Reiser til Malaga

Malaga er juvelen på den spanske sydkysten og som hovedby på Costa del Sol byr Malaga på mange muligheter for sine gjester - nok til å fylle ikke bare én, men mange gode ferier. Book din reise til Malaga med Escapeaway i dag!

Malaga, som er en av de eldste byene i Europa, kombinerer på elegant vis eldgammel historie med den moderne verdens mange gleder. På grunn av denne egenskapen og på grunn av sitt fantastiske klima og sin gunstige beliggenhet, som har gjort byen til en billig flydestinasjon, er den blitt et av de mest populære reisemålene på Costa del Sol for besøkende som er på utkikk etter en strandferie med et streif av historie og kultur. Du kan booke reiser til Malaga og resten av Sør-Spania på alle dager, hele året.

Mange kjenner til Malaga kun som en foretrukken badeby på solkysten, men en ferie i Malaga byr på mer enn sol, hav og massevis av gode strender. Byen er rik på kultur og historie og byr både på mauriske slott, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Byen er også fødestedet til én av Spanias og Europas mest berømte kunstnere, nemlig Pablo Picasso. 

I byens hovedpark La Alameda finner du også et sjarmerende pustehull med tropiske og subtropiske planter, og like utenfor byen ligger deilige stender som venter på deg. Malaga bør man også oppleve fra toppen av Gibralfarofjellet, fra de velbevarte murene på den gamle borgen av fønikisk opprinnelse, hvor man har en enestående utsikt over byen og dens misunnelsesverdige beliggenhet ved en havbukt. 

Legg inn dine ferieønsker i søkemaskinen og finn enkelt en fleksibel reise til Malaga som passer deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med utvalgte hoteller i Malaga, som kun har gode anmeldelser. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til internetts beste pris.

>> Les også om restplasser til Malaga her

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spania, Sør-Spania, Andalucia, Malaga
8,6
Meget bra
1904 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Malaga
9,2
Fantastisk
3177 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Malaga
9,2
Fantastisk
1844 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi

Derfor skal du bestille en rimelig reise til Malaga hos oss

Hos Escapeaway er vi eksperter på reiser til Spania, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette fantastiske ferielandet. Reis med oss på en deilig ferie til Malaga - vi har valgt ut kystens beste hoteller og ferieboliger for deg, slik at du kun trenger å konsentrere deg om å slappe av og nyte ferien. Du velger selv om du kun ønsker å booke overnattingen eller om du ønsker å bestille en pakkereise med fly inkludert, med avreise fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. 

Strender

Det ligger flere gode strender i og rundt Malaga. Én av de mest populære av dem er stranden Playa de La Caleta, som ligger mellom stranden La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige delen av byens kyststrekning. Stranden har massevis av fasiliteter for hele familien, blant annet utleie av liggestoler og parasoller, samt toaletter og dusjer tilgjengelig. Den omtrent 1400 meter lange stranden byr også på en fantastisk utsikt over havnen. 

Hvis du blir sulten mens du ligger på stranden, trenger du ikke gå langt etter forsyninger. De fleste strendene i Malaga er flankert av lange promenader med tallrike tradisjonelle tapasbarer og resturanter som blant annet byr på velsmakende fisk og skalldyr og kald, forfriskende øl.  

Langs byens kyststrekning finner du også en rekke vannsportfasiliteter, blant annet strandvolleyball, kajakker, vannski og windsurfing. 

Været 

Malaga har et behagelig middelhavsklima med varme somre og milde vintre, noe som gjør byen til et ideelt reisemål hele året. Gjennomsnittstemperaturen året rundt ligger omkring 19 grader, mens temperaturen typisk topper rundt 30 grader om sommeren. 

Byen drar fordel av sin beliggenhet ved havet hele året, ettersom at sommervarmen begrenses på grunn av havbrisen og vinteren ikke blir kald fordi den ikke rammes av de kalde fjellvindene som treffer byer som Granada og Córdoba lenger inne i landet.

Malaga har et perfekt miniklima, noe som gjør det mulig å "leve på gaten" de fleste av årets måneder. Det er en mulighet som innbyggerne i Costa del Sols hovedstad benytter til det fulle. Folkelivet i Malaga er intenst i den tropiske parken ved havnen, i det gamle kvarteret rundt Larios-gaten og i forstaden El Palo. Strandpromenaden i dette området er som en parade av stemningsfulle fiskerestauranter og vertshus. Det skal med andre ord ikke mye til for å la seg fascinere og oppsluke av miljøet i denne åpne og gjestfrie byen. 

>> Les også om langtidsferie på Costa del Sol her

Mat og drikke

Malagas strandpromenade er spekket med små snackbarer og resturanter, som lokalt er kjent som chiringuitos. Her kan du nyte forskjellige fiskeretter, grillet blekksprut og paella. En av de mest berømte chiringuitos i Malaga er El Tintero, som er berømt for sine syngende tjenere. 

Malaga er også hjemstedet for et par typiske lokale retter som er verdt å smake på. Espetos er grillede sardiner på bambuspinne, mens conquinas er søte, små muslinger kokt i hvitvin. Selvfølgelig kan du også her få masse av den berømte spanske skinken jamon, som har sine egne lokale utgaver i Malaga-området. 

Hvis du er på utkikk etter en god tapasresturant, kan Resturante Gallego Candamil anbefales. Dersom du ønsker å smake på en lokal drink, bør du bestille et glass mosto, som er en søt vin fremstilt av muskatdruer. 

Severdigheter og aktiviteter 

Malagas sentrum byr på flere interessante, historiske bygninger, herunder byens katedral som ruver over resten av byen med sin imponerende skjønnhet, som særlig er fremtredende om natten, når katedralen lyser opp. 

Malaga er også hjemstedet for noen ytterst velbevarte mauriske bygninger, hvor den mest severdige er slottet La Alcazaba de Malaga, som ligger på en bakke midt i byen. Slottet ble bygget i det 11. århundre og tjener nå som en historisk levning etter Hammudid-dynastiet. Like under La Alcazaba kan du oppleve restene av et romersk teater med en miniutstilling og gratis adgang til hovedkomplekset. 

Du bør heller ikke snyte deg selv for å lære mer om byens mest berømte kunstner, Pablo Picasso. Museo Picasso Malaga stiller ut hele 285 av hans verker, som er donert av hans etterkommere. Museo Casa Natal, som stiller ut gjenstander fra Picassos barndom, er også verdt et besøk. 

Hvis du søker spennende naturopplevelser i Malaga kan du våge deg ut til El Chorro-kløften, som ligger en liten time med bil utenfor byen. Kløften er gjenstand for mange klatreres lidenskap, men hvis du ikke er klatrer kan du nøye deg med å nyte det storslåtte synet av kløften fra avstand eller fra gangbroen over kløften. 

Hvis du drar med familien og dere trenger en dag med spenning og avslapping, vil en 20 minutters kjøretur mot vest bringe dere til feriestedet Torremolinos. Byen er hjemstedet for det største badelandet i Andalusia, Aqualand, hvor man kan tilbringe en hel dag i de mange bassengene og badeskliene. 

>> Les også om reiser til Andalucia
>> Les mer om reiser til Costa del Sol

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Malaga?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 21 anmeldelser