Reiser til Hua Hin

Den fine, brede sandstranden i Hua Hin strekker seg over 5 km og har tiltrukket sol-sultne feriegjester de siste 100 årene. Hua Hin er Thailands eldste badeby og er samtidig favoritten til den thailandske kongelige familien. Byen er en sjarmerende blanding av nytt og gammelt, her vil du oppleve en avslappet og autentisk atmosfære. Enten du vil gå på en voksenferie eller om du tar hele familien med på din reise til Hua Hin, er byen et herlig og innbydende reisemål med et variert utvalg av gode hoteller og villaer. På Escapeaway Reiser har vi håndplukket et utvalg av de beste gjemmestedene for deg, slik at du får de riktige bildene på din neste drømmetur til Hua Hin.

Et imponerende kongelig palass, en historisk jernbanestasjon, landets eldste golfbane, en fiskehavn, et fargerikt nattmarked, vakre templer, en herlig sandstrand og en rekke fantastiske hoteller. Det er det som venter deg på din neste ferie i Hua Hin. Byen ligger i Siam-bukten ca. 200 km sør for Bangkok, og du kan kjøre hit på ca. 3 timer. Dette gjør Hua Hin åpenbart for deg som flyr til Bangkok og som evt. ønsker å kombinere en byferie i Bangkok med en strandferie i Hua Hin. Strendene er grunne og barnevennlige, så ta endelig med barna.

Fjern fra alle bekymringer

Thailendere er veldig stolte av sin kongelige familie. Det er derfor ikke ubemerket at den thailandske kongelige familien har hatt sin favoritt sommerbolig i Hua Hin i nesten 100 år. Som besøkende til Hua Hin kan du ikke unngå å legge merke til det imponerende kongeslottet, Klai Kangwong. Bygget som en sommerbolig av Rama VII i 1929, er palasset omgitt av vakre hager. Du kan besøke hagen mot hovedveien - men bare hvis du har på deg sportsklær og sportssko. Den kongelige familien har bare åpnet hagen for mosjonister... Klai Kangwong betyr "langt fra alle bekymringer". Det er tross alt det de fleste av oss leter etter på ferien, og hva beboerne i Hua Hin gjerne vil gi byens feriegjester - kongelige som ikke-kongelige. Du vil blant annet oppleve at byen er renere og mer vedlikeholdt enn de fleste andre byer i Thailand.

I tillegg til kongeslottet huser Hua Hin også en av Thailands eldste og kanskje vakreste jernbanestasjoner. Bygget i klassisk thailandsk stil under kong Rama VI regjering for 100 år siden. Stasjonen er utrolig vakker og godt bevart, den har også et spesielt venterom reservert for den kongelige familien.

Østens beste golfdestinasjon

I nærheten av jernbanestasjonen finner du Thailands eldste golfbane, Royal Hua Hin Golf Course, bygget i 1924. Hvis du har en golfer gjemt i magen, er Hua Hin et flott feriemål. Byen ble kåret til Østens beste golfdestinasjon i 2015, og i tillegg til landets eldste finner du også to av Thailands aller beste baner (Banyan Golf Club og Black Mountain) innen 30 minutters kjøring fra sentrum. Totalt er her ca. 10 golfbaner innen rimelig avstand fra byen, hvorav noen er champion courses. Vi sees til Tee Off!

En hyggelig og autentisk stemning

Opprinnelig var Hua Hin bare et liten fiskevær, hvor innbyggerne tjente dagen og veien til sjøs. Selv om byens største virksomhet i dag er turisme, er den gamle havnen fortsatt i gang, og her finner du en koselig og autentisk atmosfære. Ved havnen er en rekke gode fiskerestauranter, hvor du kan nyte dagens friske fangst. I sentrum finner du også et stort utvalg av restauranter, både thailandske restauranter, lokale gatekjøkken og et stort antall internasjonale restauranter. Nattelivet er ikke villt i Hua Hin. Byen er mer populær blant badegjester, barnefamilier og velstående thaiere enn festlige vestlige.

Kilometer med fine sandstrender

Hua Hin er et opplagt valg hvis du vil ha en avslappende strandferie. I tillegg til den lange sandstranden i Hua Hin kan du også besøke Khao Takiab-stranden sør for byen, som også er en vakker sandstrand, men mindre besøkt enn Hua Hin-stranden. Lenger sør finner du Pranburi, som også har en fin sandstrand. Escapeaway har også funnet et par gode gjemmested til deg i Cha-Am, som ligger ca. 20 km nord for Hua Hin, en rolig badeby med en avslappet atmosfære og en nydelig sandstrand. Det er ingen tvil om at hvis reisen din går til Hua Hin, kan du se frem til kilometer av fine sandstrender.

Riktig god reise til Hua Hin

På Escapeaway Reiser kan du velge mellom private villaer, koselige boutiquehotell og hemmelige hideaways når du skal på ferie i Hua Hin. Uansett om du vil bo i Hua Hin, Cha-Am eller Pranbuti, kan du stole på at Escapeaway omhyggelig har valgt ditt neste gjemmested i Hua Hin - riktig god ferie!

Velg først om du vil reise til Hua Hin fra flyplassen i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim - så finner våre smarte søkemaskiner de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell i Hua Hin med gode anmeldelser som passer deg, og vi setter sammen en pakkereise til en pris du ikke finner bedre andre steder. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti

>> Les også om luksushoteller i Hua Hin her
>> Les også om reiser til Koh Samui her

Hoteller i Hua Hin

Populære hoteller i Hua Hin

Thailand, Hua Hin
9,6
Fantastisk
1001 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 223 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Thailand, Hua Hin
9,5
Fantastisk
1453 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 217 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Thailand, Hua Hin
9,1
Fantastisk
427 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 226 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Severdigheder og opplevelser

Her beskriver jeg et lite utvalg av de mange severdighetene og opplevelsene som vil vente deg i Hua Hin og omegn. Har du lyst å lese mer om andre severdigheter i Thailand, anbefaler jeg deg å lese bloggen bår om reiser der du finner spennende artikler om Hua Hin og våre mange andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Strender

Hua Hin, som ligger på den vestlige siden av Thailandbukta, er kjent for sin lange, brede strand. Her vil du sannsynligvis tilbringe mye av ferien din på å slappe av i sanden eller bade i det lune vannet. Den første kilometeren av strandet er livlig, med travle restauranter og solsenger side om side, men lenger syd blir stranden mindre folksom og fredeligere. En av de mest populære aktivitetene i Hua Hin er å slentre en tur langs stranden. Er du en morgenfugl vil stranden være et perfekt sted for en joggetur. Sammenliknet med mange andre populære strender i Thailand er atmosfæren på stranden ved Hua Hin generelt fredeligere og mer tilbakelent. Det er likevel mange familievennlige aktivitetstilbud både inne på stranden og på vannet. 

Det finnes flere hoteller lands stranden som tilbyr flere typer vannsport som for eksempel vindsurfing, paraseiling og turer med seilbåt. På grunn av klippeblokkene under vannet, som stranden er oppkalt etter, er det begrenset med vannsportaktiviteter ved selve Hua Hin. 

Er det først og fremst fred og ro du ser etter, kan du ta turen til nærliggende Khao Takiab eller enda lengre sør til Suan Son-stranden som er oppkalt etter furutrærne som står helt nede ved vannkanten. 

Golfbanene

Hua Hin har siden den første kongelige golfbanen ble åpnet i 1924 vært kjent som ett av Thailands ledende golfområder. Dersom du ønsker en pause fra strandlivet kan du nå finne adskillelige golfbaner av høy, anerkjent kvalitet innenfor en halv times kjøring fra Hua Hin. Alle banene har utfordringer som passer til både nybegynnere og erfarne spillere. Kommer du i helgen eller i høysesongen kan du godt oppleve at det er litt trangt og at det tar litt ekstra tid å komme gjennom de 18 hullene. På andre tider av året vil du ofte være blant ganske få spillere på banen. Av naturlige årsaker foretrekker de fleste å spille golf i den kjøligere og tørrere perioden fra november til februar. 

Det er påkrevd å leie inn en caddie, men det er som det meste annet i Thailand ikke spesielt dyrt og bør heller sees på som en unik opplevelse man ikke ofte får hjemme. Etter spillet er det god kutyme å gi tips til caddien. 

Blant de forskjellige golfbanene har Royal Hua Hin, den første golfbanen etablert i forlengelse av den eksklusive jernbanestasjonen, naturligvis en spesiell status. Men det finnes også nyere baner det er verdt å utforske. Du kan for eksempel ta en runde på Black Mountain Golf Course fra 2007 som ligger omtrent 20 minutter fra Hua Hin sentrum. Rett sør for byen ligger det også en bane som åpnet i 2008, Byan Golf Course, som er kjent for sine flotte omgivelser. Blant kjennere er det likevel banen Springfield Royal Country Club designet av Jack Nicklaus som er mest ettertraktet. Her spilles ofte flere store turneringer som The Thai Open. 

Utflukter

Det er ikke vanskelig å få tiden til å gå i Hua Hin, men det finnes også flere interessante utfluktsmål innenfor rekkevidde. Du kan for eksempel snorkle på et fargerikt korallrev ved øya Koh Talu som ligger en 30 minutters seilas fra fiskerlandsbyen Bang Saphan Noi ca. to timers kjøring sør for Hua Hin. Koh Talu er også det nærmeste stedet for å dykke om du oppholder deg i Hua Hin. Dette er spesielt kjent som et godt dykkested for mindre erfarne dykkere, ettersom det som regel er god sikt og svak strøm.

Bare 45 minutters kjøring sør fra Hua Hin, ligger dessuten Khao Sam Roi Yot nasjonalpark som ved etableringen i 1996 var landets første nasjonalpark langs kysten. På thailandsk betyr navnet "trehundre fjelltopper". Landskapet er også preget av de opp til 600 meter høye, frodige kalksteinsklippene og marskområder som er hjem for et rikt fugleliv som tiltrekker seg ornitologer fra hele verden. Blant parkens grotter er især Phraya Nakhon, som huser et lite tempel, et populært og vakkert utfluktsmål. 

Sist, men ikke minst, vil du oppdage at Hua Hin ikke er lenger unna Bangkok enn at du lett kan kombinere de to byene i én ferie. Det er derfor naturlig å innlede eller avslutte ferien med en overnatting i den thailandske hovedstaden for å få god tid til å oppleve de mange severdigheter og attraksjoner du finner her. 

Informasjon og fakta

Her har jeg samlet litt nyttig informasjon om Hua Hin som kan fungere som inspirasjon til ferien din. Opplysningene er utelukkende ment som inspirasjon og det tas forbehold om faktuelle feil. Hvis du ønsker mer bakgrunnsinformasjon eller tips til reisen vil jeg anbefale deg å sjekke ut bloggen vår, hvo du finner mange spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Et idyllisk tilfluktssted

Hua Hin er berømt for å være den thailandske kongefamiliens foretrukne sommerresidens, men det var likevell ikke de kongelige som i sin tid grunnla byen. Det var en gruppe landmenn som hadde reist mot syd fra tørkerammede områder i Phetchaburi-provinsen. Da de omsider kom til dette området med en lang, hvit sandstrand, slo de seg ned og oppkalte stedet etter rekken av klipper ved stranden, Samore Riang. Navnet ble senere endret til Hin Riang og deretter Lam Hin. Først i 1911 fikk byen sitt nåværende navn, Hua Hin.

Samme år ble jernbaneforbindelsen mellom Thailand og Malaysia ferdig, noe som betydde at blant annet Hua Hin fikk en jernbanestasjon. De idylliske omgivelsene gjorde raskt byen til et populært stopp på den lange reisen, ikke minst blant overklassen og kongefamilien. De og den rike eliten fra Bangkok fikk de følgende årene bygget flere ferieboliger ved det lille fiskerleiet og det ble senere anlagt et eksklusivt jernbanehotell rett ved stranden. Hotellet ble bygget etter Vestlig inspirasjon og oppført av en italiensk arkitekt under tilsyn av Prins Purachatra. Hotellet som ble åpnet i 1923 hadde 14 rom og fikk senere en egen golfbane. Ikke overraskende ble hotellet raskt en suksess blant både (rike) thailendere og utlendinger.

Jernbanehotellet i Hua Hin var de første årene drivkraften bak å utvikle Hua Hin som feriemål. Det statlige jernbaneselskapet promoterte samtidig hotellet og Hua Hin kraftig. Det var ikke bare den korte gangavstanden til den deilige badestranden som ble reklamert med, men også muligheten til å jakte leoparder og andre trofédyr.

I dag er det heldigvis ikke lenger det siste som tiltrekker seg besøkende til Hua Hin. Hovedattraksjonen er likevel fortsatt den samme: Den flotte, brede sandstranden som inbyder til en avslappende ferie.

Kompakt og avslappet

Sammenliknet med Pattaya og Phuet er Hua Hin et forholdsvis lite reisemål, men har likevel omtrent 80 000 innbyggere. Til tross for at det de siste årene har kommet til en lang rekke hoteller, golfbaner og shoppingsentre, har Hua Hin maktet å bevare mye av sin opprinnelige sjarme og stemning fra den opprinnelige lille fiskelandsbyen.

Togruten til Hua Hin fra Bangkok er fortsatt i drift og har du god tid vil dette være den flotteste måten å ankomme byen. Det raskeste og mest praktiske er oftest en busstur fra flyplassen til Hua Hin. Denne turen tar normalt 3 timer totalt.

Selv bysentrum i Hua Hin er nokså kompakt, så det er enkelt å komme seg rundt til det meste til fots. Uansett om du holder til på et sentralt hotell eller på en feriebolig litt i utkanten, er de viktigste turistfasilitetene som regel høyst noen få kilometer borte. Det er dessuten masser av Tuk tuk-biler og taxier som kan få deg raskt rundt.

Mat og natteliv

Det vil ikke være vanskelig å finne et sted å spise i løpet av dagen. Byen har de siste årene fått et veldig bredt utvalg av spisesteder i Hua Hin. For det første har de fleste av de store hotellene nede langs stranden egne restauranter og kafeer hvor du ikke trenger å være gjest for å spise, på samme måte som at mange av de mindre ferieboligene også tilbyr god forpleining. Typisk består måltidene på hotellene av bufféer med retter fra både det thailandske og internasjonale kjøkkenet.

Er det autentiske kulinariske opplevelser du ser etter, kan det likevel anbefales å utforske de mange restaurantene ute i byen eller på det populære nattmarkedet. Takket være beliggenheten helt ut ved Thailandsbukten er Hua Hin spesielt kjent for sine fiskeretter med fersk fisk, hvor du ofte får mye igjen for pengene. Vil du gjerne prøve en av de lokale rettene men samtidig vil unngå sterk mat, så bør du be om å få den «mai ped» (ikke så sterk).

Hua Hin har ikke det samme eksotiske nattelivet som du vil finne i for eksempel Bangkok eller Pattaya. I stedet har man søkt å skape en ferieby som primært tiltrekker seg familier og andre som ønsker roligere omgivelser. Den kongelige tilstedeværelsen i Hua Hin har dessuten naturligvis også lagt en demper på utviklingen av nattelivet. Det betyr likevel ikke at det ikke er noe å gjøre på de sene timene. Det er nemlig flere barer, de fleste i sentrum, hvor stemningen er god til langt på natten. I samme stund, har du muligheten til å få med deg en fargerik cabaretforestilling, høre livemusikk eller gå på nattklubb.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hva sier gjestene i Hua Hin?

7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser