Reiser til Fuengirola

Fuengirola som ligger på den berømte spanske solkysten Costa del Sol, var en gang en søvnig fiskerby, men har i de siste årtiene forvandlet seg til et av Sør-Spanias mest populære reisemål, elsket av mange for sin gylne kystlinje og tradisjonelle spanske sjarme.

Byen har et livlig sentrum med et vakkert torg, et pulserende natteliv og en overflod av lekre lokale retter. Blant byens vartegn er marinaen og den tårnhøye mauriske festningen, som tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år.

På Costa del Sol finner du flere deilige reisemål og ett av dem er Fuengirola, som du kan reise til hver dag, hele året rundt. I søkemotoren kan du enkelt sammenligne priser på flyreiser med alle flyselskaper og du bestemmer selv i hvor mange dager du ønsker å feriere. Uansett om du booker din reise til Spania, som en samlet pakke inkl. fly, hotell og transfer eller billeie, eller du selv vil stå for flyreisen og bare booke et godt hotell, bor du alltid på nøye utvalgte hoteller og ferieleiligheter med gode anmeldelser når du reiser med oss.

Tips til strand-elskere: Fuengirola har hele åtte kilometers strand og alle byens strender er velsignet med gylden sand, krystallklart vann og en levende strandpromenade.

Tips til kultur-interesserte: Mellom byens gamle del, det mauriske slottet og den travle havnen har Fuengirola en deilig tradisjonell stemning med mange sightseeing-muligheter.

Tips til natteravner: Nattelivet i Fuengirola er fantastisk, med mange strandbarer spredt langs havnefronten og nattklubber og diskoteker, som er åpne helt til daggry.

Reiseguide

Fuengirola er berømt for sin overflod av soltimer, varme badetemperaturer og fremragende sandstrender, som gjør den til et opplagt reisemål for dem som er på utkikk etter en strand- og badeferie.

Byen ligger bare 20 minutters kjøring fra Malaga Lufthavn, så det er lett å reise til og fra Norge.

 • Spåk: Spansk
 • Valuta: Euro (€)
 • Lokal tid: Fuengirola har samme tid som i Norge
 • Fly til: Malaga Lufthavn som har daglige avganger året rundt.
 • Flytid fra Norge (OSL): Ca. 4,5 timer

Strender

Fuengirolas storslåtte kystlinje, som strekker seg over knapt åtte kilometer rommer flere strender med det prestisjefylte blå flagget, blant annet den populære Las Gaviotas-stranden og den mindre og mer fredelige San Francisco-stranden.

Kysten har alle de moderne fasilitetene som kan sukre en strandgjests besøk, blant annet liggestoler og parasoller.

Bak strendene finner du den livlige strandpromenaden, Paseo Maritimo Rey de Espana, flankert av palmer og fylt med fiske- og skalldyrsrestauranter.

Det beste stedet ved Fuengirola til vannsport er Los Boliches, hvor du kan surfe, leie en vannsykkel eller spille en omgang strandvolleyball.

Været

Temperaturer: 12-24 (°C)

Fuengirola har behagelig vær hele året rundt, med sitt milde middelhavsklima. Hvis du planlegger en aktiv ferie, er våren et godt tidspunkt å reise på, idet det hverken er for kaldt eller for varmt til å drive med utendørs-aktiviteter.

Hvis du planlegger en strandferie er sommeren, sent på våren eller tidlig høst et bedre tidspunkt, med temperaturer helt opptil 29 grader midt på sommeren og med opptil 14 timers solskinn om dagen. 

For en fredelig ferie, uten de store turistmassene er den milde og billigere vintersesongen den mest ideelle.

Lokal transport

Med buss: Fuengirola har en busstasjon i byens sentrum med bussforbindelse til kysten og ut til nærliggende feriesteder. Bussene går regelmessig og pålitelig, og er en forholdsvis lett måte å komme rundt på.

Med taxi: Det er flere taxi-holdeplasser i Fuengirola, deriblant nær bussterminalen i byens sentrum.

Med tog: Fuengirolas togstasjon ligger et par minutters gange fra bussterminalen i sentrum av byen. 

Begivenheter:

Messe: Fuengirola er vert for en stor messe i oktober, Feria de Fuengirola, som består av en uke med morsomme aktiviteter for barn og boder med masse mat, drikke og levende musikk.

Tradisjonelt drikker de lokale sherry og kler seg i fargerike flamenco-kostymer. Messen lukker med en stor fest og et fyrverkerishow.

Ølfestival: I august huser byens vakre mauriske slott, Sohail, en 10-dagers ølfestival med tyske spesialiteter og det beste øl fra hele verden.

Severdigheter og aktiviteter

Den moderne lystbåthavnen byr på mange muligheter for båtutflukter, hvor du kan lære å seile eller spotte delfiner.

Gamlebyen byr på en tradisjonell andalusisk stemning med et travelt fiskemarked i nærheten.

En av de største attraksjoner i Fuengirola er den spektakulære mauriske festningen, Sohail, bygget i 965, som ligger på en bakke med utsikt over byen og kysten. 

Mat og drikke

Langs stranden er det et stort antall restauranter, caféer og barer, men hvis du heller vil prøve det lokale kjøkken, så er det også en rekke muligheter for det. Da skal du gå bakenfor strandområdene, for der finner du mange lokale restauranter, som serverer lekre tapas og som daglig bruker fersk fisk og skalldyr som fanges i havet utenfor byens kyst.

Aktiv ferie

Ettersom Fuengirola var en tradisjonell fiskerby, før det ble et berømt turistmål, er mange av de aktivitetsmulighetene du kan benytte deg av i Fuengirola, sentrert omkring forskjellige typer av vannsport, som jetski, snorkling, dykking og båtturer.

En av de mest populære aktivitetene som tilbys fra stranden, er å forsøke å se delfiner i havet utenfor byens kyst. Det er en rekke selskaper som tilbyr å ta deg med ut på sine båter, mens du holder kameraet eller mobilen klar for å forevige ett av naturens mest elskede pattedyr og noen av dem tilbyr å stoppe på vannet, så du kan komme ut og svømme i det vakre havet.

Hvis du heller vil ha eventyr på land, finner du det rett utenfor Fuengirola på vei til Malaga Quad Adventure Safari Tours, hvor du kan leie en firehjulet motorsykkel og på den kan du utforske naturområdene rundt. 

Historie

Fuengirola kan dateres tilbake til romertiden. Deretter var det en liten fiskerby, og nå er det en av Andalucias mest populære feriesteder. Opplev den spanske historien, på de mange historiske stedene omkring i byen, og utforsk den mauriske festningen Sohail, langs kysten.
 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Fuengirola

Populære hoteller i Fuengirola

Spania, Andalucia, Fuengirola
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Fuengirola
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Fuengirola
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng