Reiser til Choeng Mon

Choeng Mon ligger på den nordlige delen av øya Kho Samui i Thailand, og består av en rekke bukter med flotte hvite sandstrender, godt rent vann og en avslappende atmosfære. Selv om feriestedet ligger bare 15 minutter nord for Chaweng, er strendene i dette området generelt stille, rene og familievennlige.

Hovedstranden - Choeng Mon strand - ligger idyllisk skjult i en vakker liten bukt med en steinformasjon på den ene siden og en liten øy på den andre siden. Choeng Mon er best kjent for sine mange gode vannsportaktiviteter, som svømming, snorkling, dykking og kajakkpadling. Du kan for eksempel paddle i kajakk hele veien til øya Ko Fan Noi, som ligger utenfor kysten av Choeng Mons (Ko Fan Noi kan også nås til fots når det er lavvann, da den ligger nær hovedstranden).

Kort sagt, Choeng Mon er perfekt for en avslappende strandferie med familien eller en aktiv ferie med fokus på vannsport - eller en kombinasjon av begge!

Informasjon og inspirasjon

Her finner du informasjon og inspirasjon til din reise til Choeng Mon, blant annet om de største severdighetene og opplevelsene i området.

Severdigheter og opplevelser

Wat Khunaram

Wat Khunaram er et buddhistisk tempel som ligger i området mellom Na Muang og Hua Thanon på hovedruten rundt øya, 13 km sørøst for øyas hovedstad Nathon.

Templet er kjent for å inneholde munkens mummifiserte lik, Luang Pho Daeng, som døde mens han mediterte i 1973, og hvis kropp senere ble mumifisert og utstilt i templet som en påminnelse om menneskelivets forløp.

Wat Phra Yai

Wat Phra Yai er et buddhistisk tempel som ligger på øya Koh Phan; en liten øy utenfor nordøstkysten av Koh Samui som er koblet til den via en 3 kilometer lang vei.

Templet er hjemsted for en gigantisk - 12 meter høymalt gull Buddha statue, som siden innvielsen i 1972 er blitt en av Koh Samui viktigste turistattraksjoner og landemerke på øya.

Buddha-statuen skildrer Buddha i en tilstand av ro og renhet etter at han har overvunnet fristelsen og frykten som illusjonensherren og demonen i den buddhistiske mytologi, Mara, hadde sendt ham som en prøvelse før. Buddhaens venstre hånd hviler på det høyre, kryssede underbenet, mens håndflaten vender opp og høyre hånd hviler nær det høyre, kryssede kne, som er den såkalte Mara-stillingen i buddhismen.

Hin Ta Hin Yai

Hin Ta Hin Yai, som på thai betyr "bestefar og bestemor" ("hin ta & hin yai"), er et berømt klippeparti like sør for Lamai.

Det er imidlertid ikke klippepartiet, som historien bak det, som er årsaken til berømmelsen. Den lokale legende sier at et eldre par, Ta Kreng og Yai Riem, bestemte seg for å seile til nabostaten for å be mannen Ta Monglai om tillatelse til at sønnen deres kunne giftet seg med Monglais datter. Men akkurat da de seilte ut på sjøen, blåste det opp en storm og båten sank. Da paret ikke kunne svømme, druknet de og ble deretter til stein rekvisitter som bevis på deres sanne formål med brudens foreldre.

Den Magiske Hage

Den hemmelige Buddhahagen - også kalt Den Magiske Hage - ligger oppe i fjellet midt på øya, og kan være vanskelig å finne på egenhånd (så sørg for å be om retninger før du reiser og besøke den). Hagen inneholder en interessang samling mytologiske stein figurer og Buddha statuer samlet av en lokal fruktboer, Nim Thongsuk, på 1970-tallet, og siden da utvidet av andre lokale innbyggere.

Thai massasje og aromaterapi

Thailand er kjent for sine mange velværebehandlinger; ikke minst dens gamle akupressurteknikker og aromaterapi, som ikke bare er behandlinger som brukes som stressavlastende og avslappende behandlinger, dvs. hva vi i vesten anser som "alternativ behandling", men er også en integrert del av landets helsevesen, f.eks. som behandling på mange provinssykehus i Thailand.

Du kan finne thai massasje eller fotmassasje på stranden på de fleste feriestedene på Koh Samui og i de mange massasjebutikkene i gatene - i området rundt Choeng Mon er det også flere massasjeklinikker samt spa- og velværesenter hvor kropp og sjel kan få en etterlengtet hvil.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Andre linker

Hoteller i Choeng Mon