Reiser til Ibiza

Ibiza er kjent for sitt pulserende natteliv med utallige strandbarer og klubber, som tiltrekker seg kjente DJ-er fra hele verden. Den spanske middelhavsøya har imidlertid også mye mer å by på for de av dere som ikke bare reiser til Ibiza for å danse hele natten i skinnet av neonlys. Det er også et helt annet, mer fredelig Ibiza å oppleve, med storslått natur rik på stille oaser i form av øde strender med krystallklart vann og stemningsfulle, hvite landsbyer oppe i åsene, hvor livet foregår i et mer avslappet tempo enn i feriebyene nede ved kysten.

For de som ikke trenger å sove av seg rusen etter en natt med utskeielser, er det dermed nok å gjøre på dagtid på Ibiza. Sett for eksempel gjerne av god tid til å utforske den øvre, gamle delen av Ibiza by, D'Alt Vila, hvor arkitekturen vitner om mange års arabisk innflytelse. Når du står her oppe i UNESCOs verdensarv-distrikt og kikker ut over resten av Ibiza vil du kunne føle historiens sus. I tillegg til de kulturhistoriske severdighetene og utsikten, finner du her oppe i gamlebyens labyrintiske gater også tallrike gode spisesteder hvor du kan bli kjent med det lokale kjøkkenet.

Med over 300 solskinnsdager i året og en kystlinje som inkluderer en veritabel perle av vakre strender, er Ibiza selvfølgelig også det perfekte reisemålet for deg som først og fremst drømmer om en avslappende strandferie uten for mange aktiviteter eller faste planer. Til tross for sitt rykte som Middelhavets festmekka, er Ibiza også et reisemål for hele familien. Leier du for eksempel bil, er det ikke vanskelig å finne små, rolige viker hvor du kan nyte dagen ved det innbydende asurblå vannet. Har du god tid, anbefales det også å sette av en dag til en utflukt til den lille naboøya Formentera, hvor kilometervis av fredelige, hvite sandstrender venter og gode muligheter for å gå en ikke alt for strevsom sykkeltur.

Reisemål på Ibiza

 • San Antonio
  9 hoteller
  San Antonio er kjent for sitt livlige natteliv med tallrike natklubber og den legendariske "Sunset Strip", hvor den neste festen alltid kun er et steinkast unna. Byens lange sandstrand som omkranser den vakre, rolige bukten er dog også en attraksjon ... i seg selv. Les mer
 • Ibiza by
  8 hoteller
  Ibiza er kjent for å ha det beste nattelivet i Middelhavet, og selve Ibiza by er også det perfekte reisemålet for deg som elsker fest og farger. Byen har dog også mye annet å by på, med et godt butikkutvalg, museer og masser av hyggelige restauranter.

Populære hoteller på Ibiza

Spania, Ibiza, Ibiza by
8,8
Meget bra
294 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Ibiza, Ibiza by
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Ibiza, Santa Eulalia
8,6
Meget bra
666 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon om Ibiza

Nedenfor har vi samlet litt fakta og informasjon om Ibiza, herunder øyas geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon til din ferie på den spanske ferieøya. Informasjonen er utelukkende ment som inspirasjon, og det tas forbehold om faktafeil. Hvis du ønsker å finne mer inspirasjon til din neste reise, anbefaler vi deg å besøke bloggen vår, der du kan lese spennende artikler om våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Ibiza tilhører øygruppen Balearene, som også inkluderer en lang rekke andre øyer, herunder Mallorca, Menorca og Formentera. 

Ibiza ligger i Middelhavet, utenfor den spanske kysten og omtrent 150 kilometer fra byen Valencia på den spanske østkysten. Øyas samlede overflateareal er på 572.56 kvadratkilometer, noe som gjør den til den tredje største øya i øygruppen. 

Ibiza har cirka 130.000 innbyggere, hvorav omtrent 50.000 bor i øyas hovedstad - Ibiza by - som ligger på den sørøstlige delen av øya.

Klima og vær 

Klimaet på Ibiza er typisk mediterrant med varme, tørre somre og milde vintre. Klima og værforhold på Ibiza er vel og merke avhengig av hvor på øya du befinner deg.

De to varmeste månedene i året - juli og august - har gjennomsnittstemperaturer på henholdsvis 25 og 26 grader, etterfulgt av september med en gjennomsnittstemperatur på 24 grader. Januar, som er årets kaldeste måned, har en gjennomsnittstemperatur på 12 grader, etterfulgt av desember og februar med gjennomsnittstemperaturer på 13 grader.

Hvis du vil minimere risikoen for nedbør mens du er på ferie, bør du unngå årets mest regnfulle måned, oktober, som har 54 millimeter regn i gjennomsnitt. Deretter følger januar, med 42 millimeter regn. 

Hvis du prioriterer mest mulig sol i løpet av ferien, bør du sikte mot juni, juli eller august, som alle i gjennomsnitt har 13 soltimer i døgnet, etterfulgt av mai måned med 12 soltimer i gjennomsnitt per døgn.

Historie

Ibiza har vært bebodd i over 3000 år, men det er lite man vet om de eldste bosetningene. Disse er nemlig utelukkende dokumentert gjennom begrensede arkeologiske funn, blant annet graver, hulemalerier og bronseøkser.

I år 654 f.Kr. grunnla fønikerne øyas nåværende hovedstad, Eivissa (Ibiza by), som dermed ble en av Europas første europeiske byer. De kalte byen Ibossim, som er nær navnet øya bærer den dag i dag. Både Eivissa (Ibiza by) og øya Ibiza generelt ble et viktig område for fønikernes handel i Middelhavet; øya var blant annet kjent for sin produksjon av salt, som ble kalt «Det hvite gullet».

Ibiza ble også viktig for det rituelle livet til fønikerne, idet øya på eiendommelig vis ble en av de største gravplassene i den fønikiske kulturkretsen. Ifølge forskere på området må forklaringen på denne særegenheten tilskrives at det ikke fantes ville dyr her som kunne forstyrre gravene til de døde. På grunn av de mange fønikiske gravstedene tilbyr Eivissa (Ibiza by) i dag verdens største samling av fønikiske gjenstander.

I år 123 før vår tidsregning ble øya erobret av romerne, som kalte øya Ebusus. Romerne gjorde imidlertid ikke øya til en del av Romerriket, men ga byen konføderert status. Spor fra romertiden kan fortsatt finnes på øya, blant annet i den gamle delen av Eivissa (Ibiza by) og i byen Santa Eulalia på øyas østkyst

Etter sammenbruddet av det (vestlige) romerske riket i det femtende århundre e.Kr., ble øya gjenstand for en lang rekke skiftende koloniseringer fra fremmede folkeslag, inkludert vandaler og bysantinere. Det siste innebar blant annet forbedringer av de tidligere vanningsanleggene på øya.

På 800-tallet ble øya underlagt arabisk styre, som varte i rundt 500 år. Araberne kalte øya Yebisah. Denne epoken i øyas historie er også fortsatt synlig på Ibiza, blant annet i måten det bygges hus på, og på måten de lager tradisjonelle klær. 

I 1235 ble øya erobret av katalanerne, som brøt seg inn i den ellers nesten uinntagelige Eivissa (Ibiza by) gjennom en hemmelig tunnel som fortsatt kan sees i dag i Calle de San Ciriaco. Katalanerne har siden satt store spor på øya; et preg som har vart til i dag.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her