Coast" viser veldig bra hvorfor Costa del Sol er et av de mest populære feriedestinasjonene i Europa. Med over 150 kilometer kystlinje er området berømt for sine strålende strender, fantastisk solskinn og en spesiell atmosfære som gir optimale forhold for en uke eller to med bading, soling og avslapning.

Costa del Sol ligger på sørkysten av Spania, og drar dermed fordel av et strålende middelhavsklima som gir besøkende nærmest garanti for varme og solskinn i sommermånedene. I tillegg kommer områdets overflod av høye kvalitets golfbaner samt et pulserende natteliv på berømte feriesteder som Benalmadena og Marbella, som betyr at hele familiens behov kan oppfylles her.

Uansett om du, etter en stille dag på de gyldne strendene, vil du ha en rolig kveld med solnedgangen over Middelhavet mens du nyter en cocktail eller danser hele natten i Torremolinos, finnes det noe for alle på Costa del Sol.

Bestill reisen din nå, hvis du ikke vil gå glipp av dette vakre andalusiske paradis. Vårt utvalg av håndplukkede hoteller og billige tilbud betyr at vi kan gjøre ferien din perfekt, uansett budsjett.

 • Språk: Det snakkes spansk på Costa del Sol.
 • Valuta: Det brukes euro (€).
 • Lokal tid: Costa del Sol har samme tidssone som Norge.
 • Fly til: Costa del Sol har en flyplass, som ligger 11 km sydvest for Málaga. Flytid fra Norge: Ca. 3 timer og 30 minutter.
 • Turistinformasjon: Ytterligere turistinformasjon finner du på www.visitcostadelsol.com

Været

Med mer enn 320 soldager i året, er Costa del Sol en helårsdestinasjon hvor den beste reisetiden kun avhenger av hva du planlegger å gjøre under besøket ditt.

Vår og høst måneder (slutten av april til juni og september til oktober) har generelt godt vær med temperaturer mellom 21 og 26 grader. I disse månedene kan du også dra nytte av at det er mindre trengsel.

Høysesongen er juli og august, når været er varmt og tørt med temperaturer rundt 30 grader.

I løpet av vintermånedene når temperaturen i gjennomsnitt 16 grader om dagen. Selv om dette er den våteste måneden på året er det fortsatt en god tid å spille på de mange golfbanene i området.

Strander

De vakre sandstrendene er med god grunn det som de fleste forbinder med en ferie på Costa del Sol. Nedenfor kan du lese mer om noen av våre egne favoritter.

Carvajal Beach i Benalmadena er et ideelt sted for en dag med familie på sanden og er generelt ganske livlig. Heldigvis, til tross for mange strandgjester, er det generelt en avslappet atmosfære her. Her er store høyhus ned til den brede stranden og så mange restauranter som det nesten kan være vanskelig å velge. Malapesquera Beach ligger rett ved siden av Benalmadena Marina og er stedet for «Virgen del Carmen» -festivalen i juli. Begge strendene har blitt tildelt det blå flagget.

Lenger nord, forbi Malaga og Torre del Mar, ligger den mer uberørte Nerja. El Playazo Beach, kjennetegnet av dens steinete fjell, er over en kilometer lang, samt på grunn av sin størrelse og avstand fra Malaga forblir det fredelig selv i de travleste sommermånedene. La Torrecilla er en mindre strand ved den vestlige delen av Nerja, som er tilgjengelig til fots. Begge strendene har blitt tildelt det blå flagget.

Estepona sør for Marbella tilbyr svimlende 17 strender over en 19 kilometer lang kyststrekkning. Estepona er en av de beste valgene for en strandferie på Costa del Sol med en blanding av sandede, gyldne og vulkanske strender. Hovedstranden, som ligger like utenfor byen Estepona, kalles Playa el Cristo. Beliggende i en skjermet bukt, er stranden flott for barn, og her er to strandrestauranter (chiringuitos) og selvfølgelig blått flagg.

Dette er imidlertid bare et lite utvalg av strendene du kan utforske under ferien din på Costa del Sol. Generelt tilbyr alle feriestedene fra Fuengirola til Torremolinos fantastiske strender.

Lokal transport

Tog/bus: Det er lett å komme seg rundt på Costa del Sol takket være et godt nettverk av tog og busser som forbinder Málaga med de største feriestedene.

Taxi: Det er rikelig med drosjer som kan vinkes inn fra gaten. Bare se etter ordet "libre" eller et grønt lys.

Bilutleie: Den mest praktiske måten å oppleve Costa del Sol på er ofte å leie en leiebil på ferie.

Begivenheter

Karneval: Februar er karnevalstid på Costa del Sol, hvor de fleste byer holder en siste store fest før fasten.

Semana Santa: Påskens tradisjnelle festligheter under "Semana Santa" fyller gatene med parader og prosesjoner.

Helgendager: Hele året feirer byer og landsbyer sine skytshelgener på sprudlende andalusisk måte. Marbella fester for eksempel hver juni, når San Bernabe feires med en uke med dans og underholdning.

Flamenco: Fyrverkeri innleder fem dager med fest og flamenco i Málaga Feria hver august. I september og oktober inviterer Fuengirola og Nerja til fiesta.

Utfluktsmuligheter

Bestig skyene med taubanen opp til Monte Calamorro over Benalmadena. På en klar dag kan du se Afrikas kyst. Slapp av i Marbels hvitkalkede gamleby før du sjekker ut flotte luksusbåter i marinaen. Brosteinsgater og vakre torg fyller Esteponas sjarmerende gamle bydel. Reis til foten av Almijara fjellkjeden og de nærliggende feriestedene Nerja og Almuñécar med sine lange strender og palmer. Kjør opp i åsene etter en dag på stranden i Torremolinos for å besøke noen av Costa del Sols idylliske "hvite byer".

Familieopplevelser

Det er lett å holde barna underholdt, da det er så mange spennende aktiviteter og opplevelser for barn på Costa del Sol. De vil nok begeistres av de eksotiske skapningene når de går gjennom den undersjøiske tunnelen på Sea Life i Benalmadena. Gi dem også et glimt av Afrika og Asias jungel og få sjansen til å komme nær de eksotiske dyrene i Bioparc i Fuengirola. Krokodillene er stjernene på showet i Cocodrilos Park, en av de mest fascinerende attraksjonene på Costa del Sol. For mer moro er Tivoli World med sine attraksjoner en av de hyggeligste utfluktene på Costa del Sol.

Naturopplevelser

Se opp i bakkene nord for Malaga for å utforske en av de mest ekstraordinære naturattraksjonene på Costa del Sol. Når du går forbi kalksteinsklippene i El Torcal naturreservat, vil du føle deg som satt i en episode av Star Trek. Det som antas å være verdens lengste stalaktitt, henger i Nerja-hulene, en av de mest populære naturattraksjonene i Costa del Sol, og et fint, kjølig sted for å unnslippe varmen. I Nerja er den høye terrassen Balcón de Europa, en av de beste stedene på Solkyst for å nyte utsikten.

Kultur

Religiøse festivaler er av stor betydning på Costa del Sol, spesielt påske er en stor feiring. Passionsuken, som begynner med Palm Sunday, er en stor fest med prosesjoner, som spesielt foregår i byen Ronda. Påskeparader holdes imidlertid over hele Costa del Sol med spektakulære ikonografier og festligheter. Hvis du reiser i februar, har byen Tolox en morsom festival som tar sikte på å kaste pulver på hverandre til du er helt dekket! Tradisjonen begynte å bikke da lokale bakere kastet mel over jenta de likte for å vise sin kjærlighet.

En annen liten bit er når El Burgo holder en 1900-tallet reenactment festival hvor besøkende inviteres til å delta i gjenskapelsen av banditter og helter.

Costa del Sol-historien strekker seg over århundrer med blandet dominans fra maurene til gamle andalusiske familier. Besøk de gamle byene Mijas, Marbella eller Estepona for å dykke inn i spor av denne kulturelle smeltedigel.

Mat og drikke

Costa del Sol er hjemsted for mange chiringuitos, små autentiske fiskestenger og et kjøkken som har tatt inspirasjon fra en kompleks historie med middelhavs, spansk og maurisk innflytelse. Med alt fra luksuriøse banketter i Puerto Banus til autentisk spansk tapas i Malaga, vil ferien din være rik på kulinariske opplevelser.

På de internasjonale feriestedene som Benalmadena, Torremolinos og til og med mindre Mijas og Mijas Costas finner du et bredt utvalg av retter fra hele verden. Engelsk frokost har rom ved siden av asiatiske retter, mens litt lenger langs gaten kan det ligge en tapasbar. Mijas er også et populært familiemål, så forvent familievennlige restauranter som er veldig villige til å gjøre sin del for å gjøre ferien din vellykket.

I Estepona finner du en ekte andalusisk atmosfære med flamenco og tapas restauranter sammen med sofistikerte restauranter. Fuengirola har et livlig natteliv med en rekke irske puber og vingårder som passer til turister. Men rundt Fuengirola hovedtorg, Plaza del Constitucion, finner du også mer tradisjonell spansk atmosfære.

Nattelivet

Costa del Sol er kjent for sitt livlige natteliv. Med alt fra glitrende cocktailbarer i Puerto Banus og Malaga til det pulserende nattelivet i Marbella, Benalmadena og Fuengirola, kan du finne noe som passer til ethvert humør.

De fleste av Marbellas barer og nattklubber ligger i Puerto Banus-området, hvor det koselige strandlivet på dagen blir til sofistikert natteliv. Klubbene her er åpne uti sene timer.

Benalmadena henvender seg hovedsakelig til et stort antall britiske turister og innbyggere, så forvent mange irske puber og engelsk sportsbarer. Det vises sport på TV, bar spill som dart og biljard, og du får helt sikkert gode muligheter til å få en halv liter Guinness eller to.

Fuengirola har vanligvis det mest varierte og høylytte nattelivet. Det er noen mer fredelige barer i sentrum av byen, mens klubber langs stranden har en tendens til å livne opp rundt midnatt, og deretter fortsette til det lysener. De største klubbene er Millennium og Funk Club.

Aktiv ferie

Mange bruker et besøk på Costa del Sol til å bli kjent med en ny sport eller å trene en som du allerede dyrker. Det er golfbaner på nesten alle baner, men det er noen avanserte skoler, Escuela de Golf La Quinta i Marbella, ledet av trippelmesteren Manuel Pinero samt Atalaya Golfskole i Estepona, og tilbyr kurs i forbedring av tekniske ferdigheter. I Benalmádena er det en dykkerskole som driver fra Puerto Marina, og det er nybegynnerkurs som slutter på et nivå hvor du dykker på åpent vann.

Det finnes også flere forskjellige typer vannsport du kan teste langs kysten. På den lange kystlinjen kan du dermed prøve kreftene med nesten alt fra seiling til snorkling og vannski.

Costa del Sols attraksjoner er imidlertid ikke bare begrenset til vannet. Fjellene rundt Mijas tilbyr noen gode turstier og terrengsykler, mens klatrere vil finne utfordringer rundt Mijas Pueblo.

Inne i landet ved Medrana-sjøen (skilt fra Ronda-veien) er en av verdens 70 vannskisenter med vannsklier. Det er den ideelle måten å lære å stå på vannski - du blir trukket ut med skinner langs sjøen, og du trenger ikke å bekymre deg for bølger og dykk.

Inne i landet ligger Capo de Tenis, som drives av tidligere Wimbledon-mester Lew Hoad, og det er også kurs i teniis og det spilles turneringer året rundt. Spansk tennisstjerne Manolo Santana, også tidligere Wimbledon-mester, driver en eksklusiv tennisklubb på Puente Romano Hotel.

Du kan også sykle på Los Monteros rideskole, og på Lakeview Equestrian Center i San Pedro.

Skal du spille golf på ferien din?

Sist men ikke minst er solkysten også et populært golfmål. Rundt Mijas finner du f.eks. ikke mindre enn syv baner. Costa del Sol er et rent paradis for golfere som kan velge mellom 40 golfbaner på den 120 kilometer lange kysten mellom Malaga og La Línea, grensen mellom Spania og den lille britiske kolonien Gibraltar.

På Costa del Sol finner du blant de beste golfbanene i verden. Valderrama, det er i absolutt toppklasse og designet av Robert Trent Jones. Ryder Cup 1997 ble holdt på Valderrama. Den er full av kjente navn i golfverdenen; Tony Jacklin er direktør for San Roque klubben og spanske Ryder Cup-vinner Seve Ballesteros driver Los Arqueros, som ligger i bakkene ved byen Benahavis. Golfbanene er bygget i alle typer terreng, fra store fairways mellom kork eik og furu plantasjer på Sotograndebanene til det vind-blåste terrenget på Alcaidesa i La Línea og det kuperte og vanskelige La Duquesa, som eies av José María Canizares, tidligere medlem av det europeiske Ryder Cup-laget.

Vanligvis er banene mer eksklusive vest for Marbella, hvor millionærvillaene i det kuperte landskapet har utsikt over tre svært fremtredende klubber: Aloha Golf, Las Brisas og Los Naranjos. Det er en felles bane, La Canada, som ligger like ved San Roque og noen klubber, inkludert den innbydende Golf el Paraíso ved Estepona og Miraflores ved Mijas Costa, hvor gjestene virkelig føler seg velkommen. På nesten alle golfbaner skal du kunne vise et funksjonsbevis, og i høysesongen for golf (januar-mai og september-november) er det viktig å bestille i god tid for å spille.

Vær oppmerksom på at hos Escapeaway er vi spesialist på billig reise til Costa del Sol, og ikke golfturer, og derfor kan vi ikke hjelpe med f.eks. å bestille starttider osv.

 

Reisemål på Costa del Sol

Du finner noen av Spanias og kystens mest berømte feriebyer vest for Málaga. Den travle Torremolinos og den familievennlige naboen Benalmadena deler noen av de mest fantastiske strendene på Costa del Sol. Lenger vest ligger Fuengirola med sine Blå Flagg-strender og gamle slott. Chichi Marbella tiltrekker seg the rich and the famous med sine vakre strender og elegante havner. Estepona kombinerer moro på stranden med en nydelig gammel by med brosteinsbelagte gater og smale veier. Costa del Sols hovedstaden, Málaga, har en elegant trafikkfri gamleby og en strandpromenade flankert av noen av områdets viktigste restauranter.

Benalmadena

Familien vil elske den lange stripen av strender i Benalmadena, den attraktive marinaen og de underholdende fornøyelsesparkene. Bestill hotell i Benalmadena og ta en uforglemmelig tur med taubanen til toppen av Monte Calamorro for fantastisk utsikt. Golfspillere kan se frem til et utfordrende spill på Torrequemada Golf Course.

Fuengirola

Strandpromenaden i Fuengirola, som er en av de mest imponerende på hele Costa del Sol, strekker seg ca. 8 kilometer langs stranden. Bestill hotell i Fuengirola og se frem til å slappe av på den gylne sanden mens barna blir underholdt i strandens fornøyelsesparker.

Torremolinos

Bare et blikk på de 9 km lange strendene i Torremolinos vil overbevise deg om hvorfor feriestedet har tiltrukket ferierende siden 1960-tallet. Den myke, gyldne sanden fører deg rett opp til strandpromenaden og en rekke kafeer og restauranter som fremdeles serverer fersk fisk, da dette bare var en søvnig fiskerlandsby.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Costa del Sol?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 229 anmeldelser