Reiser til Laguardia

Laguardia er en stemningsfull og meget velbevart middelalderby, som ligger i Nord-Spanias anerkjente Rioja-vinområde. Du har derfor et perfekt utgangspunkt for å utforske noen av Europas mest kjente rødviner, helt fra druestadiet til vin fra flaske. Selve Laguardia ligger på en lav bakke og er naturligvis omgitt av vinåkre på alle sider. Flere steder omkring i byen kan du nyte flotte utsikter over landskapet og de Cantabriske fjell, som ligger i nordlig retning.

Du kan fortsatt se den imponerende bymuren rundt den eldste delen av byen. Navnet Laguardia stammer fra "La Guardia de Navarra", siden byen ble grunnlagt på 1100-tallet som en del av forsvaret av kongeriket Navarra. Før Laguardia, som den sees i dag på bakketoppen, ble bygget, ble et nettverk av tunneler gravd ut. Her kunne befolkningen forskanse seg. Ettersom de mistet sin defensive betydning over tid, brukte innbyggerne dem i stedet til lagring og produksjon av vin. Den tradisjonen har fortsatt til i dag og det er mulig å besøke flere av vinkjellerne. Senere i middelalderen ble byen befestet med bymuren og bak den ble det bygget flere flotte herskapshus. Flere av dem kan du fortsatt se. 

En reise tilbake i tid

I dag har den autentiske middelalderstemningen som du opplever i byens trange, brosteinsbelagte gater og på de små plassene, gjort Laguardia til et av områdets mest attraktive reisemål. Her kan det nesten føles som om du har reist tilbake i tid. Ikke minst fordi de koselige gatene også skjuler sjarmerende hoteller, i tillegg til vinbarer og gourmetrestauranter.

Med tanke på den lille størrelsen på byen, er det et overraskende antall restauranter i Laguardia. I tillegg har du flere vingårder innen gangavstand som tilbyr både omvisninger og smaksprøver. Når det gjelder restaurantene i Laguardia, følger de fleste den spanske tradisjonen med å spise sent. Det er dermed ikke uvanlig at en restaurant ikke åpner før klokken 21. Så gjør som lokalbefolkningen, som sørger for å nyte en litt sen og stor lunsj. Da er det ikke noe problem å "holde ut" på slutten av kvelden til neste store måltid. I denne regionen er grillet lam eller hake akkompagnert av grønnsaker, noe av det mest tradisjonelle du kan bestille.

Transport

Det er bussforbindelser til Vitoria, San Sebastian, Bilbao og andre byer i regionen. Den nærmeste togstasjonen er i Logroño (18 km). Det anbefales imidlertid å ha en bil tilgjengelig når du reiser til Laguardia. Det gir riktignok lite mening å bruke bil i selve byen, hvor de fleste av gamlebyens trange gater er forbeholdt fotgjengere. På den annen side får du mest mulig ut av dine utflukter i resten av området hvis du bestemmer tempoet selv i bil egen, og dermed kan ta ting litt på sparket. 

Den nærmeste flyplassen er den ved Bilbao (120 km), men San Sebastian flyplass er også en mulighet. Det er ingen direkte forbindelser fra flyplassene til Laguardia, så også av den grunn er det fordelaktig å bestille leiebil til din reise hjemmefra.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Laguardia