Reiser til Tenerife – ferieparadiset med det enorme mangfoldet
 
Tenerife er en skikkelig smeltedigel av fantastisk natur, solfylte strender og et rikt kulturliv. I tillegg er været på Tenerife deilig året rundt, med en gjennomsnittlig temperatur på mellom 20 – 25 grader.
 
Tenerife er ikke bare den største av Kanariøyene, men også et reisemål som byr på opplevelser for enhver smak. I løpet av en ferie på Tenerife kan du oppleve alt fra pulserende byliv og blendende strender til majestetiske naturopplevelser – på en og samme dag. For eksempel ligger Spanias høyeste fjell, Teide, Tenerife. For ikke å snakke om noen av verdens beste golfbaner.
 
Takket være det behagelige klimaet og det varierte landskapet, trekker Tenerife til seg eventyrlystne reisende året rundt. Mens Lanzarote imponerer med sitt vulkanske landskap, Gran Canaria med sine sanddyner og Fuerteventura med milelange strender, tilbyr Tenerife en unik kombinasjon av alt dette. Naturen på øya består av frodige skoger og månelignende vulkanske områder så vel som sjarmerende landsbyer og livlige feriesteder. Den store variasjonen gjør Tenerife til litt av et kanarisk mikrokosmos, som bare venter på å bli oppdaget.

Noen populære reisemål på Tenerife

Tenerife kan ikke bare skryte på seg et imponerende mangfold når det gjelder landskap og naturopplevelser. Øya byr også på en rekke varierte reisemål, med severdigheter og aktiviteter for både liten og stor.
 
Det er enkelt å finne gode hotell på Tenerife, så det viktigste er egentlig at du finner et reisemål som samsvarer med dine preferanser. Er det en avslappende ferie i vakre omgivelser som er målet? Da kan Costa Adeje være et bra alternativ. I Costa Adeje finner du noen av Tenerifes fineste hoteller og flere fantastiske strender. Et annet reisemål som gir en rolig kontrast til de mer livlige stedene på Tenerife er La Caleta. La Caleta er en sjarmerende fiskerlandsby hvor det er deilig å spasere langs de pittoreske gatene, eller nyte fersk fisk på en restaurant ved vannkanten. 
 
Nordøst på øya finner du Tenerifes hovedstad, Santa Cruz de Tenerife. Byen er en deilig miks av kultur, bra shopping og gastronomiske opplevelser, og er et flott reisemål for deg som vil ha en livlig ferie.

Livlig er en beskrivelse som også passer Playa de las Americas, som er kjent for sitt pulserende natteliv og gode utvalg av klubber, barer og restauranter. På dagtid kan du slappe av på de gylne strendene, shoppe i den travle handlegaten eller utforske noen av de lokale markedene.
 
Skal du på familieferie er Los Cristianos et ideelt reisemål. Her råder en avslappet atmosfære og strendene er barnevennlige og langgrunne. Et annet familievennlig reisemål er Puerto de la Cruz på nordvestkysten. Her kan hele gjengen kose seg i flotte havsbasseng designet av den kanariske kunstneren César Manrique – eller utforske de vakre gatene og torgene i gamlebyen.  

Er det golf som er målet med ferien er Golf del Sur midt i blinken. Som navnet antyder ligger dette reisemålet på Tenerifes sørlige spiss, og er kjent for sine velpleide golfbaner og vakre omgivelser.

Noen vakre strender på Tenerife
 
Om du vurderer å reise til Tenerife for å få en solrik pause fra hverdagen skal det i hvert fall ikke stå på strendene. Tenerife er nemlig kjent for sitt rikelige utvalg av strender, og du finner gullkorn rundt omkring på hele øya.
 
Den største stranden på Tenerife er Las Teresitas, som ligger et lite stykke nord for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Las Teresitas er omgitt av vakre fjell og det turkise vannet gir en vakker kontrast til den gylne sanden. Søker du en roligere atmosfære og en god dose lokal kultur er Las Teresitas stranda for deg.
 
En annen populær strand på Tenerife er Playa de las Américas, som ligger i feriebyen med samme navn. Her er sanden gyllen og stemningen ofte livlig.  Her kan du spasere langs den fine strandpromenaden og du vil finne et stort utvalg av både butikker, restauranter og vannsportaktiviteter som passer hele familien.  
 
Vårt tredje tips er den skjulte perlen Playa del Benijo helt på Tenerifes nordkyst. Denne stranda passer deg som søker en mer naturlig og urørt opplevelse, bort fra de største turiststrømmene. Playa del Benijo er omgitt av imponerende klipper og vannet er krystallklart og innbydende.

Aktiviteter og opplevelser på Tenerife
 
Tenerife er et utmerket reisemål for deg som ønsker en aktiv ferie. Det finnes flere naturreservater som egner seg godt for spektakulære fotturer; særlig i de sentrale delene av øya. Ellers er det flott å oppdage Tenerife på sykkel, eller kaste seg ut i bølgene med et surfebrett under beina.
 
Midt på Tenerife finner du Teide National Park, der Spanias høyeste fjell, Teide, ligger. Dette vulkanfjellet med sine 3718 meter over havet og nasjonalparken som omgir det er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 
Siam ParkTenerife er en annen morsom dagsutflukt for deg som reiser med barn. Siam Park er en svær vannpark som ligger ved Costa Adeje, og som tilbyr en rekke morsomme aktiviteter for hele familien – inkludert et bølgebasseng som lager de høyeste bølgene i verden.
 
Når vi først er inne på temaet aktiviteter og opplevelser på Tenerife, kommer vi ikke utenom å snakke golf. Her finner du nemlig noen av de vakreste og mest velpleide golfbanene i verden; som Amarilla Golf & Country Club og Golf del Sur på sørkysten, Costa Adeje Golf og Abama Golf på vestkysten og Buenavista Golf på øyas nordvest-spiss. Takket være det subtropiske klimaet er Tenerife en utmerket destinasjon for den som vil på golfreise når banene her hjemme har tatt vinterferie – og det varierte landskapet legger til rette for en opplevelse utover det vanlige.

Nyt god mat og drikke på Tenerife
 
Matkulturen på Tenerife er nesten like variert som landskapet. Gled deg til å fråtse i smaksrike tapasretter, eller nyte fisk og sjømat som er fanget samme dag. Vil du gjøre et skikkelig dypdykk i det kanariske kjøkkenet ber du kelneren om å fortelle deg mer om Gofio. Gofio er en type mel som har lang tradisjon på Kanariøyene, og som brukes i alt fra gryteretter til desserter.
 
Er du interessert i å oppdage nye, spennende viner? Da er Tenerife definitivt et reisemål for deg. Øya har en lang og stolt historie av vinproduksjon på vulkansk jord, og et besøk til en lokal vingård er absolutt å anbefale. Ta en dagstur til den frodige Orotava-dalen eller Valle de Güínmar og smak kvalitetsviner laget på den lokale druen Listán Negro

Når er det best å reise til Tenerife?
 
Det beste tidspunktet å reise til Tenerife er på våren og høsten, hvis man vil unngå de største turiststrømmene. På lik linje med de andre Kanariøyene har Tenerife behagelige temperaturer året rundt, og mange velger derfor å flykte fra det kalde klimaet her hjemme i vintermånedene. Spør du oss, er Tenerife et herlig reisemål uansett når på året du velger å ta turen!
 
Den største flyplassen på Tenerife ligger sør på øya og heter Tenerife Sur Airport. Fra Oslo til Tenerife går det direktefly flere ganger i uken på vinteren, og flyturen tar mellom fem og seks timer.

Velkommen til Tenerife med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>> Se alle våre utvalgte hoteller og leiligheter på Tenerife 

>>> Sjekk våre unike Hideaways hoteller på Tenerife

>>> Les mer om Kanariøyene

>>> Les mer om hovedstaden Santa Cruz de Tenerife

>>> Les mer om Playa de las Americas

>>> Les mer om Puerto de la Cruz

>>> Les mer om Costa Adeje

 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål på Tenerife

 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Costa Adeje
  33 hoteller
  Sofistikert og glamorøse Costa Adeje, som kombinerer det autentiske, lokale preg med vakre strender og flotte utflukter for hele familien. Her finner du noen av de beste hotellene på Tenerife, og deilige matopplevelser på de mange gode restaurantene. ... Rett og slett en avslappende feriestemning. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Playa de las Americas
  21 hoteller
  Tenerifes største feriested, Playa de las Americas, ligger i det sørvestlige hjørnet av øya som har flere solskinnstimer. Enten du vil slappe av i solen eller du vil ha en mer aktiv ferie, er det mange muligheter og en rekke restauranter.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Puerto de la Cruz
  14 hoteller
  Puerto de la Cruz er et av de mest populære reisemålene på Tenerife. Her er det lett å få ro i kropp og sjel, enten med en god bok ved de fantastiske saltvannsbassengene, på stranden eller i den vakre botaniske hagen. Byen er en nydelig kombinasjon ... av nytt og gammelt samtidig som det holder fast på den tradisjonelle sjarmen. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Los Cristianos
  6 hoteller
  Populære og livlige Los Cristianos byr på aktiviteter for hele familien, enten du vil ha en avslappende ferie, om du vil ha late dager på stranden, ri på en kamel eller nyte byens berømte natteliv, så finner du det her i Los Cristianos.
 • La Caleta
  5 hoteller
  La Caleta er en rolig, hyggelig kystby nord for Costa Adeje på Tenerife. Her finner du to strender, fantastiske fiskerestauranter og gode muligheter for utflukter til både nasjonalparker og badeland.
 • San Miguel de Abona
  5 hoteller
  San Miguel de Abona ligger et vakkert naturområde sør på Tenerife. Om du ønsker å spille golf er dette rette stedet, for det flotte golfbanene Golf del Sur og Amarilla Golf ligger like i nærheten. Området rundt er også et perfekt utgangspunkt ... for vandring og fotturer på flotte turstier. Les mer

Populære hoteller på Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Los Cristianos
9,3
Fantastisk
3736 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
9,0
Fantastisk
1364 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puertito de los Silos
9,2
Fantastisk
388 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

 

Hva sier gjestene på Tenerife?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 82 anmeldelser