Reiser til Railay Beach

Railay Beach (også kjent som Rai Leh) ligger på en halvøy på det turkise Andamanhavet i Thailands populære Krabi-provinsen. Området, som av mange anses for å være et av de vakreste i landet, er spesielt kjent for sine høye kalkstensklipper, som tårn nesten loddrett og tiltrekker klatrere fra hele verden. Halvøya er bare tilgjengelig med båt, da det ikke er veier til den på grunn av de samme klippene. Det tar imidlertid ikke mer enn 10 minutter å seile hit med longtailbåter - for eksempel fra Ao Nang Beach, som ligger litt mot nord.
 
Foruten de høye klippene, er attraksjonen selvfølgelig den vakre stranden og den avslappede atmosfæren, som også har gjort Railay Beach til et populært reisemål for familier. Her er perfekte forhold for å komme i fart og bare nyte de unike omgivelsene. Det er ikke uten grunn at det ofte er bilder av Railay Beach som brukes i reklame for turer til Krabi. Når du er på Railay Beach føles det nesten som om du er på en øy og ikke på en del av fastlandet. Til tross for sin berømmelse, som har tiltrukket seg flere dagsturister de siste årene, hersker en avslappet atmosfære uten ubehagelig trafikk her, og den føles sjelden overfylt.

Badeferie i fantastiske omgivelser

Vanligvis brukes begrepet Railay Beach om hele halvøya. Men det er faktisk fire forskjellige strender her. I tillegg til Railay East og Railay West, er det Ton Sai i nord og Phra Nang Beach nede på spissen. Den største og mest populære stranden er West Railay Beach. Railay East er imidlertid ikke en strand, men brukes mest som landingssted for båtene som forbinder halvøya med resten av Krabi. Ton Sai tiltrekker hovedsakelig backpackere og klatrere og er litt mer "rustikk" enn Railay East og Railay West, hvor det er flere hoteller, butikker og restauranter. Phra Nang Beach er den minste av strendene, men med rette et populært utfluktsmål. Ikke overraskende er det generelt mye liv på strendene, men hvis du står opp tidlig før dagsturistene ankommer, kan du fortsatt oppleve å ha det nesten for deg selv.
 
Hvis du vil ha noe litt mer aktivt, kan du prøve ut flere hundre klatreruter på halvøya, inkludert noen ruter for mindre erfarne klatrere. Hvis du ikke vil slappe av ved stranden hele ferien, er det flere turveier inn i jungelen. Du kan også leie en longtailbåt for å seile rundt til noen av de små, uberørte strendene i området eller snorkle. Sist, men ikke minst, er det en flott opplevelse å ta en spasertur rundt halvøyas små bukter, huler og kajakkstrender.

Mat og drikke

Det mangel ikke på spisesteder i Railay Beach. På den lange promenaden som forbinder Railay vest og øst er det små restauranter og barer som perler på en snor. Imidlertid må det også sies at grunnet den avsidesliggende beliggenheten betyr det at all mat må transporteres med båt, de kulinariske opplevelsene er ikke fullt så allsidige som i Ao Nang, for eksempel. I tillegg til tradisjonelle thailandske retter, kan du flere steder også velge mellom menykort med mer internasjonal karakter.
 
I Railay Beach finner du også de vanlige turistvennlige butikkene med suvenirer og minimarkeder med de vanligste nødvendighetene. På grunn av Railay Beachs avsidesliggende beliggenhet er prisene høyere enn i resten av Thailand, som generelt er et billig reisemål.
 
Utelivet i Railay Beach er ganske begrenset sammenlignet med hva du kan oppleve på Krabis største feriested, Ao Nang. Mens barene ofte består av en bambushytte med kjøleskap, er det flere steder - spesielt i Railay East - mulig å nyte solnedgangen med en kjølig drink og livemusikk. Barene ligger hovedsakelig ved Railay West.

Flyplass og transport

Det mest åpenbare er å fly til Krabi flyplass og ta taxi eller skyttelbuss til en av kystbyene, hvor det går seilbåter både til Railay og Ao Nang (muligens Ao Na Mao eller Krabi by). Det er ingen veier på selve Railay Beach, så du kan gå rundt til fots eller med båt. Imidlertid er det ikke langt mellom strendene, så det er enkelt.

Reiser til Thailand

Les mer om Thailand og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Thailand her

Hoteller i Railay Beach