Reiser til Alicante 

Alicante er en av de byene som er vanskelig å skrive om på to linjer. Kultur, strand, hav, godt vær, vakre gater, spennende severdigheter, egen flyplass, lekker mat og mye, mye mer venter på deg i Alicante. Book din reise til Alicante med Escapeaway i dag!

Det kan godt være at Spania ikke lenger er et eksotisk reisemål i norsk bevissthet, men det er allikevel noe unikt over Alicante og dens beliggenhet midt på Costa Blanca ved det blå Middelhavet. 

Alicantes moderne fasade skjuler en ærverdig fortid. Brede alleer og grønne hager innrammer det gamle sentrum ved foten av et fjell, hvor festningen Santa Barbara står på toppen å holder vakt over Alicante. I gatene finner man historisk viktige bygninger som kirkene Santa Maria og San Nicolas, hvor begge er ombyggede moskeer fra maurernes tid. Men Alicantes største attraksjon har naturen selv tatt hånd om - Den lange strandpromenaden med palmene som åpner Alicante mot havet. Denne promenaden impregnerer hele byen med sitt blide klima og klare lys. 

Utover denne perfekte beliggenheten mellom Costa del Sols hete og den kjøligere Costa Dorada mot nord, byr den "Hvite Kyst" på kilometervis av uberørte sandstrender. Ferierer du i denne vakre provinsen kan du utforske den gamle bydelen, Casco Antiguo, i selve Alicante by med dens smale brosteinsbelagte gater, tapasbarer og boutiques ved foten av Castiilo de Santa Barbara. Alicante har sin egen flyplass, "Alicante-Elche", så du er bare en kort flyreise unna din drømmeferie på Costa Blanca. 

Bestill din reise til Alicante som en samlet pakke inkl. fly, hotell og evt. leie av bil eller transport fra flyplassen til ditt hotell. Hvis du heller vil stå for reisen til Spania selv, kan du naturligvis også bare velge å bestille ditt opphold på egenhånd. 

Velkommen til Costa Blanca med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Alicante og andre reisemål i regionen hvor du bor på nøye utvalgte hotell på din ferie. 

>> Les også om reiser til Benidorm

Hoteller i Alicante

Populære hoteller i Alicante

Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
1184 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,9
Meget bra
2298 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
9,2
Fantastisk
1630 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta 

Jeg har her samlet litt informasjon og fakta til deg som skal reise til Alicante. Er du på utkikk etter mer inspirasjon til din reise kan jeg anbefale at du tar en titt på bloggen vår, hvor vi skriver reiseguider om Alicante og andre destinasjoner i Spania. Vi skriver om egne erfaringer fra reiser til Costa Blanca og du kan f.eks. lese emner som severdigheter, de mange vakre strendene, naturen, kulturlivet, maten og mye mer. 

Været 

En ferie i Alicante er sol, hav og sangria - dette fås i rikelige mengder hele året rundt. Temperaturen når en topp på rundt 30 grader om sommeren. I desember er den gjennomsnitlige temperaturen på rundt 12 grader. Uansett om du bruker ferien på de hvite strendene eller slapper av ved hotellbassenget, er det altså gode muligheter for å oppleve litt av hvert. 

Landskapet

Alicantes hvite sand komplimenteres av en vakker havn, som er det helt riktige stedet for en avslappende spasertur på slutten av ettermiddagen. Se når de flotte yachtene og skipene drar av sted mot den blå horisonten. Ved solnedgang må du, hvis du fortsatt har energi til det, ikke gå glipp av utsikten oppe fra byens klippeborg, Castillo de Santa Barbara. Den byr på formidable utsikter over kysten og byen under den røde himmel. 

Strendene 

Hva som angår Alicantes mange attraksjoner så er det ingen bedre steder enn å slappe av på øya Tabarca, som er en av de beste severdighetene på hele Costa Blanca. Kum fem kilometer unna fastlandet utgjør dens farvann et beskyttende havreservat, mens selve øya byr på et unikt innblikk i spansk historie. Øya som er kjent som "piratøya" på grunn av dens langvarige besettelse av pirater, har i dag status som Spanias minste bebodde øy. 

Tykke murer omkranser en samling finurlige bygninger, herunder en kirke og et fyrtårn, samt museer og hotell, som avspeiler Tabarcas popularitet blandt turistene. Med en fast befolkning på ferre enn 60 personer er denne fredelige øya en av de mest minneverdige stedene å oppleve i området. Den kan nås på 45 minutter fra byens havn. 

Costa Blanca handler naturligvis i høy grad om strendene, men ikke kun i Alicante. En av de største fordelene ved denne kyststrekningen er det fremragende veisystemet, som forbinner de forskjellige feriestedene. Med nær forbindelse til andre områder på Costa Blanca, som f.eks. Benidorm eller Albir, er det ingen risiko for at du løper tom for nye strender å utforske. 

Blandt de mange solrike strendene kan spesielt Playa del Postiguet anbefales. Denne stranden er nesten en kilometer bred, med palmeflankert promenade som summer av liv med tallrike barer og resturanter. 

Mat og drikke 

Når det gjelder de beste attraksjonene i Alicante får de skjønne strendene hard konkurranse av tapasbarene og de fremragende spanske resturantene i området. Byen byr på det beste av det lokale Costa Blanca kjøkkenet, men det er også en overflod av italienske og greske resturanter. For autentisk tapas bør du søke til området rundt rådhusplassen med mange tapasbarer. Her kan du starte din gastronomiske opplevelse. 

Har du smak for det eksotiske bør du besøke Carmen del Campillo Tea House i Alicante. De anlagte hagene og springvannet avspeiler seg i de arkitektoniske detaljer i det marokkansk-inspirerte huset. Her serveres det usedevanlige teer og lekre kaker i generøse mengder. Denne skjulte perlen er blandt de mest stemningsfulle opplevelsene i Alicante. 

Nattlivet 

Alicante har i likhet med andre byer i Costa Blanca en strandpromenade med nattliv. Går man inn i byen er det lett å finne barer, kafeer og nattklubber i flertall. 

Levante og Poniente Beach i Benidorm er kjent for deres livlige nattliv, hvor du er en rask kjøretur unna med taxi. Mange hotell også deres egne barer, resturanter og underholdningstilbud med mulighet for å nyte panoramautsikter over Middelhavet. 

Aktiv ferie

Er du glad i hester er Rancho La Ofra en av de attraksjonene i Alicante du ikke må gå glipp av. Fra ridning i skogen til trekking, er disse hestene ideelle ledsagere. Trekkingturer gjennom den omgivende dalen kan spesielt anbefales, hvor informative guider byr på kommentarer underveis. Og på slutten av turen blir det selvsagt servert tapas. 

Hvis du foretrekker hestekrefter av annen art, tilbyr Karting Alacant er rekke utfordrende baner, som kan utfordres av forskjellig kraft og størrelse. De to-personers "foreldre og barn karts" er et spesielt godt valg med ekstra ratt til å holde vognen på sporet. For de voksne vil 270cc Senior Karts med garanti på pulsen i været. 

Kulturlivet 

Alicante handler ikke kun om sol og nattliv, det er også masse av historisk sjarm og kulturarrangementer året rundt, hvor du har mulighet for å oppleve regionens tradisjoner. 

Er du interessert i kulturhistorie bør du dra til Orhuela og besøke den gotiske katedralen fra det 13. århundre. Katedralen inneholder et barok-orgel og renessanskunst. Andre eksempler på fin arkitektur og historie i Alicante finner du i Portillo palasset og Granja palasset fra det 18. århundre. Begge med fine balkonger og dekorative utsmykninger. For ikke å glemme Santago Apostol kirken og kunstmuseet San Juan-museet, som inneholder statuen av Diablesa, en demon fra 1600-tallet, som bæres ved påskeopptog. 

Severdigheter 

Høyt over Alicante hever Mounte Benacantil seg, som er en av de førende attraksjonene i Alicante. Etter å ha tjent som alt fra byforsvar til fengsel er dette middelalderlige festningsverket i dag blandt de beste severdighetene i Alicante. Her er det historiemettende murer og fantastiske utsikter mot Benidorm. Fra Alicante kan man gjøre en avstikker til Elche, som smykker seg med sine berømte palmehager og middelalderlige monumenter som Altamira paleet. Elches arkeologiske musem er også et besøk verdt. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Alicante?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser