Reiser til Fuerteventura

Fuerteventura er den nest største av de sju Kanariøyene og er mest kjent for for de fantastiske strendene. Så om du er ute etter noen av Europas vakreste, bredeste og lengste strender er Fuerteventura stedet for deg. Velkommen til Fuerteventura med Escapeaway, vi har en lidenskap for reiser der du bor på håndplukkede hoteller og ferieleiligheter. 

Europas Karibia – med stor K

Bare navnet høres eksotisk ut, det har en karibisk smak. Med de endeløse, kritthvite strendene og et krystallklart vann i så mange asurblå nyanser mot den finkornede, lyse sanden er det virkelig et syn for øyet. Ikke rart at flere og flere velger Fuerteventura for sol og bad, og alt du kan tenke deg av strand og vannaktiviteter.

Surfere fra hele verden, unge og gamle, kommer til Fuerteventura for å utforske og utfordre bølgene. De er her året rundt da Fuerteventuras værforhold for surfing og kiting passer både sommer og vinter. 

Aktiviteter til lands og til vanns

Det finnes også andre muligheter for å oppleve og oppdage havet og du ikke mestrer surfebrettet . Blant mye annet er dykking, snorkling og båtturer ypperlige måter å utforske Fuerteventuras krystallklare vann på. Både sørpå ved Costa Calma, men også lengre nord ved Corralejo finner du atskillige muligheter for å få hjelp av profesjonelle aktører. Hør med resepsjonen på hotellet, de hjelper deg gjerne med både planlegging og bestilling. 

Men det er ikke bare vannsportaktiviteter på Fuerteventura. Sykling og fotturer er populære aktiviteter, for det er med muligheter å finne varierte ruter på ferien din. Hvis du bestiller med guide kan du samtidig lære mer om øya - fra flora og fauna, vulkaner, aloe vera, landskapet og mye mer. 

Andre forslag til opplevelser på din ferie

Ost, ost og mer ost – smak på Queso Majorero!

Et ordtak sier: Hvis du ikke har sett sola, hvis du ikke har tatt en svømmetur og solt deg på de kritthvite sandstrendene, hvis du ikke har tatt deg tid til å besøke høydepunktene og hvis du ikke har smakt Queso Majorero ... da har du ikke vært på Fuerteventura.

Queso Majorero er en geitost som finnes i mange varianter, og Fuerteventura har spesialisert seg på oster, på samme måte som andre regioner i Spania har spesialisert seg på viner og olivenoljer. Det finnes faktisk flere geiter enn mennesker på øya, så du får gode muligheter til å smake på øyas spesialitet; Queso Majorero. 

Aloe vera – drikk det eller smør det på kroppen

Som en kontrast til det ufruktbare landskapet med lavajord, og de ørkenlignende sandbankene, kan du oppleve nærmest endeløse marker med aloe vera, som er én av øyas største produksjonsvarer.

Den grønne fargen pynter i landskapet når du kjører eller sykler rundt på øya. Mange steder langs veiene står det boder som selger aloe vera-produkter. En perfekt souvenir å ta med hjem, for Fuerteventura har spesialisert seg på alt fra shampoo, badesåpe, kremer, parfyme og til og med en drikkeklar, liten aperitif. 

Saltmuseet og ’det hvite gull’ ved Salinas del Carmen

I gamle dager var utvinningen av salt en stor del av Fuerteventuras produksjon. Det kan du oppleve ved å besøke saltmuseet, som ligger rett ved Caleta de Fuste. Her får du en historisk omvisning på museet, og du kan eventuelt kjøpe med deg en liten pose salt som souvenir. 

Stranden Playa de la Barca

Den mest kjente stranden  er nok Playa de la Barca sør for Costa Calma på Fuerteventura. Selv om ordet ’calma’ på spansk betyr ’rolig’ så er det ikke vindstille her på stranden. Det gjelder generelt på Fuerteventura, det er vind hele tiden. Uansett - der du ser kitere forstår du at her er det ekstra mye vind.  

Parque Natural de Corralejo

Dette naturreservatet strekker seg i sørgående retning fra byen Corralejo. og er et unikt sted å gå rundt me kameraet. 

Akkurat som ved Costa Calma sydpå, kan det ved Parque Natural de Corralejo også være mye vind, men det har en behagelig og kjølende effekt når du ligger på en solseng og bare koser deg. 

Dette er også et yndet utfluktssted for de lokale, som i helgene gjerne bruker Parque Natural de Corralejo som møtested med venner og familier.

Velkommen til Fuerteventura med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst... Ikke glem å sjekk ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>> Les mer om Corralejo

>>> Les mer om Morro Jable

>>> Les mer om Costa Calma

>>> Les mer om Jandia

>>> Les mer om El Cotillo

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Fuerteventura

 • Corralejo
  9 hoteller
  Corralejo er én av de mest populære feriebyene på Fuerteventura. Dette skyldes uten tvil særlig de kilometerlange sandstrendene, men selve byen har også mye å tilby. Her finnes et rikt restaurant- og natteliv, samt mange aktiviteter for hele familien.
 • Morro Jable
  7 hoteller
  I Morro Jable, som ligger på den sørligste delen av Fuerteventura, finner du øyas lengste strender for dine føtter. Slapp av på den gylne sanden ved det turkisblå havet eller benytt den sjarmerende byen som et utgangspunkt for spennende utflukter.
 • Costa Calma
  4 hoteller
  Costa Calma lever uten tvil opp til navnet sitt. Denne fredelige badebyen ligger på den smaleste stripen av Fuerteventura, der Jandía-halvøya med sine mange fantastiske strender starter. Langs Costa Calma finner du alt hva du kan ønske deg på ... en avslappende reise med sol og strand. Les mer
 • Jandia
  3 hoteller
  Jandia byr på kilometervis av fantastiske sandstrender og en enestående, uberørt natur. Her kan du slappe av ved det turkisblå havet sammen med familien eller reise på spennende utflukter for å utforske det unike landskapet og besøke hyggelige fiskerbyer.
 • El Cotillo
  1 hotell
  El Cotillo er en tidligere fiskerlandsby som ligger på det nordvestlige Fuerteventura. De senere årene har El Cotillo blitt tilført et nytt liv, men den avslappede landsbystemningen er likevel inntakt. Sammen med de vakre strendene gjør dette ... El Cotillo til et særdeles attraktivt reisemål. Les mer

Populære hoteller på Fuerteventura

Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Morro Jable
9,6
Fantastisk
485 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 84 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
8,6
Meget bra
712 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
9,3
Fantastisk
1106 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Fuerteventura?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser