Reiser til Kanariøyene

Du kan reise til Kanariøyene året rundt, men det er især i vintermånedene at reisemål som Tenerife og Gran Canaria er populære for norske feriereisende. Du finner et stort utvalg av reiser til Kanariøyene hos Escapeaway, og du velger selv hvor mange dager du ønsker å reise. 

Kanariøyene består av syv unike destinasjoner, som ligger kun hundre kilometer fra kysten av Afrika og derfor har et solrikt klima året rundt. Ikke overraskende mottar øygruppen mange millioner gjester hvert år; kombinasjonen av solskinn i alle årets måneder, vakre strender og spektakulære landskaper, som varierer mellom ørken, vulkaner, skoger og fjell er nærmest uslåelig. Strendene, som veksler mellom sorte, vulkanske strender og hvite, mer Karibia- aktige strender er nok det største trekkplasteret, men øyene er også som magneter for vandrere og naturelskere.

Alle reisemålene på Kanariøyene ligger i nærheten av unik og vakker natur, og hele fire av Spanias totalt femten nasjonalparker ligger på Kanariøyene. UNESCO har utnevnt både Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura til naturreservater, og ikke nok med det: På øyene kan du også besøke vakkert bevarte, historiske byer, livlige øyhovedsteder, lekre resorter, fargerike festivaler, smake på spennende, lokale matretter og oppleve en unik og fascinerende kultur. Velkommen til ett av våre mest populære reisemål, som har et fantastisk klima, en vennlig lokalbefolkning, gode hoteller og fine strender.

Gå direkte til: Reiser til Tenerife | Reiser til Gran Canaria | Reiser til Lanzarote

Reisemål på Kanariøyene

 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Gran Canaria
  125 hoteller
  Gran Canaria er mer enn en turistmaskin. Det fins et Gran Canaria som mange (heldigvis) ikke har oppdaget ennå. Vi vet hvor du finner de skjulte perlene av noen hoteller og opplevelser på Gran Canaria.
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Tenerife
  100 hoteller
  Hos Escapeaway finner du reiser til Tenerife med unike hideaways, feriehus og hoteller. Bestill reise online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil eller kun hotell.
 • Lanzarote
  56 hoteller
  Lanzarote er helt unikt. Her finner du selvfølgelig fantastiske, hvite strender og asurblått hav, men så snart du beveger deg inn i landet vil det fort folde seg ut et helt unikt landskap, som du knapt finner noe annet sted og bør oppleve...
 • Gjesteanmeldelser 7,6
  Fuerteventura
  33 hoteller
  Fuerteventura er et lite stykke Karibia i Europa. Her finner du brede, kritthvite strender, asurblått hav og noen av de beste surfeforholdene i verden. I innlandet finner du naturparker og vakker natur. Men det er stranden og havet som er den ... største attraksjonen. Les mer
 • La Gomera kan tross sin beskjedne størrelse til fulle oppfylle dine drømmer om en romantisk og skjønn øyferie. Øya er kjent for sin vakre natur med skog og fjell som inviterer til vandreturer. La Gomera har i likhet med sine naboer også tallrike, ... flotte strender. Les mer
 • La Palma er, som resten av øygruppen, velsignet med et lunt og solrikt klima som inviterer til avslappende strandliv. Den lille vulkanøya er utover sine fantastiske strender karakterisert ved å være den vakreste og mest uspolerte av Kanariøyene.

Populære hoteller på Kanariøyene

Spania, Kanariøyene, Fuerteventura, Corralejo
9,2
Fantastisk
1253 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
8,9
Meget bra
5109 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puertito de los Silos
9,1
Fantastisk
354 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hvilke av Kanariøyene kan du reise til?

Kanariøyene består av i alt syv øyer, som alle er meget forskjellige når det gjelder natur. Det solsikre klimaet kan du derimot alltid regne med. Hos Escapeaway tilbyr vi reiser til seks av øyene, som du kan lese mer om her:

Forøvrig er El Hierro den siste av øyene i øygruppen. 

Hva kan du oppleve på Kanariøyene?

Strendene er selvsagt ikke til å komme utenom, og en reise til Kanariøyene innebærer alltid timesvis med avslapping under solen til lyden av bølgeskvulp. Enten du foretrekker klassiske, gylne sandstrender eller en mer rå, naturskjønn bukt som er omkranset av sort, vulkansk stein, har øyene noe å tilby. Selv om alle øyene har vakre strender, tar kanskje Fuerteventura førsteplassen med sine Karibia-aktige, langstrakte kyster fylt med hvit, myk sand og en tilhørende, avslappet strandstemning. Det krystallklare havet egner seg perfekt til vannsport av mange slag, herunder snorkling, dykking, surfing og paraseiling.

Hvis du reiser til de mest populære destinasjonene på Kanariøyene  og får trang til å trekke litt vekk fra de mest populære ferieområdene, kan du la deg oppsluke av naturen på vandretur, fuglekikking eller sykkeltur i de øyenes vakre nasjonalparker. På Tenerife, som er den største av Kanariøyene, ligger Spanias høyeste fjelltopp -Teide-vulkanen - som måler 3.718 moh. Teide er selve midtpunktet i en enorm nasjonalpark, som faktisk er den største i hele Spania. Du kan komme helt opp til toppen av vulkanen i en heis. Det bør knapt være nødvendig å nevne at utsikten fra toppen av vulkanen er fantastisk!

Den imponerende Timanfaya-nasjonalparken på Lanzarote omkranser også en vulkan, som - i likhet med Teide - er aktiv. Det har dog ikke vært noe utbrudd fra denne vulkanen siden starten av 1900-tallet. Hvis du har appetit på å utforske flere vulkantopper, kan du også besøke La Palmas Caldera de Taburiente Nasjonalpark. Inne i landet vil du også finne massevis av sjarmerende landsbyer, vingårder og gårder, og  naturlige bassenger og fossefall ligger strødd utover hele øya. 

Hvis du leter etter gode restauranter, butikker og et stort utvalg av kulturelle begivenheter, bør du se nærmere på øyenes hovedsteder. Hvert år eksploderer Santa Cruz på Tenerife i verdens nest største karnevalfeiring, mens Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de la Palma på La Palma har mystiske og spennende, historiske gater som er tettpakket med førsteklasses tapasbarer og kafeer.

Sist, men ikke minst, har alle øyene massevis av flotte temaparker som er verdt et besøk for barn i alle aldre. Den mest berømte av dem er Siam Park på Tenerife, som har et stort utvalg av fornøyelser for reisende som søker ekte adrenalin-kick.

Strendene på Kanariøyene

Beliggenheten utenfor kysten av Afrika bidrar selvfølgelig til fantastiske temperaturer, men Kanariøyene er også velsignet med noen av verdens vakreste, hvite sandstrender. Flere strender har gyllen sand, mens andre har fantastisk, svart sand som bærer vitnesbyrd om øyenes vulkanske opphav. Vannet er turkis og krystallklart og egner seg perfekt til å svømme og dyrke vannsport av alle slag.

Naturligvis har et stort antall resorter blitt bygget langs mange av de beste strendene, for eksempel Maspalomas og Playa del Inglés på Gran Canaria, som er vakre strekninger med myk og gyllen sand som flankeres av rullende sanddyner. Corralejo, som ligger på Fuerteventuras nordspiss, er også bygget opp omkring en guddommelig vakker sandstrand, og sanddynene er et beskyttet naturreservat. Playa Blanca på Lanzarote er en fantastisk, gyllen strand, mens Papagayo-stranden, som ligger i nærheten, er ikke den største av strendene, men uten tvil én av de vakreste der den ligger i et naturreservat.

Mot nord finner du Famara, som er et ekte surferparadis og samtidig én av Lanzarotes vakreste og mest uberørte sandstrender. På Tenerife kan du beundre den fascinerende, mørke sanden på El Bollullo, som er en billedskjønn bukt nær Puerto de la Cruz, eller kaste deg over fantastiske fiske- og skalldyrretter på øyene på San Andres og nyte utsikten over den storslåtte stranden Las Teresitas.

Aktiv ferie

Du trenger ikke lete lenge etter action og eventyr på Kanariøyene. Fra vindsurfing-paradiset Fuerteventura til vandremekkaet La Gomera er øygruppen fylt til randen av opplevelser. Vannsport er naturligvis en ekte spesialitet. Opplev snorkling og dykking i verdensklasse, seiling, kitesurfing, vindsurfing, paddle-boarding, kanoturer, parasailing og et stort utvalg av andre vannbaserte aktiviteter. De fire nasjonalparkene - Teide på Tenerife, Timanfaya på Lanzarote, Garajonay på La Gomera og Caldera de Taburiente på La Palma - og reservater som Anaga-fjellene på Gran Canaria er fantastiske områder for å oppleve aktiviteter som klatring, vandring, sykling med mountainbike, paragliding og klatring i kløfter.

Kultur og historie

Kanariøyene kan skryte av en rik og unik, tradisjonell kultur som har blitt formet gjennom flere århundrer. På tross av at det innfødte guanche-folket ble utryddet etter at øya ble erobret, lever kulturen deres videre i kanarisk cuisine og i de tradisjonelle sportsgrenene som vogntrekking og steinkasting, som finner sted på flere festivaler. På Tenerife ligger den historiske byen San Cristóbal de La Laguna (bedre kjent som ‘La Laguna’), som er utnevnt til verdensarv av UNESCO. Lanzarote ble reddet av César Manrique fra overdreven bygging, og hans arv blir feiret i hager og bygninger som ligger spredt omkring på øya. Hans tidligere hjem nær Costa Teguise er i våre dager et museum og hjemsted for et fond. 

Hovedstedene på hver av øyene er prydet av fremragende museer, teatre og spillesteder. I Santa Cruz på Tenerife ligger Auditorio de Tenerife, som ble designet av Santiago Calatrava, og i Las Palmas på Gran Canaria designet Óscar Tusquets det flotte Auditorio Alfredo Kraus, som er formet som et fort.

Maten

Den omfattende mengden av internasjonale reisende som gjester Kanariøyene hvert år har bidratt til at du kan finne et stort utvalg av forskjellige spisesteder på øyene. Den lokale cuisinen bærer preg av innflytelsen fra mange forskjellige kulturer, fra de innfødte guancher til mat som ble brakt hjem av sjømenn som besøkte Nord- og Sør-Amerika på den tiden da disse kontinentene var nylig oppdaget av europeerne. Gofio, som er en type gryn som sies å ha vært sentral i guanchernes diett, blir stadig brukt i mange lokale matretter. Fersk fisk er naturligvis en gjenganger, herunder havabbor, gullbrase og papegøyefisk.

Stuinger er også populære. Disse tilberedes ofte med kylling, oksekjøtt eller kanin og akkompagneres ofte med ‘papas arrugadas’, ‘rynkede poteter’, og ‘mojo’, som er en typisk kanarisk saus. Mojo picón tilberedes med diverse pepper, mens mojo verde lages med persille og andre urter. Til dessert kan vi anbefale øyas enorme utvalg av smakfull frukt: papaya, mango, fersken, ananas og bananer - eller hvorfor ikke prøve den typiske mandel- og honningdesserten bienmesabe?

På Kanariøyene har man produsert vin i minst fem århundrer, og i dag finnes hele ti D.O.-regioner (‘denomination of origin’, eller ‘vinenes opprinnelse’).

Nattelivet

Hvis du drømmer om en real fest, skuffer aldri Kanariøyene. Enten du liker internasjonale DJ’s, fasjonable strandklubber eller en hyggelig og intim jazzbar, vil du finne et sted som passer din smak. Tenerife anses vanligvis for å være den beste av øyene når det gjelder natteliv, med resorten Playa de las Américas - "Kanariøyenes festhovedstad" - som selve høydepunktet. Øyhovedstaden Santa Cruz har massevis av livlige barer og klubber, mens det mer avslappede Puerto de la Cruz har et stort utvalg av musikk- og dansesteder og - ikke minst - vennlige mennesker.

Costa Adeje har et stort utvalg av trendy strandbarer der du kan nippe til cocktails mens du nyter rytmene fra DJ-musikken. Gran Canaria er en populær destinasjon i LGBTQ-miljøet, og i og omkring Maspalomas og Playa del Inglés finnes flere populære klubber for lesbiske og homofile. Lanzarotes nattklubber ligger konsentrert omkring Puerto del Carmen og Playa Blanca-resortene, og du finner massevis av pulserende barer i hovedstaden Arrecife. Fuerteventura utmerker seg særlig med livemusikk og avslappende fester på stranden.

Slik booker du en billig reise til Kanariøyene

Med Escapeaway kan du reise til Kanariøyene fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Hos oss kan du bestille flybilletter med rutefly til nettets beste priser, som pakkes sammen med våre utvalgte hoteller på Kanariøyene og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt samles i én pakkereise, som er sikret av Reisegaranti. Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å sette sammen en reise som passer deg og dine reisefeller, med fleksibel reiselengde og valgfrie reisedatoer.

God tur!

>> Les også om langtidsferie og langtidsreiser her

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Kanariøyene?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 241 anmeldelser