Reiser til Koh Samui

Når du lukker øynene og ønsker deg langt vekk til et tropisk paradis, må det være Koh Samui du har i tankene. Koh Samui er Thailands tredje største øy og var for bare noen tiår siden backpackernes uoppdagede ferieparadis. I dag er øya Thailands ledende "boutique-øy" med elegante, små hoteller, nydelige villaer og koselige bungalower, ofte helt nede på stranden.

Velkommen til Koh Samui i Thailand med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Thailand hvor du bor på håndplukkede hoteller i ferien. Med 50 km kystlinje er det flere gjemmesteder på Koh Samui, og Escapeaway har valgt det beste for deg.

Naturen

Rundt Koh Samui ligger ca. 80 små øyer, og bare seks av dem er bebodde. Hvorfor ikke leie en longtailbåt og finne din egen øy? Lek Robinson for en dag og nyt ditt eget paradis!  Besøk noen av nasjonalparken Koh Ang Thongs 42 øyer, beriket med fantastisk dyreliv i frodige omgivelser. Opplev den buddhistiske kulturen med et besøk til det imponerende Wat Phra Yai-tempelet på nordsiden av øya. Spis deg mett på utsøkt sjømat på strandrestaurantene. Det er lett å feriere på Koh Samui, alt fungerer, og det er en avslappet og tilbakelent atmosfære. Det er vanskelig å forlate øya igjen...

Sunt for sjelen

Koh Samuis lengste og mest populære strand er Chaweng Beach, som strekker seg over 5 km med hvit sand, svaiende palmer og varmt, turkisblått vann. Foruten et stort utvalg av restauranter og butikker, er det også her du finner øyas natteliv. Lamai Beach er mindre og heller ikke fullt så livlig som Chaweng Beach, men stranden er også populær, spesielt blant familier med barn. Du finner de fleste av Escapeaways skjulesteder langs den idylliske nordkysten, og sør for de store strendene.

Jeg vil anbefale at du i løpet av ferien din tar turen fra strendene og inn til midten av øya, hvor du møtes av grønne fjell med idylliske fossefall og de karakteristiske kokosnøttplantasjene. Her er det vakkert og stille. Jeg tror det er sunt for sjelen å tilbringe en dag i disse omgivelsene.

Som fisken i vannet

Mange kommer til Koh Samui for å snorkle og dykke. Det er fullt forståelig, da livet under havnivå er unikt og gjør at både nybegynnere og utøvere føler seg som fisken i vannet. Selv nær strendene er det nok å se på ved korallrevene, men utforsk også området i f. eks. havkajakk eller longtailbåt, da øker sjansene for å spotte havskilpadder, rokker og kanskje en hvalhai. Husk dykkersertifikat og loggbok hvis det ikke er første gang du dykker.

Riktig god ferie til Koh Samui

På Escapeaway kan du velge mellom private villaer, nydelige hoteller og hemmelige gjemmesteder når du ferierer på Koh Samui. Du kan for eksempel bo i Hanuman Bay eller ved de vakre nordstrendene Maenam og Bophut, hvor du har en fin utsikt over naboøya, Koh Phangan. Du kan også holde deg nær Big Buddha på Bangrat Beach. Uansett hvor du vil bo, kan du stole på at Escapeaway har vært omhyggelig med å velge ditt neste gjemmested på Koh Samui. Riktig god ferie!

Benytt søkemotoren på toppen av siden til å søke blant håndplukkede og utvalgte hoteller med gode anmeldelser. Kombiner hotellet med en billig flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, suppler evt. med en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet. Escapeaway er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Simpelt og fleksibelt - slik er en ferie med Escapeaway.

>> Se alle luksushoteller på Koh Samui her
>> Les også om reiser til Phuket her

Reisemål på Koh Samui

 • Chaweng
  27 hoteller
  Chaweng på Koh Samui er destinasjonen for deg som både ønsker et avslappet natteliv såvel som flotte strender, men samtidig foretrekker litt roligere omgivelser. Chaweng Beach på østkysten er øyas største og mest populære strand og tiltrekker ... seg alt fra unge backpackere til bryllupsreisende. Les mer
 • Lamai Beach
  11 hoteller
  Lamai Beach ligger på paradisøya Koh Samui og er kjent for å ha en av øyas vakreste tropiske strender med fin, hvit sand, krystallklart vann og et bakteppe av høye, svaiende palmer. Dette gjør stedet ideelt til en badeferie i Thailands unike ... kultur og historie. Les mer
 • Choeng Mon
  8 hoteller
  Choeng Mon ligger på den nordlige delen av Koh Samui i Thailand, og består av en rekke bukter med flotte hvite sandstrender, godt rent vann og en avslappende atmosfære.
 • Mae Nam
  7 hoteller
  Mæ Nam ligger på Koh Samui og er kjent for sine brede, hvite sandstrender og svaiende kokospalmer. Her hersker en autentisk stemning og er nok det som minner mest om hvordan Koh Samui så ut engang for mange år siden.
 • Bophut
  6 hoteller
  Den tre kilometer lange stranden i Bophut er en av Koh Samui beste strender. Med sin hvite, myke koralsand er det den rene drømmen for deg som ønsker en rolig ferie i eksotiske omgivelser.

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Koh Samui, Lamai Beach
8,9
Meget bra
496 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
8,8
Meget bra
2494 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Koh Samui, Mae Nam
9,7
Fantastisk
953 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Koh Samui er en av Thailands største øyer, ved siden av Phuket. Koh Samui ligger på østkysten av det thailandske fastlandet, og med sine lange, pittoreske strandområder er øya et populært reisemål for reisende som ønsker avslapping på stranden og den typiske badeferien. Opplev også øyas hverdagsliv, og ta noen opplevelser med hjem som du ikke får andre steder i verden.

Koh Samuis status som favorittdestinasjon oppsto for bare omkring 20 år siden, og derfor er store deler av øya fortsatt uberørt. Nesten hele sentrum av øya er et ubebodd fjellområde med tett regnskog hvor du får muligheten til å skaffe deg noen unike naturopplevelser. Det samme gjelder øyas "namtoks", de naturlige fossefallene hvor du kan svømme i det lave vannet ved foten av fossen.

Wat Phra Yai

Øyas største kulturelle attraksjon er Wat Phra Yai, Den store Buddhas Tempel, med en 15 meter høy Buddha-statue på en enda høyere sokkel som er synlig fra mye av resten av øya. I tillegg er øyas Samui-akvarium, med sin unike samling av tropisk fisk, også et besøk verdt. Det samme gjelder for dyrehagen, kjent for sin bestand av bengalske tigre og leoparder.

Fisk og dykking

Det er gode muligheter for å oppleve de tropiske fiskene ansikt til ansikt, da øya og de små naboøyene har gode muligheter for snorkling og dykking under trygge forhold.

Tyrefekterfestival

Hvis du vil oppleve den lokale kulturen nærmere, har øya også sin egen helt spesielle tyrefekterfestival. I motsetning til tradisjonell tyrefekting er oksen kledd opp med dekorative bånd og gullmalte blader, og i stedet for spyd kaster hellige munker vann på oksen. Alt foregår i en koselig og underholdende atmosfære.

Kunstfestival og regatta

Reiser du på en kulturreise til Koh Samui, er den årlige kunstfestivalen også et must. Den holdes vanligvis på noen av øyas bedre hoteller og søker å markedsføre og oppdage lokalt kunstneriske talenter fra både Koh Samui og resten av Thailand. I tillegg holder de sin egen regatta, hvor sjøfolk fra inn- og utland strømmer til. Alle båter er velkomne, og regattaen er vanligvis et veldig underholdende innslag i hverdagen på Koh Samui.

Avslutt reisen på Koh Samui

Koh Samui er et ideelt sted å besøke som en avslutning på en rundreise til Thailand i kulturens tegn. Finn roen på et av de mange mindre hideaways-hotellene som finnes på øya, og fordøy inntrykkene du har hatt på reisen i avslappede omgivelser. Les mer om Koh Samui og andre destinasjoner i Thailand som du finner i programmet hos Escapeaway. Du kan også få inspirasjon til dine reiser i innlegg om mat og vin, natur, kultur, historie, severdigheter og mye mer på reisebloggen vår. I fotogalleriet kan du se flotte bilder fra reiser til Koh Samui og andre områder i Thailand.

Turistinformasjon

Det er alltid en god ide å besøke turistbyråets hjemmeside for tips og gode råd, her kan du også lese om hendelser og arrangementer som finner sted når du skal reise.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her