Reiser til Mae Nam

Mae Nam er en rolig og sjarmerende landsby på den nordlige delen av Koh Samui, som er blitt kjent for dens fantastiske, 7 kilometer lange strandstrekning. Stranden har bløt, hvit sand og er omkranset av høye, svaiende kokospalmer, hager, kafeer, et par templer og små bungalows. 

Med sin rolige og tilbaketrukne atmosfære og sin gode strand er Mae Nam et ideelt reisemål for en romantisk ferie for to eller en avslappende badeferie for hele familien. 

Informasjon og inspirasjon 

Du kan her finne informasjon og inspirasjon til en reise til Mae Nam på Koh Samui, herunder et par tips om de største severdighetene i området rundt ferieresortet. 

Severdigheter og opplevelser 

Wat Plai Laem

Mae Nam er ikke et sted som rummer store severdigheter, med mindre man betrakter stranden som en naturseverdighet. Men det finnes en rekke store kulturelle og historiske severdigheter ganske tett på ferieresortet som raskt kan nås i en leiebil eller med lokal transport. 

Et av de er det buddhistiske tempelet, Wat Plai Laem, som ligger rundt 14 kilometer fra Mae Nam. Selv om Wat Plai Laem er et buddhistisk tempel så er stedet egentlig mest berømt for dens statue av Guanyin, som er den buddhistiske gudinnen for medfølelse og barmhjertighet. 

Statuen er hele 15 meter høy og keiser fra sin sittende posisjon over landskapet fra en platfrom ved tempelets sjø. Selve tempelets design inneholder både elementer av kinesisk og thailandsk stiltradisjoner, og ble delvist designet av den fremtredende thailandske kunstneren, Jarit Phurndonming. Ut over Guanyinstatuen er det også en statue av Budai og mindre monumenter dedikert til Ganesha, Vishnu, Shiva og Sakka. 

Wat Phra Yai

En annen av Koh Samuis store severdigheter er Wat Phra Yai, også kjent som Det Store Buddha-tempelet, som ligger kun 13 kilometer fra Mae Nam. Wat Phra Yai er hjemstedet for en 12 menter høy gullmalt Buddhastatue, som skal forestille Buddha i en tilstand av ro og renhet etter at han har overvunnet de fristelser og frykt som demonen i den buddhistiske mytologien, Mara, hadde utfordret han med. 

Den Store Buddha sitter i en såkalt Mara-posisjon med den venstre hånden vendt opp hvilende på det høyre, korslagte beinet, mens den høyre hånden hviler tett på det høyre beinets kne. Det utstilles også en samling klokker ved tempelets bakside, og ved tempelets basar kan du kjøpe forskjellige buddhistiske souvenirer. 

Thai-massasje og aromaterapi 

Med Mae Nams rolige og avslappende atmosfære og idylliske strandliv er det lett å prøve en omgang med thai-massasje eller aromaterapi i området. 

Thailand er berømt for dens mange forskjellige wellness-behandlinger; ikke minst dens eldgamle akupresser-teknikker og armoterapi, som ikke bare er behandlingsformer som brukes som avstressende og avslappende terapiformer, men som også faktisk er en integrert og anerkjent del av landets sunhetssektor. 

Du kan finne thai-massasje og andre kropsterapiformer på stranden i de fleste ferieresorter på Koh Samui og de mange massasjeforretningene i gatene. Det er også flere thai-massasje klinikker i Mae Nam. 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Andre linker

Hoteller i Mae Nam