Reiser til Costa Dorada

Costa Dorada ligger sør for Barcelona langs den katalanske kysten og er en kyststrekning bestående av omkring 20 byer og landsbyer som strekker seg over snaue 200 kilometer med noen av de flotteste strendene i Spania. Området har fått navnet sitt etter den myke, gylne sanden som finnes på disse strendene. 

Lenger inn i landet kan du oppleve fjellrike områder med mange aktivitetsmuligheter, blant annet klatring, og vakker utsikt over kysten og det omkringliggende landskapet. 

Det ligger ti store marinaer og flere mindre havner spredt langs kysten, hvorav man kan delta på båtturer og seilturer flere steder.

Området byr også på et stort utvalg av resturanter, barer og nattklubber som ligger ved de mange strendene. 

Råd til familier: Besøk Condor Drop Tower (dersom du tør) eller nyt et live-show i PortAventuras fornøyelsespark.

For strandelskere: Costa Dorada byr på strender av alle slag, fra gylne sandstrender med masser av vannsportsaktiviteter til fredelige bukter. Hva du ønsker å oppleve er opp til deg!

Råd for en aktiv ferie: Nyt et rikt utvalg av utendørsaktiviteter, herunder dykking, ridning og vandring.

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spania, Nord-Spania, Catalonia, Salou
9,0
Fantastisk
1463 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Sitges
9,0
Fantastisk
2415 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Salou
8,8
Meget bra
1951 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 102 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Information og fakta

Sprog: Catalansk og spansk

Valuta: Euro (€)

Lokal tid: Costa Dorada har samme tid som i Danmark

Flyv til: Reus Lufthavn (REU) ligger ca. 10 km fra Salou, 3 km fra Reus og 13 km fra Tarragona

Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Strender i området

Strendene på Costa Dorada utgjør fantastiske strekninger av gyllen sand flankert av palmetræer. Cirka nitti av strendene har blitt tildelt Blått Flagg - status, hvilket avspeiler deres perfekte service og den enestående kvaliteten på vannet. 

De mest attraktive feriestedene, som Salou, Cambrils, La Pineda og Sitges, har alle fantastiske sandstrender, men det finnes i tillegg mange andre strender som er verdt et besøk. 

Salous to strender, Llevant Beach og Ponent Beach, er fredelige strender som er ideelle for familier som reiser på ferie med barn. Cambrils, som er den nest største byen på Costa Dorada, er hjemsted for en syv kilometer lang kyststrekning med hele ni sandstrender. Strendene er langgrunne og passer således perfekt til småbarn som vil bade i havet. 

I La Pineda kan du velge mellom tre av Costa Doradas beste strender, ettersom at de alle har blitt tildelt Blått flagg, har myk sand og er langgrunne. La Pineda har også et vannsportsenter. 

Dersom du ønsker å besøke fjerntliggende og uberørte strender der du kan nyte hele dagen i fred og ro, bør du reise til naturreservatet Delta de l'Ebre, som ligger i den sørlige delen av Costa Brava.

Vær og klima

Costa Dorada byr på noe mildere sommertemperaturer enn destinasjoner som Costa del Sol. Derfor er en badeferie på Costa Dorada ideell for dem som synes at den søreuropeiske sommeren blir i varmeste laget. Temperaturene ligger typisk mellom 20 og 26 grader om sommeren, og nedbørsmengden er meget begrenset, med kun noen få, forfriskende regnbyger. 

Den beste tiden på året å besøke Costa Dorada på er i perioden mellom mai og august - da får mange mange soltimer og kjølige vinder fra Middelhavet.

Mat og drikke

På de populære feriestedene langs Costa Dorada kan man utforske matretter av alle slag, men i de mindre byene og landsbyene vil du først og fremst finne katalanske retter og middelhavsretter på menyen heller enn internasjonale matretter. 

Costa Doradas lokale spesialiteter omfatter blant annet delikate skalldyrretter som suquet, som er en tradisjonell gryterett laget av fisk, og fideuà, som minner om paella, men som er tilberedt av små nudler. Sammen med måltidene bør du smake på den klassiske, katalanske spesialiteten pa amb tomàquet, som er landbrød med olivenolje, friske tomater og skåret hvitløk. Dette er enkle matretter, med de gode råvarene i regionen gjør dem til unike smaksopplevelser. 

Det ligger et stort utvalg av tapasbarer i området som tilbyr mange katalanske, klassiske matretter som patatas braves (stykker av stekt potet som serveres med krydret saus), xipironer (stegt babyblekksprut) og truita (som på spansk heter tortilla og er en potetomelet).

Tradisjonelle desserter på Costa Dorada er crema catalana, som er en lokal versjon av crème brûlée, og mel i mató, som er frisk ost dekket av honning. 

De regionale vinene er av høy klasse, dette gjelder ikke minst cava, som er Catalonias svar på champagne. 

Lokaltransport

Med tog: Flere togtjenester opererer langs Costa Doradas kyst, herunder en toglinje som går fra Tarragona til Barcelona. Reisen tar rundt 90 minutter. Der går også et høyhastighetstog fra Tarragona til Madrid, som kun tar tre timer.

Med buss: Det går regelmessige bussforbindelser mellom områdets største byer. Alle byene har egne busstoppesteder med reiseinformasjon om lokalområdet.

Leie av bil: Det finnes blant annet bilutleie på Reus Flyplass. 

Severdigheter og aktiviteter

Én av de mest populære familieattraksjonene på Costa Dorada er PortAventura World Resort, som er én av de største fornøyelsesparkene i Europa med sine forskellige distrikter som alle har sine egne, unike temaer, forestillinger og butikker.

PortAventura har et eget badeland, PortAventura Caribe, der hele familien kan skli i vannrutsjebaner eller sitte under en palme og nyte livet ved et svømmebasseng. I et nyere område, som åpnet i 2017, finner man den høyeste og raskeste loddrette akseleratoren i Europa og en Formel 1- racerbane med åtte simulaturer; med andre ord, noe for hele familien. 

Et annet populært badeland på Costa Dorada som er verdt et besøk, er Aquopolis. Costa Dorada byr også på 18- hulls golfbane og Costa Dorada Marine Resort, der du kan teste ut mange forskjellige vannaktiviteter, blant annet bananbit og seiling. 

Den kulturinteresserte gjest bør oppleve den romerske byen Tarragona, som er ett av de mest interessante stedene å besøke på Costa Dorada. Besøk amfiteateret og se for deg den atmosfæren som hersket på Costa Dorada da gladiatorene levde her for 2000 år siden.  

Byen, som er anerkjent for å være et verdensarvsted, skjuler også på et romersk og oldkristent nekropolis, nemlig en kirkegård som ble benyttet inntil et syvende århundre. På Tarragonas Arkeologiske Museum kan du studere funnene fra kirkegården og funn fra den antikke, romerske byen Tarraco.

Begivenheter

Kulturelle festivaler: På Costa Dorada foregår det kulturelle begivenheter hele året, hvorav den viktigste er festivalen St. Joan den 23. juni. Katalonia markerer årets korteste kveld med dans i gatene, fyrverkeri og bål.

Vi kan også anbefale å oppleve Sant Peres Festival i Reus i juni og Santa Teclas Festival i Tarragona i september. 

Rally: I oktober besøker World Rally Championship byen Salou på Costa Dorada under det som er konkurransens neste siste fase. 

Filmnatt: I oktober kan filmfans se frem til Sitges Internasjonale Filmfestival med fremvisning av nye kortfilmer og spillefilmer. NB: Festivalen har spesialisert seg på sjangrene horror og fantasy. 

Hva sier gjestene i Costa Dorada?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 40 anmeldelser