Reiser til Alicante 

Alicantes moderne fasade skjuler en stolt fortid. Brede boulevarder og frodige hager omgir det gamle sentrum, som ligger ved foten av et majestetisk fjell hvor festningen Santa Barbara vokter over byen. På vandring gjennom de historiske gatene vil du oppdage bygninger av historisk betydning, som kirkene Santa Maria og San Nicolas, begge ombygde moskeer fra maurernes epoke. Men den største attraksjonen er nok Alicantes hovedpromenade La Explanada. Det var Alicante sin egen arkitekt, Jose Guadiola Pico, som i 1867 designet La Explanada. Promenaden består av over 6 millioner røde, svarte og kremfargede fliser, og visjonen hans var å skape den perfekte promenade i ekte spansk stil. Mønsteret gjenspeiler middelhavsbølgene omkranset med palmetrær langs hele promenaden.  Hit kan du ta turen for å få en unik shoppingopplevelse når du utforsker markedet med alt av håndlagde smykker, vesker, tepper og mye mer. 

Gamlebyen i Alicante

Det historiske hjertet av Alicante er gamlebyen El Barrio, som er et av de vakreste stedene i byen, og er perfekt for en byvandring. I de smale, brosteinsbelagte gatene med balkonger som bugner av blomster, vil El Barrio garantert gi deg den ekte, spanske sjarmen. Om kvelden er El Barrio veldig populært både for de lokale og besøkende. Her finner du nemlig noen av de beste tapasbarene i Alicante, samt en rekke barer med et stort utvalg forfriskende cocktails.

Havnen i Alicante

Etter en dag på stranden er den vakre havnen i Alicante det rette stedet å slappe av på ettermiddagen og kvelden. Her i marinaen kan du se når de flotte båtene seiler utover horisonten, mens du nyter solnedgangen og etterhvert opplever det pulserende nattelivet i Marinaen. Med et mangfold av underholdningstilbud er dette et perfekt sted for alle.

Severdigheter 

 • Høyt over Alicante reiser Mounte Benacantil seg. Dette festningsverket fra middelalderen har tjent som alt fra byforsvar til fengsel, og er i dag en av de største severdighetene i Alicante. Her sitter historien i murene, og det er en fantastiske utsikt mot Benidorm.
 • Den historiske byen Elche, også kalt "Palmenes by" står på UNESCOs verdensarvliste og er vel verdt et besøk. Byen ligger 23 kilometer inn i landet fra Alicante og her finner du Europas største palmeplantasje, i tillegg kan du se Altamira slottet og det arkeologiske museet. 
 • Alicante har utallige attraksjoner å by på, men blant de mest fantastiske er øya Tabarca, som fremstår som en perle langs Costa Blanca. Tabarca ligger fem kilometer utenfor fastlandet, og båtturen fra havnen i Alicante tar cirka 45 minutter. Selve båtturen er en opplevelse i seg selv da sjøen rundt øya er et godt bevart havreservat, og fredet på grunn av den unike skjønnheten, en overflod av flora og fauna. Med sin fortid som "piratøya", bærer Tabarca fortsatt preg av sin turbulente historie, men bak de tykke murene skjuler det seg en sjarmerende liten landsby med hvite hus og en historisk kirke, et fyrtårn, museer og hoteller, som alle bidrar til øyas popularitet blant turister. 
 • Er du interessert i kulturhistorie bør du dra til den lille byen Orihuela som ligger cirka 20 kilometer inn i landet. Her kan du besøke den gotiske katedralen fra det 13. århundre som har både et barokkorgel og renessansekunst.
 • Alicante finner du Portillo slottet og Granja slottet fra det 18. århundre. Begge med fine balkonger og dekorative utsmykninger. For ikke å glemme Santago Apostol kirken og San Juan kunstmuseum, som inneholder statuen av Diablesa, en demon fra 1600-tallet, som bæres ved påskeprosesjon. 

Strendene 

Selvfølgelig dreier Costa Blanca seg i stor grad om strendene, men dette gjelder ikke bare for Alicante. En av de største fordelene med denne kyststrekningen er de godt utbygde og vedlikeholdte veiene som knytter de ulike feriestedene sammen. Du kan derfor enkelt utforske nye strender på Costa Blanca, som for eksempel Benidorm Torrevieja og  Altea.

Blant de mange solfylte strendene er Playa del Postiguet i Alicante verdt å besøke. Stranden er nesten en kilometer lang og ligger langs den lange strandpromenaden som pulserer av liv med et utvalg av barer og restauranter., altså et ideelt sted å nyte solen og strandlivet langs Costa Blanca.

Velkommen til Alicante med Escapeaway

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i området.

>>> Se våre Hideaways hoteller i Alicante

>>> Les mer om Valencia-regionen

>>> Les mer om Costa Blanca

>>> Les mer om Benidorm

>>> Les mer om Elche

>>> Les mer om Valencia

>>> Les mer om Spania

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Alicante

Populære hoteller i Alicante

Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,1
Meget bra
3157 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
9,2
Fantastisk
1891 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
4622 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Alicante?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser