Reiser til Koh Samet

Jeg hadde fornøyelsen av å reise til Thailand og oppleve paradisøya Koh Samet. Her ventet en liten øy med en autentisk thailandsk stemning, hvite sandstrender, eksotiske palmer og en lokalbefolkning som gjorde alt for at jeg skulle trives. Jeg er overbevist om at også du vil trives på Koh Samet. Denne tropiske øya i Rayong-provinsen er preget av fred og ro så du er garantert en avslappende opplevelse med rolig tempo, langt fra den hektiske hverdagen hjemme. Uansett om du reiser som par, familie med barn eller en gruppe venner har vi funnet frem et hideaway som passer for deg. Vi gleder oss til å veilede deg til en storartet ferie på fantastiske Koh Samet.

Koh Samet er nok en av Thailands vakreste øyer, til tross for at den er svært liten. Det lille landarealet - mindre enn 5 km lang og 1 km bred - gjør øya svært overskuelig og du vil nok akkurat som meg raskt finne deg fram. Fra fiskebyen Ban Phe på fastlandet tar det bare rundt 25 minutter å seile til havnen på Koh Samet! Jeg har reist mye i Thailand og besøkt mange forskjellige steder, men jeg må si meg enig med de som mener at Koh Samet er det vakreste stedet i Thailand.

Atmosfæren og det hverdagslige lokalsamfunnet, kombinert med de eksotiske omgivelsene, gjør at Koh Samet skiller seg positivt ut fra mengden av de mange turistmagnetene i Thailand. Det er med andre ord ikke Koh Samet du skal velge hvis du ønsker deg action og spenning: Dersom det derimot er fred og ro i vakre omgivelser du søker, så er denne øya perfekt for deg. 

Fordelen med Koh Samet

En stor fordel med å velge Koh Samet som reisemål er at du ikke trenger å fly til innenriks i Thailand. Her flyr du bare fra Noge til Bangkok og så en 2,5 timers kjøretur og en kort båttur med privat speedbåt eller offentlig ferje senere vil du ankomme din paradis-øy. Jeg ble positivt overrasket over hvor enkelt det er da jeg første gang tok denne turen selv. Hvis du tar den offentlige ferjen fra Ban Phe, er det tre stopp på Koh Samet: Thadan Pier (25 minutter), Praw Pier (30 minutter) og Vong Duen Pier (45 minutter). Den smidige transporten mellom Bangkok og Koh Samet gjør at du enkelt kan kombinere ferien din med både et opphold i den pulserende hovedstaden med avslapning på Koh Samet. Den perfekte ferie til Thailand spør du meg : )  

Ao Prao Beach

Hurtigbåten går fra fastlandet (Ban Phe) til Praw-bukten og stranden Ao Prao på Koh Samets vestkyst. Da båten vår fløt sakte inn i bukten, hvor den vakre stranden med høye, mektige palmer svaiende i vinden kom til syne, føltes det som i en film. Wow! Det er mye ved Ao Prao som skriker "hideaway" og det er nok nettopp derfor mange av våre hoteller ligger nettopp på denne delen av øya.

Her er det ikke en masse hoteller på rekke og rad, og dette er noe av det unike ved Ao Prao.  Det er faktisk bare tre hoteller og de ligger som perler på en snor. De har hver sin del av den vakre sandstranden og preges av en paradisliknende atmosfære. Hvis du ikke vil spise på hotellets restaurant (som forsåvidt er glimrende), kan du lett ta en taxi til øyas øvrige restauranter.

Taxi, motorsykkel eller båt rundt øya

Koh Smaet er en liten øy. Du kan lett leie en motorsykkel, moped eller scooter for et par dager eller en hel uke, avhengig av hvor aktiv du tenker å være på ferieturen din. For mindre turer eller ettermiddagsutflukter kan du like gjerne benytte øyas taxier, som er små lastebiler hvor du sitter på lasteplanet. Det er bare å glemme sikkerhetsbelte – dette finns ikke – men det går heller ikke særlig fort på disse små, ujevne veiene. De fungerer som en naturlig fartskontroll.

For halvdags eller en dagstur er det beste å leie en privat hurtigbåt. Med din egen kaptein kan du sette inn stopp for snorkling, bade- og lunsjpauser rundt om på øya, i små, vakre bukter du ikke lett kan nå fra land. Finn din egen private bukt, hvor du lett kan snorkle gjennom det klare vannet kun i selskap av fisk, eller nyte en liten, øde strand for deg selv.

Besøk nasjonalparken Khao Laemya

Koh Samet ble klassifisert som nasjonalpark i 1981 og i dag betaler man en avgift til området på den nordøstlige siden av øya, som går til vedlikehold av nasjonalparken. Det er også her du finner charter-hotellene som ligger tettpakket langs en av øyas største og mest populære strender - Sai Kaew Stranden. Her må du forvente å kunne høre både norske og svensk på stranda, samt i hovedkaten i sentrum. Her kan du finne en hel del hyggelige restauranter og barer. Dette er en perfekt utflukt hvis du skulle ønske litt mer liv en kveld eller to, enn det som er på Ao Prao strand.

Transport til Koh Samet

Hvis du bestiller transfer gjennom Escapeaway, er denne bare til havnen, Ban Phe Pier på fastlandet utfor Koh Samet. Ferja fra fastlandet til Koh Samet (ca. 20-30 minutter; billett kjøpes ved ankomst til havnen), samt transport fra havnen på Koh Samet til hotellet er ikke inkludert og må arrangeres på egenhånd. Vi anbefaler at du kontakter hotellet direkte hjemmefra, da de i noen tilfeller kan hjelpe med den siste delen av transporten. 

Riktig god ferie på Koh Samet

Uansett hvor på øya du velger å bo, kan du regne med at de stedene vi på Escapeaway har pluttet ut er våre favoritter. På Koh Samet vil du finne de fleste av våre hoteller ved Ao Prao Strand, som etter vår mening er den opplagte Escapeaway-destinasjonen.

Inntast dine ferieønsker i søkemotoren og finn enkelt en fleksibel reise til Koh Samet, som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim eller Tromsø - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer med utvalgte hoteller på Koh Samet, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise, som er sikret av Reisegaranti, til nettets beste pris.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Koh Samet!

Hilsen,
Marcus

>> Les også om reiser til Hua Hin 

>> Les også om reiser til Phuket

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller på Koh Samet