Reiser til Puig d'en Valls

Puig d'en Valls ligger bare én kilometer fra havnen i Ibiza by. Sammenlignet med øyas hovedstad, kjent for sitt pulserende natteliv, er det fredeligere i Puig d'en Valls og litt billigere priser. Den lille byen består for det meste av beboelse og har karakter av en rolig forstad til Ibiza by. En tur til Puig d'en Valls gir deg også et godt utgangspunkt for å nyte tilbudene i øyas hovedstad eller for turer til de sørlige og vestlige strendene.

På toppen av bakken som Puig d'en Valls er oppkalt etter står en vakker vindmølle fra slutten av 1700-tallet. Det er én av bare fire tradisjonelle møller på Ibiza som fortsatt er fullt funksjonelle, og var i drift til midten av forrige århundre. Møllen er noen ganger åpent for besøkende. Det er imidlertid også verdt å gå en tur opp dit bare for å nyte den vakre utsikten ned over byen og ut mot havet.

Nede i Puig d'en Valls finner du kun en håndfull barer og spisesteder. Det relativt beskjedne utvalget er imidlertid ikke noe problem, da det ved den nærliggende havnen og ikke minst lenger inne i Ibiza by finnes et vell av kafeer, barer og restauranter. Her kan alle kulinariske ønsker oppfylles. Byen har også gode shoppingmuligheter med det meste du kan ønske deg på turen.

Fram til 1970-tallet bestod Puig den Valls av noen få gårder. Først da det ble bygget en kirke oppstod det gradvis en faktisk by i dette området, og som i dag har i overkant av 4000 innbyggere. Den er derfor stor nok til å ha egne supermarkeder som kan dekke de fleste behov som oppstår i ferien.

Nær kulturliv og vakre strender

Når det er sagt, er det å reise til Puig d'en Valls først og fremst en god og komfortabel base for ferien på Ibiza. Her bor du i fredelige omgivelser på trygg avstand fra det berømte nattelivet, men kan også enkelt utforske hovedstadens kulturliv. Det er mye mer å se og oppleve her enn kjente nattklubber. Gamlebyen Dalt Vila inviterer til rusleturer rundt om i de stemningsfulle gatene med sine godt bevarte bygninger. Gå ikke glipp av den praktfulle katedralen og de koselige restaurantene som ligger gjemt i de sjarmerende smugene. Her finnes også tallrike små butikker og kunstgallerier. Det er også verdt å legge veien forbi det spennende museet og det arkeologiske området Museo Puig des Molins.

Hvis du bestiller en billig tur til Puig d'en Valls om sommeren, vil selvfølgelig øyas strender være nesten uimotståelige. En av de nærmeste strendene er ved Talamanca-bukten, like øst for havnen og denne er en av øyas lengste strender som med sitt grunne vann og fine sand er perfekt for avslapning for hele familien. I høysesongen er det rikelig med liv på denne forstadsstranden, men det er også mange andre, mindre strender og bukter innen rekkevidde av Puig d'en Valls. Sør for hovedstaden finner du for eksempel Figueretes eller Playa d'en Bossa, hvor du også finner flere av de mest populære diskotekene.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puig d'en Valls