Reiser til Costa Blanca

Om du er glad i sol, strand, deilig mat og vin, fotturer, sykkelferie eller vannaktiviteter, da er rette valget Costa Blanca. Den hvite kysten i Spania byr på hyggelige byer og god stemning – og vi har håndplukket hoteller og ferieleiligheter for deg.

Costa Blanca er en 200 kilometer lang strekning langs den spanske østkysten og er en del av Valencia-regionen som strekker seg fra byen Dénia, i nord til Torrevieja i sør. Her finner du utallige deilige strender og kjente byer som BenidormAlicante, Altea og Valencia.

Costa Blanca for alle

Spanias hvite kyst byr på mange forskjellige ferieformer. Den langstrakte kyststrekningen er først og fremst et perfekt sted for en sol og bad ferie. Her finner du alt fra store og hvite sandstrender til bystrender og eksotiske, rolige bukter. Flere steder er det klipper, som gir ideelle forhold for dykking og snorkling. I tillegg finnes det utillige muligheter til å prøve vannsporter som surfing, kiting, vannski, kajakk, kano og paddleboard. 

Det fjellrike landskapet er perfekt for fotturer og sykling, og området er frodig med mandeltrær, olivenlunder, appelsinlunder og selvfølgelig vinmarker. Utforsk byen Elche der du finner Europas største palmeplantasje som står på UNESCOs verdensarvliste. Helveteskløften ved den lille landsbyen Fleix er som skapt for mer erfarne turgåere, og unn deg en tur på bodega for å oppleve den lokale vinen. Eller hva med en avkjølende dukkert i lagunene ved fossefallene ved Algar? Her er det noe for enhver smak. 

Hvis du spiller golf er Costa Blanca en fin destinasjon året rundt, selv om juli og august kanskje kan bli for varmt. 

Vi må ikke glemme alle de spennende byene! Her finner du alt fra små fjellandsbyer med fantastisk utsikt til idylliske fiskerlandsbyer, hyggelige kystbyer og større byer som Costa Blancas hovedstad Alicante. Er du interessert i historie kommer du heller ikke til å kjede deg, for du finner mange middelalderbyer og historiske levninger fra maurernes herredømme. 

Lokale spesialiteter

Spania er kjent for sin gastronomi, og langs hele kysten vil du finne fantastiske restauranter som serverer den ene spesialiteten etter den andre. Spanjolene er like lidenskapelige når de snakker om fotball som når de skal lage den spanske spesialiteten paella. Paella kommer opprinnelig fra Valencia-regionen som Costa Blanca er en del av, så du kan derfor regne med å smake på ulike varianter av denne retten, som mange mener er Spanias nasjonalrett.

Den autentiske paellaen er med kylling, kanin og snegler, men du finner også Paella Mixta med skalldyr som f.eks. blåskjell og reker i en blanding med kylling og grønnsaker. Lidenskapen merker du raskt hvis du beveger deg rundt i de hyggelige spanske byene, for mange byer mener at akkurat deres utgave av risretten er den beste. Smak selv og vurder – du kan rekke å smake mange av dem, for paella serveres til både lunsj og middag .

I tillegg kan den spanske tapasen anbefales på det varmeste, med skalldyr og fisk i alle former og fasonger. Start ettermiddagen med en kald sangria og nyt et godt glass spansk rødvin til maten – en perfekt avslutning på en solrik dag på den hvite kysten. 

Festivalenes hjemland

Spanjolene er kjente for sine mange fiestas, og disse får du selvfølgelig også på Costa Blanca. Opplev dans, parader og musikk i februar på karneval i Benidorm. Eller hva med Fallas, ildfestivalen i Denia i mars med fyrverkeri og enorme bål? San Juans bålfest i Alicante feirer sommersolverv i juni med bål på stranden. Bous a la mar, "okser i havet" i Denia gir både mennesker og okser en avkjølende dukkert i havet i juli. I april arrangeres Moros y Christianos-festivalen i Alcoy, der man minnes kampene mellom maurerne og spanjolene. 

Velkommen til Costa Blanca med Escapeaway

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i området du besøker.

>>> Les mer om Valencia

>>> Les mer om Alicante

>>> Les mer om Benidorm 

>>> Les mer om Valencia-regionen

>>> Les mer om Spania

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Blanca

Populære hoteller i Costa Blanca

Spania, Valencia-regionen, El Campello
8,8
Meget bra
1720 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
4566 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Alicante
9,0
Fantastisk
2112 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter

Costa Blanca har en overflod av deilige strender, men om du vil ha en pause fra strandlivet er det flere spennende steder å besøke. Vi har valgt ut noen få som vi kan anbefale. 

Benidorm

Benidorm er den mest populære byen på Costa Blanca. Inntil 1960-tallet var det bare en liten fiskerlandsby, men i dag er det over 70.000 fastboende innbyggere, som også teller en del fastboende utlendinger. 

Hvert år tiltrekker byen og området omkring ca. 5 millioner gjester, som utgjør en betydelig del av Spanias samlede antall ferierende. Det er blitt hevdet, blant annet av den engelske journalisten Giles Tremlett, at det var i Benidorm konseptet pakkereiser ble utviklet for første gang .

Byen har flere berømte strender, de tre største er Playa de Levante, Playa de Poniente og Playa de Mal Pas (som alle har det ettertraktede blå flagget som betyr høyeste standard) . Du finner også den sjarmerende gamlebyen El Castell, Europas høyeste hotell på 186 meter, tre familievennlige fornøyelsesparker (inkludert det populære badelandet Aqualandia), den grønne, neoklassiske parken L'Aigüera Park, og en rekke historiske bygninger og monumenter som San Jaime-kirken dedikert til byens skytsengel, men ellers mest kjent for sin blå kuppel.

Alicante 

Alicante er Costa Blanca største by med knapt 330 000 innbyggere, noe som gjør den til nest største byen i Valencia-regionen og den åttende største byen i Spania

Blant byens største severdigheter er:

 • Santa Bárbara-festningen, som ruver 166 meter over byen og havnen på fjellet Mount Benacantil
 • La Explanada promenaden, brolagt med 6,5 millioner marmorfliser og flankert av fantastiske palmetrær, noe som gjør den til en av Spanias vakreste promenader
 • Den fargerike gamlebyen El Barrio  som ligger sørvest for Santa Bárbara-festningen, hvor smale, blomsterdekorerte smågater fører opp til festningen
 • Byens arkeologiske museum som vant prisen som årets europeiske museum i 2004
 • De 20 forsvarstårnene Huerta de Alicante, som ble bygget for å forsvare seg mot piratangrep
 • Casa de La Asegurada, som er den eldste sivile bygningen i byen (fra 1685), som i dag huser et kunstmuseum.

Montgo naturpark

Montgo naturreservatet ligger i den nordlige delen av Costa Blanca, og er veldig populær blant turgåere og syklister. Fra parken er det en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Parken er hjemsted for mange sjeldne arter av flora og fauna, i sistnevnte tilfeller blant annet ørn, falker, ugler, padder, firfisler, slanger og kaniner. Det er tre store turstier i parken som spenner fra lett til vanskelig. Den enkleste går fra Les Planes-området, mens den vanskeligste ruten går fra Cabo San Antonio, hvor du kan nyte fantastisk utsikt over Javea og Denia. Mange velger å sykle eller gå den ene veien og deretter ta båten tilbake.

Palmelunden

Elche Palmelund – eller på spansk: El Palmeral de Elche – ligger ved byen Elche i den sentrale delen av Costa Blanca-området. I tillegg til å stå på UNESCOs verdensarvliste, er dette Europas største palmeplantasje.

Palmelunden har en lang og spennende forhistorie, som trolig begynte da punerne allerede i det 5. århundre f.Kr. plantet palmer i området. Senere ble det utviklet et vanningssystem for palmenlunden under maurernes herredømme over området på slutten av 700-tallet. Vanningsanlegget er stadig i bruk i dag. 

Parken, som i dag dekker et område på 1,5 kvadratkilometer, omfattet på sitt høydepunkt i det 18. århundre omtrent 200 000 palmer. I dag inneholder den over 11 000 palmer, spesielt daddelpalmer, hvorav noen har nådd den imponerende alderen 300 år.

Hva sier gjestene i Costa Blanca?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 71 anmeldelser