Reiser til Costa Dorada

Costa Dorada ligger sør for Barcelona langs kysten i Catalonia, og er en kyststrekning bestående av omkring 20 byer og landsbyer som strekker seg over snaue 200 kilometer med noen av de flotteste strendene i Spania. Området har fått navnet etter den myke, gylne sanden på disse strendene. 

Costa Dorada betyr "Gullkysten" på spansk, er kjent for sine gyldne strender og pittoreske kystlandsbyer. Et populært reisemål langs denne kysten er Salou, kjent for sitt livlige natteliv og fornøyelsesparken PortAventura World. Et høydepunkt verdt å besøke er Tarragona, med alle historiske severdigheter som mange står på UNESCOs verdensarvliste. Andre sjarmerende fiskelandsbyer er Cambrils og Sitges, kjent for de vakre strendene og kulturelle atmosfære.

Lenger inn i landet kan du oppleve fjellrike områder med mange aktivitetsmuligheter, blant annet klatring, og vakker utsikt over kysten og det naturskjønne landskapet. 

Strendene på Costa Dorada utgjør fantastiske strekninger av gyllen sand flankert av palmetrær. Omtrent nitti av strendene har blitt tildelt Blått Flagg-status, hvilket avspeiler deres perfekte service og den enestående kvaliteten på vannet. 

Dersom du ønsker å besøke fjerntliggende og uberørte strender der du kan nyte hele dagen i fred og ro, bør du reise til naturreservatet Delta de l'Ebre, som ligger i den sørlige delen av Costa Brava.

Populære reisemål

 • Tarragona er en vakker middelalderby full av romersk kunst og kultur, den største attraksjonen er det romerske amfiteateret. De fineste strendene ligger nord for byen, den nærmeste og mest besøkte er Platja del Miracle. I gamlebyen vil du finne mange hyggelige restauranter som serverer tradisjonelle, lokale retter.
 • Sitges ligger bare 20 minutters kjøring sør for Barcelona, og er kjent for den kosmopolitiske atmosfæren, brosteinsbelagte gater, mange museer og den tre kilometer lange strandpromenaden.  De største strendene her er Plata de la Fregata, Platja de la Ribera og Platja de Sant Sebastià, som alle ligger nær byens sentrum. Sitges har et rikt utvalg av restauranter og tapassteder som serverer alt av retter fra middelhavskjøkkenet til typiske katalanske tapas-spesialiteter.
 • Salou er et veldig attraktivt reisemål på Costa Dorada. Her ligger Sør-Europas største fornøyelsespark, Port Aventura World som er et must å besøke. De to lange, gyldne sandstrender, Playa Llevant og Playa Ponent er fredelige strender som er ideelle for barnefamilier.  I tillegg er det et stort utvalg av gode restauranter der du kan nyte deilige retter fra det katalanske kjøkkenet.
 • Cambrils  er den nest største byen og et av de mest populære reisemålene langs Costa Dorada. Her finner du en syv kilometer lang kyststrekning med hele ni gyldne sandstrender som er langgrunne og perfekt for barnefamilier. Cambrils omtales for den kulinariske hovedstaden på Costa Dorada, da det finnes over 200 restauranter her. Byen er også kjent som leverandør av fisk og skalldyr ikke bare til Barcelona, men til resten av Spania.
 • La Pineda ligger nord for Salou og er en av de mest barnevennlige feriebyene på Costa Dorada. Her kan du velge mellom tre av Costa Doradas beste langgrunne strender med myk sand, og som alle har blitt tildelt Blått flagg. I tillegg ligger det populære badelandet Aquapolis like i nærheten. Ved strandpromenaden er det et stort utvalg av barer og restauranter, og i sommermånedene er det ofte show for barn, festivaler og gatefester.

Severdigheter og aktiviteter

 • Én av de mest populære familieattraksjonene på Costa Dorada er PortAventura World Resort, som er én av de største fornøyelsesparkene i Europa.
 • PortAventura har et eget badeland, PortAventura Caribe, der hele familien kan more seg i vannrutsjebaner eller sitte under en palme og nyte livet ved et svømmebasseng. I et nyere område, som åpnet i 2017, finner du den høyeste og raskeste loddrette akseleratoren i Europa, pluss en Formel 1- racerbane med åtte simulatorer; med andre ord, noe for hele familien. 
 • Et annet populært badeland på Costa Dorada som er verdt et besøk, er Aquopolis.
 • Costa Dorada finner du også en 18- hulls golfbane og Costa Dorada Marine Resort der du kan teste ut mange forskjellige vannaktiviteter, blant annet bananbit og seiling. 
 • Den kulturinteresserte bør besøke den romerske byen Tarragona, som er et av de mest interessante stedene å besøke på Costa Dorada. Besøk amfiteateret og se for deg den atmosfæren som hersket på Costa Dorada da gladiatorene levde her for 2000 år siden.  

Mat og drikke

 • På de populære feriestedene langs Costa Dorada kan du utforske matretter av alle slag, men i de mindre byene og landsbyene vil du først og fremst finne katalanske retter og middelhavsretter på menyen heller enn internasjonale matretter. 
 • Costa Doradas lokale spesialiteter omfatter blant annet delikate skalldyrretter som suquet, som er en tradisjonell gryterett laget av fisk, og fideuà, som minner om paellamen som er tilberedt av små nudler. Sammen med måltidene bør du smake på den klassiske, katalanske spesialiteten pa amb tomàquet, som er landbrød med olivenolje, friske tomater og hvitløk. Dette er enkle matretter, men med de gode råvarene fra regionen gjør dem til unike smaksopplevelser. 
 • Det ligger et stort utvalg av tapasbarer i området som tilbyr mange katalanske, klassiske matretter som patatas braves (potetbåter servert med krydret saus), xipironer (stegt babyblekksprut) og truita (som på spansk heter tortilla og er en potetomelet).
 • Tradisjonelle desserter på Costa Dorada er crema catalana, som er en lokal versjon av crème brûlée, og mel i mató, som er frisk ost dekket av honning. 
 • De regionale vinene er av høy klasse, dette gjelder ikke minst cava, som er Catalonias svar på champagne. 

Begivenheter

 • Kulturelle festivaler: På Costa Dorada foregår det kulturelle begivenheter hele året, hvorav den viktigste er festivalen St. Joan den 23. juni. Katalonia markerer årets korteste kveld med dans i gatene, fyrverkeri og bål.
 • Vi kan også anbefale å oppleve Sant Peres Festival i Reus i juni og Santa Teclas Festival i Tarragona i september. 
 • Rally: I oktober besøker World Rally Championship byen Salou Costa Dorada under det som er konkurransens neste siste fase. 
 • Filmnatt: I oktober kan filmfans se frem til Sitges Internasjonale Filmfestival med fremvisning av nye kortfilmer og spillefilmer. NB: Festivalen har spesialisert seg på sjangrene horror og fantasy. 

Lokaltransport

 • Tog: Flere togtjenester opererer langs Costa Doradas kyst, blant annet et tog som går fra Tarragona til Barcelona som tar rundt en og halv time. Du kan også komme deg fra Tarragona til Madrid med høyhastighetstog som kun tar tre timer.
 • Buss: Det går regelmessige bussforbindelser mellom de største byene i området. Alle byene har egne stoppesteder med god reiseinformasjon om lokalområdet.

Velkommen til Costa Dorada med Escapeaway

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i området.

>>> Les mer om Barcelona

>>> Les mer om Tarragona

>>> Les mer om Sitges

>>> Les mer om Salou

>>> Les mer om Costa Brava

>>> Les mer om Spania

 

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spania, Nord-Spania, Catalonia, Sitges
9,0
Fantastisk
2795 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, Salou
8,8
Meget bra
1402 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 102 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Nord-Spania, Catalonia, La Pineda
8,6
Meget bra
1746 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 105 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Dorada?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 45 anmeldelser