Reiser til Torremolinos

Den første feriebyen på Costa del Sol, Torremolinos, er fortsatt én av de mest populære feriebyene langs Costa del Sol. Dette skyldes særlig at byen har fulgt med på utviklingen og slik evnet å bevare sin status som et levende sentrum på Solkysten.

Med ett meget bredt utvalg av ting å gjøre og se, er det alltid noe å oppleve i Torremolinos. Uavhengig av hvorvidt du ønsker å slappe av ved det krystallklare, blå havet, more deg med vannsport eller feste til tidlig på morgenen, vil en ferie i Torremolinos leve opp til dine ønsker. Med sin beliggenhet kun fem kilometer nord fra Malaga flyplass, som ligger drøye fire timer med fly fra Norge, er Torremolinos et perfekt reisemål for hele familien.

Torremolinos ble grunnlagt på 1960- tallet og er den første feriebyen som oppstod på Costa del Sol som ble utviklet med fokus på turisme. Derfor bør du søke ut av byen dersom du ønsker å oppleve det autentiske Spania. Dersom du besøker Torremolinos om høsten eller vinteren vil du oppleve en helt annen atmosfære, ettersom at byen på denne tiden i større grad representerer det genuine Spania. 

Også om sommeren kan man, dersom man leter litt, finne autentiske, spanske barer, basarer og butikker som tilbyr et bredt utvalg av tradisjonell spansk mat og andre varer. 

Dersom du ønsker å gå ut på kvelden, har du kommet til rett sted! Torremolinos er berømt for sin livlige festkultur med mange barer og klubber som stenger dørene først ved soloppgang. De store klubbene byr på musikk av mange slag, som spilles av DJ's som sørger for god stemning på dansegulvet.

Dersom du ikke søker fest til de sene nattetimer i Torremolinos kan du besøke enten Malaga eller den roligere byen Fuengirola på kvelden.

Tips for familier: Slapp av på barnevennlige strender eller reis en tur til Aqualand og prøv ut de fantastiske rutsjebanene og bølgebassenget.

Natteravner: Nyt solnedgangen fra stranden ved en lokal chiringuito og spis kveldsmat og smak på drinker på Calle San Miguel.

Strandelskere: Gå på vandretur langs den travle promenaden og slå deg ned på en av de syv vakre strendene med mørkegylden sand og opplev vannsportsaktiviteter.

Informasjon og fakta

Språk: I Torremolinos snakkes det spansk. 

Valuta: Det benyttes euro (€)

Lokal tid: Torremolinos har samme tidssone som Norge. 

Fly til: Malaga Flyplass. Flytid fra Norge er litt over fire timer. 

Strender

Torremolinos` kyststrekning omfatter syv sandstrender og er forbundet av en solrik promenade med palmer som er berømt for sine chiringuitos - strandkafé-barer. Den største stranden, La Carihuela, har en populær beliggenhet, liggestoler og fargerike parasoller som står i mørk, gyllen sand. La Carihuela tilbyr dessuten de beste strandaktivitetene i Torremolinos, blant annet utleie av vannsykler og gode muligheter til å prøve krefter med kitesurfing. Dersom du vandrer østover langs promenaden vil du møte på roligere strender, blant annet den mindre Los Alamos-stranden, som egner seg perfekt til en avslappende dag ved vannet.

Vær

Din ferie i Torremolinos vil bestå av solrike dager og milde kvelder. Typisk vil sommertemperaturene ligge på cirka 30 grader eller høyere. Med andre ord - pakk ned lyse, luftige klær og rikelig med solkrem i kofferten! Badetemperaturene er også meget deilige; de ligger som regel på over 20 grader i sommersesongen, som også er den mest populære tiden å reise på ferie til Torremolinos på.

Lokal transport

Buss: Torremolinos har fremragende bussforbindelser, med avganger omtrent hvert 30. minutt om sommeren. Bussene kan både benyttes til transport i selve byen og til de nærliggende byene, blant annet Marbella.

Bil: Det er enkelt og praktisk å leie en bil for deg som ønsker å utforske andre områder i Andalucia. Det finnes mange internasjonale bilutleieselskaper i området og på Malaga Flyplass. Dette gir deg muligheten til å reise omkring i ditt eget tempo.

Taxi: Torremolinos har mange taxier og flere taxiholdeplasser i sentrum. Taxier egner seg godt til korte reiser, og mange taxiselskaper tilbyr transport til flyplassen til en fast pris.

Begivenheter

Flamenco: Torremolinos' Flamencofestival har vært arrangert i over 20 år og er en av de mest populære festivalene i regionen. Festivalen avholdes i august og tiltrekker seg flamencodansere og entusiaster fra hele Spania, som gjennomfører forestillinger på byens stemningsfulle scener.

Byfesten: I september kommer Feria de San Miguel til byen, som er en byfest til ære for Torremolinos' skytshelgen. Arrangementet går over fem dager og byr på tivoli, aktiviteter, mat, fester og et tradisjonelt pilgrimsopptog med en stor prosesjon som går gjennom gatene.

Aktiviteter

Gå ned til Torremolinos solfylte strandpromenade og velg mellom hele syv gylne strender, som starter med den livlige La Carihuela-stranden og blir gradvis mindre og mer fredelige jo lenger østover du vandrer. Nyt en frokost på en lokal chiringuito eller besøk marinaen, der du kan delta på en seiltur langs kysten. Tilbring en solrik ettermiddag på greenen i Parador Malaga Golf, eller la barna få oppleve vannskliene i Aqualand. På kvelden kan du teste ut det lokale kjøkkenet og middelhavsspesialiteter på en restaurant ved vannet eller gå inn i byen for å oppleve en livlig kveld i barene.

Severdigheter

Torremolinos er en perfekt base for å utforske kysten, med alt fra avslappende lystyacht-utflukter på det glitrende Middelhavet til muligheter for å delta på spennende delfinsafarier. Feriebyen er en favoritt blant golfspillere, takket være sine fremragende lokale baner, herunder Parador Malaga Golf, som er én av Andalucias eldste golfklubber. Det er også mange ting å oppleve for barn som reiser til Torremolinos, blant annet familievennlige attraksjoner som det nærliggende Aqualand. Med sin ti minutters gåtur fra sentrum byr dette meget populære badelandet på et stort utvalg av vannrutsjebaner, fossefall og bølgebasseng, i tillegg til mindre rutsjebaner og vannlekeplasser for de yngste.  

Mat og drikke

Torremolinos var opprinnelig en fiskerby, men også i våre dager er ingen ferie i Torremolinos perfekt uten et besøk på noen av de avslappende fiskevarene på stranden, som også er kjent som chiringuitos.

Chiringuitos er det perfekte stedet å nyte et par romantiske cocktails i vannkanten mens du prøvesmaker på fersk fisk som fanges daglig av de lokale fiskerne.

Du vil finne et meget variert utvalg av spisesteder, som serverer tradisjonelle paellaer og gazpacho, samt friske salater med muslinger, sardiner og annet godt fra havet.

Det er aldri for tidlig eller for sent å prøvesmake churros, som er en delikat, stekt dessert som du finner i kaféer og matboder overalt i Torremolinos. Nyt churros til frokosten, enten strødd med sukker eller dyppet i sjokolade, som vil gi deg masser av energi frem til frokost.

Nattelivet i Torremolinos 

Nattelivet i Torremolinos tilbyr noe for enhver smak, med drikke- og spisesteder både langs havnefronten og i sentrum av byen. Strandbarene er også en stor del av nattelivet; der kan man nyte en rask snack eller drinker på kvelden til lyden av levende musikk. Byen byr også på fremragende spisemuligheter med masser av steder der man kan teste det spanske kjøkkenet og ikke minst prøvesmake friske fisk og skalldyrretter. Dersom du ønsker å oppleve en festlig kveld i byen, finner du de beste stedene i Calle San Miguel, som er hjemsted for mange summende barer. Hvis du søker skikkelige nattklubber kan du reise til Benalmadena, som ligger kun femten minutter unna med drosje. 

Aktiv ferie

Med sine kilometervis med strender og maleriske hav, tilbyr Torremolinos ideelle betingelser for en ferie med vannsport av alle slag. Dersom du søker action er det bare å ta turen ned på stranden - der finner du profesjonelle reiseguider som tilbyr turer på oppblåsbare pølser som trekkes etter speedbåter. Du kan også leie utstyr og delta på nybegynnerkurs for kitesurfing, windsurfing og seilturer i rolig tempo på en vannsykkel. 

Hvis du tar den korte kjøreturen ut til Comares kan du teste ut Spanias lengste kabelbane, hvor du svever 436 meter avgårde mellom fjellene mens du har hjertet helt oppe i halsen.

 

Fjellene gir deg også massevis av steder du kan besøke på vandreturer, klatre eller ri på hest mens du nyter den vakre utsikten i området. 

Kultur

Til tross for at Torremolinos er en moderne ferieby, tilbyr byen mange historie- og kulturopplevelser. Den gamle bydelen ligger enkelt tilgjengelig  og er full av opplevelser å se og gjøre; med andre ord kan du trygt sette av god tid her.

Start med å spasere ned langs gågaten San Miguel Street, som fører deg til den historiske San Miguel-kirken. Her kan du tilbringe litt tid på noen av de gamle plassene og slappe av med en kopp kaffe mens du betrakter livet til Torremolinos-borgerne. Dersom du vil lære om hvordan velstående borgere levde her i gamledager, kan du besøke Casa de los Navajas, som er det tidligere hjemmet til en velstående sukkerhandler. Bygget stod ferdig i 1925 og er i dag åpent for offentligheten med gratis adgang. Dette er uten tvil et sted der det i sin tid var meget dyrt å bo. 

Den tidligere møllen Torre del los Molinos var i drift mens Torremolinos fortsatt var en liten fiskerby, og du kan følge trappene herfra ned til havet og besøke butikker som selger håndlagde gaver og souvenirer. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Torremolinos

Populære hoteller i Torremolinos

Spania, Andalucia, Torremolinos
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Torremolinos
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Torremolinos
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng