Reiser til Chinchon

Velkommen til den pittoreske byen Chinchon i Spania! Denne sjarmerende byen ligger i den sørøstlige delen av Madrid-regionen og er kjent for sine vakre gater, godt bevart arkitektur og historiske severdigheter. Chinchon tilbyr en unik opplevelse for besøkende som leter etter en avslappende og autentisk spansk atmosfære. Byen ligger cirka 60 kilometer utenfor Madrid, noe som betyr at du enkelt kan kombinere besøket til lille, rolige Chinchon, med storbyliv, puls og moro i den spanske hovedstaden.

Attraksjoner og severdigheter i Chinchon

Chinchons hovedattraksjon er den vakre Plaza Mayor, som regnes for å være en av de mest mangfoldige og interessante torgene i Spania. Dette torget er omgitt av vakre gamle hus med tregallerier, og er et sted for livlige markeder, tradisjonelle festivaler og kulturelle begivenheter. Her kan du nyte en avslappende spasertur rundt torget og kjenne historiens tilstedeværelse i hvert steg.

En annen attraksjon i Chinchon er det godt bevarte Chinchon-slottet. Denne imponerende strukturen har en rik historie og tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Det er også verdt å besøke kirken Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción, som byr på vakker arkitektur og kunstverk fra ulike perioder. For de som er interessert i lokal kultur og tradisjoner, er det mulig å delta på tradisjonelle spanske festivaler, spesielt i påskeuken og på tirsdager i august. Disse festivalene inkluderer alt fra tyrefekting til tradisjonelle danser og gir et innblikk i byens autentiske karakter.

Utflukter og aktiviteter i og nær Chinchon

For de som leter etter utflukter og aktiviteter i nærheten av Chinchon, anbefales et besøk til den nærliggende byen Aranjuez. Aranjuez kan du nå på omtrent 30 minutter med bil, og når du først er der kan du besøke både kongelige palasser og vakre hager. Aranjuez er en del av den nasjonale kulturskatten Patrimonio Nacional, siden Filip II av Spania utnevnte den slik i 1560. I tillegg har Aranjuez byprivilegier siden 1899 og lokaliteten kalles derfor Real Sitio y Villa de Aranjuez, det vil si «det kongelige slottet og byen Aranjuez".

Det er også mulig å utforske det omkringliggende landskapet ved å gå eller sykle, noe som gir muligheten til å oppdage små sjarmerende landsbyer og vakre naturmiljøer. Foretrekker du mer fart og spenning, er det ikke mer enn 60 kilometer til den spanske hovedstaden Madrid, hvor du finner alt fra fasjonable butikker, gode matopplevelser, spennende severdigheter og mye moro for både store og små.

>> Les mer om reiser til Castilla-La Mancha

>> Les mer om turer til Toledo

Mat og drikke i Chinchon

Når det kommer til drinker i Chinchon, bør du definitivt prøve den lokale spesialiteten Anis del Mono. Dette er en søt anissprit som har blitt laget i byen siden 1800-tallet og er populær blant både lokalbefolkningen og besøkende. Når det kommer til mat, kan du nyte deilige retter med lokale råvarer, som cocido madrileño - en tradisjonell kjøttgryte, eller judiones de la granja - store hvite bønner tilberedt med forskjellige typer kjøtt. Som i hele Spania kan du selvfølgelig ledsage rettene dine med god lokal vin.

Hvordan kommer du deg til Chinchon fra Norge? 

Den enkleste måten å komme seg til Chinchon på er å fly til Madrid-Barajas flyplass, som er den største internasjonale flyplassen i nærheten av byen. Fra flyplassen kan du ta en leiebil eller bruke offentlig transport, for eksempel tog eller buss, for å nå Chinchon. Reisen tar omtrent en time med bil fra Madrid og gir deg også muligheten til å nyte den spanske landsbygda underveis. Hos oss i Escapeaway bestemmer du selv om du vil bestille transport, hotell og eventuell leiebil i en kombinert pakke som omfattes av pakkereiseloven, eller om du vil bestille alt separat. Uansett hva dine preferanser er, kan vi i Escapeaway hjelpe deg med å organisere reisen etter dine ønsker.  

>> Les mer om reiser til Madrid

>> Les mer om turer til Collado Mediano

>> Les mer om reiser til Cuenca

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Chinchon