Reiser til Ao Nang

Ao Nang er en liten by og feriested i kystprovinsen Krabi Thailand, med flotte sandstrender, mange spennende aktiviteter, inkludert dykking og snorkling, og spektakulære fjellformasjoner som har tiltrukket klatrere fra hele verden.

Byen består hovedsakelig av en lang hovedgate, dominert av restauranter, puber, butikker og annen handel som er rettet mot turister. I tillegg til den smale, men lange hovedstranden Ao Nang-stranden, som er mye brukt av solbadre, svømmere og vanlige strandgjester, er det mulighet å besøke en rekke andre fantastiske strender på fastlandet og nærliggende øyer ved hjelp av et stort antall longtailbåter som ligger klar på stranden for å ta med betalende gjester på utflukt.

Informasjon og inspirasjon

Her finner du informasjon og inspirasjon for en tur til Ao Nang, blant annet om byens mange aktiviteter og opplevelsesmuligheter, som områdets mange strandaktiviteter og båtturer.. God fornøyelse!

Opplevelser i Ao Nang

Båtturer

Hovedstranden ved Ao Nang er utgangspunktet for båtturer til et bredt utvalg av steder i nærheten av Ao Nang, inkludert det nærliggende feriestedet Railay (kjent for sin vakre strand) som ikke kan nås langs veien, samt øyene Poda og Kylling.

Du kan kjøpe billetter i de angitte billettkiosker på hver ende av stranden.

Scuba-diving og snorkling

Det finnes en rekke dykkesenter i Ao Nang som tilbyr nybegynner dykkerkurs opp til instruktørnivå samt inkluderer det fasiliteter til snorkling. De nærliggende øyene i Ao Nang Bay er relativt lett tilgjengelige via longtailbåter, og i forhold til mange av de mer kjente dykkområdene rundt Phi Phi-øya, er ikke øyene rundt Ao Nang overfylte med besøkende.

Hvis du befinner deg på et øvet (men ikke nødvendigvis avansert) nivå, er utflukter til Shark Point Marine Sanctuary og King Cruiser Wreck anbefalelsesverdige, mens for de mere erfarne og avanserte dykkere er muligheter for ture til øyene Hin Daeng, Hin Muang og Ko Ha Yai.

Klatring

Ao Nang er i dag best kjent for sin vakre sandstrand og dens gode fasiliteter for dykking og snorkling. Men før byen ble kjent for disse tingene, var det blant internasjonale backpackere kjent som et utmerket klatrested med sitt spektakulære kartlandskap.

I dag er Ao Nang fremdeles et populært klatrested, og byen har flere klatresentre for både nybegynnere og erfarne, selv om de fleste klatresteder i Krabi-provinsen ligger i Railay, Tonsai og Phra Nang.

Thai-massasje

Hvis du aldri har prøvd Thai-massasje, er det på tide når du besøker Ao Nang. Det finnes en rekke steder i og rundt byen som tilbyr thai-massasje - og når du har prøvd det, er det sannsynligvis ikke siste gang du lar musklene bli trukket, strukket og gnidd av massøren ved hjelp av teknikker som er århundrer gammel, mens du lar 21. århundredes stress og jag sive ut av kropp og sjel.

I tillegg til de gamle thailandske healingtradisjonene, kan du også finne mer moderne, kraftige kroppsinnpakninger, revitaliserende ansiktsbehandlinger, refleksologi-behandlinger og fotmassasje i området.  

Riding langs stranden

Mao strand, som ikke ligger langt fra Ao Nang, er et ideelt sted for ridning. Stranden er alltid stille, bortsett fra de lokale fiskerne som søker etter krabber, noe som gjør det til et roligere sted å ri enn det travle og ofte besøkte sentrum av Ao Nang.

Du finner både guider og hester for ulike nivåer, fra nybegynnernivå til erfarent nivå, og turene har også flere varigheter; vanligvis på en time eller to timers varighet.

Kajak-turer

Ao Nang er et ideelt sted å slappe av i kajakken med de mange fantastiske landskapene du kan se fra sjøsiden, inkludert fantastiske mangrove skoger, sjeldne kalksteinsformasjoner og ekte tropiske jungler med apekatter og andre ville dyr.

I området rundt Ao Nang kan du både finne gruppeturer, hvor du vanligvis følger en guide og hvor du blir hentet på hotellet, samt private turer, hvor det vanligvis følger med kart, mat, redningsvest, henting på hotell osv.

Sykkelturer

Selv om de fleste aktiviteter i og rundt Ao Nang er konsentrert rundt sjøen, er det også gode muligheter til å bevege seg rundt på sykkelen og dermed oppleve fastlandet når du kommer ut og beveger deg.

Du kan blant annet finne guidede halvdagsutflukter på terrengsykkel gjennom et variert terreng bestående av plantasjer og jungler som inkluderer leide sykler, avhenting på hotellet og noen få stopp underveis; i noen tilfeller selv med foss bading. Også kortere turer tilbys.

Vær oppmerksom på at turene ofte krever et visst nivå og litt erfaring med lengre utflukter på terrengsykler, da terrenget kan være krevende med ujevne veier og bratte bakker under varme temperaturer (kontakt utleier før du bestiller en utflukt).

 

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Andre linker

Hoteller i Ao Nang

Populært i Ao Nang

Thailand, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng