Reiser til Ribes de Freser

Ribes de Freser er omgitt av de katalanske Pyreneene i hjertet av provinsen Girona. Denne lille byen med nesten 1800 innbyggere er også et utmerket reisemål dersom du ønsker en ferie med fjellaktiviteter og mulighet til å være svært nær uberørt natur. Om vinteren inviterer de snødekte fjellene til å gå på ski, mens om sommeren kan du nyte de mange turstiene og kjøle ned føttene i forfriskende bekker underveis.

Ribes de Freser selv, som ligger en og en halv times kjøretur fra Barcelona, ??er en fredelig oase av en landsby som er perfekt som base for en aktiv ferie. Her kan du samle krefter etter å ha utfoldet deg i fjellet på en av byens restauranter, som det er et ganske godt utvalg av. Det kan imidlertid også anbefales å bruke litt tid på å besøke de gamle delene av byen. Her kan du utforske trange, brosteinsbelagte gater som snor seg opp mellom sjarmerende steinhus med støpejernsbalkonger. Vasken, som henger til tørk, vitner om at livet i byen ikke bare skyldes turisme.

I tillegg til den vakre fjellnaturen er en tur til Ribes de Freser en god mulighet for å oppleve en ekte, avslappet landsbyidyll. Her slipper du byens mange distraksjoner, og får i stedet ideelle forhold der du kan sakke ned farten å nyte hvert øyeblikk i ro og mak. Det finnes kapeller og rester av slott i området som tydelig vitner om at byens røtter strekker seg langt tilbake i tid. Det er rikelig med anledning til å sitte med en kopp kaffe i solen på en av kafeene dersom du trenger en hvil. Selv om det er langt fra en storby, er det nok av små dagligvarebutikker og butikker som kan dekke de fleste behov som måtte oppstå i ferien.

Sjarmerende fjellandsbyer og storslått natur

Ribes de Freser er bare en av mange koselige fjellandsbyer du kan oppleve på en tur til denne delen av Pyreneene. Har du leid bil er det også nærliggende å kombinere naturopplevelsene med besøk til noen av de andre bygdene i nærheten. Det kan for eksempel være idylliske Bruguera, kun en 10-minutters kjøretur unna. I disse små landsbysamfunnene blant de gamle steinhusene kan det nesten føles som om tiden har stått stille i hundrevis av år.

Går turen til Ribes de Freser er det en klar fordel å ha en leiebil til disposisjon. En populær utflukt hvor du imidlertid kan la bilen stå, er på en tur med toget Cremallera De Nuria, som kjører opp til vakre Vall de Núria. Togturen opp til dalen, som er 1000 meter høyere enn Ribes de Freser, tar cirka 20 minutter og byr på vakker utsikt over de omkringliggende fjellene og elvene. Det er ingen vanlig veiforbindelse til Vall de Núria, så det føles som å reise til en liten isolert verden. Det er også en tursti som følger togveien det meste av veien. Den regnes som en av de klassiske turrutene i de katalanske Pyreneene, men med toget får du ikke blemmer og svette i pannen. Du kan også eventuelt ta toget opp og gå ned.  

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Ribes de Freser