Reiser til Las Cabezas de San Juan

Las Cabezas de San Juan ligger omtrent halvveis mellom Sevilla og Jerez de la Frontera i det vestlige Andalusia. Sammenlignet med disse to betydelig større nabobyene er det knapt mange utenfor landets grenser som kjenner til Las Cabezas de San Juan. Ønsker du å oppleve det ekte Andalusia upåvirket av masseturisme på reisen, er det bare en fordel. I tillegg er Las Cabezas de San Juan et flott utgangspunkt for utflukter til regionens hovedattraksjoner.

Både i regionhovedstaden Sevilla og Jerez de la Frontera, som er kjent for sin sherry- og brandyproduksjon samt sin rideskole med hvite andalusiske hester, kan du enkelt bruke en hel dag eller mer på sightseeing. I tillegg kan du på turen til Las Cabezas de San Juan utforske eksepsjonell natur, da våtmarkene rundt elven Guadalquivir og Doñana nasjonalpark med sitt rike fugleliv også er innen rekkevidde.

Las Cabezas de San Juan ligger i innlandet, men trenger du en forfriskende dukkert, er det strender innen rekkevidde. Både ved munningen av Guadalquivir-elven og langs Atlanterhavet nord for Cadiz er det flere innbydende sandstrender hvor du kan nyte det solrike klimaet.

Opplev det ekte Andalusia

Selve Las Cabezas de San Juan er absolutt ikke et uinteressant reisemål heller. Historisk sett er byen blant annet kjent for at det var her daværende oberstløytnant Rafael de Riego Núñez proklamerte grunnloven 1. januar 1820, som ga opphav til den første perioden med konstitusjonelt monarki i Spanias historie. I dag holder byen med rundt 16 000 innbyggere en festival til ære for denne begivenheten hvert år i mars eller april, med historiske rekreasjoner, markeder, gastronomiske innslag, konkurranser, kunstneriske utstillinger og en prosesjon.

Det er imidlertid bare en av de mange kulturelle begivenhetene gjennom året som du kan oppleve på turen til Las Cabezas de San Juan. Her er det nesten alltid mulighet til å oppleve når tradisjonene holdes i hevd av byens befolkning, enten det er karneval i slutten av februar eller den populære flamencofestivalen i juli. Uansett om det er spesielle arrangementer i byen når du reiser hit, kan du glede deg til å nyte stemningen her. Byen er også stor nok til å ha alt du trenger i ferien når det gjelder restauranter og shopping.

Sammenlignet med severdighetene til de mer kjente utfluktsmålene i nærheten, har kanskje ikke Las Cabezas de San Juan mye å skryte av. Det anbefales likevel at du tar deg tid til å rusle gjennom gamlebyens trange gater. Her finner du vakre kirker og koselige torg, hvor det i de lune sommerkveldene ofte er liv og aktivitet. Du får en av de beste utsiktene hvis du står i Pasaje de Doña Mercedes. I den ene enden av denne korte gaten vil du se en av byens kirker, mens den andre enden åpner opp for en panoramautsikt over det omkringliggende landskapet.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Las Cabezas de San Juan