Reiser til Costa Brava

Uavhengig av hvorvidt du ønsker å slå deg løs på dansegulvet til langt på natt eller beundre den dramatiske kystlinjen med sine skogkledde fjell vil en reise til Costa Brava i Spania være et perfekt valg for deg. 

Costa Brava var ett av de første spanske kystområdene som ble populært blant feriegjester. Her finner man godt vær hele året og i våre dager også mange livlige barer, klubber og resturanter.  De senere årene har gjester særlig reist til Costa Brava for å oppleve områdets fantastiske natur og rike kulturarv.

Her, i den storslåtte provinsen Girona, finner du en vakker blanding av middelalderbyer, stilfulle resorts, naturreservater, museer og avsidesliggende strender. Med andre ord venter det deg mange ulike opplevelser, og her hos Escapeaway finner du reiser til Costa Brava med valgfrie avreisedatoer og antall feriedager.

Når du besøker Costa Brava er det fordelaktig å fly til flyplassen i Girona, som ligger kun 28 kilometer fra Lloret de Mar. Flytiden fra Norge er omtrent fire timer. Costa Brava har et behagelig middelhavsklima med varme somre og kjølige vintre. 

 • Strandelskere: Du kan nyte den varme middelhavssolen på alle de mange resortene langs kysten. Tossa de Mar har dessuten to strender som innehar Blått Flagg - status.
 • Familier: Se frem til en actionfylt dag i Marineland Catalunya eller bli med på utflukt og utforsk de nærliggende storbyene Barcelona og Girona.
 • Natteliv: Alle feriestedene langs Costa Brava har et variert utvalg av kaféer og barer. Dersom du drømmer om å feste til langt på natt bør du besøke diskotekene og nattklubbene i Loret de Mar.

>> Les også om reiser til Costa Blanca
>> Les også om reiser til Costa del Sol

Hoteller i Costa Brava

Populære hoteller i Costa Brava

Spania, Nord-Spania, Catalonia, Lloret de Mar
9,5
Fantastisk
2933 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Tossa de Mar
9,2
Fantastisk
2282 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Santa Susanna
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Det er ofte vanskelig å løsrive seg fra Costa Bravas kilometerlange strender, men samtidig er det verdt et forsøk; det er mye annet å oppleve langs Costa Brava. Du kan utforske de mange severdighetene i regionhovedstaden Barcelona, den surrealistiske kunsten på Dali-museet i Figueras, Montserrats Benediktinerkloster, Europas største badeland, som ligger rett utenfor Lloret de Mar eller den botaniske hagen ved Blanes. Med andre ord er å prioritere tiden det eneste du trenger å tenke på.

Marineland nær Blanes er også enormt populært, særlig hos familier. Barn i alle aldre vil elske de flotte delfin-, sjøløve- og papegøyeshowene, reptilhuset, barnedyrehagen og sjøen, som man selv kan seile på.

 • Språk: Det snakkes hovedsakelig katalansk på Costa Brava, men også spansk.
 • Valuta: Det benyttes euro (€).
 • Lokal tid: Det er ingen tidsforskjell fra Norge.
 • Ankomstflyplass: Girona Flyplass eller Barcelona Flyplass.
 • Flytid fra Norge: Cirka fire timer.
 • Turistinformasjon: Ytterligere turistinformasjon om Costa Brava er tilgjengelig på hjemmesiden til det lokale turistbyrået

Landskap

På Costa Brava venter et vakkert landskap som består av krystallklart vann og strender med småstein og gyllen sand. Ved stranden ligger bratte klipper og små bukter som er innrammet av furu- og eikeskoger. Baklandet er spektakulært med sine uberørte middelalderlandsbyer som er omgitt av et frodig middelhavslandskap. I kort kjøreavstand østover ligger skogkledde bakker ved foten av Pyreneene.

Regionens mosaikk av middelhavsbyer som L'Escala, Palamos og Sant Feliu de Guixols er særlig sjarmerende, der de ligger ned mot Middelhavets klare farvann omgitt av klipper og grønne furutrær. 

Strender

Costa Brava kan oversettes til "den forrevne kysten", men til tross for at regionen har flere av de mest dramatiske og klipperike kystene ved Middelhavet, er dette også et område der du finner flere fantastiske sandstrender og flotte badebyer. Ved Costa Brava er strendene og badebyene enkelt å nå fra Girona Flyplass, og med vårt tilbud på fly og hotell kan du enkelt realisere dine drømmer om en ekte strandferie. 

Sandstranden Empuriabrava er cirka én kilometer lang, nesten hundre meter bred ved lavvann og egner seg perfekt for å slappe av og beundre utsikten over Golf de Roses, spille volleyball med barn eller bade i havet. Platja Gran-stranden ved Platja d'Aro har også blitt en suksess blant familier, takket være sin brede sandstrekning og sitt gode utvalg av resturanter og hoteller.

Tamariu-stranden ligger noe mer avsondret enn de andre strendene langs Costa Brava. Tamariu ligger ved en vakker, hvitkalket landsby med grønne trær og har et stort utvalg av fasiliteter, blant annet utleie av kajakk, dykkeskole, seilforening og mange resturanter i kort avstand fra stranden. Dersom du ønsker deg turkisblått vann innrammet av klipper kan du kjøre til Sa Caleta, som ligger i kort avstand fra Lloret De Mar. Her finner man ideelle forhold for snorkling og hopping fra klippetopper, samt fin utsikt til borgen som troner over stranden. 

Vær og klima

Costa Bravas middelhavsklima garanterer lange, varme somre og relativt korte, milde vintre. Gjennomsnittstemperaturen ligger på omkring 22 grader og topper på cirka 30 grader om sommeren - de er det som regel omkring 12 timer med sol på solskinnsdager. De varmeste månedene er juli og august med sine behagelige, svalende kystvinder. Mai og juni er også gode perioder å besøke Costa Brava på; temperaturen ligger rundt 23 grader og det er færre besøke i området. 

Våren og høsten er våtere, men den årlige nedbøren på Costa Brava ligger på kun 600 millimeter per år. På den varme høsten ligger temperaturen på 21-24 grader, og vinteren byr på cirka seks timer solskinn per dag og klart og lyst vær.  

Du bør alltid pakke med solkrem, kortbukser og flipflaps når du reiser på sommerferie på Costa Brava. På andre årstider kan det være greit å medbringe en jakke eller genser, ettersom at det kan bli kaldt på kvelden. 

Lokal transport

Costa Brava er velkjent for sine turisttog, som er en morsom og enkel måte å reise til stranden eller rundt i byen på. Togene passer perfekt til sightseeing dersom du har små barn eller selv har gåvansker. 

Det er enkelt å ta seg med buss mellom feriebyene og til stranden, og buss er det rimeligste og som regel raskeste reisealternativet. Det går også bussforbindelser fra Costa Brava til Barcelona og Girona.

Dersom du planlegger å kjøre på lengere utflukter er det ingenting som slår en leiebil når det kommer til å oppleve kystveien i ditt eget tempo. Det finnes massevis av bilutleieselskaper i området og på flyplassene. Med leiebil kan du enkelt besøke den historiske landsbyen Besalu.

Begivenheter

Fyrværkerifestivalen: Catalonias største fyrværkerifestival løper over fem dager i siste uken i juli og avholder i feriebyen Blanes. Festivalen tiltrekker seg titusenvis av turister og lokalbeboere hvert år.

For musikkelskere: Regionen har en kulturkalender som er tettpakket med arrangementer og konserter i løpet av året. Én av de mest populære festivalene finner sted i Calella de Palafrugell. Store folkemengder strømmer hit for å se musikkgrupper fremføre sanger som ble brakt hit fra Karibien på 1800-tallet og siden ble en del av katalansk kultur. 

Mat og drikke

En reise til Costa Brava er ensbetydende med sol, hav og sangria, men det venter mange flere kulinariske opplevelser her. Du kan se frem til å gå på oppdagelse i alt fra gourmetresturanter i Girona til lokalbefolkningens favoritter i Tossa de Mar og mer tradisjonell mat i Platja d'Aro. Costa Brava bugner med andre ord av kulinariske opplevelser, inkludert både Michelin-resturanter og enkle strandkaféer. Et ekstra pluss er at du får mye god mat for pengene langs Costa Brava. 

Det katalanske kjøkkenet bærer først og fremst preg av lokale, ferske råvarer; du kan se frem til delikate matretter fra havet, Ibericoskinke og smakfulle tapas. Typiske spanske retter som paella er også en fast del av menyen her, i likhet med lokale viner og øl. 

Nattelivet

Costa Brava er berømt for sitt natteliv, hvorav mesteparten er samlet i den livlige feriebyen Lloret De Mar. Du kan velge og vrake i alt fra klassiske cocktailbarer, barer og nattklubber som alle gir deg minneverdige kvelder. Vi kan anbefale steder som Revolution, Disco Salero og Hollywood Dance Club, men det finnes mange flere steder som byr på festlige kvelder. I byer som Cadaques og Callela, som begge har drøssevis av barer, kan du slå deg ned på Terrasse på Can Gelpi, som vender ut mot stranden og lyden av bølgene. Smak gjerne på en cremat, som er en velsmakende blanding av mørk rom, kaffe og ulike krydre. 

Severdigheter langs Costa Brava

Den sørlige delen av Costa Brava, som ligger i Girona-regionen, byr på de mest populære feriestedene. Kyststrekningen som strekker seg fra Blanes i sør til Tossa de Mar i nord tiltrekker seg flest turister. Du kan se frem til fantastiske strender, livlige feriebyer og en avslappet atmosfære. 

De mest populære reisemålene på Costa Brava inkluderer fantastiske Lloret de Mar sør for Girona. Lloret de Mars store popularitet skyldes i tillegg til et fantastisk klima at området tilbyr alle fasilitetene og attraksjonene som feriegjester etterspør, blant annet et stort utvalg av All Inklusive - hoteller. 

Platja d'Aro, som i gamle dager var en ukjent fiskerby, har blitt en populær badeby takket være fantastiske strender og en tilbakelent livsstil. Med sin beliggenhet rett nord for Tossa de Mar ligger Platja d'Aro kun en 30 minutters kjøretur fra Girona Flyplass. 

Det sørlig beliggende Blanes er en perfekt base for å besøke andre feriebyer i nærområdet dersom du ønsker roligere omgivelser enn man finner i Barcelona og Lloret de Mar. Blanes er således en fredelig by som passer perfekt til familieferier.

Malgrat de Mar, som er en badeby kun en time med tog fra Barcelona, ligger mellom Callela og Lloret de Mar. I Malgrat de Mar får du oppleve en blanding av historiske severdigheter og moderne hoteller som ligger spredt langs strandpromenaden.

Aktiv ferie

Hoverboarding? Fallskjermshopp? Zipline? Costa Brava er det perfekte reisemål når det kommer til spenning og eventyr. Våg deg ut på de vaiende taubroene, sving mellom trærne og forser hindringer i Costa Brava Parc d'Aventura. Sus avgårde over bølgene ved Figueres på et toppmoderne hoverboard eller beundre det utrolige kystlandskapet mens du er i fritt fall fra 3800 meter. Det finnes vel og merke mindre ekstreme aktiviteter her, blant annet sykling, vandreturer og lystfiske, som utnytter regionens utrolige fjell og det blå Middelhavet.

Reisemål på Costa Brava

Calella

Vakre Calella er kjent og elsket for sin vakre kystlinje, Blå Flagg- strand og en avslappet atmosfære. Du befinner deg ikke langt fra Barcelona - perfekt for deg som ønsker å oppleve den historiske storbyen og samtidig nyte godt av alt det avslappende som en badeby kan by på.

>> Les mer om reiser til Calella med Escapeaway

Lloret De Mar

Dersom du drømmer om livlige ferier, er Lloret De Mar stedet å besøke. Lloret De Mar er selve knutepunktet for nattelivet på Costa Brava med sine mange levende barer, store nattklubber og flotte strandpromenader som byr på eksotiske cocktails. På dagtid er det også mye å oppleve, blant annet morsom vannsport og avsidesliggende strender som ligger og venter på å bli utforsket.

>> Les mer om reiser til Lloret de Mar med Escapeaway

Malgrat De Mar

En reise til Malgrat De Mar gir deg det beste fra to verdener; både en frodig, grønn kyst og bukter med strender. Opplev en morgen på det tradisjonsrike markedet, besøk PortAventura World eller tilbring kveldene på de livlige barene.

>> Les mer om reiser til Malgrat de Mar med Escapeaway

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Costa Brava?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 110 anmeldelser