Reiser til Alicante

Alicante er en fantastisk ferieby, uansett om du reiser med familien, alene eller som par. Den vakre byen på Spanias østkyst har dermed alt det de fleste av oss ønsker fra en avslappende reise til Spania. Først og fremst, i Alicante har du mange skjønne badestrender på Costa Blanca. Midt i hjertet av byen kan du slå deg ned på Platja del Postiguet, hvor det er liv og røre både på dagen og kvelden. Men du kan for eksempel også hoppe på trikken og kjøre den korte turen ut til den lange stranden Platja del San Juan, som med rette regnes for å være en av regionens beste strender.

Perfekt til avslappende badeferie

En reise til Alicante behøver ikke «bare» være en badeferie. Byen er nemlig ikke bare kjent for sine strender, men også for sin flotte borg, Castillo de Santa Bárbara, det sjarmerende sentrum og den lange strandpromenaden med et vell av gode restauranter og tapasbarer. Oppe fra borgen, som stammer fra det 16. århundre, har du imponerende utsikt ned over byen, ut over Middelhavet og inn mot fjellene i innlandet. Er du historisk interessert, bør du også kikke innenfor i borgen, som huser Alicantes bymuseum. Det er bare ett av flere museer i Alicante, hvor du kan fordype deg i byens og områdets historie. Det arkeologiske museet, som ligger rett nedenfor borgen, er for eksempel også spennende for litt større barn.

Mens museene kan være et godt sted å kjøle litt ned i sommerheten, er den lange strandpromenaden Explanada de España i nærheten av marinaen perfekt til spaserturer i den behagelige varmen, når dagen går på hell. Her finner du restauranter og caféer side om side, med noe for enhver smak.

Tradisjonelt spiser man middagen sent i Spania og på noen av de mest tradisjonelle restaurantene i Alicante skal du heller ikke regne med å kunne sette deg til bords før klokken 21. De fleste spisesteder har riktignok tilpasset sine serveringstider til turistenes rytme. Takket være beliggenheten rett ved Middelhavet finner du ofte fiskeretter på menú del día, typisk i form av en lekker paella, men utvalget er stort. Trenger du bare et lett måltid, kan det også anbefales å prøve tapasbarene som ligger overalt. Alternativt kan du legge veien innom Mercado Central og kjøpe inn til en piknik, som kan nytes på en benk nede ved stranden.

Mange utfluktsmål

Du kan altså lett ende med å bruke hele ferien på å nyte strandlivet og de kulinariske opplevelsene på en reise til Alicante. Det er dog tallrike spennende utfluktsmål innenfor rekkevidde, hvis det skal skje noe annet noen dager. Omkring 25 km nord for byen kan du for eksempel besøke den spektakulære dryppsteinsgrotten Cuevas de Canelobre, og med leiebil kan du utforske tallrike hyggelige fjellandsbyer i innlandet, såsom Guadalest. Sett også gjerne av en dag til å besøke Murcia, som har flere spennende severdigheter, men som på grunn av sin beliggenhet et stykke unna kysten ikke er så «turistifisert». 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Alicante

Populært i Alicante

Spania, Costa Blanca, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng
Spania, Costa Blanca, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Spania, Costa Blanca, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng