Reiser til Sør-Spania

Dersom du reiser til Sør-Spania kan du oppleve det klassiske Spania med sine fargerike fiestas, sin lidenskapelige flamenco, hvitkalkede fjellandsbyer, søt sherryvin og lekre tapasretter. Det er naturligvis disse tingene som har trukket solhungrige nordboere til Sør-Spania i generasjoner. Der kan man også nyte den gavmilde middelhavssolen på lange, gylne sandstrender ved det azurblå havet.

Til tross for den velutviklede turismen ute langs kysten kan en reise til Sør-Spania by på mye mer enn bare tradisjonell badeferie dersom du ønsker det. Selv hvis du slår deg ned i én av de mest turismepregede feriebyene ved populære Costa del Sol og Malaga for å bo tett på det glitrende havet er det sjelden langt å reise til spennende, kulturhistoriske severdigheter, uberørte naturområder og landsbyer der tiden nesten virker å ha stått stille i flere århundrer. 

Hvis du reiser til Sør-Spania, som i stor grad utgjøres av regionen Andalucia, kan du utover de vakre strendene ved både Middelhavet og Atlanterhavet se frem til å utforske en rekke av landets mest interessante og vakreste byer. Regionen ble styrt av maurerne i nesten tusen år og er derfor rik på både muslimsk, jødisk og kristen kulturarv. Sett gjerne av god tid til å fordype deg i fortiden på steder som Ronda, GranadaCordoba og den fortryllende hovedstaden Sevilla

Solrikt vær, flotte strender og muligheten til å merke historiens vingesus er i seg selv gode grunner til å bestille én av våre reiser til Sør-Spania. Dersom du også vektlegger kulinariske opplevelser når du reiser på ferie er Spania, og ikke minst den sørlige delen av landet, det perfekte valget av destinasjon. Spanjolene spiser ofte ute, derfor kan du også i små, uberørte landsbyer langt fra turistområdene fordype deg i det lokale kjøkkenets herligheter på hyggelige restauranter og tapasbarer, som naturligvis serverer matretter fra det elskede middelhavskjøkkenet.

Benytt søkemaskinen på toppen av siden til å søke blant håndplukkede hoteller med gode anmeldelser i Sør-Spania. Kombinér hotell med en billig flybillett med rutefly fra en av Norges større byer og supplér eventuelt med en leiebil. Alt samles i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid gjeldende sikkerhet. Enkelt og fleksibelt - slik er ferier med Escapeaway.

>> Les mer om reiser til Spania her

Reisemål i Sør-Spania

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Andalucia
  178 hoteller
  Andalucía oser av "gamle Spania" og har noen av landets mest betydningsfulle byer, som Sevilla, Granada og Córdoba. Her er alt fra ørken til snødekte tinder og noen av Spanias beste strender – og rikelig med tapas og flamenco.
 • El Toyo er en liten, moderne badeby som ligger ved én av Andalucías beste strender og egner seg perfekt til en avslappende badeferie. Samtidig ligger en perlerekke av regionens største severdigheter innenfor rekkevidde, herunder Granada og det ... spektakulære mauriske palasset Alhambra. Les mer

Populære hoteller i Sør-Spania

Spania, Sør-Spania, Andalucia, Ojen
 • Nærmeste flyplass: 57 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Marbella
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Sør-Spania, Andalucia, Ronda
 • Nærmeste flyplass: 102 km
 • Avstand til sentrum: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Essensen av Spania

I større byer som Sevilla, Granada, Cádiz og Malaga kan du sette av mye tid til sightseeing, shopping og å utforske det fargerike kulturlivet. Her finnes attraksjoner og severdigheter nok for flere reiser til Sør-Spania, enten du reiser på egenhånd eller sammen med hele familien. Samtidig kan det også varmt anbefales å søke litt ut på landet og opp i fjellene for å oppleve stemningen i de tradisjonelle hvite landsbyene, Pueblos Blancos, som denne sørlige delen av Spania er så kjent for.

I byer som regionshovedstaden Sevilla og selve inngangsporten til Costa del Sol, Malaga, kan du i form av både i arkitektur og kultur oppleve en fascinerende kombinasjon av det gamle og det helt moderne. I de sjarmerende landsbyene, med deres snevre, brosteinsbelagte gater og hvitkalkede hus, føles det derimot som om du har trått inn i en annen, fastfryst tidsalder.

I dag ånder det fred og idyll i de hvite landsbyene, som av samme grunn er ideelle mål for en ekte livsnyterferie. Mange av landsbyene har likevel en dramatisk fortid. De ble opprinnelig etablert som festninger mellom de kristne og mauriske områdene; derfor slutter mange av landsbynavnene på "de la Frontera" (på grensen).

Én av de vakreste av disse landsbyene er Arcos de la Frontera, som ligger ved Guadalete-elven omtrent midt mellom havnebyen Cádiz og romantiske Ronda. Du behøver vel og merke ikke velge ut en bestemt landsby å besøke hvis du reiser til Sør-Spania. Det er mange muligheter til å besøke flere av landsbyene på dagsutflukter i bil langs ruten La ruta de los Pueblos Blancos. Du vil oppdage at hver landsby har sin egen personlighet og sjarme.

Uendelige strender

Dersom man kort skal beskrive det sørlige Spania som reisemål er det naturligvis heller ikke til å komme utenom den mange hundre kilometer lange kyststrekningen med en perlerekke av fantastiske badestrender. Dersom det avslappende strandlivet har høyeste prioritet på din reise til Sør-Spania bør du besøke Costa del Sol sør for Malaga, som ikke overraskende er én av skandinavernes favoritter.  

På Solkysten finner du utover et stort utvalg av hoteller alt hva du måtte ønske deg på en badeferie. Med både verdensklasses golfbaner og fornøyelsesparker er det ingen unnskyldning for å kjede seg. Du kan selvsagt velge å tilbringe dagene på stranden dersom du ønsker dét. Dersom du legger til det brede utvalget av utfluktsmål nær kysten, for eksempel Sierra Nevada's fjell og palasset Alhambra i Granada, er Costa del Sols status som ett av de mest populære reisemålene i Spania åpenbar.

Kartet over Sør-Spania viser tydelig at du kan oppleve mer enn svømmeturer i Middelhavet. Costa de la Luz, som er den sørligste av de spanske Costa-ene, vender ut mot Atlanterhavet. Lysets Kyst, som strekker seg fra Tarifa ved Gibraltarstredet i øst opp forbi Cádiz og til den portugisiske grensen i vest, er det perfekte stedet å besøke for deg som ønsker å oppleve fornøyelser som gir et innblikk i det mer autentiske Sør-Spania. 

Det avslappende strandlivet i Sør-Spania ved Atlanterhavet og Middelhavet kan du vanligvis nyte helt fra våren og ut til slutten av september. I høysesongen, som er i juli og august, søker også mange spanjoler ut mot kystene for å slappe av ved havet. I denne perioden er det ofte livlig på strendene, men fortsatt gode muligheter til å finne sin egen plass i den gylne sanden på en av de brede strendene eller i en liten, idyllisk badevik.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen hos Escapeaway, som gjest på et av våre håndplukkede hoteller i Sør-Spania. Hos oss finner du kun reiser til nøye utvalgte hoteller og ferieboliger som tilfredsstiller våre krav. Ett av dem er selvfølgelig at alle ferieboligene, feriehusene, ferieleilighetene og hotellene har gode anmeldelser fra både våre gjester og andre gjester.

>> Les også om luksusferie på Costa del Sol her

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Sør-Spania?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 214 anmeldelser