Reiser til Benidorm

Benidorm ligger på Costa Blanca, den hvite kysten, som er en to hundre kilometer lang kyststrekning i det østlige Spania. Badebyen har i dag en opprinnelig, gammel del og en livlig, ny bydel med et bredt utvalg av barer, butikker og resturanter som tilbyr noe for enhver smak.  

Benidorms to største strender, Poniente og Levante, utgjør sammen mer enn seks kilometer med gylden sandstrand. La Cala-området er det sørligste ferieområdet i Benidorm og hjemsted for det største hotellet i Europa. Fornøyelsesparken Terra Mitica, som ligger kun ti minutter fra Benidorm sentrum, er med sine mange rutsjebaner og underholdning alltid en suksess å besøke med barn. 

Benidorm ligger femti kilometer nord for flyplassen i Alicante, og bilturen mellom byen og flyplassen tar mellom én time og halvannen time. På grunn av relativt kort flytid fra Norge, er Benidorm en populær feriedestinasjon hos nordmenn. 

 • For festglade gjester: Benidorms varierte og spennende natteliv tilbyr noe for enhver smak med sine store danseklubber, barer og underholdning.
 • For strandelskere: De to prisbelønnede strendene på Benidorms kyst har ren, gylden sand, hyggelige kaféer og rolige steder der man kan slappe av. 
 • For familier: Benidorm er et ferieparadis for barnefamilier, med badeland, akvarium og familievennlige strender.

>> Les mer om reiser til Torrevieja 

Informasjon og fakta

Benidorm var i tidligere tider en stille fiskerby, men i dag er denne summende badebyen ett av de mest populære feriemålene på det spanske fastlandet. Ferier til Benidorm er især populær hos dem som drømmer om en ferie med sol, hav og sand. Byen er kjent for sitt natteliv, men det er også mye annet å oppleve her; strender med Blått Flagg, autentiske tapasbarer og en forbløffende skyline. Benidorm anses gjerne for å være én av de beste feriedestinasjonene i Europa for familier, med sine fornøyelsesparker, badeland, naturreservater og en sjarmerende, gammel bydel. 

 • Språk: I Benidorm snakkes det spansk.
 • Valuta: Euro (€) benyttes. 
 • Lokal tid: Benidorm ligger i samme tidssone som Danmark
 • Fly til: Alicante Flyplass (ALC).
 • Flytid fra Norge: Cirka 4 timer
 • Turistinformasjon: Ytterligere informasjon om Benidorm finnes på de offisielle turisthjemmesidene.

Vær

En ferie i Benidorm handler om å nyte solen! Med sine sommertemperaturer som ofte ligger på nesten førti grader og milde vintre med gjennomsnittstemperatur på omkring tretten grader i januar, er det viktig å pakke med solkrem – slik er du helt klar til å besøke stranden! Det solrike været har naturligvis gjort Benidorm til én av Spanias mest populære feriedestinasjoner, og de omkringliggende fjellene har ført til at Benidorm ligger i ly for vinden på tre sider. Dette har ført til et behagelig klima og vær med solrike, varme somre og milde vintre – derfor er Benidorm er utmerket reisemål året rundt! Den varmeste perioden i året i Benidorm strekker seg fra mai til oktober, hvorav særlig juli og august kan være meget varme, til tross for en behagelig, nedkjølende bris fra havet. 

Strender

De fleste feriegjestene på Costa Blanca reiser hit på ferier for å nyte strandlivet, hvilket det er mye av i Benidorm. Dette levende, spanske kystområdet har solskinn nesten hele året og mange fristende sandstrender ved det glitrende Middelhavet.

Benidorm kan skilte med to vakre strender med Blått Flagg: Playa de Levante og Playa de Poniente, som hver for seg tilbyr ulike opplevelser. Levante er sentrum for aktiviteter, med sine mange muligheter for vannsport og et sammensatt utvalg av gjester som nyter stranden. Poniente er mer avdempet og et utmerket sted å koble helt av.

Hvis du vil utforske det krystallklare havet på ferie i Benidorm, bør du besøke den gamle fiskerbyen Moraira. Her har du mulighet til å dykke i havet og oppleve det fantastiske, maritime livet. 

Landskap

Benidorms Blå Flagg-strender er i verdensklasse, med sin gylne sand og sine rene omgivelser. Man kan velge i et stort utvalg av bukter, og en ti minutter lang båttur fra Pal Mas tar deg til naturreservatet på Isla de Benidorm. Herfra kan du nyte den vakre, fjellrike skylinen i Benidorm og i solnedgangen kan du oppleve utsikten over kysten fra en av klippene mellom strendene. 

Lokaltransport

Buss: Benidorm har fremragende busstilbud med stoppesteder spredt jevnt utover ferieområdet. Bussene går regelmessig, har rimelige billettpriser og benytter fargekodede ruter som er oversiktlige å forstå.  

Trikk: Man kan reise på dagsturer med trikker til en rimelig penge. Trikkene går til nabobyen Alicante, flyplassen, fornøyelsesparker og andre attraksjoner. Trikkene går cirka to ganger i timen. 

Drosje: Drosjer er det mange av i Benidorm, og rundt i området og på flyplassen finner du en rekke drosjeholdeplasser. Man kan også praie drosjer til kortere turer.  

Begivenheter

Fiesta-uken: Begynnelsen på november markerer starten på Benidorms fiesta-uke, hvor man feirer byens skytshelgen, St James. Festlighetene strekker seg over seks dager og omfatter religiøse prosesjoner, fester, konkurranser og til slutt et stort fyrverkeri på stranden.

Sommerfestivalen: I august er Benidorm vert for Electrobeach, som er en todages festival med store navn fra elektronikamusikkens verden. Konsertene foregår utendørs med god plass til publikum og mulighet til å danse i de varme nettene. De største trekkplastrene har vært navn som Richie Hawtin og Carl Cox.

Severdigheter

Mange reiser på ferie til Benidorm for å slappe av på hotellet og ved vannet, men det finnes også et rikelig utvalg av attraksjoner og aktivitet i området. I og omkring Benidorm ligger for eksempel flere store fornøyelsesparker, som er særlig populære blant barn og andre ungdommelige sjeler. Til tross for de mange hotellene som preget byen i østlig og vestlig retning, har Benidorm én sjarmerende, gammel bydel med smale, svingete, brosteinsbelagte gater, der man kan oppleve det genuine Spania. Her kan du også oppleve et pulserende natteliv og det finnes rikholdige muligheter til å slukke sulten på de mange, hyggelige tapasbarene. 

Selv omdreiningspunktet for de fleste ferier i Benidorm er som nevnt de kilometerlange strendene. Dersom du ønsker et avbrekk fra strandlivet, kan vi anbefale et besøk i den gamle bydelen, hvor du i gågaten kan besøke klesbutikker, fortauskaféer, resturanter og barer. Opplev den gamle kirken eller slå deg ned i skyggen og betrakt gatelivet i denne sjarmerende delen av byen. 

Én av fordelene ved å bo i Benidorm er den ideelle beliggenheten mellom andre attraksjoner på Costa Blanca, blant annet den spennende byen Alicante. Med andre ord er det mye å oppleve, og dette området er rimeligere enn andre populære spanske reisemål. 

Dersom du benytter leiebil i Benidorm, er det også mulig å besøke noen av de andre byene langs Middelhavskysten og på den Iberiske halvøyen, som også kan vise til mange spennende kultur- og naturseverdigheter. 

Mat og drikke

Med sine mange gjester fra Nord-Europa er det ikke overraskende et godt utvalg av kaféer, barer og britiske puber i Benidorm og på resten av Costa Blanca. Dersom du ønsker å oppleve det autentiske, spanske kjøkkenet, kan du besøke en av de mange, hyggelige tapasbarene i den gamle bydelen, hvor du også finner franske og algeriske restauranter.

Der er et stort kinesisk miljø i Benidorm, hvilket betyr gode muligheter til å prøve kinesisk mat i ferien. Området omkring sentrum er tettpakket med resturanter som holder høy standard, der du kan smake på den lokale spesialiteten jamón, lufttørket skinke og et utvalg av regionale viner fra Jalon-dalen.

Dersom du ønsker et enda større utvalg av matretter, kan du besøke resturanter i Alicante på steder som Javea, som ligger langs kysten og er kjent for sine fiskeretter og fantastiske resturanter.

Nattelivet

Til tross for at det store trekkplasteret i Benidorm er strender og vannsport, reiser mange på ferie hit for å oppleve Benidorms legendariske natteliv. Med mer enn 800 barer å velge mellom, som konkurrerer hardt med hverandre for å tiltrekke seg besøkende, går du aldri tom for muligheter i området. Temabarer, britiske puber og spanske tapasbarer finnes i overflod, og du vil enkelt finne en sportsbar der du kan se en spennende fotballkamp. 

Mange av disse stedene er konsentrert omkring Playa Levante-området og hovedstrøket i den gamle bydelen. Dersom du drømmer om en livlig kveld som passer for reisende i alle aldre, kan vi anbefale det berømte Benidorm Palace. Her kan du nyte cabaretforestillinger om kveldene med kjente artister fra hele verden, inkludert middag. 

På barene i Benidorm kan du oppleve levende musikk, standup og karaoke.  

Aktiv ferie

Med rene strender og et behagelig klima året rundt er vannsport én av de mest populære aktivitetene hos feriereisende som besøker Benidorm. Bli med på tur rundt Isla de Benidorm i båt med glassbunn – i det hele tatt er det mange muligheter til å bruke tid på seilsport. Innover i landet kan man besøke Karting de Finestrat, som er en gokart-bane med karts som har topphastighet på hele 130 km/t, og bli med på en 4x4 Jeep Safari i innlandet.

Kultur

Selv om der er fest i Benidorm hver kveld, tilbyr byen også en rekke andre arrangementer og festivaler hvert år, for eksempel feiring av Benidorms skytshelgener i november. Denne uken vekkes byen for alvor til live med fotballkonkurranser, religiøse opptog, fyrverkeri og dansing. En annen festlig opplevelse er karnevalet, som løper av stabelen i februar, rett før fasten. Denne uken byr på utkledningskonkurranser, fargerike parader, festmåltider og en lokal tradisjon for å begrave sardiner. Endelig kan du innlede det nye året i Benidorm på Plaza Triangular, som byr på en elektrisk nyttårsatmosfære.

Familiemoro 

Benidorm er ideell for familier, ettersom at det er mye å oppleve for de yngste. Uavhengig av hvorvidt dere drømmer om adrenalinkick eller enklere familiemoro, har Benidorms temaparker og badeland noe for enhver smak. Opplev rutsjebaner, svømmebasseng og moro i solen i Aqua Natura, som tilbyr et fantastisk utvalg av attraksjoner for både små og store. Dersom dere heller foretrekker aktiviteter på land, kan dere besøke temaparken Terra Mitica. Her er det masser av moro som vil få adrenalinet til å pumpe, men også roligere opplevelser for de yngste barna. 

Naturopplevelser

Det er mange muligheter til å komme tett på natur og dyreliv i Benidorm. Én av de mest populære dyreparkene i hele ferieområdet er Mundomar, der man først og fremst kan se tropiske dyr. De mest spennende dyrene er delfiner og sjøløver, som alltid tiltrekker seg mange tilskuere; det er til og med mulig å svømme med dem! 

Hvis du vil utforske områdets naturlige skjønnhet og dyreliv i ditt eget tempo, bør du reise en tur til Isla de Benidorm. Dette naturreservatet ligger en kort seiltur utenfor kysten og er hjemsted for en stor bestand av påfugler og mange fargerike blomster. 

Derfor bør du reise på ferie til Benidorm

Benidorm er en summende badeby med et godt omdømme. Med sin beliggenhet på solrike Costa Blanca, er dette én av de originale, spanske badebyene. Her ligger et stort utvalg av strandhoteller rett ved den vakre, gylne stranden, kun et steinkast fra butikker, resturanter og barer. Det livlige nattelivet gjør byen populær blant venner som reiser sammen på ferie, samtidig som at det nærliggende badelandet Aqualandia også gjør dette stedet til et fantastisk feriemål for familier.

Tilbring dagen i solskinnet på Playa de Levante, opplev de mange vannsportsaktivitetene, nyt livet på en solseng eller spaser langs den travle promenaden og smak på en god frokost eller en drink. Benidorm har mange fantastiske attraksjoner innenfor kort rekkevidde, herunder eget badeland, fornøyelsesparker og spennende markeder. Sørg for å spare litt energi til kveldene, ettersom at Benidorm har et legendarisk natteliv. Hvis du reiser med barn, bør du ta dem med på et spennende middagsshow, mens den festglade gjest bør søke mot det sentrale strøket for det beste utvalget av barer og klubber.  

Slik bestiller du en billig reise til Benidorm med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker reise til Benidorm, med mulighet for avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Våre smarte søkemaskiner støvsuger internett for de beste prisene på flybilletter med rutefly og kombinerer dem med utvalgte hoteller i Benidorm. Det hele samles i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, slik at du får det beste av begge verdener. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige sikkerhet. Tilføy leiebil til pakken for en ultimat opplevelse når du kommer frem. God tur! 

Turistinformasjon

Hvis du ønsker mer informasjon om din reise, er turistkontoret et godt sted å starte. På deres offisielle hjemmeside kan du finne gode tips og råd til din ferie.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Benidorm

Populære hoteller i Benidorm

Spania, Valencia-regionen, Benidorm
 • Nærmeste flyplass: 57 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Spania, Valencia-regionen, Benidorm
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Svømmebasseng
Spania, Valencia-regionen, Benidorm
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Svømmebasseng