Reiser til Krabi

Små laguner og kritthvite strender, omgitt av dramatiske kalksteinsklipper og mangroveskoger. Den vakre skjærgården i Krabi består av mer enn 130 små øyer som stiger dramatisk fra havet – det perfekte sted for en romantisk ferie eller en avslappende familieferie. Her er det mye å oppleve, både over og under vann. 

På Escapeaway har vi håndplukket et utvalg av de beste gjemmestedene for deg. Vi er spesialister på reiser der du bor på håndplukkede hoteller i løpet av ferien.

Fra Krabi kan du seile til mange av Sør-Thailands vakreste øyer – med speedbåt, havkajakk eller long-thai båt, hvor du kan svømme fra øde strender, snorkle eller dykke. Du kan padle rundt i de spennende mangroveskogene, legge til ved en av de steinete øyene og utforske dryppsteinhullene. Du kan besøke de vakre øyene Koh Yao Yai og Koh Yao Noi, som ligger utenfor Krabi-kysten, eller du kan dra til Koh Phi Phi, et favorittreisemål for både livsnytere og backpackere. Hvis du vil oppleve litt mer av området enn bare ditt eget hideaway, er Krabi en flott base for din neste reise til Thailand.

Uten for mye dikkedarer

I Ao Nang  er det en veldig avslappet atmosfære og en nydelig sandstrand hvor du kan nyte solen eller finne svalende skygge under svingende, slanke palmer og trær ved strandlinjen. Spesielt i den sørlige, bilfrie delen av stranden er det veldig behagelig. Ao Nang er Krabis mest populære feriemål, men tempoet er rolig og byen føles aldri overfylt.

Langs stranden er det en rekke koselige restauranter, spesielt i sørenden finner du de mer enkle restaurantene med smakfulle lokale retter uten for mange dikkedarer, hvor du kan nyte maten med tærne i sanden. På den nordlige enden av Ao Nang er Soi Sunset, en rekke flotte fiske- og sjømatrestauranter hvor du kan bli fristet av dagens fangst mens du nyter solnedgangen over bukten og de grønne kalksteinsøyene.

En av Thailands vakreste sandstrender

Du merker øyeblikkelig den spesielle atmosfæren i den fredelige, lille fiskerlandsbyen Klong Muang. Noen få hundre fiskere er de eneste faste beboere i dette lille paradiset vest for Ao Nang. Noen restauranter og butikker ligger spredt her og der, men det viktigste her er den uberørte sandstranden som strekker seg over 3 km. Små bukter og steiner skaper noen ganger nesten øde, små strekninger. De fleste er enige i at Klon Muang Beach er en av de vakreste sandstrendene i Thailand. Utsikten over de nærliggende små, grønne øyene og klippene som stuper i havet er fantastisk, nesten uansett hvor du er.

Et hemmelig gjemmested

Hvis gjemmestedet ditt  gjerne kan være så hemmelig at det er vanskelig å finne om du ikke kjenner veien, så er Raylay Beach og Phra Nang Beach stedet du  bør dra til i Krabi. Her ligger en liten halvøy med dramatiske kalksteinsklipper, dryppsteinsgrotter og de vakreste hvite sandstrender. Du har bare tilgang til dette lille paradiset med båt, og du kan derfor nyte en helt spesiell ferie i de vakreste omgivelsene.

Bestill reise til Krabi 

Hos Escapeaway kan du velge mellom private villaer, hyggelige hoteller og hemmelige gjemmesteder når du skal på ferie til Krabi. Uansett hvor du vil bo, kan du stole på at Escapeaway har vært omhyggelig med å velge ditt neste gjemmested i Krabi. Riktig god ferie!

Velg først om du vil reise til Krabi fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, så finner våre smarte søkemotorer de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell i Krabi med gode anmeldelser som passer deg, og vi setter sammen en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Legg til leie av bil til bestillingen din for maks frihet og fleksibilitet på turen.

>> Les også om luksusreiser til Krabi her
>> Les også om reiser til Bangkok her

Reisemål i Krabi

 • Ao Nang
  23 hoteller
  Ao Nang er en liten by og feriested i kystprovinsen Krabi Thailand, med flotte sandstrender, mange spennende aktiviteter, inkludert dykking og snorkling, og spektakulære fjellformasjoner som har tiltrukket klatrere fra hele verden.
 • Klong Muang
  5 hoteller
  Klong Muang er en av de mer fredelige destinasjonene i Krabi-provinsen. Det er dermed et flott sted for deg som drømmer om å ha en avslappende badeferie og samtidig ønsker å oppleve det "ekte" Thailand.
 • Railay Beach
  4 hoteller
  Railay Beach ligger på en halvøy ved det turkise Andamanhavet i Thailands populære Krabi-provinsen. Området, som av mange anses for å være et av de vakreste i landet, er spesielt kjent for sine høye kalkstensklipper som tiltrekker klatrere fra hele verden.
 • Tubkaek Beach
  2 hoteller
  Tubkæk Beach er absolutt Krabis beste hemmelighet! Den lille stranden ligger ved foten av en frodig fjellside og er en liten skjult perle bare en halvtimes kjøring nordvest for provinsens mest kjente ferieby Ao Nang.

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Krabi, Ao Nang
9,1
Fantastisk
1376 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 30 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Krabi, Tubkaek Beach
9,2
Fantastisk
1091 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Thailand, Krabi, Klong Muang
8,8
Meget bra
1512 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter

Her kan du finne utvalgte severdigheter og få inspirasjon til en tur til Krabi i Thailand, inkludert de største severdighetene og opplevelsene i området.

Wat Tham Suea

Wat Tham Suea – også kjent som Tiger Cave Temple – er et buddhistisk tempelkompleks som ligger nordøst for Krabi by omgitt av tropisk regnskog. Stedet er kjent for hulen med spor av tigerpoter og de høye Buddha-statuene.

Tempelet ble grunnlagt etter at en munk ved navn Jumnean Seelasettho hadde meditert i hulen på midten av 70-tallet. En av historiene om tempelets opprinnelse sier at under meditasjonen hørte munken ofte tigrene brøle i hulen, noe som førte til hulens navn. En annen legende sier at en stor tiger pleide å bo i hulen. Uansett opprinnelsen til navnet, er det helt klart at det kan sees et avtrykk av en tigerpote på huleveggen.

På toppen av fjellet, som ligger på 278 meters høyde og nås via 1237 trinn, er det en stor, gyllen Buddha-statue. Det er ikke bare Buddha-statuen som tiltrekker seg besøkende fra hele verden: Fra toppen av fjellet er det en fantastisk utsikt over templet, den omkringliggende regnskogen og lenger ute i horisonten Krabi by.

Ao Nang

Kun 18 kilometer fra Krabi er feriestedet Ao Nang, kjent for sin vakre strand og sine mange aktiviteter.

Ao Nang ble opprinnelig satt på det internasjonale reisekartet på grunn av sine naturlige forutsetninger for klatring. I kjølvannet av de mange klatre-entusiastene som strømmet til, dukket også klatrefasilitetene opp. Klatring er fortsatt veldig populært i Ao Nang, selv om de fleste klatrefasilitetene i dag ligger i områdene rundt Railay, Tonsai og Phra Nang.

I tillegg er det også gode muligheter for dykking i Ao Nang med en rekke dykkesenter som tilbyr dykkerkurs fra nybegynner til instruktørnivå. De nærliggende øyene i Ao Nang Bay er relativt lett tilgjengelige, og tilbyr et roligere dykkemiljø enn de mange dykkestedene på den mer berømte Phi Phi-øya.

Fra Ao Nang er det også lett å ta en båt til andre kjente feriesteder som Railay (eller Rai Leh), Poda Island og Chicken Island.

Mu Ko Lanta nasjonalpark

Mu Ko Lanta nasjonalpark, som ligger i den sørlige delen av Krabi-provinsen, består av en rekke øyer som dekker et område på 134 km². De største og mest berømte øyene i parken er Ko Lanta Noi og Ko Lanta Yai.

Nasjonalparken består hovedsakelig av åser dekket av regnskog og strandskog, mens andre øyer som Mai Ngam, South Mai Ngam og Ngu er dekket av mangrove skoger.

Parkens hovedattraksjon er de mange fantastiske sandstrendene, naturstiene og utsiktspunktene du finner på de forskjellige øyene, samt noen imponerende grotter. De mindre øyene er populære steder for både snorkling og dykking, ettersom her er gode forhold for å se noen av det spennende tropiske marine livet som finnes i Andamanhavet.

Informasjon og fakta

Krabi by, som er hovedstaden i provinsen med samme navn, er mindre kjent og mindre besøkt enn det nærliggende Phuket, og er derfor også et sted hvor du kan oppleve "det ekte Thailand" mer enn i de mer kjente badebyene, selv om Krabi mottar mange gjester hele året.

Imidlertid er byen best kjent for sin beliggenhet nær de fantastiske badebyene Had Yao, Ao Nang og Rai Leh og en rekke naturattraksjoner, som inkluderer fascinerende korallrev, eventyrlystne grotter, brusende fossefall, varme kilder og de karakteristiske, massive kalksteinsklippene som er blitt et slags landemerke for landskapet i Krabi-provinsen.

Med et vell av flotte historiske og kulturelle severdigheter innen rekkevidde og utmerkede dykkings- og klatremuligheter som en ekstra bonus, er det ikke rart at turismen i området har stor fremgang i disse tider.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her