Reiser til Mallorca

Du har sikkert vært på Mallorca. Hvis ikke kjenner du nesten garantert én, enten i familien eller vennekretsen, som har vært der. Jeg har selv vært der 3 ganger. Første gangen sammen med min familie som barn, andre gangen rett etter jeg var ferdig med utdannelsen min og tredje gangen for å finne hideaways. Velkommen til Mallorca med Escapeaway; vi er spesialister på reiser til Mallorca i Spania, der du bor på håndplukkede hoteller og feriehus på din ferie.

Jeg vil konsentrere meg om å beskrive min tredje ferie på Mallorca, ikke fordi den nødvendigvis var den beste, for hver ferieform har sin tid og sitt tema.

For meg symboliserer Mallorca på en måte vuggen for den spanske turismen, og det synes jeg også at mine opplevelser på øya bærer sterkt preg av. Mallorcas befolkning har hatt flere tiår på å finpusse deres omsorg og service overfor besøkende. Når jeg spør en mallorkiner hva befolkningen lever ellers lever av rister hun vennlig på hodet og forteller meg at det er turismen som får hjulene til å gå rundt. De fleste du treffer møter deg med et smil.

De "dumme" lo sist

På Mallorca var det i gamle dager en tradisjon som gikk ut på at den klokeste sønnen skulle arve jorden, den normalt begavede sønnen skulle utdanne seg som prest, og den dummeste sønnen måtte finne ut av hvordan han skulle tjene til livets opphold på egenhånd. Som et plaster på såret arvet den dummeste sønnen den delen av familiens jord som lå ved vannet, for her kunne man likevel ikke dyrke noe.

Det er interessant hvordan påvirkning utenfra noen gangen kan snu ting helt på hodet, og historien om den gamle tradisjonen har ført til at mange mallorkinere har revet seg i håret da nord-europeerne fikk øynene opp for hvilket fantastisk feriemål Mallorca er.

For det er jo faktisk slik i dag at juvelene i familienes arvegods tilhører de "dumme". Etter å ha solgt kysteiendommene deres til skyhøye priser kunne de gå tilbake og kjøpe hele slektsgården, som for lengst hadde måtte gi opp å få budsjettet til å gå opp ved å bare drive landbruksproduksjon. Den som ler sist, ler best. Til min store fornøyelse har mange i tillegg omdannet de tidligere fincaer (bondegårder/herregårder) til små hideaways.

Det er så mye man kan være foruten

Men på den andre siden er det også så mye jeg gjerne kunne vært foruten. Ignorerer du masseturismen og velger de mindre opplagte rutene, finner du et ekte festfyrverkeri av ferieopplevelser på Mallorca som bare ligger og venter på å bli utforsket. 

Naturen, fjellene og de mer urørte kyststrekningene er bare noe av det som lokker meg tilbake til enda en rundtur på Mallorca. Palma er også en meget vakker og gammel by når man kommer inn til sentrum og spaserer rundt i de århundre-gamle gatene. Her føles det tidvis som om husene vil kollapse over deg fordi gatene er så smale. Men plutselig kan du stå på en av byens store, åpne torg, eller ved den gamle bymuren som en gang skilte havnen fra byen. 

Mallorcas autentiske perler

Kystene og fjellene nord på øya rundt Sollér, Deia og Valldemossa er noen av Mallorcas største attraksjoner i mine øyne. Den sørøstlige og sentrale delen av øya er heldigvis fortsatt urørt og skjuler et hav av hyggelige, små hideaways for både familieferier, vingårdsferier, aktive ferier, vandreferier og romantiske ferier. 

Mallorca har egentlig litt av alt. Kultur, lokale farger, sjarm, varme og mange strender. Det er også et godt utvalg av gode restauranter, kaféer og barer med natteliv. 

Nå er ikke ordet "buffét" et spesielt positivt ladet ord for meg, men hvis Mallorca var en buffét ville det vært en buffét man får servert på en toppklasse-restaurant. Det hele blir krydret med en imøtekommenhet og vennlighet som løfter en ferie på Mallorca opp på, etter min mening, et meget høyt nivå. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie på Mallorca med Escapeaway! 
Hilsen Mikkel

Besøk Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Slik bestiller du enkelt din reise til Mallorca

Du finner enkelt priser og ledige hoteller online i søkemotoren; bare tast inn avreisedato, reiselengde, antall personer og rom og klikk på "søk reise". I oversikten som følger kan du velge det hotellet eller de hotellene på Mallorca som du vil lese mer om. Et godt tips er å bruke filteret som du finner til venstre i menyen når du har foretatt et søk, for enkelt å sortere utvalget hoteller og feriehus etter dine ønsker og behov. Vær oppmerksom på at du hos Escapeaway har valgfri avreisedag og reiselengde, og at du kan bestille en pakkereise med fly, hotell og evt. leiebil - eller kun hotell dersom du selv vil arrangere transporten til Mallorca. Vi tilbyr reiser fra flere flyplasser i Norge. Ønsker du å bo på flere hoteller på ferien din på Mallorca, kan du lese mer om de spennende rundturene i bil eller kontakte oss for et skreddersydd tilbud. 

Bestill din reise til Mallorca i Spania med Escapeaway, spesialister på reiser der du bor på håndplukkede hoteller eller i feriehus. 

Reisemål på Mallorca

 • Sjarmerende og autentiske Alaro ligger i en fredelig dal på skråningen i fjellkjeden Tramuntana. Her slipper du unna de verste turistmengdene og kommer deg inn i den grønne, vakre naturen. Men Alaro ligger fortsatt komfortabelt i forhold til Palma.
 • Gjesteanmeldelser 6,0
  Alcudia
  17 hoteller
  Alcudia lokker med sine mange muligheter, som spesielt inviterer til familieferier, enten du bor i den gamle byen med sine middelalderske gater og murer, eller om turen går ned til stranden hvor de vakre strendene og det blå, blå havet strekker seg.
 • I Algaida kan du nyte ferien i en av Mallorcas tradisjonelle landsbyer hvor livet går sin vanlige langsomme gang. Her er det lokale, ukentlige marked en av hovedattraksjonene, men føler du det må skje mer, da er Palma mindre enn en halvtimes kjøring unna.
 • Bendinat er en rolig by, hvor det mest av alt ligger boliger. Byen ligger tett på kysten. Det skjer ikke så mye sprell i selve byen, men det er en perfekt base for en ferie på Mallorca, hvor man har Portals Nous ikke mer enn 10 km unna til fots. ... Hvis man drar på en liten kjøretur fra Bendiat, kan man raskt komme til andre større byer, hvor det her er sprell og leven. Derfor er Bendinat et perfekt utgangspunkt for en rolig ferie, men hvor det ikke skal være langt til byliv. Les mer
 • Cala Bona
  5 hoteller
  Cala Bona er en opplagt familiedestinasjon. Byen er en gammel tradisjonell fiskerby og sjarmen er beholdt selvom det er begynt å komme andre til byen. Det betyr ikke at det ikke har vært utvikling i byen, for det er aktiviteter og fasiliteter ... til gjester på sammen nivå som så mange andre destinasjoner. Byen ligger på østkysten av Mallorca, og det er ikke langt til andre mindre mallorcanske byer. Her er det vakre naturområder og lekre strender. Les mer