Reise til Lanzarote – Kanariøyenes vulkanske perle
  
Velkommen til øya som har behagelige temperaturer året rundt og en slående vakker natur. Å reise til Lanzarote er som å åpne en skattekiste fylt med vakre strender, god mat, en avslappet atmosfære, velstelte golfbaner og bølger som gjør enhver surfer ekstatisk. For å nevne noen av opplevelsene som venter her!
 
Lanzarote er den fjerde største øya i øygruppen Kanariøyene, etter Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria. Det som skiller Lanzarote mest fra de andre Kanariøyene er definitivt det unike landskapet – men også det faktum at Lanzarote har klart å bevare en autentisk og avslappet atmosfære. Lokalbefolkningen er gjestfrie og vennlige, det er lite masseturisme her og veldig sjeldent fullt på stranda. Flaks da, at Lanzarote har noen av de mest fantastiske strendene i øygruppa!
 
Lanzarote er et nydelig reisemål for deg som søker en aktiv ferie med et bredt utvalg av aktiviteter; som sykling, lange fotturer med spektakulær utsikt, ulike vannsporter eller en tur på golfbanen. Lanzarote er også en populær destinasjon blant dem som elsker historie, kunst og natur. Naturen på Lanzarote er som et kunstverk skapt av vulkansk aktivitet; svarte lavastrender og et unikt månelandskap. 

Noen av Lanzarotes reisemål
 
En reise til Lanzarote blir ekstra fantastisk hvis du finner reisemålet som best lever opp til forventningene du har til en ferie. Er det et livlig feriested du er på jakt etter, med et bra utvalg av restauranter, barer og flotte strender? Da er Puerto del Carmen på Lanzarotes sørkyst et meget godt valg. Eller hvorfor ikke besøke Lanzarotes hovedstad Arrecife, hvor historiske monumenter, fantastisk shopping og et rikt kulturliv venter. Et annet populært feriested på Lanzarote er den koselige kystbyen Playa Blanca.

Playa Blanca er kjent for sine sjarmerende hvite hus og utrolige strender, med utsikt til naboøya Fuerteventura. Den gylne sandstranden Playa Papagayo, som ligger sørøst for Playa Blanca, er regnet for å være en av de vakreste på hele Kanariøyene.
 
Ønsker du deg en rolig ferie kantet av en god dose kanarisk tradisjon og kultur bør du sikte deg inn på noen av Lanzarotes mindre reisemål. Tías, som ligger noen kilometer nord for Puerto del Carmen, kombinerer moderne bekvemmeligheter med kanarisk sjarm. Her finnes både en rekke butikker, barer og restauranter hvor du kan nyte autentisk kanarisk mat.

Et annet rolig feriested på Lanzarote er Mozaga, som ligger ganske midt på øya. Mozaga er kjent for sitt vakre landskap og tradisjonelle kanariske arkitektur.

Når vi først er inne på kanarisk tradisjon og kultur, kan vi heller ikke glemme å nevne Yaiza; en pittoresk landsby som har blitt kåret til en av Spanias vakreste byer. Yaiza ligger et stykke inn i landet på Lanzarotes sørvestkyst og har en atmosfære fylt av ro og sydlandsk sjarm.
 
Er det en ferie på stranden som lokker, er Costa Teguise et flott reisemål. Costa Teguise ligger på Lanzarotes østkyst og er hjem til flere vakre strender – med Playa de las Cucharas som et av høydepunktene. Takket være at mange av strendene er langgrunne, samt har et rikt utvalg av vannsportaktiviteter, så er Costa Teguise et barnevennlig reisemål hvor det er vanskelig å kjede seg.

En annet reisemål for deg som er spesielt glad i strandliv og vannsport er Playa FamaraLanzarotes nordvestkyst. Med den lange, gyldne stranden er Playa Famara et skikkelig surfeparadis som tiltrekker seg surfere fra hele verden.

Severdigheter og aktiviteter på Lanzarote
 
Lanzarote har et mangfold av aktiviteter for enhver smak og alder. Den mest populære aktiviteten er nok å ta seg en tur til nasjonalparken Timanfaya, som ligger ved den sjarmerende landsbyen Yaiza. Vi anbefaler å ta en guidet tur for å lære mer om historien bak landskapet som er skapt av vulkansk aktivitet, eller gå på en spektakulær fottur i ditt eget tempo. Gå heller ikke glipp av et besøk på restauranten El Diablo. Her oppe, på det som kalles Ildens fjell, griller man mat over naturlig varme fra jordens indre!
 
Utover nasjonalparken er Lanzarote verdenskjent for sine gode forhold for både surfing og kiting. Lanzarote er også et kjent og kjært reisemål blant golfentusiaster. Gled deg til å slå ut ballen på velpleide baner som Costa Teguise Golf, Puerto del Carmen Golf og Lanzarote Golf Resort – med flott utsikt over både det vulkanske landskapet og Atlanterhavet.
 
Er hverken golf eller surfing din greie? Utforsk Lanzarote fra sykkelsetet, og oppdag alt fra pittoreske landsbyer til den fantastiske kystlinjen langs veien. Takket være det varierte terrenget og behagelige klimaet er sykling en svært populær aktivitet på Lanzarote, og mange hoteller tilbyr sykkelutleie.

Mat og vin på Lanzarote

 Lanzarotes mat- og drikkekultur er like variert som landskapet. Prøv for eksempel lokale favoritter som Papas Arrugadas eller Sancocho Førstnevnte er en salt og digg potetrett servert med saus, og sistnevnte er en tradisjonell fiskerett som vanligvis lages av torsk. Ellers er alle typer fersk sjømat et kulinarisk høydepunkt under en ferie på Lanzarote.  
 
Lanzarote er også kjent for sin vinproduksjon. Av vinranker som gror i lavajord, beskyttet for vinden av murer laget av lavastein, skaper vinprodusentene på Lanzarote noen helt unike viner. Her snakker vi lidenskap bak hver dråpe, og et smakfullt innblikk i øyas spesielle landskap. Vi anbefaler både en tur til noen av Lanzarotes mange vingårder, og at du kjøper med deg et par flasker som de der hjemme kan smake.

Når er det best å reise til Lanzarote?
 
Når det er best å reise til Lanzarote avhenger egentlig mest av dine preferanser. Lanzarote har en gjennomsnittstemperatur som sjeldent går under 20 grader, og er derfor et ideelt reisemål hele året. Sommer på Lanzarote bringer de høyeste temperaturene og et yrende folkeliv, mens høst og vår byr på en mer avslappet stemning.
 
Blant skandinaver er vintersesongen den mest populære tiden å besøke øya. Lanzarote Airport ligger rett ved hovedstaden Arrecife, og en kort kjøretur fra det mest populære reisemålet Puerto del Carmen.
 
Sett av tid i kalenderen, sjekk ut våre hoteller på Lanzarote og gled deg til å oppdage denne fantastiske øya. Uansett når du planlegger ditt besøk, vil Lanzarotes innbyggere ønske deg velkommen med åpne armer og uimotståelige smil!

Velkommen til Lanzarote med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst... Ikke glem å sjekk ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>> Se alle våre utvalgte hoteller og leiligheter

>>> Sjekk våre unike Hideaways hoteller 

>>> Les mer om Kanariøyene

>>> Les mer om hovedstaden Arrecife

>>> Les mer om Puerto del Carmen

>>> Les mer om Playa Blanca

>>> Les mer om Yaiza

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Lanzarote

 • Puerto del Carmen
  26 hoteller
  Puerto del Carmen er et populært reisemål på Lanzarote på Kanariøyene, og ligger bare 10 kilometer fra flyplassen i hovedstaden Arrecife.
 • Playa Blanca
  12 hoteller
  Playa Blanca er et fantastisk reisemål på sørspissen av Lanzarote, kjent for sine flotte strender, avslappende atmosfære og naturskjønne omgivelser. Her finner du et veldig familievennlig reisemål, så det er perfekt å feriere her med barna.
 • Costa Teguise
  8 hoteller
  Costa Teguise ligger rett øst for hovedstaden Arrecife og er et populært feriested på Lanzarote. Strendene i Costa Teguise tiltrekker seg både barnefamilier og vannsportentusiaster, og passer for alle.
 • Arrecife
  4 hoteller
  Arrecife er hovedstaden på Lanzarote og ligger like ved flyplassen øst på øya. Uansett hva du vil utforske på Lanzarote, enten det er fotturer eller sykkelturer så er dette naturskjønne området et perfekt utgangspunkt.
 • Yaiza
  2 hoteller
  Yaiza er en liten, sjarmerende landsby på Lanzarote som ligger mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca. Her har du kort vei til Timanfaya nasjonalpark og det spesielle, vulkanske månelandskapet.
 • Mozaga
  1 hotell
  Mozaga er en liten landsby sentralt beliggende i landlige omgivelser på Lanzarote. Med den sentrale beliggenheten midt i vindistriktet er det samtidig et perfekt utgangspunkt for å besøke andre steder på øya.

Populære hoteller på Lanzarote

Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Puerto del Carmen
9,1
Fantastisk
470 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 4 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Arrecife
9,1
Fantastisk
1132 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Puerto Calero
9,1
Fantastisk
2453 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)