Reiser til Patalavaca

I Patalavaca sør på Gran Canaria har du gode sjanser til å bo med utsikt over det asurblå havet. Denne lille badebyen ligger rett ved vannet rett nord for fiskerbyen Arguineguin. Sammenlignet med de større, mer kjente feriebyene her på sørøstkysten av øya, kan du i Patalavaca nyte en roligere atmosfære.

Til tross for sin beskjedne størrelse er det et forholdsvis godt utvalg av restauranter og noen få barer i Patalavaca. Det er imidlertid ikke nattelivet du reiser hit for. Har du derimot lyst på en kveld på byen i løpet av ferien er det kun en 5 minutters taxitur til Puerto Rico. Til gjengjelde behøver du ikke dra veldig langt for å nyte det avslappende strandlivet om du reiser til Patalavaca.

Rett nedenfor byen ligger en fin strand som er delt i to deler på hver sin side av en liten, steinete odde. Her kan du slå deg ned på den mørke sanden for å nyte den sjenerøse solen eller ta en forfriskende dukkert i Atlanterhavet. Du kan også gå noen hundre meter oppover kysten til Playa Anfi del Mar, en vakker badestrand med lys sand importert fra Bahamas.

Nabobyen Arguineguin som i dag nesten henger sammen med Patalavaca, kan du spasere til langs en av Gran Canarias vakreste havnepromenader. Langs denne finner du mange koselige spisesteder hvor du kan sette deg ned og nyte utsikten og solnedgangen over havet. Det er også gode shoppingmuligheter innen kort avstand. Det ukentlige markedet (tirsdag) tiltrekker både lokalbefolkningen og turister som kommer langveis fra. 

Godt utgangspunkt for eventyr

Selve Patalavaca er et flott reisemål for deg som drømmer om en avslappende og fredelig ferie samtidig som du har en flott base for å utforske mer av øya. Det går jevnlig busser langs kysten hvis du ønsker å besøke for eksempel Maspalomas og Playa del Inglés, med flere steder å gå av underveis som ligger ved gode strender. Det kan imidlertid være en fordel å leie bil. Da kan du følge ditt eget tempo og gjøre utflukter til steder hvor det ikke er offentlig transport.

Det er ikke bare på land at det venter mange opplevelser på en tur til Patalavaca. Havet rundt Gran Canaria er rikt på liv, og fra nærliggende Puerto Rico kan du dra ut på guidede båtturer for å se delfiner og andre hvaler.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Patalavaca