Reiser til Caldes de Malavella

Caldes de Malavella ligger i det nordøstlige hjørnet av Spania mellom Costa Brava og fjellkjeden Guilleries. Reiser du hit har du kystens mange fine strender innen rekkevidde, men kan også takket være den litt tilbaketrukne beliggenheten i innlandet oppleve en mer autentisk spansk hverdag.

Caldes de Malavella, som har litt over 7000 innbyggere, har imidlertid faktisk vært kjent som et reisemål i mange århundrer. Byen ligger i et område som ble skapt av vulkansk aktivitet for millioner av år siden og har fortsatt varme kilder. Disse har blitt brukt til spa siden romertiden. Romerne, som tilskrev de medisinske egenskapene til det varme, mineralske kildevannet, slo seg derfor ned her og kalte stedet Aquae Calidae. Ved Carrer de les Termes Romanes kan du se ruinene av et av badene som har blitt erklært et nasjonalt kulturarvsted. Det finnes også andre, fortsatt fungerende spa-bad i byen dersom du vil skjemme deg selv bort.

Byen er ikke større enn at du enkelt kan utforske de viktigste severdighetene til fots. Det lokale turistkontoret har laget temaruter som tar deg rundt til byens mest interessante opplevelser. Når du går en tur i den gamle delen av Caldes de Malavella i dag, vil du tydelig fornemme at dette ikke bare er en nymotens ferieby. I stedet kan du nyte atmosfæren med rustikke steinbygninger, pastellfargede hus og små koselige torg hvor det ofte er markeder. Det gjelder for eksempel Cal Ferrer de la Plaça, hvor du kan sette deg ned på en koselig fortauskafé. Som et vitnesbyrd om byens lange historie er det fortsatt godt bevarte rester av den gamle bymuren med intakte forsvarstårn, som ble bygget i middelalderen.

Reiser du til Caldes de Malavella kan det også hende du trenger et par gode tursko hvis du vil utforske naturen rundt byen. I området finnes mange kilometer med tur- og sykkelstier som er populære blant både lokalbefolkningen og besøkende. Vil du utforske dem kan du også starte med å legge veien forbi byens turistkontor. Er det en aktiv tur du ønsker, er du også i et område med flere anerkjente golfbaner.

Strender og restauranter

Ved å bestille en billig reise til Caldes de Malavella midt på sommeren vil du nok også få lyst til å ta en dukkert i Middelhavet. Har du leid bil i ferien tar det deg bare en halvtime å kjøre til kysten. Det er mange populære strender å velge mellom, som Blanes og Lloret de Mar. Her kan du enkelt tilbringe mesteparten av dagen i vannkanten. Det anbefales imidlertid også å utforske byene ved kysten. Her er det flere steder med godt shopping- og restaurantliv.

Etter en dag med aktive opplevelser kan du samle ny energi på en av restaurantene hjemme i Caldes de Malavella. Her kan du nyte det beste av klassisk middelhavsmat og lokale spesialiteter. Utvalget av spisesteder er overkommelig, men stort nok til at det er et godt utvalg med noe for enhver smak.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Caldes de Malavella