Reiser til La Palma

La Palma - ferie på en uberørt, romantisk og familievennlig øy 

Den vakreste og mest uberørte av Kanariøyene er La Palma. Her finner du velbevarte tradisjoner og vakkert hav. La Palma er et vakkert hjemmested, uansett hvorvidt du vil sole deg på avsondrede strender, utforske storslått landskap, slappe av eller spise godt og suge til deg øyas unike atmosfære, har en ferie på La Palma noe å by på til alle gjester. 

Med sin beliggenhet utenfor Afrikas kyst er den lille vulkanøya velsignet med solskinn året rundt, fantastiske strender og et variert landskap i de sentrale områdene på øya. La Palma er et godt valg for ferier dersom du ønsker å oppleve en særegen, dramatisk natur. Du kan også kaste deg ut i det summende, travle bylivet i hovedstaden Santa Cruz, som har masser av kultur og natteliv, eller dykke ned i historien og besøke unike monumenter. 

La Palma har flere forskjellige ferieresorter langs kystene, som er omkranset av det omgivende landskapet med vulkaner, pinjeskoger og vingårder. Denne kombinasjonen av vakker natur utgjør sammen med familievennlige badeland og strender noe av det beste du kan oppleve som gjest på Kanariøyene. 

Opplevelser når du reiser på ferie

Uansett om du reiser sammen med en gruppe, familien din eller med en partner, er det mye å oppleve når man ferierer på La Palma. De små byene på øya kan vise til mye historie og gir deg et innblikk i livet på øya slik det har vært levd siden spanjolene kom til makten. 

La Palma er den minste av Kanariøyene, og det er enkelt for deg å oppleve de fleste av attraksjonene i løpet av ferien. Fra Puerto de Tazacorte-havnen kan du seile av gårde med båt og oppleve kystlandskapet fra havsiden. Seilturen avsluttes ved Cueva Bonita, ‘Den Vakre Hule’, som blir opplyst med en fin, rødlig glød ved solnedgang. En annen tur som kan anbefales går til ‘Angstens Kløft’. Selve navnet lyder kanskje ikke så lokkende, men ikke al deg avskrekke - det er snakk om en meget vakker, imponerende vulkan som ligger midt inne på øya. 

Som en lysende stjerne i hovedstaden Santa Cruz de La Palma står Iglesia De El Salvador, en elegant renessansekirke, som er vakker å se på, både fra utsiden og innsiden. Den storslåtte fasaden blant den mest imponerende arkitekturen som Kanariøyene byr på, og inne i kirken finner man et helt spesielt loft, som kan minne om innsiden av en bikube. 

Hvis du vil roe helt ned og la kroppen din nyte det fredelige øytempoet, kan vi anbefale en tur til kysten ved Fuencaliente, hvor små, avsondrede bukter med sort sand ligger side om side. Der kan du vandre i skogene i det omkringliggende området og gå på oppdagelse på de lokale vingårdene. I området ligger også syv vulkaner, hvor du finner flere meget fine vandrestier. I byen ligger det noen resturanter i de typiske, hvite husene, samt en kirke fra 1700-tallet. 

På La Palma finner du noen av Kanariøyenes beste strender 

Strendene på La Palma er i en helt egen klasse. Kilometer på kilometer med fin sand, som enkelte steder er sort eller rød som følge av øyas vulkanske opphav. Vinden bidrar året rundt til optimale forhold for vannsport, for eksempel kite surfing eller vindsurfing. 

Los Cancajos på La Palmas østkyst har fått et ‘Blått Flagg’, hvilket vil si at stranden er vakker og tilfredsstiller flere kvalitetskrav. Den bukten som stranden ligger i er beskyttet av vulkanske klipper som bryter vannet.  Dette garanterer et rolig vann som er velegnet til barn. Med en overflod av maritimt liv er stranden også ideell for deg som ønsker å prøve dykking eller snorkling for første gang, eller som ikke er helt utøvd i disse aktivitetene. Du kan leie parasoller og solsenger, og du vil finne toaletter og dusjer i området. Det er enkelt å parkere i nærhet til strendene, og det er gode bussforbindelser. 

En annen, vakker strand heter Tazacorte, som påstås å være det varmeste stedet på La Palma. Strandstrekningen med mørk, vulkansk sand er omkranset av en promenade med mange resturanter, som har spesialisert seg på fisk og skalldyr. Her kan du smake på dagens friske fangst. Det er også mulig å besøke en liten fiskerihavn i området. 

Lekre fisk- og skalldyr - mat og vin

Ettersom at La Palma naturligvis er omgitt av Atlanterhavet, er øya et paradis for deg som elsker fisk og skalldyr. Du kan smake på de friske delikatessene på de fleste av øyas resturanter, eller du kan prøve en lokal favoritt: Ropa Vieja, som er en blanding av poteter, kikerter, skinke, tomater, kjøtt og egg. 

Det lokale ølet kommer fra bryggeriet Isla Verde i El Jesus, Tijarafe. Isla Verde er et besøk verdt; her kan du nyte den mørke Danza del Diablo og den lyse Pícara på terrassen. Du kan naturligvis også kjøpe øl på lokale supermarkeder. 

Dersom du heller ønsker å smake på vin, er Bodegas Teneguia-vingården i Los Canarios stedet for deg. Mens du er her på vinsmaking med spesialviner, kan du prøve Malvesia. Du får også mulighet til å bli med på en omvisning på vingården og å ta med en vinflaske hjem når du har funnet din favoritt. 

Hvis du vil smake på autentiske, kanariske retter, bør du prøve ut én av resturantene på Tazacortes torg. Ettersom at du er i nærheten av havnen, kan du alltid regne med at fersk fisk og skalldyr blir trukket opp av havet og lagt på tallerkenen din. Det er også verdt å vandre nedover noen av sidegatene, der du også kan finne hyggelige resturanter. 

Hvis du vil nyte et godt måltid på stranden, bestill bord på El Pulpo i Los Cancajos. Resturanten er berømt for sin friske fisk og sine andre delikatesser fra havet, herunder de klassiske, spanske paellas og tradisjonelle retter fra Kanariøyene. El Pulpo har servert delikatesser i hele 40 år. 

I Santa Cruz de la Palma serverer Restaurante Chipi-Chipi mettende grillmat og kjøttretter med Papas Arrugadas - en lokal spesialitet med poteter. Prisnivået er relativt gunstig, og dersom du ønsker å spise utendørs, sitter du i en gård omgitt av vakre hager.

Et variert natteliv

Det er først når solen går ned, at ferien i La Palma virkelig begynner. Uavhengig av hvorvidt du drømmer om en avslappet og hyggelig kveld på en bar med en rolig atmosfære, eller om du vil danse natten lang, har La Palma noe som passer for deg. 

Fuencaliente er best kjent for avslappede kvelder og netter, og i sentrum finner du mange hyggelige barer og resturanter. Santa Cruz har et stort utvalg av barer langs Avenida Maritima med vakker havutsikt. Verdenskjente merkevarer og berømte DJ’s underholder på byens sentrale spillested, San Pedro, hvor du finner et virkelig bra natteliv. På Guanartemes El Gallinero Café Arte kan du la deg forbløffe av alt fra trylleshow og live bands til eksperimenterende teatre. Hvis du vil prøve noe litt utenom det vanlige, kan du besøke det nærliggende Las Brujas, som er en ombygget herskapsbolig fra det 15. århundre og som i dag benyttes som restaurant og bar. 

En perfekt øy for en familieferie

Når du er med familien på La Palma begynner ferien på stranden, hvor du kan svømme og snorkle i Atlanterhavet, som viser seg fra sin rolige side utenfor mange av øyas strender. Du får også muligheten til å nyte godt av noen av Kanariøyenes beste og mest familievennlige attraksjoner, som blandet med en avslappet, lokal atmosfære er oppskriften på en flott familieferie. Dersom du reiser med større barn eller tenåringer, kan du ta dem med på en vandretur i Mirador de los Roques. Du kan også ta med de yngste i en barnevogn til Mirador Lomo de las Chozas, som også ligger i Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. 

Barn vil nok verdsette et besøk hos den lille dyrehagen Maroparque, hvor eksotiske dyr som albino-wallabyer, tukaner, jordekorn og pytonslanger sniker seg rundt i sine romslige innhegninger. Ettersom at den zoologiske hagen også er fylt med flotte landskapshaver, er dette et riktig så fint sted å legge en dagstur med de yngste. Det er mulig å kjøpe forfriskninger ved dyrehagen. 

Litt lenger unna kan hele familien utforske Charco Azu, et kreativt designet saltvannsbasseng som er støpt i betong med naturlige, vulkaniske klipper. Her kan du slikke sol og vandre rundt på den nærliggende stien. 

Romantisk parferie 

Den rolige øya La Palma er et åpenbart valg av destinasjon for par som sammen ønsker seg vekk fra den travle hverdagen og heller vil nyte sol og strand. Uavhengig av hvorvidt du foretrekker et romantisk måltid under stjernene eller er mer eventyrlysten, er det noe spennende å oppleve på denne lille vulkanøya. 

Bad sammen i saltvannsbassenget ved Barlovento. Disse rolige bassengene produserer skummende bølger som spruter over bassengkanten. Barlovento er et vakkert sted ved kysten, hvor du kan nyte uforglemmelige utsikter over dramatiske, mørke klipper som møter det ville havet. 

Hvis du ønsker å komme i nærkontakt med stjernene, kan du besøke det verdenskjente observatoriet som huser verdens største teleskop, nemlig Gran Telescopio Canarias. På La Palmas høyeste fjelltopp, Roque de Los Muchachos, kan du oppleve en rekke gigantiske teleskoper som en del av en guidet tur på observatoriet. 

På kvelden behøver du ikke teleskoper for å kunne nyte stjernehimmelen, ettersom at himmelen over La Palma virkelig stråler etter mørkets frembrudd. Dette skyldes at det er lite luftforurensning og relativt lite kunstig utendørsbelysning på øya. En ultimat romantisk opplevelse er å kikke på stjerner sammen når solen har gått ned over én av øyas fjelltopper. 

Aktiviteter på La Palma 

Naturelskere vil elske å reise til La Palma på ferie, ettersom at landskapene her er både interessante og vakre, og UNESCO-biosfærereservatet Los Tilos gir mange gode muligheter til å se sjeldne dyr, blomster og planter mange steder på øya. 

La Palma er hjemsted for flere nasjonalparker og en vandresti mellom vulkaner. I øyas sentrum ligger den uberørte nasjonalparken Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Her kan du oppleve en rik variasjon av furuskog, fossefall, ferskvannskilder og vandrestier. Husk å medbringe kamera for å forevige det vakre landskapet. 

Deler av øya er dekket av et vulkansk landskap, og mot sør - langs med vulkanstien - kan du vandre langs vulkanenes kanter og skue utover de gapende kratrene. 

Utenfor La Palmas kyst kan du seile på hvalsafari på en katamaran. Tilbring noen uforglemmelige timer på havet, mens du speider etter hvaler og delfiner. Du bør også utforske ‘Cueva Bonita’-grotten! 

Kulturliv på La Palma

La Palmas hovedstad, Santa Cruz de La Palma, er det kulturelle sentrum på øya. Du kan utforske en lang rekke originale bygninger fra det 17. og 18. århundret, som står som eksempler på elegant arkitektur i både spansk og maurisk stil. 

En annet bemerkelsesverdig levning fra byens fortid er Castillo de Santa Catalina, som ligger i den nordlige enden av kystlinjen. Slottet var ett av flere fort som ble bygget på 1600-tallet som forsvar mot pirater. 

Hvis du vil lære mer om øyas historie, kan du besøke La Zarza Cultural Park. Her kan du dykke ned i klippenes mysterier, hvor inngraveringer av sirkler, spiraler og kroppsfasonger har blitt funnet. Disse funnene er noen av de viktigste som har blitt gjort innenfor arkeologien på Kanariøyene. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i La Pamla