Reiser til Chaweng

Thailands nest største øy, Koh Samui, byr på en helt spesiell ferieidyll med hvite sandstrender, krystalblått vann og et avslappet natteliv. Chaweng Beach på østkysten er øyas største og mest populære strand som med sin silkemyke sand og et stort utvalg av aktiviteter tiltrekker seg alt fra unge backpackere til bryllupsreisende. 

Langs den tre kilometer lange strandveien finner du et stort utvalg av restauranter, butikker og barer. Her er det alltid et yrende liv. Foretrekker du derimot litt mer rolige omgivelser kan du med fordel velge et hotell i den nordlige delen av Chaweng eller ved Chaweng Noi mot syd. Utvalget av hoteller i Chanweng er det største du vil finne på Koh Samui med losji tilgjengelig i alle prisklasser. 

Avslappende strandliv

Selv om det tross alt finnes flere flotte destinasjoner i området, så er det Chawengs knapt seks kilometer lange sandstrand som er hovedattraksjonen. Her er det folk året rundt, men selv om dette på langt nær ikke er den fredligste stranden på øya vil det alltid være mulig å finne et sted å slå seg ned for å nyte solen. Dessuten er det en fordel at man stort sett har alt hva man kan begjære tilgjengelig, hva gjelder forfriskninger og provianter innen kort rekkevidde. Det gjør Chaweng til et perfekt mål for en avslappende badeferie i Thailand. 

Hvis du ønsker deg mer ro, kan du også søke mot den sydlige enden av Chaweng til den smale delen av stranden som kalles Chaweng Noi. Denne sydlige delen, samt den midterste delen av Chaweng Beach, har dypest vann og er derfor mest velegnet til svømming og vannsport. Det er normalt adskillige steder langs stranden man kan leie utstyr til vannsport. Her kan du dra ut på motoriserte opplevelser med vannscooter eller vannski, eller dra på oppdagelsesreise i kajakk eller med windsurfer. På den nordlige enden er det derimot ganske langgrundt, noe som gjør det populært blant barnefamilier. 

Koh Samui er dessuten ikke større enn at du kan velge å utforske noen av øyas andre deilige badestrender. En tur til fredelige Mae Beach i nord, med sitt lave vann, kan anbefales for de som reiser med barn. Se alltid etter om det er satt opp røde flagg før du går ut i vannnet på Koh Samui. Disse vil varsle om farlige strømmer under vann. Det meste av tiden er badeforholdene gode, men det er også dager i løpet av året hvor du blir nødt til å "nøye deg" med hotellbassenget.  

Et reisemål for livsnytere 

Har du behov for en pause fra solen kan du jo benytte en av de mange flotte spa- og wellnesssentrene i området. Her kan du få både thailandske og "vestlige" massasjer. Du kan også slå deg ned på en restaurant nede ved stranden eller litt lenger inn på land i en åsside og spise med en flott utsikt ut over havet. Et populært reisemål som Chaweng har ikke overraskende et godt utvalg av restauranter, alt fra gourmetrestauranter med internasjonalt inspirerte menyer til de mer simple gatekjøkken, kôw gang, som har spesialisert seg på de lokale rettene. Takket være områdets naturlige ressurser er det lokale kjøkkenet preget av lekre retter med fisk, blekksprut, skalldyr, kokosnøtter, lime og chili som stort sett serveres med ris eller nuddler. Skyll det ned med en forfriskende Singha eller Chang - de to største thailandske ølmerkene. 

Uansett budsjett eller smal vil du finne et spisested som passer deg. Det kan også anbefales å legge turen til Chawengs nattmarked. Til tross for navnet er ikke dette først og fremst et nipsmarked, men heller en samling av mange små matboder med både thailandsk mat og mer velkjent fastfood som er samlet på et lite torg. 

Du trenger ikke avslutte dagen etter middagen heller. Chaweng er også kjent på Koh Samuis svar på Phukets Patong - om noe mindre i skala. I det sentrale området er det sånn sett alt fra livlige diskotek og barer til kabaretshow og thaiboksing. 

Utflukter

Hvis du kan løsrive deg fra strandlivet er øyas indre heller ikke helt uinteressant. Omtrent 12 km fra Na Thon ligger for eksempel de vakre Na Muang-fossene. Spesielt i regnsesongen er dette et vakkert syn, når vannet fosser ned fra de lyserøde klippene. Det innbydende naturlige bassenget kan også by på en avslappende dukkert. 

Thailand er kjent for sine templer og her er Koh Samui intet unntak. Det er et lite tempelområde i Chaweng, og utover dette er det ikke langt til flere av øyenes mektige templer og flotte buddhastatuer. Det gjelder for eksempel Wat Sila Ngu som ligger omtrent en halv times kjøretur mot syd, eller Big Buddha Temple, som ligger på en liten klippeøye nordøst for Koh Samui, bare åtte kilometer fra Chaweng.   

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Andre linker

Hoteller i Chaweng

Populært i Chaweng

Thailand, Chaweng
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Chaweng
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Chaweng
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng