Reiser til Valencia-regionen

Et varmt og solrikt middelhavsklima som kan nytes langs den hele 450 kilometer lange Middelhavskysten har gjort Valencia-regionen til et av Spanias mest populære reisemål. Særlig Alicante-provinsens Costa Blanca er kjent for sine vakre strender og feriebyer, og innbyggertallet i provinsen mangedobles i sommersesongen. Costa del Azahar mot nord kan også skilte med fine, gylne sandstrender. Både langs den ettertraktede kysten og i innlandet har du mange gode muligheter til å oppleve det genuine Spania, til tross for regionens høye popularitet. 

Lange sandstrender, paella og mye mer

Regionen, som på lokalspråket heter Communidad Valenciana, består fra nord mot sør av de tre provinsene Castellón, Valencia og Alicante. I tillegg til turismen spiller landbruket en viktig rolle for regionens økonomi. Den fruktbare kystsletten står for en betydelig andel av landets matproduksjon, først og fremst i form av appelsiner og andre sitrusfrukter. 

Til tross for at Valencia-regionen kun er 120 kilometer på sitt bredeste, består regionen av en overraskende stor geografisk variasjon. Dersom du reiser et lite stykke inn i landet finner du store landskapsvariasjoner, med alt fra frodige skoger om omfattende våtområder til høye fjell. Som en avveksling fra det avslappende strandlivet, kan du i Valencia-regionen reise på eventyr i hele 22 ulike nasjonalparker. I det fjellrike innlandet rett bak kysten kan du vandre eller sykle på korte og lange stier i skyggen under vakre furutrær og korkeik. Stiene fører deg også fordi mange stemningsfulle landsbyer som er upåvirket av turisme. 

De fristende strendene og den storslåtte naturen er i seg selv gode grunner til å besøke Valencia-regionen, men du kan også se mange spennende kulturopplevelser. Kulturlivet i regionhovedstaden Valencia, med alt fra moderne museer til tradisjonsrike flammefestivaler, kan faktisk sammenliknes med landets store storbydestinasjoner som Barcelona og Madrid. I den gamle bydelen, Ciutat Vella, kan du oppleve vakre byggverk med historiske røtter, som strekker seg mange århundrer tilbake i tid. Her og i resten av regionen har du dessuten mange muligheter til å utforske det lokale kjøkkenet, som særlig er kjent for sine smakfulle paellaer. Lokalbefolkningen skryter ofte av at det var i Valencia-regionen den berømte matretten ble oppfunnet. 

Book din reise til Valencia-regionen i dag

Utvalget av hoteller og ferieboliger er stort i Valencia-regionen. Vi har allerede gjort forarbeidet for deg og funnet stedene med de beste gjesteanmeldelsene, uansett hvorvidt du drømmer om en all-inclusive badeferie med familien eller et ekte hideaway for en romantisk ferie for to. Du kan derfor enkel finne og booke et hotell i Valencia-regionen med våre søkemaskiner på denne siden. Bestille eventuelt også en flybillett til en av de internasjonale flyplassene ved Alicante eller Valencia dersom du vil sy sammen hele reisen på én gang. Du kan selv velge om du ønsker flyforbindelse fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Dersom du ønsker mest mulig ut av din Spaniaferie, anbefaler vi at du supplerer med en leiebil. Hvis du bestiller en samlet pakkereise, er den sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Slik er en ferie med Escapeaway. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Valencia-regionen

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Benidorm
  28 hoteller
  Benidorm, som ligger i regionen Costa Blanca på den spanske sørkysten, er en blanding av gamledager og dagens Spania. Dersom man studerer bilder av byen, vil man se en lang, hvit strand i forgrunnen og en skyline med mange høyhus i bakgrunnen. ... Dette vitner om en moderne og ny by, men Benidorm stammer faktisk fra 1325, og mange av de eldste byggverkene står fortsatt i byen. Benidorm har blitt en attraksjon for feriegjester, særlig på grunn av sine lange strender, godt vær og en livlig stemning i byen. Dersom du ønsker å dra på ferie til Spania og nyte sol og glade dager, er Benidorm stedet å besøke. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alicante
  20 hoteller
  Alicante er en av de byene som er vanskelig å skrive om. Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Strendene som ligger på den spanske kyststrekningen "Costa Blanca" er fortryllende. De lever opp til navnet Costa Blanca, for det nemlig ... de helt hvite og fine strendene som skiller mellom byen og det azurblå havet. Eller hva med landskapet, som får deg til å spørre om utsikten fra byen og utover vannet egentlig er penere enn utsikten fra vannet og innover byen. Her hever Mount Benacantil seg over byen mens man i øyekroken oppdager det fortryllende Santa Barbara slottet, som helt naturlig går i ett med fjellet som det er bygget på. Kultur, strand, hav, fint vær, vakre gater, spennende severdigheter, egen flyplass, lekker mat og mye, mye mer venter deg i Alicante. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Calpe
  4 hoteller
  Ett av de største reisemålene på Spanias Costa Blanca er Calpe. Hvis du allerede har besøkt de kjente spanske storbyene, bør du reise til Calpe. I Calpe kan du oppleve alt du ønsker deg på en ferie. Calpe har været hjemsted for mange forskjellige ... sivilisasjoner opp gjennom historien. Dette gjør at byen er fylt med historie, noe du hurtig vil gjenkjenne i arkitekturen, som gir byen en helt unik stemning. Calpe ligger nordlig plassert på den spanske kyststrekningen Costa Blanca. Dette betyr hvite, brede strender, godt vær, utendørsaktiviteter, by- og natteliv samt delikate matretter som kommer rett fra havet. Hvis dette utgjør noen av nøkkelordene du søker etter, er Calpe stedet du bør reise til. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,0
  Torrevieja
  3 hoteller
  En ferie til Torrevieja byr på vakre sandstrender, saltsjøer og et stort utvalg av både spanske og internasjonale resturanter. De tradisjonelle saltvannssjøene er omdannet til naturreservater og er i dag flotte utfluktsmål.
 • Altea
  2 hoteller
  Altea er en fantastisk by, som med sine små brosteinsgater og flotte, historiske bygninger nærmest er definisjonen på "en klassisk spansk by". Den mest kjente bygningen må være "Virgen del Consulo", som med sin blå kuppel må sies å være byens ... flaggskip. Altea ligger ved Spanias østkyst. Det betyr at du i sommermånedene nesten er garantert fint vær. Det er vanskelig å ikke være tilfreds med en reise til Altea, som sies å være en av de vakreste byene på Costa Blanca. Les mer
 • Valencia
  2 hoteller
  Valencia står som reisemål fremdeles litt i skyggen av Barcelona, men det er kun en fordel for deg som oppleve ekte spansk storbyliv. Valencia er kanskje mindre, men har masse å by på med et rikt kulturliv, spennende severdigheter og strender.

Populære hoteller i Valencia-regionen

Spania, Valencia-regionen, Benidorm
9,3
Fantastisk
444 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 57 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,0
Meget bra
3188 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
4485 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Valencia-regionen?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 68 anmeldelser