Reiser til Murcia-regionen

Murcia-regionen ligger ved Middelhavskysten i det sørøstlige Spania. Sammenlignet med naboregionene Andalucia og Valencia er Murcia-regionen foreløpig ikke velkjent blant internasjonale turister. Til tross for dette, tilbyr regionen alt som har gjort Spania til ett av Europas mest populære reisemål.

Langs den 250 kilometer lange Costa Cálida kan du nyte regionens mer enn 3000 årlige solskinnstimer. Her finner du brede strender med All inclusive- resorter og små bukter med få besøkende, hvor du enkelt kan finne deg en plass i sanden. Enten du reiser med barn som ønsker seg mange aktivitetsmuligheter eller om du kun søker rolig idyll der du kan koble helt av fra hverdagen, får du tilfredsstilt dine ønsker dette på en reise til Murcia-regionen.

Til tross for at Murcia-regionen kun er Spanias niende største region, kan du oppleve mye mer enn bare det avslappende livet ved stranden langs den vakre kysten. Du kan utforske baklandet ved å følge den offisielle vinruten som fører deg mellom en perlerekke av berømte vingårder. På en reise til Murcia- regionen får du også mulighet til å fordype deg i den øvrige, spanske gastronomien. Sammenlignet med de mer turistpåvirkede regionene er det i Murcia enkelt å finne familiedrevne resturanter som serverer autentiske retter til gode priser.

Regionhovedstaden, som også heter Murcia, er preget av en ungdommelig atmosfære, takket være byens mange universitetsstudenter. Samtidig har Murcia en rik historie som strekker seg langt tilbake i tid. Emiren Abd ar-Rahman II grunnla Murcia i år 825. Det finnes et stort utvalg av kulturelle severdigheter i byen som stammer helt tilbake til tiden under arabisk herredømme, men også mange severdigheter som stammer fra moderne tider. Murcia er den største av de mange, interessante byene i regionen, som også består av steder som Cartagena, Lorca og Caravaca de la Cruz.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen hos Escapeaway Reiser, som gjest på et av våre håndplukkede hoteller i Murcia-regionen, som du også kan lese om i vårt program. Med oss kan du reise i nøyaktig det antall dager du måtte ønske, og dersom du vil oppleve flere deler av Spania, kan du enkelt kombinere flere hotell på en rundreise. Regionen har egen flyplass ved byen Murcia, men det er vel så praktisk å fly til én av de større flyplassene i Alicante eller Granada.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Murcia-regionen

  • Lorca
    1 hotell
    Opplev vakre Lorca i Sør-Spania, som byr på kulturelle og historiske attraksjoner samt vakker arkitektur og en landlig atmosfære.

Severdigheter og opplevelser

Nedenfor har jeg enkelt beskrevet noen av de mange opplevelsene som venter deg på en reise til Murcia-regionen. Dersom du ønsker å lese om de mange andre severdighetene i Murcia-regionen kan jeg anbefale deg å se nærmere på vår reiseblogg; der kan du lese spennende artikler om Murcia og andre regioner i Spania. God fornøyelse og god ferie!

Cartagena - i kort avstand fra Romerriket 

Hvis du er historisk interessert, bør du på en ferie i Murcia-regionen absolutt besøke havnebyen Cartagena, der du kan oppleve den spanske middelhavsflåten og det velbevarte, romerske amfiteateret. Teateret ligger midt i byen og ble gjenoppdaget ved en utgravning i 1988. På det tilknyttede museet kan du se de spennende funnene som ble gjort i forbindelse med utgravningen. I Barrio del Foro Romano, som er én av de største utgravningene i Spania av sitt slag, kan du også få et innblikk i byens romerske liv.

Romerne er vel og merke ikke de eneste av byens tidligere innbyggere som har etterlatt seg spor i området. Besøk også Castillo de la Concepción i Parque Torres, som er av maurisk opprinnelse. Fra toppen av denne borgen har du fantastisk utsikt over havnen og kysten.

De vakre strendene på på Costa Cálida

Flertallet reiser til Murcia-regionen om sommeren i perioden juli-august, mens temperaturen er på sitt høyeste. Da har strendene en naturlig tiltrekningskraft på de fleste feriegjester; her får man en forfriskende dukkert i sommervarmen. Ett av de mest populære målene for badeferier langs kysten er La Manga, som er en 22 kilometer lang, smal odde som nærmest avskjermer Mar Menor - Europas største saltvannslagune - fra Middelhavet. Her ligger det hoteller side om side i vannkanten, og det er mange gode muligheter til å prøve ut vannsport som passer for hele familien. 

Samtidig er La Manga kun én av regionens mange, flotte kyststrekninger. Utover dette unike laguneområder består kysten fra Cartagena ned til naboregionen Andalucia av ville, uberørte klippeområder som noen enkeltsteder avbrytes av lange sandstrender. Byer langs denne strekningen, for eksempel Mazarrón og Águilas, er naturlige mål for avslappende ferier med flotte badestrender innenfor kort rekkevidde.