Reiser til Thailand

Thailand har alt! Storslått natur, deilige hvite sandstrender, lekker mat, et behagelig klima, imponerende severdigheter og ikke minst en alltid smilende og gjestfri befolkning. Du kan oppleve det vakreste Thailand har å by på under havet på Koh Samui, nyte den fantastiske naturen og den avslappende stemningen i Krabi, la deg overvelde av de unike templene og palassene i alltid sprudlende Bangkok eller slappe av på Phukets paradisiske strender.

Velkommen til Thailand med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Thailand der du bor i håndplukkede feriehus og hoteller på ferien din. 

På min første reise til Thailand for knapt 15 år siden mistet jeg helt pusten over hvor nydelig det var. Jeg har reist mye hele mitt liv, og er kanskje litt bortskjemt med storslått natur og eksotiske reiseopplevelser. Men dette landskapet med svaiende palmer, grønne fjell og kritthvite sandstrender som bredte seg ut under meg ved innflygningen til Thailands største øy, Phuket, var som tatt ut fra de mest glitrende sidene i min indre drømmereisekatalog. 

Jeg falt umiddelbart for Thailand. For den slående naturen, den enestående kulturen og for alle de uforglemmelige opplevelsene jeg alltid har med hjem i kofferten derfra. For la meg si det med én gang: Thailand er ikke så lett å bli ferdig med, og jeg har nesten ikke tall på hvor mange ganger jeg har reist tilbake siden mitt første besøk. Hvis du fremdeles har Thailand til gode, gjør du lurt i å forberede deg på et langvarig kjærlighetsforhold. 

Smilets land

Thailand kalles også Smilets Land, noe som ikke er overdrevet. Overalt møtes du med et smil og en overveldende gjestfrihet. Thaienes åpenlyse hjertevarme og hjelpsomhet overfor fremmede kan ikke annet enn å gjøre ditt opphold til en fryd. 95% av Thailands befolkning er buddhister, og med buddhismens tro på reinkarnasjon, karma og respekt for alt liv venter det deg et møte med et usedvanlig vennlig og romslig folkeferd. Det er nesten overflødig å tilføye at servicen på hoteller og restauranter generelt er av meget høy kvalitet. Gled deg – og smil tilbake. 

"Å innta ris"

En reise til Thailand er også en reise i det thailandske kjøkkenet, som med god grunn er kjent og elsket i hele verden. Et hav av farger, dufter og smaksinntrykk venter deg i Smilets Land. Thailand bugner av ferske råvarer, og på de lokale restaurantene finner du et stort utvalg av lynstekte wokretter der grønnsaker bevarer sprøhet og farge, og der kjøtt og fisk er saftig og velsmakende. De fleste rettene serveres med et sett spisepinner og aromatisk, dampet jasminris. Ris er faktisk så sentralt i den thailandske matkulturen at det å spise simpelthen heter kin khao, som best kan oversettes med "å innta ris". Thaiene spiser ofte ute, så gatebildet er prydet med et stort utvalg av restauranter, gatekjøkkener og de såkalte rót khén, som er mobile mopedkjøkkener. 

Opplev Thailand med Escapeaway 

Hos Escapeaway finner du reiser til flere forskjellige regioner i Thailand, deriblant til Phuket, Krabi, Koh Samui, Hua Hin, Koh Samet og Bangkok. Du bestemmer selv ruten og antall dager du vil feriere i Thailand. Alle hoteller i vår onlinekatalog er nøye utvalgte, og vi kaller dem håndplukkede hideaways. Har du spørsmål om våre reiser eller ønsker et godt råd til valg av hotell, er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie i Thailand med Escapeaway!
Hilsen Iben

>> Les også om reiser til Indonesia
>> Book et luksushotell i Thailand

Reisemål i Thailand

 • Gjesteanmeldelser 7,5
  Phuket
  61 hoteller
  Phuket er utvilsomt en av Thailands mest populære feriemål. Her er både rom for å dasse i solen, gå på spennende utflukter, danse i nattelivet og være aktiv på land og i vann.
 • Koh Samui
  60 hoteller
  Den thailandske øya Koh Samui er kjent for sine hvite sandstrender, små, sjarmerende fiskelandsbyer og frodige landskap. Perfekt for deg som elsker snorkling, dykking, paddleboarding og utforske havet i en havkajakk.
 • Krabi
  34 hoteller
  Krabi er best kjent for sine kritthvite sandstrender, dramatiske kalksteinsklipper og mangroveskoger. Lei en havkajakk og utforske de mange små dråpestensgrottene eller nyt en fersk kokosnøtt under de svingete, slanke palmene.
 • Gjesteanmeldelser 7,3
  Hua Hin
  12 hoteller
  Store, fine sandstrender, et koselig og livlig sentrum, massasje på stranden og sjømat ad libitum er det som karakteriserer Thailands eldste badeby Hua Hin, som du finner bare 3 timers kjøretur fra hovedstaden Bangkok.
 • Bangkok
  10 hoteller
  Bangkok er hovedstaden i Thailand og kontrastenes by; gatekjøkken og gourmetrestauranter. Overdådige templer og palasser. Små, lokale markeder og store kjøpesentre. Liv og røre, men også vakre grønne parkområder. Her finner du alt og litt av hvert!
 • Khao Lak
  4 hoteller
  Khao Lak er en omkring 25 kilometer lang kyststrekning på den vakre Andaman-kysten nord for Phuket. Her kan du og familien nyte ferien på en perlerekke av vakre strender, som har en roligere atmosfære enn den man finner på den populære ferieøya mot sør.

Populære hoteller i Thailand

Thailand, Koh Samui, Mae Nam
9,5
Fantastisk
544 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Thailand, Koh Samui, Chaweng
9,6
Fantastisk
4143 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Phuket, Kata
8,8
Meget bra
2033 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter

Her har jeg valgt ut noen av de mange severdighetene du kan oppleve på din ferie i Thailand. Hvis du har lyst til å lese mer om andre severdigheter i Thailand, anbefaler jeg deg å lese bloggen vår om reiser der du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse, og god reise!

Bangkok

Bangkok er ikke bare Thailands hovedstad, men også landets økonomiske, politiske og kulturelle sentrum, samt et av verdens største reisemål med over 12 millioner utenlandske og 27 millioner thailandske besøkende hvert år. 

Blant byens største severdigheter finner vi Grand Palace, som har vært den offisielle residensen for kongene av Siam (og senere Thailand) siden 1782, byens store buddhistiske templer, deriblant Wat Phra Kaew, Wat Pho og Wat Arun, de hinduistiske monumentene Sao Chingcha og San Thao Maha Prom, Jim Thompson House som er et flott eksempel på tradisjonell thailandsk arkitektur, museene Bangkok National Museum og Royal Barge National Museum – og mye mer. 

Dessuten kan en tur på en av byens mange cruise og båtturer i kanalene Chao Phraya og Thonburi anbefales – og ikke minst et besøk på et av byens mange fargerike og livlige markeder. 

Phi Phi

Phi Phi er en øygruppe som ligger mellom den store øya Phuket og den vestlige delen av Malacca-kysten i Krabi-provinsen. Øygruppa ble for alvor et verdenskjent reisemål etter at dens nærmest paradisiske strender og kystlandskaper opptrådte som kulisse i filmen "The Beach" i år 2000. 

Ko Phi Phi Don er den største, mest befolkede og mest kjente av øyene i øygruppa, og dermed også den mest besøkte, men strendene på den nest største øya, Ko Phi Phi Lee, besøkes også av mange strandgjester og turister fra hele verden. Resten av øyene i øygruppa, derunder Bida Nok, Bida Nai og Ko Mai Phai, er ikke mer enn store kalksteinsklipper ute i havet. 

Øyene kan nås med både speedbåter og de såkalte longtail-båtene fra Krabi by eller forskjellige havner i Phuket-provinsen. 

Khao Yai nasjonalpark

Khao Yai National Park ligger på den sørvestlige grensen av Khorat-platået, og er en av Thailands mest berømte og spennende naturattraksjoner og landets tredje største nasjonalpark med et areal på over 300 kvadratkilometer. 

Parken er blant annet kjent for å romme det 1351 meter høye fjellet Khao Rom fossefallene Heo Narok og Heo Suwat som også opptrådte i filmen "The Beach" med Phi Phi. Parken rommer blant annet 3000 forskjellige plantearter, 320 fuglearter og 66 pattedyrarter, deriblant kragebjørn, indiske elefanter, gaurkveg (indisk bison), forskjellige apearter, muntjaker (bjeffehjort) og villsvin. 

14. juli 2005 ble parken, sammen med andre parker i samme område og Dong Phaya Yen-fjellene lenger nord, utnevnt til verdensarv av UNESCO under navnet Dong Phaya Yen-Khao Yay Forest Complex

Informasjon om Thailand

Nedenfor har jeg samlet litt informasjon og fakta om Thailand, som regionens geografi, befolkning, grunnlov, religion og språk, som kan tjene som inspirasjon til din ferie i Thailand. Hvis du ønsker å finne mer inspirasjon til din reise anbefaler jeg deg å besøke bloggen vår, som er spekket med spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Med sine 513 120 kvadratkilometer er Thailand litt større enn Spania og mer enn 100 000 kvadratkilometer større enn Norge. Landet grenser mot Myanmar (tidl. Burma) og Laos i nord, Laos og Kambodsja i øst, Siambukta og Malaysia i sør, og Andamanhavet og den sørlige delen av Myanmar i vest. På havsiden grenser landet mot Vietnam i Siambukta mot sørøst, og mot Indonesia og India i Andamanhavet i sørvest. 

Thailand har en befolkning på omtrent 70 millioner, derav litt over halvparten bor i de landlige distriktene, særlig i risoppdyrkede områder i de sentrale, nordøstlige og nordlige regionene, mens litt under halvparten av befolkningen lever i byene. Mange av disse bor i og rundt hovedstaden Bangkok, som sammen med områdene rund huser omtrent 16 millioner innbyggere. 

Thailands regjeringssponsede familieplanleggingsprogrammer resulterte i et dramatisk fall i befolkningsveksten fra 3,1% i 1960 til omtrent 0,4% i dag. I 1970 bodde det f.eks. 5,7 personer i gjennomsnitt i en thailandsk husstand, mens det samme antallet i dag kun er 3,7 personer. 

Grunnlov og politikk

Thailand er et konstitusjonelt monarki, der statsministeren er regjeringssjef og en arvelig monark er statsoverhode. Domstolen er i prinsippet uavhengig av den utøvende og lovgivende makten, men rettsavgjørelser i Thailand anses av mange for å være basert på politiske vurderinger snarere enn på eksisterende lov. 

Siden mai 2014 har Thailand vært styrt av en de facto militærjunta som kaller seg for "det nasjonale rådet for fred og orden". Landet har i det hele tatt en lang tradisjon for militærkupp og skiftende grunnlover. Siden 1932 har landet hatt hele 17 militærkupp og 20 konstitusjoner, derunder den siste grunnloven fra 2017 (som gjelder i dag). I samme periode har Thailand både vært ledet av demokratisk valgte regjeringer og av autokratiske militærjuntaer uten folkelig mandat, men felles for alle regjeringene – uansett om de har vært autokratiske eller demokratiske – har vært at de har anerkjent en arvelig monark som statsoverhode. 

De fleste av landets militærkupp har vært ublodige og ikke ført til en revolusjoner endring av landets politikk, noe som blant annet tilskrives monarkiets stabiliserende funksjon i det ellers politisk svært omskiftelige thailandske samfunnet. 

Religion

Thailands mest utbredte religion er buddhisme, som hele 94,6% av befolkningen bekjenner seg til. Den nest største religiøse gruppen i Thailand er muslimer, som utgjør 4,9% av befolkningen (derav størsteparten er sunni-muslimer), mens 1,17% av befolkningen er kristne og under 1% av befolkningen er hinduer, sikher, jøder, konfusianister eller ateister. 

Språk

Thailands offisielle språk er thailandsk, som er et tai-kadai-språk nært beslektet med laotisk, shan-språket i Myanmar og mange andre mindre språk som snakkes i en bue fra Hainan til Yunnan, sør for den kinesiske grensen. Thailandsk er også hovedmålet i utdannelsessystemet og i den offentlige sektoren. 

I tillegg har 62 andre språk i landet blitt anerkjent av den monarkiske thai-regjeringen i en rapport til FN i 2011. Men disse språkene anerkjennes ikke i den nasjonale folketellingen, som kun anerkjenner fire dialekter av thailandsk som tilsvarer regionale versjoner av thailandsk. 

Engelsk er et obligatorisk fag i den thailandske undervisningen, men det er likevel et fåtall thailendere som snakker engelsk, spesielt utenfor de store byene. Konsentrasjonen av thailendere som snakker engelsk er naturlig nok størst i de mest turistifiserte områdene i landet. 

Hva sier gjestene i Thailand?

7,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 26 anmeldelser