Reiser til Marbella

Marbella er Costa del Sol's jetsetmagnet - en ekte ferieby. Enten man slentrer rundt i den gamle bydelen eller man er nede ved den brede strandpromenade, fornemmer man straks den avslappede feriestemningen. Book din reise til Marbella med Escapeaway i dag!

Marbella er utvilsomt juvelen i Costa del Sols krone med rykte for å være en lekeplass for de rike og berømte. Det er også mange gylne strender, skinnende hvite villaer og store yachter i marinaen. I tillegg kan Marbella skryte av en sjarmerende gammel by kjent som et shopping- og restaurantparadis.

Hvis du er en nattugle, kan du glede deg over at Marbella har det beste nattelivet i Andalucia med alt fra dans på Golden Mile til cocktails på det eksklusive Puerto Banus.

Opplev Marbella på Costa del Sol med Escapeaway Reiser, vi tilbyr reiser til Marbella hver dag hele året, og du kan reise i nøyaktig antall dager som passer deg. Enten du vil arrangere reisen til Malaga selv og bare bestille overnatter på hotell eller en totalpakke inkl. flyreiser, flyplasstransport og hotellopphold, bor du på nøye utvalgte hoteller eller ferieleiligheter som alle har gode anmeldelser. Velg mellom avreise fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Estepona her

Hoteller i Marbella

Populære hoteller i Marbella

Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng

Informasjon og fakta

Hvis du skal på ferie til Marbella har jeg samlet en liten reiseguide med informasjon og fakta om destinasjonen. Hvis du leter etter mer inspirasjon finner du den på bloggen vår der vi skriver reiseguider om våre egne erfaringer fra reiser til denne delen av Spania. I tillegg til Marbella, skriver vi om andre byer i området, f.eks. Fuengirola, Torrox, Malaga og Benalmadena for å nevne noen. Les blant annet om temaer som kultur og historie i området, få tips til de viktigste severdighetene, om naturen og de vakre strendene langs kysten, les om utflukter og opplevelser, om maten i nærområdet, været mens du reiser og mye mer.

Marbella er ideell til både en storbyferie eller en strandferie i klassisk Costa Del Sol-stil, som er omgitt av de vakre Sierra Blanca-fjellene og gylne sandstrender som på den berømte Playa La Fontanilla.

Marbella tilbyr summende Mallorca-lignende feststemning og mye moro for familiene i Malagas mange badeland. Med billige flyreiser fra Norge er denne luksusen bare en kort reise unna. Se frem til å slappe av i vakre omgivelser der den mauriske arkitekturen er blandet med noen av de beste luksushotellene i verden.

Språket: Det snakkes spansk i Marbella.

Valuta: Det brukes euro (€)

Lokal tid: Marbella har samme tidssone som Norge.

Flyreisen til: Malaga Flyplass. Flytid fra Norge: Ca. 4 timer.

Været

Temperatur: Gjennomsnittlig 24-29 grader om sommeren.

Beste tidspunkt: Påske hvor det er litt kjøligere.

Forvent lange solfylte dager i Marbellas varme somre med klassisk spansk middelhavsklima. Det er strandvær mellom mai og september og ofte lenger. Juli og august er de varmeste månedene, med temperaturer som stiger til rundt 29 grader.

Landskap

Det er tydelig blitt utført nøye landskapsarbeid rundt Marbella. Dette ble gjort på forespørsel fra den tidligere kontroversielle ordføreren Jesus Gil, som i mange år også var president for fotballklubben Atlético Madrid. De slake bakkene ruller ned mot de uberørte strendene. Palmer flankerer mange av veiene og fjellene kan sees fra mange utsiktspunkter i byen. Marinaen med hundrevis av fortøyde luksusyachter er også verdt et besøk.

Strender

Solrike Marbella har et bredt utvalg av vakre strender. Det nyeste og mest populære stedet er Bounty Beach, som egentlig er navnet på klubben som ligger på Playa Del Cable. Det er en bred sandstrand som er godt vedlikeholdt. Klubben holder strandfester med avslappet musikk og rimelige drinker, noe Marbella er kjent for. Skal det være litt roligere tilbyr Playa De Rio Real den samme gyldne sanden og det blå havet med flere vannsport aktiviteter. Det er også Playa De Alicate, som er spesielt populær blant lokalbefolkningen, og Playa Real De Zaragoza som er kjent for sitt rene vann. Tittelen på den mest eksklusive Marbella-stranden må nok gå til Nikki Beach, som er kjent for de store navnene den har tiltrukket seg og de fargerike festene som har blitt holdt her. Det er totalt 23 strender langs den 20 kilometer lange kysten av Marbella, så det er bare å bestille reisen din nå hvis det er en ekte strandferie du ønsker.

Lokal transport

Hestevogn: Det høres litt gammeldags ut, men i sentrum av Marbella kan du faktisk få en tur med hestevogn. En morsom og romantisk måte å se byen på.

Taxi: Taxier passer for korte turer. Marbella er full av drosjeholdeplasser og kan også prajes fra gaten. Husk at drosjer med offisiell lisens har et taksameter og vil ha høyere priser om natten.

Til fots: Det er enkelt å komme seg rundt på Marbella, spesielt i gamlebyen hvor gatene er for trange for biler.

Begivenheter

Starlite: Starlite Festival er Marbellas mest glamorøse begivenhet, som går over flere uker i juli og august. En begivenhet hvor programmet byr på musikk, mote og kunst. Tidligere store navn inkluderer Enrique Iglesias, Jamie Cullum og Tony Bennett. Festivalen inkluderer en spesiell VIP gala kveld for veldedighet.

Marbella Feria: Den første uken i juni arrangeres den årlige byfesten til ære for byens skytshelgen, San Bernabe. Her er det morsomme aktiviteter for barn som underholdningsturer samt livemusikk, dans, mat og til slutt et flott fyrverkeri.

Mat og drikke

Å finne et bra sted å spise i Marbella handler det først og fremst om å bestemme hva slags mat du vil ha. Kjøkkenet her er veldig internasjonalt, og det er bokstavelig talt noe å prøve fra nesten hvert hjørne av kloden. De fleste resorts og hoteller langs den såkalte "Golden Mile" tilbyr menyer med et bredt utvalg av deilige retter. Prøv for eksempel noen av de nordafrikanske og marokkanske retter som har blitt populære i Sør-Spanias kjøkken gjennom de mange hundre år de to kulturene har eksistert. Det er mange middelhavsrestauranter i byen, så vel som et internasjonalt kjent sted som Marbella, selvfølgelig har italienske, franske, argentinske og asiatiske restauranter for å nevne noen.

Nattelivet

Du skal gjøre alt for å ikke oppdage at Marbella har et yrende natteliv. Golden Mile summer av liv hver natt, mandag til søndag. Begynn kvelden din i Marbellas gamleby, som er kjent for sin romantiske atmosfære og hyggelige sidegater. Sikt deretter mot Bounty Beach, der sanden er dansegulvet. Hvis du vil oppleve det mest eksklusive nattelivet som Marbella har å tilby, kan du fortsette til Puerto Banus etter å ha varmet opp de dansende benene på stranden. Trenger du å sette deg ned litt, tilbyr ASTRAL cocktailbar noen utrolig kreative og velsmakende cocktailer, mens Ocean Club er stedet du finner klassiske bassengfester. Kort fortalt handler det bare om å ta på seg ja-hatten og utforske byens mange tilbud. Det er også god sjanse for at du kommer over en skjult perle der du ender opp med å tilbringe hele kvelden.

Aktiv ferie

Ved Marbellas berømte strender er det mange muligheter til å tilbringe dagen på forskjellige vannsport som inkluderer jetski, kitesurfing og omtrent hvilken som helst annen vannbasert aktivitet du kan komme på.

De vakre fjellene som omgir Marbella byr også på mange muligheter til å tilbringe en aktiv ferie med fotturer og utflukter i firhjulinge med fantastisk utsikt over landskapet. Det er også mulig å leie sykler, samt til å dra på Segway-turer rundt i byen.

Spiller du golf? Marbella ligger i hjertet av Spanias fineste golfregion med noen av Andalusias beste baner og klubber bare få minutter unna.

Kultur

De kulturelle opplevelsene i Marbella er like varierte som de gylne strendene med et blandet utvalg som passer godt til internasjonale besøkende. I dag er Marbella kjent for å tiltrekke seg jet-settet og med penger kommer kunst. Besøk det populære Municipal Exposition Gallery eller Casa Grande Gallery, som begge tiltrekker gjester fra hele verden og tilbyr et bredt utvalg av skiftende utstillinger. Hvis du kommer hit i juni, ikke gå glipp av Marbella Arts Festival, en flott gatekunstfestival. Du bør også sjekke Ralli-museene for det fantastiske utvalget av moderne latin kunst, eller det spanske museet for moderne graveringer, en populær attraksjon i Marbellas gamleby. Du kan også bare rusle rundt i byens brosteinsbelagte gater og utforske de mange offentlige kunstinstallasjonene som er lagret her. Husk også at Marbellas historie strekker seg helt tilbake til 1600 f.Kr., så følg med for gammel arkitektur når du spaserer i gatene som utallige generasjoner har gått før deg.

Aktiviteter

Strandelskere er bortskjemt med Marbellas kilometerlange kystlinje, som er delt inn i flere fine sandstrender med livlige barer og en solrik strandpromenade. Spaser langs Pasea Maritimo eller dra inn i de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen, som er fullpakket med fortauskafeer, eksklusive butikker og middelhavsrestauranter. Hvis du er en golfentusiast, er du bare noen minutter fra de solfylte greenene - noe av det beste i Andalucia. Blant de beste stedene i utkanten av byen er Marbella Golf Club og Magna Marbella.

Severdigheter

Marbellas vakre gamleby er en labyrint av smale gater som slynger seg mellom hvitkalkede bygninger fra 1600-tallet for å ende, for eksempel på Plaza de los Naranjos. Torget, Appelsinplassen på norsk, er hjertet av byen, som summer av kafeer, barer og restauranter. Shoppingmulighetene er også utmerket med mange eksklusive butikker og kjøpesentre samt utendørsmarkeder på lørdager.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Andre linker