Reisetips til Barcelona

Barcelona er en av de mest populære storbyene å besøke i Europa, og det med god grunn! Her kan du kombinere sol og bad med storbylivet, kultur og matopplevelser.

Barcelona er hovedstaden i Katalonia på Spanias nordøstlige kyst, Costa Brava. Byen er verdensberømt for sin arkitektur og historie, fremragende barer og restauranter, spennende museer og byens fantastiske kilometer lange kystlinjen, med gyllen sand og et stort utvalg av strandbarer. Her kan du nyte strandlivet, drinker og den nydelige utsikten utover havet, samtidig som du bare er et steinkast unna den pulserende, kosmopolitiske metropolen. Stranden kan enkelt nås både til fots og med metro.

Barcelona er et attraktivt reisemål hele året, og det skyldes nok det milde middelhavsklimaet. Beliggenheten ved kysten gjør at byen aldri blir like varm om sommeren som byene lenger innover i landet, men heller ikke like kaldt på vinteren. Likevel kan det være veldig varmt og fuktig i høysesongen om sommeren - derfor foretrekker mange å reise hit på våren eller på høsten. Månedene med mest nedbør er i april/mai og oktober/november. 

Det finnes ikke mange storbyer som kan tilby både sol og strand sammen med en rikholdig historisk og kulturell arv. Her finner du blant annet over 100 museer, ni steder som står på UNESCOs verdensarvliste, og nitten Michelin restauranter!

8 steder verdt å besøke i Barcelona

Når Barcelona nevnes tenker nok de fleste på Antonio Gaudi og hans magiske arkitektur som er synlig over alt i Barcelona, Her er det katedralen Sagrada Familia og Gaudi parken som er hovedattraksjonene og de mest populære.

1. Sagrada Família: Dette er et av de mest ikoniske landemerkene i Barcelona og står på UNESCOs verdensarvliste. Byggingen ble påbegynt i 1883, men er fortsatt ikke ferdigstilt. Likevel tiltrekker den seg millioner av besøkende hvert år.

2. Park Güell - Gaudiparken: En fargerik og fantasifull park også designet av Gaudí. Parken har unike skulpturer og hager, og har en fantastisk utsikt over byen.

3. Picasso-museet: Dette museet inneholder en omfattende samling av verkene til den verdenskjente maleren Pablo Picasso, og er vel verdt et besøk.

4. Montjuïc: En fjellhøyde som ligger sørøst for byen som er en fornøyelsespark og har noe for alle, historie, kunst, idrett - et pusterom fra storbymaset, samtidig er det en fantastisk panoramautsikt over byen. Her finner du også Montjuïc-slottet, Font Màgica (den magiske fontenen), og flere museer.

5. La Rambla: Er en av hovedgatene i Barcelona som strekker seg fra Plaça de Catalunya til Columbus-statuen i havnen. La Rambla er kjent for det yrende folkelivet, gatemusikanter, salgsboder, butikker og restauranter.

6. El Gotico (Gotisk kvarter): Dette historiske området er hjertet av gamlebyen i Barcelona. Her kan du utforske en labyrint av smale brosteinsgater, gotiske bygninger, romerske ruiner og ta en pause på et av de mange sjarmerende torgene.

7. Camp Nou: Hjemmebanen til FC Barcelona er en av verdens største fotballstadioner med plass til i underkant av 100 000 tilskuere. Stadionet har blitt en veldig populær attraksjon og her kan fotballfans utforske museet, lære om historien fra det startet i 1957, bli med på omvisning, besøke spillernes garderobe, ta bilder og ikke minst en tur på gressmatta.

8. Barceloneta: Dette er den mest kjente stranden i Barcelona. En bred sandstrand med mange vannaktiviteter og strandbarer. Hit kommer du enkelt enten til fots eller med metroen, og du kan nyte en avslappende dag med sol og bad.

Likevel - for mange er selve høydepunktet på en storbyferie i Barcelona av enklere og mer beskjeden karakter - nemlig å slentre rolig gjennom gatene og stoppe opp på en av de mange hyggelige torgene. Her kan du slappe av på en bar eller kafe, nyte en liten forfriskning og se på livet. Eller å vandre opp og ned på den mest berømte gaten i byen, La Rambla, med det yrende folkelivet.

Reiser du med barn til Barcelona så finnes det massevis av ting å oppleve. Et must er å ta turen opp til fornøyelsesparken Tibidabo som ligger på toppen av Tibidabo fjellet og har en fantastisk utsikt over byen. Her vil barna storkose seg med fart og moro. Flere steder som er morsomme for barn er Aquarium og Ciutadellaparken. 

6 populære markeder i Barcelona

Barcelona er kjent for sine markeder som tilbyr alt fra ferske råvarer til kunst og håndverk. Her er noen av de mest populære:

1. La Boqueria: Er et av Europas mest kjente markeder, og ligger i hovedgaten La Rambla. Her tilbys det et imponerende utvalg av ferske produkter, sjømat, kjøtt, ost, søtsaker og lokale delikatesser.

2. Mercat de Santa Caterina: Dette fargerike markedet ligger i bydelen El Born og er kjent for sitt karakteristiske, buede tak. Her får du et stort utvalg av ferske råvarer, kjøtt, oster og ferdigretter.

3. Mercat de la Concepció: Dette markedet ligger i bydelen Eixample og har en veldig hyggelig atmosfære. Her finner du et variert utvalg av ferske produkter, blomster, delikatesser og lokale spesialiteter.

4. Mercat de la Barceloneta: Dette markedet ligger nær Barceloneta-stranden, og er et perfekt sted å besøke etter en dag på stranden. Her tilbys det ferske råvarer, fisk og sjømat. 

5. Mercat de l'Abaceria Central: Ligger i bydelen Gràcia, og har eksistert i over hundre år. Det er kjent for sitt brede utvalg av ferske produkter og lokale spesialiteter.

6. Mercat de Santa Antoni: Er et av byens eldste markeder, og har nylig gjennomgått en omfattende renovering. Her er det et mangfold av varer, som blant annet klær, bøker og antikviteter. 

Barcelona har ikke en like stor tradisjon med julemarkeder som mange andre europeiske byer, men det er likevel noen steder du kan finne håndlagde gaver og julepynt og som er verdt å besøke i førjulstiden.

 • Fira de Santa Llúcia: Dette er Barcelonas eldste og tradisjonsrike julemarked. Du finner det ved katedralen i El Gotico, og her tilbys det et stort utvalg av juledekorasjoner, håndverk, julepynt og lokale produkter. Det er en flott anledning til å oppleve katalansk juletradisjon.
 • Fira de Nadal a la Sagrada Família: Dette julemarkedet finner du nær det ikoniske landemerket Sagrada Família. Det er et hyggelig sted å rusle rundt og titte på alle bodene som selger julepynt, kunsthåndverk, mat og drikke. Du vil garantert komme i julestemning, og kanskje gjøre unna juleshoppingen.

Uansett om Barcelona ikke har så mange julemarkeder så er byen nydelig pyntet til jul, så reiser du hit i førjulstiden vil du garantert komme i julestemning, kanskje også gjøre unna juleshoppingen.

Mat og drikke

Barcelona er kjent for sin spennende matkultur, og er den perfekte byen å besøke om du er en matelsker. Her kombineres katalanske tradisjoner med moderne kulinariske trender, noen av disse bør du prøve mens du er i Barcelona:

Mat:

 • Tapas: Barcelona er kjent for sine deilige tapas, småretter som patatas bravas (stekte poteter med krydret saus), jamón ibérico (iberisk skinke) og albóndigas (kjøttboller).
 • Paella: Selv om denne retten stammer fra Valencia, finner du god paella i Barcelona. Den tradisjonelle paellaen inneholder ofte sjømat og kylling, men kan også inneholde kanin eller snegler.
 • Fideuà: En katalansk rett som ligner paella, men laget med nudler i stedet for ris. Den er rik på smak og inneholder ofte sjømat.
 • Esqueixada: En tradisjonell katalansk salat laget med torsk, tomat, løk og rød paprika, ofte krydret med olivenolje og eddik.
 • Crema Catalana: En dessert som ligner på crème brûlée, laget med vaniljekrem og karamellisert sukker på toppen.


Drikke:

 • Cava: Katalonias svar på champagne, cava er en musserende vin som er produsert i regionen. 
 • Vinsmaking: Katalonia har flere vinregioner, og Barcelona har et stort utvalg av lokale viner. Ta en tur til en vinbar eller besøk en vingård i nærheten av byen.
 • Vermut: En populær aperitiff i Barcelona, spesielt på søndager. Ofte får du oliven, nøtter eller sylteagurk servert sammen med den.
 • Sangria: En forfriskende drikk laget med rødvin, frukt, sukker, brandy og kullsyreholdig vann. Ideell å nyte ute i solen.
 • Café amb llet: En katalansk versjon av kaffe med melk. Det er en enkel, men deilig måte å avslutte måltidet på.

Dette er bare et bittelite utvalg av det mangfoldet som finnes i Barcelona. Her vil du finne alt du kan tenke deg fra det katalanske kjøkken, fra lokale gatekjøkken til gourmetrestauranter.

Tips til transport i Barcelona

Hovedflyplassen i Barcelona, El Prat, ligger cirka 15 kilometer sørvest for Barcelona, og er den nest mest trafikkerte flyplassen i Spania, etter hovedstaden Madrid. Det er enkelt å ta seg inn til byen, enten med lokaltoget Renfe, eller med flybussen Aerobus, eventuelt taxi.

Vel fremme i Barcelona vil du finne et effektivt og omfattende transportsystem som gjør det enkelt å utforske byen. 

Metro:
Barcelonas metro er en av de raskeste og mest praktiske måtene å komme seg rundt i byen på. Det finnes flere linjer som kobler de viktigste turistområdene, sentrum og utkanten av byen. 

Busser:
Bybussene i Barcelona er et perfekt supplement til metroen og dekker områder som ikke nås med t-banen. Du kan kjøpe billetter om bord eller bruke samme billett som metroen.

Turistbusser:
Hop-on-hop-off: Om du vil oppleve og se mest mulig, så er dette det beste alternativet. Med et 1- eller 2-dagers pass kan du utforske byen og turistattraksjonene i ditt eget tempo.

Barcelona card:
Billetter kjøpes i billettautomater på metrostasjonene, eller om du tar buss så kan du kjøpe billett av sjåføren. Det beste er å kjøpe et Barcelona card som gir deg ubegrenset reiser med kollektivtransport, i tillegg til reduserte priser på flere av byens attraksjoner.

Bestill din storbyferie til Barcelona

Det er daglige flyvninger til Barcelona, og her hos oss i Escapeaway kan du bestille både fly og hotell, eller bare hotell. Pssst... et lite tips fra oss er at du må ikke glemme å sjekke alle våre unike Hideaways hoteller en opplevelse som gir deg det lille ekstra.

>>> Søk og bestill blant våre Hideaways hoteller i Barcelona

>>> Les mer om Sitges

>>> Les mer om Catalonia

>>> Les mer om Spania

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Barcelona

Populære hoteller i Barcelona

Spania, Nord-Spania, Catalonia, Barcelona
9,1
Fantastisk
1052 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 6.7 km
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Barcelona
9,5
Fantastisk
1453 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Barcelona
9,1
Fantastisk
1347 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Barcelona?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 83 anmeldelser