Oppdag Kanariøyene – en reise full av kontraster og skjønnhet
 
Kanariøyene har en slags magisk appell til de som søker en ferie som kombinerer solfylte dager på stranden, vakre naturopplevelser og kulturelt påfyll. At det er varmt her året rundt hjelper selvsagt – men Kanariøyene byr på så mye mer enn et behagelig klima og deilige badetemperaturer.
 
Kanariøyene er en spansk øygruppe som ligger i Atlanterhavet, utenfor Afrikas nordvestkyst. Øygruppa består av syv hovedøyer samt en rekke mindre og ubebodde øyer. De fleste som reiser til Kanariøyene velger å bo på enten Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura eller Lanzarote, siden disse øyene har internasjonale flyplasser og ukentlige flyforbindelser til Norge. Øyene La Gomera, La Palma og El Hierro tiltrekker seg også noen turister, men for å komme hit må du enten ta båt eller fly fra noen av de andre øyene.

Kanariøyene er øygruppen som har alt
 
Kanariøyene er virkelig kontrastenes reisemål. Øygruppen er kjent for sin imponerende geologiske variasjon, med alt fra dramatiske klipper og frodige skoger til gylne sanddyner og kilometerlange strender. At Kanariøyene har blitt dannet av vulkansk aktivitet tilfører landskapet ytterligere et lag av dramatikk. Rundt omkring på de ulike øyene kan du finne både sorte lavastrender og massive fjellformasjoner skapt av stivnet magma – og en aktiv vulkan, som attpåtil er Spanias høyeste fjell. Fjellet det er snakk om heter Teide, strekker seg 3 718 meter over havet og ligger midt på øya Tenerife. Men du bør ikke være urolig for et utbrudd med det første altså; Teide er nemlig en såkalt sovende vulkan.
 
Det finnes en rekke kjente naturparker og nasjonalparker på Kanariøyene; som sanddynene ved Maspalomas på Gran Canaria, Parque Natural de Corralejo på Fuerteventura, Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote, Teide nasjonalpark på Tenerife og Garajonay nasjonalpark på La Gomera. De to sistnevnte er oppført på UNESCOs verdensarvliste og gir mulighet for fotturer i unike landskap og økosystemer.
 
Utover den imponerende naturen, byr Kanariøyene på opplevelser for turister i alle aldre. På de større feriestedene finner du både et pulserende natteliv og et godt utvalg av bra restauranter og barer. Ulike temaparker som vannparker, dyreparker og botaniske hager finnes det også godt om. Ellers er det utmerkede forhold for fotturer eller sykkelturer med fantastisk utsikt på Kanariøyene – og muligheter for å spille golf på noen av verdens beste golfbaner.

Mer om de ulike Kanariøyene
 
Som nevnt består øygruppen Kanariøyene av flere større og mindre øyer, holmer og klippeformasjoner. Når man snakker om Kanariøyene, er det de syv bebodde øyene man sikter til. Hver øy har sitt unike landskap, personlighet og kuriosa. Har du ikke vært på Kanariøyene før, er det absolutt på tide å oppdage denne øygruppens mangfold og skjønnhet!
 
Tenerife er den største av Kanariøyene og her finner du Spanias høyeste fjell, Teide. Besøkende setter pris på det majestetiske landskapet, som i høy grad er preget av vulkansk aktivitet. Noen av de mest kjente feriestedene på Tenerife ligger på sørkysten som Los Cristianos og Playa de las Americas. I tillegg er hovedstaden Santa Cruz verdt et besøk for her er det en herlig atmosfære, flott arkitektur og en god dose kanarisk kultur.
 
Fuerteventura er kjent for sine utstrakte strender og gode vindforhold for ulike typer surfing og vannsport. På Fuerteventura finner du også en rekke vakre golfbaner. Til tross for at Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene, råder en avslappet stemning her. Reis til Fuerteventura for alt fra late dager på en gyllen sandstrand og bad i krystallklart vann, til episke sykkel- eller fotturer gjennom det vulkanske landskapet.
 
Navnet til tross er Gran Canaria ‘bare’ den tredje største av Kanariøyene. Variasjonen i så vel landskap som aktiviteter gjør at øya likevel oppleves som enorm. Gran Canaria er på mange måter et miniatyrkontinent, hvor kultur, spektakulære naturopplevelser, pulserende byliv, vakre golfbaner og herlige strender smelter sammen på harmonisk vis – og hvor det godt skal gjøres å kjede seg.  
 
Lanzarote fascinerer med sitt karakteristiske, vulkanske månelandskapet og utrolige arkitektur. Noen must-sees er nasjonalparken Timanfaya, hvor du kan spise mat tilberedt over vulkansk varme, den historiske byen Teguise, som var øyas første hovedstad, og havbassengene som er designet av den lokale kunstneren César Manrique. Lanzarote er et egnet reisemål hvis du ønsker en aktiv ferie, med innslag som terrengsykling, lange fotturer, golf eller surfing.
 
La Gomera er en oase av ro og naturlig skjønnhet, og et ideelt reisemål for deg som søker en avslappende pause fra hverdagens stress. Du tar deg enklest til La Gomera med fly til naboøya Tenerife, og påfølgende busstransfer og ferge. Reis hit for idylliske fotturer i frodig og urørt natur eller late dager på noen av de vulkanske strendene.
 
I tillegg til disse fem Kanariøyene, finnes det også hoteller og feriesteder på La Palma og El Hierro. Disse to øyene er de minste blant de bebodde Kanariøyene, og nås enten via fly fra Gran Canaria eller båt fra Tenerife. Til La Palma kan du også ta ferge fra den portugisiske øya Madeira. Både La Palma og El Hierro byr på autentisk sjarm, urørt natur og en stjernehimmel i verdensklasse – takket være færre turister, og mindre tett bebyggelse.

De vakreste strendene på Kanariøyene
 
Kanariøyene vil garantert ikke skuffe hvis du ønsker en ferie med sol i fjeset og sand mellom tærne. Øygruppa er kjent for å ha strender i verdensklasse, så uansett hvilken øy du velger å reise til vil du garantert finne en strand som oppfyller dine villeste ønsker.
 
På sørkysten av Lanzarote, en kort kjøretur fra Playa Blanca, finner du en av Kanariøyenes mest naturskjønne strender, nemlig Playa de Papagayo.  Stranden er ikke spesielt stor, men med sin idylliske beliggenhet mellom turkis vann og beskyttende klipper finner du nydelige forhold for snorkling og fredfulle svømmeturer i det rolige vannet. 
 
Fuerteventura kan skryte på seg noen utrolige strender; Corralejo på nordkysten, og de kilometerlange sandstrendene sør på halvøya Jandía. Disse strendene består av gyllen, finkornet sand og ser nærmest endeløse ut. Stranden i Corralejo består egentlig av flere strandpartier, omgitt av sanddyner med nasjonalparkstatus. Jandia i sør består også av flere sammenhengende strender som til sammen danner et ni kilometer paradis for både brettsurfere, windsurfere, kitesurfere og badeløver.
 
På sørkysten av Gran Canaria ligger Maspalomas som er et unikt ørkenområde kjent for sine vakre sanddyner og den kilometerlange brede sandstranden.  Stranden strekker seg helt fra Playa del Ingles til Meloneras og er perfekt for sol og bad og ulike vannsportaktiviteter.  
 
Tenerife nord for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife skiller Playa de las Teresitas seg ut med sin karamellfargede sand og avslappende atmosfære. Stranden er faktisk laget av 270 000 tonn sand hentet fra Sahara, resultat: 1.3 kilometer langt strandparadis med turkis vann. På sørkysten av Tenerife i Los Cristianos finner du langgrunne, barnevennlige strender, og i Puerto de la Cruz på nordvestkysten de flotte havbassengene.

Når er det best å reise til Kanariøyene?
 
Kanariøyene er et året rundt-reisemål, men de forskjellige sesongene bringer selvsagt forskjellige opplevelser og forutsetninger. I vintermånedene, fra november til februar, er det behagelige temperaturer og ideelle forhold for lange vandringer eller sykkelturer. Sommersesongen på Kanariøyene, fra juni til august, byr på varme dager hvor strandliv og ulike vannsportaktiviteter frister mest. Ønsker du å unngå de største turiststrømmene er det lurt å reise til Kanariøyene på våren eller høsten. Da er tempoet som regel roligere – og både flyreiser og hotell rimeligere.

Velkommen til Kanariøyene med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på Kanariøyene.

>>> Se alle våre unike Hideaways hoteller på Kanariøyene

>>> Les mer om Gran Canaria

>>> Les mer om Tenerife

>>> Les mer om Lanzarote

>>> Les mer om Fuerteventura

>>> Les mer om La Gomera

>>> Les mer om La Palma

 

 

Reisemål på Kanariøyene

 • Gjesteanmeldelser 7,9
  Gran Canaria
  134 hoteller
  Gran Canaria kalles også solskinnsøya, og ikke uten grunn. Tusenvis finner veien hit i løpet av året, og spesielt på vinteren, noe som skyldes at det er så solsikkert. Her finner du store turisthoteller og reisemål, men reiser du litt utenfor ... allfarvei vil du finne skjulte perler av små landsbyer og unike hoteller. Gran Canaria passer for alle, store og små i alle aldre. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Tenerife
  117 hoteller
  Tenerife er den største av Kanariøyene og takket være det behagelige klimæt og det varierte landskapet, tiltrekker Tenerife seg reisende året rundt. Her finner du Spanias høyeste fjell, Teide, og alt ligger til rette for en aktiv ferie enten ... du ønsker fotturer eller sykkelferie. I tillegg til den vakre naturen finnes det nydelige strender alt fra langgrunne, barnevennlige strender, til de flotte havsbassengene i Puerto de la Cruz. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Lanzarote
  57 hoteller
  Lanzarote er helt unikt. Her finner du selvfølgelig fantastiske, hvite strender og asurblått hav, men så snart du beveger deg inn i landet vil det fort folde seg ut et helt unikt landskap, som du knapt finner noe annet sted og bør oppleve...
 • Gjesteanmeldelser 7,7
  Fuerteventura
  35 hoteller
  Fuerteventura er et lite stykke Karibia i Europa. Her finner du brede, kritthvite strender, asurblått hav og noen av de beste surfeforholdene i verden. I innlandet finner du naturparker og vakker natur. Men det er stranden og havet som er den ... største attraksjonen. Les mer
 • La Gomera kan tross sin beskjedne størrelse til fulle oppfylle dine drømmer om en romantisk og skjønn øyferie. Øya er kjent for sin vakre natur med skog og fjell som inviterer til vandreturer. La Gomera har i likhet med sine naboer også tallrike, ... flotte strender. Les mer
 • La Palma er, som resten av øygruppen, velsignet med et lunt og solrikt klima som inviterer til avslappende strandliv. Den lille vulkanøya er utover sine fantastiske strender karakterisert ved å være den vakreste og mest uspolerte av Kanariøyene.

Populære hoteller på Kanariøyene

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,5
Fantastisk
861 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Ingles
8,8
Meget bra
3615 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Cristianos
8,6
Meget bra
2346 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 5.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Kanariøyene?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 275 anmeldelser