Reiser til Lamai Beach

Lamai Beach er det nærmeste ferieresorte etter Chaweng på Koh Samui. Byen, som ligger på østkysten av øya, er et roligere og mindre travelt område enn Chaweng, men fortsatt med masse av aktivitetsmuligheter, spisesteder, innkjøpsmuligheter - samt noen fantastiske kurbad og severdigheter ikke langt fra byen. 

Og så er byen naturligvis først og fremst kjent for å ha en av øyas vakreste tropiske strender med fin, hvit sand, krystallklart vann og et bakteppe av høye, svaiende palmer, som gjør stedet ideelt til en badeferie med et hint av Thailands unike kultur og historie. 

Informasjon og inspirasjon 

Du kan her finne informasjon og inspirasjon til en reise til Lamai Beach på Koh Samui i Thailand. Under finner du et par tips om områdets største severdigheter og opplevelser og informasjon om øyas vær og klima. 

Severdigheter og opplevelser 

Wat Plai Laem

Kun 16.5 kilometer fra Lamai Beach kan du oppleve en av Koh Samuis største severdigheter, Wat Plai Laem. Wat Plai Laem er et buddhistisk tempel som er berømt for dens statue av Guanyin, som er den buddhistiske gudinnen for medfølelse barmhjertighet. 

Statuen er bygget i klassisk kinesisk stil, og med sin enorme størrelse (hele 15 meter høy), og utstyrt med hele 18 armer, hvor størstedelen sirkler rundt den sittende Guanyin, rager den godt opp i landskapet fra en platform over tempelets innsjø. Selve designe til tempelet inneholder både elementer av kinesisk og thailandsk stil-tradisjoner og ble delvist designet av den fremtredene thailandske kunstneren Jarit Phumdonming. 

Utover Guanyin-statuen er det også en hvit statue av Budai og mindre monumenter dedikert til Ganesha, Vishnu, Shiva og Sakka.

Wat Khunaram 

Kun 6 kilometer fra Lamai Beach ligger Wat Khunaram, som er enda et av Koh Samuis berømte templer. Tempelet er mest kjent for å rumme en mumie av munken Luang Pho Daeng som døde i 1973 og som innen sin død hadde bedt om at hans kropp skulle bli mumifisert og utstilt som en påminnelse om menneskelivets foreløpighet. 

Hin ta & hin yai 

På et klippeparti like sør for Lamai Beach finner du enda en av Koh Samuis kjente severdigheter; steinstøttene hin ta og hin ya. Selv om steinstøttene mest av alt ligner de mannlige og kvinnelige genitaler er historien bak dem en annen og mer uskyldig. 

Den lokale legenden sier at et eldre par, Ta Kreng og Yai Riem, besluttet seg for å seile til naboprovinsen for å anmode mannen Ta Monglai om tillatelse til at deres sønn kunne gifte seg med Monglais datter. Men da paret ikke kunne svømme, druknet de og ble forfavndlet til steinstøtter som bevis for deres sanne hensikt over for brudens foreldre. 

Wat Phra Yai 

Rundt 16 kilometer fra Lamai Beach kan du finne den kanskje mest berømte severdigheten på Koh Samui; Wat Phra Yai, også kjent som Det Store Buddha-tempelet. 

Wat Phra Yai er et buddhistisk tempel som er hjemsted for en 12 meter høy gullmalt Buddhastatue. Statuen skal forestille Buddha i en tilstand av ro og renhet i det øyeblikket hvor han har overvunnet den fristelsen og frykt som demonen i den buddhistiske mytologien, Mara, hadde sendt han som prøvelse. 

I en demonstrasjon av sin overlegne buddhistiske selvbeherskelse sitter Buddhaen i en såkalt Mara-posisjon med den venstre hånden vendt opp på det høyre, korslagte beinet, mens den høyre hånden hviler tett på det høyre beinets kne. 

Det er også en annen, mindre Buddhastatue ved tempelet, som viser fremtidens Maitreya-buddha og en samling klokker ved tempelets bakside, samt en bazar hvor man kan kjøpe forskjellige buddhistiske souvenirer.  

Vær og klima 

Lamai Beach har et tropisk savanneklima, som er karakterisert av et varmt og fuktig vær hele året rundt. I forhold til Phuket og det meste av det sørlige Thailand er været i Lamai Beach forholdsvis tørt. 

På grunn av det tropiske savanneklimaet vil du oppleve at temperaturen i Lamai Beach nesten ikke endrer seg gjennom året, noe som gjør stedet til en opplagt destinasjon for vinterferien. De varmeste månedene i året er mai med 30 grader i gjennomsnittet, etterfulgt av sommermånedene juni, juli og august med 29 grader i gjennomsnittet. Den kaldeste måneden i året er januar med sine 26 grader i gjennomsnittet - kun 4 grader kjøligere enn den varmeste måneden i året. 

Mest nedbør er det i november med 430 mm i gjennomsnittet, etterfulgt av oktober med 290 mm i gjennomsnittet. Den minst nedbørsrike måneden er i februar og mars med 30 mm i gjennomsnittet. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Lamai Beach

Populært i Lamai Beach

Thailand, Lamai Beach
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Lamai Beach
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Lamai Beach
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng