Reiser til Bangkok

Thailands hektiske hovedstad, Bangkok, er noe helt spesielt. Her kan du se frem til noen av Sørøstasias mest imponerende severdigheter, et veldig livlig natteliv, en matentusiasts mekka og enhver shopaholics paradis. Kanskje du har nok med noen dager i Bangkok, men det er så mye å se og oppleve at jeg synest du må være litt lenger. Og hvis du trenger ro midt i den sprudlende byen, finner du det i det meste av de gjemmestedene Escapeaway har håndplukket for deg. Velkommen til Bangkok med Escapeaway, vi er spesialister på reiser der du bor i håndplukkede hoteller.

Jeg glemmer aldrig mit første besøg i Bangkok. Bangkok sover aldrig. Det gjorde den derfor heller ikke, da jeg for snart mange år siden landede en tidlig morgen. Varmen slog mig i møde som en dejlig, tung dyne, da jeg steg ud af flyet, og på vej ind til centrum myldrede byen mere og mere frem. De historiske og kulturelle seværdigheder er overvældende og uforglemmelige, og den hektiske stemning i gaderne og på floderne danner en spændende kontrast til templernes ro. Det er ikke kun mit første besøg i Bangkok, jeg aldrig glemmer – det er hvert eneste besøg.

Thailands mest hellige

Jeg anbefaler at du ikke legger for mange faste planer for ditt besøk til Bangkok. Programmet må ikke være for pakket, fordi det må være rom for deg å fordype deg i besøkene til de imponerende templene og palassene. Det må også være plass til å sette deg ned ved en fortausrestaurant mens du betrakter livet i gatene. Til slutt må det være plass til å shoppe hvis du blir fristet av de store, internasjonale kjøpesentrene eller utrolige markeder, som det flytende markedet, nattmarkedet på Silom Road, det store helgemarkedet på Siam Square eller det duftende blomstermarkedet Pak Klong Talad .

Hvis der er én seværdighed, som du absolut ikke må gå glip af under din ferie i Bangkok, er det Grand Palace, den tidligere kongeresidens, og én af de mest spektakulære bygningsværker i Sydøstasien. Glæd dig til et overflødighedshorn af guld og ædelstene. I paladsets kompleks ligger også Wat Phra Kaew templet med den legendariske smaragd-Buddha, der er omhyggeligt udskåret af én enkelt blok af jade. Templet anses for at være Thailands mest hellige, og det er kongen selv, der skifter tøjet på Buddhaen i takt med årstiderne. Det er ikke alle Buddhaer forundt…

Nyttår på gatekjøkkenet

Min venninne feiret en gang nyttårsaften med sin mann og tre barn på et gatekjøkken i Bangkok. Enkel daglig mat serveres i plastboller på et vaklende bord midt i byens virvar. Her hadde familien den beste maten på ferien og ville derfor returnere og feire nyttår her. Nevnte jeg at min venninnes mann er kokk? Han faller ikke for hva som helst på en tallerken. Mitt poeng er at jeg tror du snyter deg selv hvis du hopper over gatekjøkkenene på ferien din i Bangkok. De ser ikke ut som stort, men de smaker mye mer!

Hvis du ikke liker gatekjøkken eller trenger mer fred enn gatene kan tilby når du skal utforske thailandsk mat, så er det mange endeløse spisesteder i Bangkok. Du kan nyte utsøkte gourmetmiddager i elegante omgivelser og flotte små restauranter i byens ulike nabolag når du reiser til Bangkok. Bon appetit!

Riktig god reise til Bangkok

På Escapeaway kan du velge mellom unike, små boutiquehoteller, elegante luksus suiter og koselige, god standard hoteller med en spesiell atmosfære. Uansett hvor og hvordan du vil bo, kan du stole på at Escapeaway omhyggelig har valgt ut ditt neste gjemmested i Bangkok. Det er også åpenbart å kombinere en byferie i Bangkok med en avslappende strandferie på et av våre andre destinasjoner i Thailand, som for eksempel Krabi, Phuket eller Koh Samui. Hos Escapeaway kan du selv bestemme hvordan din reise til Thailand skal se ut - Riktig god ferie!

Hoteller i Bangkok

Populære hoteller i Bangkok

Thailand, Bangkok
9,6
Fantastisk
589 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Thailand, Bangkok
8,8
Meget bra
2580 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Thailand, Bangkok
9,0
Fantastisk
341 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Severdigheter

Jeg har valgt noen av de mange severdighetene du har muligheten til å oppleve på ferien din i Bangkok. Hvis du vil lese mer om andre severdigheter i Bangkok, anbefaler jeg å lese vår blogg med ferieinspirasjoner, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Det store palass

Det store palasset - offisielt kalt Phra Borom Maha Ratcha Wang - er et stort kompleks av templer, bygninger, haller og paviljonger, omgitt av åpne plener, hager og gårdsrom, som har vært den offisielle residensen til kongene i Siam (og senere Thailand) siden 1782. Kongen, hans domstol og hans kongelige regjering bodde og handlet på palassets grunn til 1925.
 
Siden den gang har de thailandske kongene bodd andre steder, men storpalasset brukes fremdeles til offisielle arrangementer, inkludert flere kongelige seremonier og statlige funksjoner. Den er derfor bare delvis åpent for publikum.

Wat Phrae Kaew

Wat Phra Kaew, offisielt kjent som Wat Phra Si Rattana Satsadaram, regnes som det mest hellige buddhisttempelet kalt "wat" i Thailand.
 
Tempelet, som ligger i det historiske sentrum av Bangkok og en del av det store palasset (se beskrivelse ovenfor), er spesielt kjent for å huse den berømte "smaragdstatuen" av Buddha, regnet som kongedømmet Thailands palladion, hvorav nasjonens sikkerhet avhenger (palladion = et eldgammelt hellig bilde eller eldgammelt hellig skikkelse som sikrer velstand og sikkerhet for en by eller nasjon; begrepet har sin opprinnelse i den antikke greske verden der det var et hellig bilde av Pallas (Athena)).
 
Den ca. 66 centimeter høye statuen viser Buddha som sitter på en pidestall under en praktfull baldakin i en meditativ posisjon, med høyre ben hvilende på venstre side, kledd i et kostyme av gull som varierer med årstidene. Erstatningen av Buddhas drakt gjøres av den thailandske kongen eller et annet kongelig medlem. I motsetning til statuens navn er ikke drakten laget av smaragd, men av jadestein.
 
I følge en legende dukket Buddha-figuren opp i India, der vismannen Nagasena profeterte at smaragd Buddha ville bringe "velstand og storhet til ethvert land den er bosatt". Det er ikke minst på grunn av denne legenden at Buddha-statuen er æret i Thailand som nasjonens velgjører og beskytter.

Markeder

Bangkok er kjent for sine mange fargerike- og rimelige markeder, hvor du kan finne litt av hvert og samtidig snuse på byens spesielle markedstemning.
 
Et av de mest kjente og største markedene er Pratunam Market, som også er Thailands største klesmarked. Markedet, som ligger i krysset mellom gatene Ratchaprarop og Phetburi i Ratchathewi-distriktet, inkluderer butikker og utendørsboder, hvor sistnevnte hovedsakelig er rettet mot turister. Det er kanskje det billigste markedet for klær og tekstilkjøp i Bangkok. Andre ofte brukte varer inkluderer klokker og håndverk.
 
Et annet kjent marked i Bangkok er Chatuchak Weekend Market, også kjent som JJ Market, som er det største markedet i Thailand. Den har mer enn 15.000 boder, fordelt på 27 seksjoner. Chatuchak Market selger mange forskjellige slags varer, inkludert planter, antikviteter, elektronikk, kosmetikk, keramikk, møbler, tilbehør til hjemmet, klær, bøker, kjæledyr, mat og drikke. Det er også verdens største og mest varierte helgemarked med rundt 200.000 - 300.000 besøkende på daglig basis.

Information og fakta

En tur til Bangkok kan være din inngangsport til østens eventyrlige opplevelsesverden. I Thailand, som er den mest populære destinasjonen i Asia, kan du finne alt ditt hjerte ønsker. Bangkok kan tillate deg å utforske steder som det praktfulle 'Wat Pra Kaew' tempelet, bygget i 1782, som er et av Asias mest gullbelagte buddhisttempler. På samme måte kan den vakre 'Wat Arun' anbefales, som på dansk vil bli tolket som Temple of Dawn. Templets ikoniske tårn, som vender ut mot Bangkoks metropol, er absolutt verdt et besøk, og en uforglemmelig opplevelse. Hvis du derimot foretrekker shopping i storbyen, kan du velge det populære 'Siam' -området, hvor du enkelt kan glemme tid og sted blant verdens motebutikker og kjøpesentre. På samme måte kan det populære Chinatown anbefales, med sine små boder og sjarmerende gatemarkedsatmosfære. Jeg har samlet noen fakta og informasjon om Thailand.

Geografi og befolkning

Bangkok, som på Thai kalles Krung Thep Maha Nakhon eller ganske enkelt Krung Thep, er Thailands hovedstad og mest folkerike by. Byen er spredt over 1 568 kvadratkilometer sentrert rundt elven Chao Phraya i sentrum av Thailand og har en befolkning på over 8 millioner, noe som tilsvarer 12,6 prosent av landets befolkning.
 
Over 14 millioner mennesker (22,2 prosent av landets befolkning) bor i Bangkoks omliggende hovedstadsområde, noe som gjør hovedstaden til en ekstremt såkalt primatby (dvs. en by som er proporsjonalt mye større enn alle andre byer i landet).

Klima og vær

Som de meste av Thailand har Bangkok et tropisk savanneklima som er påvirket av det sørasiatiske monsunsystemet. Den har tre årstider: varm, regnfull og kjølig, selv om temperaturen er høy hele året og bare varierer med 5 grader fra den kjøligste til den varmeste måneden. Regntiden begynner i midten av mai og varer til oktober, da tar den tørre og kjølige monsunen over og varer til februar.
 
Årets varmeste måned er april med et gjennomsnitt på 31 grader, fulgt av mars, juni, juli og august med et gjennomsnitt på 30 grader, mens den kjøligste måneden i året er desember med et gjennomsnitt på 26 grader, etterfulgt av januar med et gjennomsnitt på 27 grader, samt februar og november med 28 grader i gjennomsnitt.
 
Mest nedbør er det i September, med et gjennomsnitt på 220 mm, etterfulgt av oktober med et gjennomsnitt på 190 mm, med minst nedbør i desember, januar og februar med bare 10 mm i gjennomsnitt.

Transport

Vegnett
 
Fire og fire motorveier forbinder de forskjellige områdene i byen og forgrener seg til mindre gater (kalt "soi") som forbinder de lokale bydelene. Elleve broer over Chao Phraya-elven forbinder de to sidene av byen, mens flere motorveier fører trafikk inn og ut av sentrum og forbinder byen med provinsene i nærheten.

Busser og taxi

Busser, minibusser og såkalt "song thaeo" (pick-up´er eller små lastebiler omgjort til en mindre buss/ tor taxi) tilbyr sin tjeneste på totalt 470 ruter i hele byen. Et eget bussystem som tilbyr en rute fra forretningsområdet Sathon til Ratchaphruek på den vestlige siden av byen har vært i drift siden 2010.

Taxier er allestedsnærværende i Bangkok og er en populær transportform. Drosjer kommer i tre former; biler, motorsykler og trehjulssykler kalt "tuk-tuk". Det er rundt 106.050 biler, 58.276 motorsykler og 8.996 tuk-tuk er registrert for bruk som taxier i Bangkok. Taxameter er påbudt for biltaxi siden 1992, mens priser for en tur i tuk-tuk-drosjene vanligvis forhandles.

Metro/tog

Bangkok er for tiden servet med tre raske transportsystemer: det underjordiske metrosystemet MRT, samt Airport Rail Link og BTS Skytrain, som begge er transportsystemer over bakken.

Bangkok huser desuten Hua Lamphong Railway Station, som er hovedterminalen for det nasjonale jernbanenet, og som drives af State Railway of Thailand (SRT).

Vannbusser

Selv om vannbasert transport har en mindre fremtredende rolle i Bangkok enn tidligere, spiller den fortsatt en viktig rolle. Flere ruter med vannbusser betjener dermed pendlere i byen til daglig. I tillegg er det totalt 15 ruter på elven Chao Phraya, betjenes av de legendariske thailandske longtailbåtene.

Flyplasser 

Bangkok er et av Asias travleste luftrom. Det er to kommersielle flyplasser i byen, den eldre Don Mueang internasjonale flyplass og den nye Bangkok internasjonale flyplass, ofte kjent som Suvarnabhumi.

Suvarnabhumi, som erstattet Don Mueang som Bangkoks største flyplass etter åpning i 2006, ligger ca. 25 kilometer øst for byen og har mer enn 53 millioner passasjerer årlig.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her