Reisetips til Gran Canaria – en eksotisk oase i Atlanterhavet

Er du på jakt etter et reisemål med relativt kort flytid, som likevel føles eksotisk? Da er en reise til Gran Canaria midt i blinken. Å utforske Gran Canaria er som å åpne en bok med kapittel etter kapittel fylt av sydlandsk stemning, magiske øyeblikk og unike opplevelser. Og det beste av alt; været på Gran Canaria er bra hele året, og det finnes nesten 100 flotte strender å velge mellom.

Gran Canaria er en øy av sjeldent mangfold. Det varierte landskapet, de vakre strendene og det rike kulturlivet smelter sammen på en harmonisk måte som aldri slutter å fascinere. Øya er den tredje største av Kanariøyene, og ligger lengst sør i øygruppa.

Med sin svært mangfoldige natur skiller Gran Canaria seg ut fra de andre Kanariøyene som Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura . På Gran Canaria kan du oppleve alt fra ørkenlandskap til frodige grønne daler, dramatiske klipper og milelange sanddyner – alt på en og samme dag. Gran Canaria er på mange måter som et helt kontinent plassert på en øy. Ikke så rart da, at mange reiser til Gran Canaria år etter år. Det går ikke an å bli lei av alt denne fantastiske øya har å tilby!

Naturen, strendene og været på Gran Canaria
 
Takket være beliggenheten nær ekvator er Gran Canaria et ideelt reisemål året rundt. Det subtropiske klimaet gjør at været på Gran Canaria er godt og stabilt, med milde vintre og varme somre. I gjennomsnitt ligger temperaturen på Gran Canaria mellom 20-30 grader gjennom året, og turister nyter godt av de mange soldagene og få dagene med nedbør som øya kan skryte på seg. Det er med andre ord enkelt å forstå hvorfor så mange soltørste nordmenn velger å flykte til nettopp Gran Canaria i vinterhalvåret.
 
Gran Canarias natur er som nevnt svært mangfoldig, og naturentusiasten vil sette stor pris på de dramatiske kontrastene. Mens innlandet på øya domineres av frodige grønne daler og høye fjell, byr kysten på gylne sanddyner, langgrunne strender og imponerende klippeformasjoner. Det høyeste fjellet på Gran Canaria heter Pico de las Nieves, og som navnet antyder hender det at toppen av fjellet er dekket av snø. Herfra har du en fantastisk panoramautsikt over øya og det vakre omkringliggende landskapet.

Populære reisemål på Gran Canaria
 
For hvert skritt du tar på Gran Canaria venter en ny mulighet til å utforske øyas rike natur, kultur og mange severdigheter.

Om det er et stort utvalg av hoteller, restauranter, barer og utesteder som er viktigst når du velger reisemål er charterparadiset Playa del Inglés et godt valg. Her finner du stort sett alt du trenger i umiddelbar nærhet – inklusive en enorm strand hvor du kan drive med en rekke ulike vannsportaktiviteter. Stemningen her er livlig, og flere av utestedene holder åpent helt til soloppgang. Søker du en mer fredelig atmosfære er nabobyen San Augustín et fint sted å bo. Med sin vakre, gylne strand, rolige gater og flotte ferieanlegg er San Augustín et flott reisemål for deg som ønsker å unnslippe de mer travle turistområdene på Gran Canaria.
 
Er det lange, late dager på stranden som er målet med ferien? Da er Playa Amadores eller Puerto RicoGran Canarias sydvestkyst to gode alternativer. Puerto Rico er et relativt stort feriested, hvor du i tillegg til en barnevennlig strand finner et rikt utvalg av hoteller, aktiviteter og fornøyelsesliv. Playa Amadores på sin side har en avslappet atmosfære, en strand med nesten kritthvit sand og en ikonisk strandpromenade kantet av palmer.
 
Mellom Playa del Ingles og Puerto Rico ligger den gamle fiskerlandsbyen Arguineguín, som er et kjent og kjært reisemål blant skandinaver. Arguineguín byr på en god dose autentisk, kanarisk sjarm, en vakker havn og mange gode restauranter. Stranden her er sjeldent overfylt, så Arguineguín er et utmerket feriested for deg som vil sole og bade i rolige omgivelser.   
 
Like sør for Playa del Ingles ligger feriestedet Maspalomas og deretter det mer eksklusive reisemålet Meloneras. Maspalomas er kjent for de flere kilometer lange gyldne sanddynene Dunas de Maspalomas, og den fantastiske stranden. Her får du en perfekt balanse mellom avslapping og aktivitet.

I enden av Maspalomas-stranden ligger det ikoniske fyrtårnet Faro de Maspalomas, som markerer skillet mellom Maspalomas og Meloneras.
Meloneras er et populært reisemål for de som søker mer eksklusive hoteller, restauranter og shopping.  
 
Gran Canarias hovedstad Las Palmas er et annet populært reisemål blant turister i alle aldre. Her står opplevelser som strandliv, shopping, sightseeing og hyggelige restaurantbesøk i kø. Las Palmas er et flott sted å starte en ferie på Gran Canaria, før man reiser videre til noen av de populære badebyene i sør.

Aktiviteter på Gran Canaria
 
Gran Canaria er en gigantisk lekeplass for den som søker fart og spennende naturopplevelser. Lei en landeveissykkel og oppdag øya fra sykkelsetet, eller prøv bølgesurfing i områdene rundt Playa del Inglés eller Las Palmas. En annen anbefalt aktivitet på Gran Canaria er å dra på fottur i spektakulære naturområder som Roque Noble midt på øya – eller Barranco de Guayadeque et stykke vest inn i landet på østkysten.
 
Takket være det stabile klimaet er det også mange som velger å dra på golfreise til Gran Canaria. Øya har flere verdenskjente golfbaner, som tiltrekker seg golfentusiaster fra hele verden. Nyt for eksempel den fantastiske utsikten og velstelte banene på Anfi Tauro Golf eller Salobre Golf. Vil du kombinere en badeferie med noen gode dager på golfbanen, er Meloneras eller Maspalomas et godt utgangspunkt.

Mat og vin på Gran Canaria
 
Gran Canarias pulserende energi reflekteres i utvalget av mat og drikke på de mange restaurantene på øya. Prøv lokale delikatesser som papas arrugadas med pikant mojo saus; en variant av den spanske tapasretten patatas bravas. Eller hvorfor ikke nyte fersk sjømat ved havnen i Puerto de Mogan sør for Puerto Rico. Her skuffer de sjeldent på hverken smak eller kvalitet! Selv om vi anbefaler å utforske de lokale spesialitetene, finner du selvsagt et godt utvalg av internasjonale retter på Gran Canarias restauranter – ikke minst skandinaviske klassikere som svenske kjøttboller, danske smørrebrød og i juletider selvfølgelig norsk ribbe.
 
Vin fra Gran Canaria er et annet kapittel som definitivt er verdt å utforske. Bli med på vinsmaking på noen av vingårdene i Fataga-dalen, som bare ligger en halvtimes kjøretur fra feriestedene på sørkysten. Oppdag lokale viner som ikke bare vil forføre ganen din – men som også er flotte gaver å kjøpe med til vinentusiaster der hjemme.

Når er det best å reise til Gran Canaria?
 
Det er herlig å reise til Gran Canaria året rundt, men for nordmenn er det mest populært å reise på vinteren. Avhengig av hvor du flyr fra i Norge så er flytiden godt og vel fem timer. I høysesongen går det direktefly mellom Oslo og Gran Canaria flere ganger i uken. Fra flyplassen Gran Canaria Airport er det enkelt å ta seg til de ulike reisemålene med enten buss, taxi eller leiebil. 

Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>> Se alle våre utvalgte hoteller og leiligheter 

>>> Sjekk våre unike Hideaways hoteller

>>> Les mer om Kanariøyene

>>> Les mer om hovedstaden Las Palmas

>>> Les mer om San Agustin

>>> Les mer om Playa del Ingles 

>>> Les mer om Maspalomas

>>> Les mer om Meloneras

>>> Les mer om Puerto Rico

 

Reisemål på Gran Canaria

 • Gjesteanmeldelser 7,4
  Playa del Ingles
  35 hoteller
  Playa del Ingles på den solfylte øya Gran Canaria byr på en stor sandstrand, moderne hotellkomplekser og et yrende natteliv. Alt i alt et sted som er perfekt for en ferie hvis du er ute etter sol og moro.
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Puerto Rico
  30 hoteller
  Puerto Rico er den mest solrike byen på sørsiden av Gran Canaria. Her finner du en deilig feriestemning med praktfulle sandstrender, en vakker havn og et stort utvalg av aktivitetstilbud, blant annet en utendørskino som har åpent hele året ... og den vakre Amadoresstranden. Les mer
 • Maspalomas
  18 hoteller
  Maspalomas på Gran Canaria er en ørken kjent for de gylne sanddynene, og med den fantastiske stranden er det et eldorado for strandløver. Her ligger også Maspalomas Dunes naturreservatet som er vel verdt et besøk.
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Las Palmas
  10 hoteller
  Hovedstaden på Kanariøyene, Las Palmas, er en by som passer for alle, barnefamilier, par, unge og gamle. Her finner du gode shoppingmuligheter, vakre strender, spennende museer, en avslappet stemning og mange festivaler gjennom året. Et perfekt ... sted å kombinere en storbyferie med sol og bad. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,5
  San Agustin
  8 hoteller
  San Agustín på Gran Canaria er et perfekt reisemål for de som ønsker en avslappende ferie med fine strender, gode spisesteder og en behagelig atmosfære. Enten du vil utforske området, nyte solen på stranden eller bare slappe av, så har San Agustín ... noe å tilby. Les mer
 • Meloneras
  6 hoteller
  Meloneras ligger ved Maspalomas og passer bra for den som søker mer luksus. En flott strandpromenade med restauranter og barer og lang fin sandstrand med gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Luksuriøse hoteller, spa og velvære, golf, ... shopping i designbutikker og utsøkte restauranter - alt finner du her i Meloneras. Les mer

Populære hoteller på Gran Canaria

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,5
Fantastisk
884 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, San Agustin
9,4
Fantastisk
1696 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,8
Meget bra
3712 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Gran Canaria?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 181 anmeldelser