Reiser til Gran Canaria

Før du leser videre vil jeg be deg glemme alt du vet om Gran Canaria. Jeg vil ikke kaste bort tiden din på historier om turister, store strandhoteller og suvenirbutikker. For det finnes nemlig et Gran Canaria som mange (heldigvis) ikke har oppdaget enda. Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway; vi er spesialister på reiser til Gran Canaria i Spania, der du bor på håndplukkede hoteller og feriehus på din ferie. 

Mitt Gran Canaria er fylt med flotte fjellandskap, sjarmerende, hvite småbyer i fjellene, serpentinveier i fjellene, bananplantasjer og hyggelige kaféer og restauranter med kanarisk mat og velsmakende, spansk tapas. 

Jeg besøkte Gran Canaria i januar 2013, og øyas beliggenhet utenfor grensen mellom den marokkanske kysten og Vest-Sahara gjør at det selv på den tiden av året var temperaturer på 20-25 grader på dagtid. Det var da underholdende at min spanske reisefelle Antonio flere ganger nærmest skalv av kulde når termometeret en sjelden gang snek seg under 20 grader. "Get in the car, señor, it's cold outside and we have to move on". Denne meldingen kom kjapt de par gangene det ble litt kaldt. Spesielt da vi kom opp i fjellene, der det naturlig nok ofte er litt kaldere. Jeg kan forestille meg at det faktisk er veldig forfriskende om sommeren når det er stekende hett nede ved strendene. 

Sør

Den sørlige delen av Gran Canaria, med Playa del Inglés som den mest kjente destinasjonen, er der du finner de beste strendene, men også flest turister. At det er mange mennesker ville nok aldri stoppet meg fra å tilbringe en dag eller to på stranden, da det er et must for meg når jeg drar på ferie på Gran Canaria. Det er også her i "Syden" at du finner de skandinaviske feriekoloniene, der Puerto Rico har vært favoritten blant mange gjester fra Norden i flere tiår. 

Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria er øyas største by med en befolkning på rundt 383 000 fastboende, så det er ikke bare en by som sover når turistene ikke er der. Det er liv året rundt med masse butikker, restauranter og barer, for ikke å glemme den kjente 4 kilometer lange stranden med sin tilhørende promenade; Playa de las Canteras. 

Nord

På den nordlige delen av øya er landskapet meget barskt, og her fornemmer du tydelig at du befinner deg på en vulkanøy. Men den barske naturen er også fascinerende, for variasjonen mellom de karrige kystlinjene og det frodige innlandet skaper flotte kontraster på meget korte avstander. Øyas nordlige del tiltrekker seg derfor feriegjester på jakt etter aktive ferier, vandreferier eller bare naturlige omgivelser som skapt for å slappe av i. 

Det er naturen som, etter min mening, er den største attraksjonen på nordlige Gran Canaria, og det er også her fergen til Tenerife legger til, nærmere bestemt i Agaete. Det var vanskelig for meg å ikke hoppe ombord da vi spiste lunsj i Agaete, for på vei nord nedover fjellene kunne vi se Tenerife og Teide i horisonten, noe som ifølge Antonio ikke er et syn man får gleden av hver dag. 

Men nå var det Gran Canaria som stod i fokus, og Tenerife ble raskt glemt.

Fjellene

La meg krype til korset med en gang og erkjenne at jeg ikke får nok av å kjøre opp og ned langs snirklende fjellveier - og det er samme for meg hvor jeg ender opp. Jeg konsentrerer selvfølgelig meg om å kjøre bilen, men jeg stopper alltid et par ganger underveis for å nyte utsiktene, og dem er det mange av på Gran Canaria. På ferden vår gjennom fjellene kjørte vi både mellom karrige landskaper, små palmekledde oaser og hvite landsbyer som Fataga, San Mateo og Tejada, så kameraet ble flittig brukt, som du også kan se i mitt innlegg på fotobloggen. 

I Fataga stoppet Antonio og jeg for en kopp kaffe på en av de lokale kaféene, etterfulgt av en liten byvandring der vi blant annet ble invitert inn på byens bakeri, som ikke ligner på bakeriene vi har hjemme. Her er det ikke flotte montre og unødvendig utsmykning. Du trer direkte inn i bakeriet der det står et bord med bakverket oppstilt uten for mye dilldall. Men det gjelder å ikke la seg narre, for bakeren behøver ikke å gjøre så mye ut av det visuelle da kakene smaker fantastisk, noe de lokale selvfølgelig allerede vet. 

Finnes det hideaways på Gran Canaria?

Javisst, massevis! Men de ligger ikke i nærheten av de populære destinasjonene tett på strendene. De ligger hovedsakelig i fjellene og på øyas sentrale og nordlige del. Jeg synes strendene på Gran Canaria er fantastiske, men jeg gleder meg alltid til å komme opp i fjellene etter en lang dag med sol og strand. I fjellene er det ro, deilig natur, lokalt preg og - naturligvis - fantastiske hideaways. Har du lyst til å oppleve Gran Canaria fra en ny vinkel? Ta en titt på våre håndplukkede hideaways nedenfor. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie på Gran Canaria med Escapeaway!
Hilsen Mikkel

Besøk Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Reisemål på Gran Canaria

Populært på Gran Canaria